1. Ha "úgy gondolod, hogy időlegesen vége az emelkedésnek", minek veszel BUX-ot? (BUX=etfbux)
2. A BUX0712 normális esetben 6-10%-kal a BUX felett kell, hogy legyen elvben. Most ez a rés csak 3%, tehát -- ha a piac racionális -- vagy a BUX fog esni, vagy a BUX0712 emelkedni. Ebbe úgy bukhatsz gyönyörűen, ha az ellenkezőjére játszol: eladsz határidőn, veszel etf-et. Nem így gondolod?
Kül. ha vki nem tud dönteni, lehet olvasgatni pl. a bankok v. brókercégek elemzéseit is, ott szokott lenni ajánlás is (Rafi, Cib, Equitas, Budacach, ...).
Megveszed az etfbux-ot. Ha nincs eladó/vevő, akkor is az árjegyzőtől 6-7 Ft spread-del kereskedhetsz. Hozzászámolod az equitas jutalékát, és így szűk 1% jutalék jön ki. Ha longra játszol, akkor így hagyod. Ha úgy gondolod, hogy időlegesen vége az emelkedésnek, akkor nem az etfbux-ot adod el, hanem lefedezed határidős bux eladással. Annak az oda-vissza jutaléka kb. 0,16%. Így lesz egy diverzifikált portfóliód, amit olcsón tudsz "pénzzé tenni", és vissza.
Én még kicsit várnék.. Most túl szép minden. Magyar tőzsdén is várható egy korrekció.. Ha zuhanó árakról hall, akkor lesz érdemes vásárolni,akkor lesz "akció"..
Szerintem!!!! De mindenképp hallgasson meg másokat is!! ;)
mostanában egyre többet gondolkozok azon, h meg kéne próbálni a tőzsdét. szívesen fektetnék be kezdetben 100.000 ft körüli összeget. mibe lehetne befektetni rövid- ill közép távon tisztes nyereséggel számolva? én például az fhb-t néztem. előre is köszönöm
Bár a kérdés nem nekem szól.
Semmit nem jelent. Volt egy ilyen játék az Equitasnál. Aki regisztrálta magát kapott virtuális 2 millát és azzal tőzsdézhetett az Equitas PETI-jén. Aki a legtöbbet kereste az adott idő alatt (asszem 2 hónap) az nyert és az kapta a főnyereményt (nem emlékszem mi volt, asszem 5 milla kp).
Hát ha már választanom kellene akkor már inkább az Unicum. :-)) De az igazat meg vallva egyikből sem vettem még sose.
Transzparencia és likviditás. Én ezt két dolgot fontosnak tartom. És ezek, ennél a két részvénynél nem igazán vannak meg.
De igazad van. Eszem ágában sem volt, hogy beleszóljak mire költöd a pénzed. Mindenkinek joga van arra költenie a pénzét amire akarja. Sorry!
Ezt mondjuk énis megjáccottam csak én a tőzsdemágussal buktam.
Asszem akkor csináltam hogy a két millát úgy ahogy van ráraktam a Syn-re és pár nappal rá kiküldtek Írországba egy hétre, mire visszajöttem már csak 1,4 millányi papírom vót... Akkor vettem Fotexet, de az akkor csak oldalazott jobbra.
De ha van olyan állampolgár aki nem hülye mert jókor száll be meg ki az miért nem hülye ??? Az honnan tudja ?? Nem csak mocskos mázlista ?
Kizártnak tartom hogy a Buxon sikeresek csak az elemzéseket bújva meg grafikonokat analizálva tolják a bizniszt, kell a bennfentes info :( valójában mintha csak az kellene
Sztem az OTP hosszú távon jó vétel, de mivel, hogy nem az a topik címe, én most OTP-t nem igazán veszek.
Syn meg nekem nagyon zavaros egy dolog. Szinte már követhetetlen ami a vezetésében történik.
Valójában jelenleg mindkettő talán túl magasan is van.
Synergonnál gyanús hogy lufiról van szó ami előbb utóbb nagyot fog pukkanni, bár erre rácáfolhat az a tény hogy volt egy kisebb korrekció egy másfél hónapja nagyjából 1230-ról 1010-re és most újra megy fel. Nem merek rátenni egyikre sem jelenleg, az OTP-re sem, mert félek hogy pillanatok alatt bezuhanhat. Még mindíg a Fotex-szal meg az Egis-sel szemezgetek, nagyon oldalaznak mostanság, bármi kijöhet.