Tudom, hogy e39 forum, de lehet valaki tudna közületek segíteni nekem.
Előre is ezer köszönet érte.
Következő lenne a kérdésem:
Az autó egy BMW E60 535d teljesen sima gyári, nem Xdriveos.
A jelenlegi felnijeim:
elöl:
FELNIK: 8J x 18 ET 20 gumik: 245/40ZR/18
hátul:
FELNIK: 9J x 18 ET 32 gumik: 275/35ZR/18
BMW styling 166 M5 felnije, erre cserélném:
8,5J x 19 ET 12 9,5J x 19 ET 28
Azt tudom, hogy az M5 teljesen más kialakítású (kerékjárat, futómű stb.) és abban elfér ez a felni, de esetleg Én is tudnám-e problémamentesen használni (fog-e dörzsölni a kerékjáratban, futóműben)?
Az autóhoz a felni-gumi kalkulátor az alábbit ajánlja 19-es felni méretben
elöl: 8,5J x 19 ET 18 gumik 245/35ZR/19 hátul: 9,5J x 19 ET 32 gumik 275/30ZR/19
Sok helyen olvastam olyat, hogy talán beleérhet a kerékjárat lemezébe.
A srác apukája BMW fan volt. Az E-34-re vigyázott, volt egy kompótja is és azzal járt (az is eladóvá vált most, hogy a papa elhunyt).
A dolgot nehezíti, hogy Afganisztánban szolgál és a barátnője van itthon. Ezen a telefonon elérhető (már volt érdeklődő, mivel a BMW klub fórumra is felraktam): 06704166436
Idővel megnyúlik a bowden burkolat és nem éri el a motort a bowden vége. Fél-1 centit le kell vágni belőle (a nem mozgó bowdennél) és olyan lesz, mint új korában.
Asszem az E39 fórumra felraktam anno (valamikor 2012 őszén?) a teljes procedurát, fotókkal, de itt egy videó:
Általában még pár ezer km-t elmegy. Gyakorlatilag amíg nem a fékbetét vas alaplapja fékezi a tárcsát. Nem tudom milyen kerekek vannak az autón, de a legtöbbnél kerékleszerelés nélkül is tudod ellenőrizni, hogy mennyire kopott a betét. (Keréktől függően, a küllők között vagy lyukon benézel és a féktárcsa és a fékbetét alaplapja között ellenőrzöd mennyi ferodol van még a betéten.) Azt úgyis érzed, hallod, ha már a vas a vason fékez, ha nem cserés még a tárcsa, erre figyelj, hogy ne legyen vason.
Sziasztok! Kollégámnak van egy ilyen csatlakozója és arra lenne kíváncsi, hogy melyik kábel tartozik az ülésfűtéshez. Nem szeretné eldurrantani a légzsákot. :D Előre is köszönöm, ha tudtok segíteni. :)
Sziasztok lenne egy olyan problémám hogy adagolót cseréltem egy 525tds BMW-n egy automata váltós adagolót kapott (nem tudom számít e) de nem reagál gáz adásra csak addig ameddig be indítom! Esetleg valaki tudna segíteni? Köszönöm
Sziasztok! Vettem egy e39 et es az elektromos ulesek nem mukodnek jol benne! Az egyik felet lehet csak alitani a masik nem mozdul! Segitsetek ha mar talalkoztatok ilyen problemaval mi lehet a gond! Koszonom!
Az alany,egy 520i. Alapjárton egyenetlenül jár az autó és menet közben is gázadásnál,gyorsításnál rángat,illetve megtorpan.
Légtömegmérő cserélve lett benne,egy rövid ideig meg is oldódott a probléma,de gyorsan újra előjött.A diag nem dob ki hibát.Jelenleg elég tanácstalan vagyok.Tippek,ötletek?