Szóljon ez a topic csak a MANDOLINról. Nem igaz, hogy az egész országban 3 év alatt nem sikerül 2-3 embernél többel találkoznom, akinek van ilyen hangszere. Úgyhogy írjatok bármiről, a mandolinotokról, kedvenc zenéről, példaképekről, itthoni koncertekről, tapasztalatokról.
Haha :D még így emlékeztek rám. Azt már évekkel ezelőtt eladtam. Most vettem egy Oscar Schmidt OM10 mandolint, ami bár kínai, de nem gagyi, de tényleg nincs benne pálca,de én úgy tudom sok más, még régi nagyon drága mandolinokban sincs mindig. Hát megnézem. De nálad hány mm-er a 12. érintőnél? Ha van olyan vonalzód és meg tudnád mérni, megköszönném.
Hát ha zörög, akkor emelj a basszus oldalon (D húr esetén :))
Ezeknél a kínai csodáknál lehet a bundozással is probléma, plusz ha jól sejtem a te mandolinodban nincsen pálca (már ha nem vettél újabbat, amiről nekünk nem számoltál be :D)
szóval lehet, hogyha most kezdet el zörögni akkor ép tekeredik el a nyaka.
(Sajnos ebben az esetben nincs más megoldás: lecserélni oszt fel a falra dísznek)
Ha csak az egyik bund magasabb, akkor síkba lehet fenni, de nagyobb hangszerészmunkát nincs értelme beleölni ebbe a kategóriába.
En lennek az a kezdo banjos. Fogalmam sincs, hogy mit irjak, igy talan azzal kezdem, hogy orulok, hogy van egy ilyen jo kis kozosseg itthon!
Nem reg kezdtem bele a rendszeresebb banjo gyakorlasba. Milyen tanacsokkal tudnatok ellatni? Vagy esetleg gyakorlatokkal.
Remelem nem lincseltek meg, amiert banjorol kerdezgetek egy mandolin topicban... :)
Azt szeretném kérdezni, hogy valamilyen leckét tudnátok-e ajánlani mandolin tanuláshoz, vagy ha lehetséges távoktatást vállalna valaki? Csak úgy a magam feje után menve kezdtem el autodidakta módon, ha valaki segítene jobb volna szerintem.
Ez a fotó a pénteki bulinkon készült. Eredetileg szabadtéri lett volna, de a viharos idő bekényszerített minket. A hangosító 50.000-et kért. A gázsi 0 Huf, mert nem volt elég bevétel. Itt Ózdon nem egyszerű, de azért próbálkozunk :D
Köszönöm a biztatást, végül is 100 évig élünk :) Néztem a zenekarodat a youtube-on, nagyon szuper. Egy korábbi zenekaromból a gitáros barátom a Kőbányain végzett, pont ilyen zenéket szeret és játszik, nagyon ügyes.