Léna007: Így már értem,hogy miért döntöttetek így! Phuketten nem tudom melyik részén lesz a szállásotok,de ha nyugis és szebb részre vágytok akkor mindenképpen a délebbi részre menjetek el. Az tény,hogy körülötte sok látnivaló van,ezért szoktam inkább Krabit ajánlani. De így,hogy máshol még nem voltatok biztos tetszeni fog Phuket. Egyébként Samui környékén is sok látnivaló van,ott közelebb is vannak a szigetek egymáshoz. Ha esetleg mégsem fog annyira tetszeni Phuket akkor is mindenképpen menjetek vissza!!! Bangkok is egy nagy élmény! Tedd el az email címemet (tsysko@freemail.hu) és fakultatív programokban meg szállásban is szívesen segítek. Remélhetőleg már onnét!
Ádval megkaptam az emailedet,holnap válaszolok rá.
1. Mert nagyobb, és a közelében több látnivaló van, végül pedig főleg azért, mert híddal van összekötve a szárazfölddel, így sokkal több helyre eljuthatunk tömegközlekedéssel vagy autóval, mint Samuiról.
2. Mert nem akartunk 1x-2x-3x átszállogatni és horror 30 órás utazásban részt venni, és kipurcanva megérkezni, Phuketre volt direkt repülő Münchenből, így ez volt a legkényelmesebb.
Bangkok ezáltal kimarad most, de biztos vagyok benne, hogy ez az utazás csak egy ízelítő lesz és fogunk még utazni Thaiföldre.
Hogy miért a legtöbb hozzászólás Bangkokról és Phuketről szól, szeirntem erre az a magyarázat, hgy a legtöbb ember "átlagos turista", azaz nem maga szervezi az utazását, vagy ha maga is (mint mi is), nincs mindig türelme, jobban mondva inkább bátorsága 10-20 különbőző szállásra befizetgetni netes átutalásokkal vadidegeneknek szállásfoglalókat és eztért az egyszerűbb, biztosabbnak tűnő megoldást választja. Mi pár ilyen nagy körutazást már leszerveztünk, megcsináltunk máshol, nem volt gond, de most nekünk 1-2 hét leforgása alatt kellet döntenünk, míg el nem fogytak az akciós ajánlatok és nem volt elég időnk rendesen tájékozódni, így megragadtuk a leginkább tálcán kínálkozuó megoldást. És bavellom, félősebb típusok vagyunk. Most inkább "kiszimatoljuk", milyen is ez a Thaiföld és ha megtetszik, nem látjuk veszélyesnek (a mi paráinkra), akkor majd legközelebb bevállaunk egy nagyobb körutazást is akár. Szerintem első, és főleg pihenős, nyaralós útnak Phuket tökéletes.
Dzsungel túrára szeretnénk menni, északabbra, a Khao Sok NP-ba, két naposra, ott alvással, de az eddig olvasottak alapján nem oltatnánk magunkat semmi ellen sem.
Én éltem kint Thaiföldön és a közeljövőben vissza is fogok menni. Ha segítség kell,bármivel kapcsolatban írjatok nekem.
Keri29: Sajnálom,hogy mostanra terveztétek az utat,ugyanis nagy esőzések vannak! Igaz nem minden nap esik,és viszonylag hamar fel is szárad. Remélem,hogy ha mentek jobb idő lesz! Azért megjegyzem,hogy meg kellett volna nézni,hogy Thaiföldön mikor is van monszun,mert az október nagyon esős hónap.
Ádval: Jól döntöttetek,hogy januárban utaztok. Bangkok-Phuket repjegy 4000ft-12000ft (attól függ megyik nap utaztok)
Léna007: Olvastam,hogy nem tudtad eldönteni,hogy Samui vagy Phuket. Megírnád,hogy a miért Phuketre esett a választás? Egyébként oltás akkor ajánlatos ha Phuket legdélebbi részére mész dzsungeltúrára. Bangkokba 2-3 nap elég,ez idő alatt meg lehet nézni a Királyi Palotát,Wat Phra Kaew,legmagasabb Buddhát,Kwai folyó,úszópiac,és még egy szafarira is el lehet menni.
Bangkokban tuk-tukkal vagy motortaxival érdemes közlekedni 100-200ft az út bárhova mész. A legegyszerűbb ha 5-6 helyet felsorolsz a sofőrnek és megmondod neki,hogy 20THB vigyen el!
Thaiföld-extrém (Róbi+Andi) igaz,hogy ők Magyarok,de ők szinte mindenkit le beszélnek a szép helyekről,mert ők csak Phuketett ismerik és szerintük a többi rész kevés jó adottságokkal rendelkezik. De ez érthető,hogy ezt mondják,hiszen Phuketten élnek és oda szerveznek csak utazást!
Most nincs kedvem vissza nézni,hogy ki írta,de a Winair irodát felejtsétek el,nagyon drága. Sok mindent szervezek Thaiföldre és felháborítónak tartom,hogy a Magyarok milyen pofátlanok. Ezért is kezdtem el a Thaiföldre utazóknak segíteni. Ugyanis nekünk a párommal kint volt az esküvőnk és itt Magyarországon nem igazán akarták kintre megszervezni,mert állítólag bonyolult........csak 1 iroda próbálta elintézni és nem hülyéskedek 8-szor annyiért.
Mikor átolvastam a fórumot,kicsit sajnálom,hogy inkább Bangkokról meg Phuketről van szó. És a többi hely szinte szóvá sem jön. Az a baj,hogy az irodák nagyrészt mással nem is foglalkoznak,na meg persze még Pattaya a menő. (De Pattayat hagyjuk is ki,mert zsufolt,koszos,és tele van prostikkal) Nem azt mondom,hogy Phuket nem szép,mert ahogy haladunk délebre egyre szebb,de nincs sok látnivaló, és tele van turistákkal ezért az árak is magasabbak (igaz még mindig olcsóbb mint Magyarország) Phuket abból a szempontból jó választás,hogy ha valaki át akar menni Phi-Phire (7000-15000ft) vagy a James Bond sziklát(6000-15000ft) megnézni.
Ha valakinek ez a terve akkor inkább Krabira menjen,sokkal szebb több lehetőségekkel. Itt próbákjátok ki a hegy mászást nagy élmény!!!!
Egyébként én inkább Ko Samuit ajánlanám,onnét speed boat-tal pár perc alatt át lehet menni Ko Phanganra (itt érdemes úgy időzíteni,hogy az eredeti Full Moon partyn ott lenni) és innét át Ko Tao-ra (ez egy nyugis sziget ide általában búvárkodni jönnek,mert Thaiföldön ez itt az egyik legszebb rész)
Ha lesz egy kis időm teszek fel képeket is,már ha érdekell valakit. Várom kérdéseiteket,szinte mindenben tudok segíteni esküvő,szállás,repjegy,hajó utak,különböző programok.....
Szia ! Köszi a gyors választ! Közben változott a helyzet,és meg tudjuk oldani egyszerűbben is,nem kell a nyaralást megszakítani.Még egyszer köszönöm,és ha legközelebb jegyet kell intézni,Téged kereslek :-))
Szia :) A segítségedet szeretném kérni!Úgy látom Te perfekt vagy repjegy keresésben.Megyünk Phuketre,és onnan szertenénk Shenzenbe (Kína) repülni.Hogy és hol tudunk jegyet találni?Persze kicsi pénzért :) Ha tudnál segíteni jó lenne :) Kösszi:keri
Nem élek kint, az itthonról úgy értette, hogy Budapest-ISztambul 27000 ft volt tavaly, onnan pedig 130 ezer körül volt Kuala Lumpuron keresztül Bangkok.
Én sem szívesen mennék London fele,hiszen oda is el kell jutni,és az is egy 15-20 ezerbe kerül és ráadásul a másik irányba van,én meg utálok repülni :)
Bár még tapasztalatom nincs, hiszem most megyünk először, de nekem nagyon sokat segített "bebibm" beszámolója, amit megtalálsz a www.tengerpartok.hu-n.
Mi is nyugisabb öblöt kerestünk, így Patong semmiképp szóba sem jöhetett, de azért teljesen kihalt se legyen, azaz legyen nyugis, nem zsúfolt, depár perces sétával azért elérhetőek legyenek kajáldák, üzletek, így nekünk Kamala Beach-re esett a választásunk, de a délebbre fekvő Kata Beach is ilyennek tűnik. Utóbbiban szép szálloda az Orchidacea Resort, mi végül azért nem ezt választottuk, mert az erkélyes szobára felár van és a reggelit nagyon szegényesnek írták le az összehasonlító oldalakon (holidaycheck, tripadvisor...). De nekem ez volt a favoritom.
Majd oszd meg velünk légyszi, hogy mi lett a döntésetek.
Meg azt is, hogy én nem mennék pl: Münchenből stb vagy nem vonatoznék +-ba sehová. Nekünk Bécs vagy Budapest jöhet szóba. Én Londonból sem mennék:o( Meg van egy minimum kényelem, aminél alább én pl nem adom. Mindenkinek van más "bogara". De Te kint élsz, ugye? Vagy legalábbis így értettem az itthont.
Ha adott az időpont,akkor nyilván korlátozottak a lehetőségek,de én az árakat úgy írtam,ha valaki akkor indul útnak amikor akar/összeáll a legolcsóbb ajánlat.
Aerosvitnek is van tuti most is 150 körül jegye bizonyos időpontokra.
De ott a Qatar,az Airasia Londonból Kualaba 100 ezer Ft-ért vagy ott az Emirates, Malaysian Airlines, stb stb
Végtelen a lehetőség, csak napokat,heteket is rá lehet szánni a keresgélésre és esetleges csatlakozásokra.
Én tavaly már úgy voltam hogy jó lesz a Malaysian Airlines ami Isztambulbül indul,mivel onnan nagyon jó árban volt jegy Kualan keresztül Bangkokba, Isztambulba meg 27000 volt a jegy innen. Szóval keresgélni kell ügyesen, persze legtöbb ember nem is gondolkodik ilyen megoldásokban, mert egyszerűen nem akar ekkora áldozatot hozni, inkább fizet valamivel többet. Én meg próbálom mindig a lehető legolcsóbb megoldást,ami még kibírható :)
Mi nem egyénileg megyünk,de ha így szeretnétek tudom ajánlani Nektek a Thaiföld-extrém (Thaiföldi Hungarian Center) csapatát,ők segítenek.Mi is velük megyünk programokra.Ők magyarok,ott élnek Phuketen,tudnak szállást és transzfert biztosítani,még akkor is ha nem náluk laktok.Eddig nagyon segítőkészek voltak.Itt találod Őket : http://www.thaifold-extrem.hu/ Az időjárás mindig kétségeket ébreszt bennem...Biztos jó idő lesz-e?stb. Mi egzotikus helyen nem voltunk még csak monszun elején és monszun közepén.És eddig szerencsénk volt.Most pedig a végén megyünk. ?? Fő az optimizmus :) Majd beszámolok ha hazaérkeztünk.Ti pedig találjátok meg számotokra a legkedvezőbbet! Minden jót :)
A helyzet az, hogy rosszul álltok a repülőjegy kereséshez.
A 390 ezer ft is nagyon sok a fent említett helyek meglátogatásához.
150-ért vesztek egy Aerosvit jegyet,ha az meg van,akkor szépen ki kell várni a promóciós AirAsia jegyeket.
Kuala-Bangkok mindenféle extra akciók nélkül is 10 ezer ft körül meg van. Singapúr akár vonattal is megtehető,de Kuala-ból pár ezer ft. Bali pedig akciós áron 20-30 ezer ft oda vissza illetékkel együtt. Balit is Kualából kell elérni, mert onnan jobb árak szoktak lenni,mint ha Bangkokból indulnál.
Na most még ha bőven is számolok, akkor is én 250-ből kihozom ezt az egészet.
Igen, engem is érdekelne amit Ádval kérdezett.Hol találtad a repjegyeket?Túl sok a repülő út és túl jó az ár.anno mi kerestünk csak jegyet Balira,a legolcsóbb volt közel 300e ft.Köszke :)
Mi március közepén mennénk Phuketre egyénileg. Egy csendesebb partszakaszra gondoltunk, valami hangulatos szállodára. Azért írok, mert a segítségeteket szeretném kérni. Bármilyen tanácsot, beszámolót, megjegyzést szívesen fogadok. Segítségeteket előre is köszönöm. Kiwike
Mi is január 17-én megyünk BKK-onnan mindjárt Kambodzsa/Siem Reap-majd vissza 4 nap múlva BKK-le Phuket ott 11 nap és vissza BKK 2 napra majd a 3.-on haza. Nem tudom, hogy mennyit szántok Kambo/ Angkorra, de ha írsz privátban, leírom, mi hogy megyünk. Nekünk 37ezer ft-ból jön ki fejenként 4 nap 3 éj 4 *szállással, reggelivel privát transzferrel oda vissza. Nekem ennyit megér.
Trewerter! légyszi segíts abban, hogy hol érdemes jegyet foglalni,hogy a legolcsóbb legyen (novemberben vagy januárban mennénk )
Bankok+Phuket lenne az uticél, de a ti uticélotokat látva, minket is érdekelne még Angkor. Szeretnénk mi is olcsón megúszni!
Szállást hol foglaltatok? Érdemes egyszerűen direktben megkeresni a hoteleket? + az egyes állomások közötti utazást hogy oldottátok meg? előre is köszi :-))
Szia Keri29! Októberben mentünk volna az unitravellel, de eltoltuk januárra, mert az időjárás előrejelzés nem mutatott túl jó időt! Igazából most olvasgatjuk a fórumot, látjuk, hogy többen egyéni szervezésben mennek, minket is érdekelne ez a forma. Ti hogyan mentek? magatoknak szerveztétek? mennyivel jön ki olcsóbban? Bankokból kb mennyibe kerül a repülőjegy illetékkel Phuketre? Köszi
Mi egy héten belül akartuk ezt az utazást lefoglalni, anélkül, hogy bármiről is fogalmunk lett volna, mert februárra már drágulnak a repülőjegyek és október végéig még van 20% kedvezmény a korai foglalásokra 2011-re.
Így végül megvettük magunk a neten a repjegyet direkt Phuketre és a kiválasztott szállást meg lefoglaltattuk utazási irodával.
Körutazás nagyon jó lett volna, de ott sok plusz költség van, eredetileg 3 Seychelle-szigetre mentünk volna, de az túl drágára jött ki, attól jóval olcsóbban akartunk kijönni, ami így sikerült is, de ha körutazgatósra csináltuk volna, megint a Seychelle-árnál lettünk volna és akkor nem Thaiföldre utaznánk. :-)
Egy jó tanács. Mielőtt nekiállsz kiválasztani az adott thai tengerpartot én javaslom jól nézz szét a neten az árak tekintetében. Kiemelten ajánlom,hogy te magad szervezd és ne bízd azt utazási irodára. Mi most indulunk október közepén a következő útra.
5 nap Bangkok 3 nap Kuala Lumpur 3 nap Szingapúr 6 nap Bali
Minden repülő út+illeték +szállás költség összesen 390 ezer forint /fő
Mik vannak??!!!A korábbi üzim nem volt itt az előbb,gondoltam írok másikat...és most meg megjelent mindkettő :)Csak nem benéztem valamit???? :-))))))))))))))))) JAH
Szerintem eső bármikor eshet,igaz nov-től lényegesen kisebb az esélye.Mi voltunk egzotikus helyen áprilisban és szept elején is.Nagyon szuper volt az idő mindkét esetben.Volt eső de csak minimális. Mi is repülünk Phuketre,okt 19-én indulunk.Hol lesz a szállásotok?Utazási irodával mentek?Vagy saját szervezés? Üdv:keri :)
Mi okt 19-én indulunk Phuketre. Voltunk már egzotikus helyen áprilisban is meg szept elején is.Nagyon szép idő volt mindkét esetben,annak ellenére,hogy eső is volt (jelentéktelen). Szoktam fórumot olvasni,és eső eshet decemberben is meg februárban is.Igaz akkor lényegesen kisebb az esély. Szállodába mentek vagy más jellegű lesz a szállásotok?Utazási irodával?Ha igen melyik?Boccs,h így lerohantalak :) Üdv,keri
Október 22-től mennénk Thaiföldre (2 nap Bangkok + 8 nap Phuket). Nagyon érdekelne hogy volt-e már valaki októberben ott és milyen időjárás van, mert ha esős akkor nem megyünk.