MTI - A római katolikus egyház rejtegeti a háborús bűnök gyanújával körözött Ante Gotovina horvát tábornokot - legalábbis ezt állítja a hágai Nemzetközi Törvényszék főügyésze.
"Kelet- és Észak-Európát a magyarok, lengyelek, ukránok és horvátok eredetüket tekintve közös ősei foglalták el."
Ez elég félreérthető. Max arról lehet szó, hogy a ma Magyarországon, Lengyelországban, Horvátországban stb. élő populációk, akik az egyszerűség kedvéért magyaroknak, lengyeleknek, horvátoknak stb. nevezik magukat, rengeteg őssel rendelkeznek. Ezek között közös ősök is lehetnek, jellemzően azok az őslakosok, akikre rátelepültek a népvándorló törzsek (népek stb.), többek között azok is, amelyektől a modern nemzetek az identitásukat eredeztetik.
Genetikailag minden mai nemzetnek (és emberpéldánynak) van 1 közös ősapja és 1 közös ősanyja, ha elég messzire megyünk vissza az időben.
Hát persze. Izraelnek "joga van megvédeni magát" és palesztinok ezreit legyilkolni. Horvátország viszont fasiszta, hogy fel merészelte szabadítani területét a megszállás alól. Ahelyett, hogy az ENSZ-re meg a szerb demokráciára bízta volna az önkéntes kivonulást, biztos ment volna. Csak fasiszták fognak fegyvert más népekre, és a horvátok ezt tették. Ja hogy a szerbek népirtást rendeztek? Na és! Akkor sem szabad fegyvert fogni, csak annak, akinek megengedjük. Sokkal fontosabb, hogy Tudjman usztasa rezsimje elnyomta a cigányokat és a zsidókat. Horvátországban nincs holokauszt emléknap - nácik! - és nem emlékeznek meg saját bűntetteikről sem.
érdekes, hasonló dícséreteket szoktam kapni akkor is, amikor a zsidó világösszeesküvés melletti nyilvánvaló bizonyítékokat fogadom kétkedve. pedig olyan körökben is megfordulok néha, ahol ez mondhatni axióma :-) a vatikán világhatalma is ez a kategória, még ha -- kósáné kovács magda szerencsétlen kűrje óta -- tudjuk, hogy az európa parlamentben széles támogatottságnak örvend az elmélet.
Nem, tényleg 150 van, nézd meg, de egyre megy. Tényleg félelmetes népirtó volt a Tábornok, hogy kinyíratott 150 szerbet. Sajnos kispályásnak bizonyult a 20 ezer horvátot, 200 ezer bosnyákot kiirtó szerbekhez képest, de igyekezett, elvégre katolikus usztasa és II. János Pál sonderkommandósa volt, fel kell akasztani. Ezer palesztin gyermek és kiskorú meg 3 ezer további civil legyilkolása viszont "járulékos veszteség".
"Szabó István Mihály egy európai genetikusok által 2000-ben elvégzett genetikai vizsgálat eredményét is idézi, amelyben Európa jelen népességeinek reprezentatív mintáin végzett összehasonlító vizsgálatban felmérték az európai népek genetikai rokonságának mértékét, illetve az időrendi változásokra is adatokat nyertek. E vizsgálat szerint a Homo sapiens sapiens europoid rasszelemeinek az Európát elsőnek benépesítő hulláma során (35-40 ezer éve) Kelet- és Észak-Európát a magyarok, lengyelek, ukránok és horvátok eredetüket tekintve közös ősei foglalták el. Nagyvad-vadászó, uráli nyelvet beszélő europoid vadászok. "
Igazad van, az EU-nak tényleg semmi köze a kommunitákhoz meg a multik érdekeihez, pláne a kettős mércéhez. Kovács László az előbbire az élő tárgyi bizonyíték. Tiszta múltú hazafi, kgb-mentes őseuropér demokrata.
"A HDZ meg csak nyerjen, hajrá, el lesznek az EU-n kívül együtt az azonos nívójú szerbekkel, meg albánokkal, majd nézik a csíkot, amit a törökök húznak maguk után."
Aki ilyen képtelen sületlenséget szajkóz, az a Holdon él vagy elmebajos.
Horvátország és Szerbia azonos szinten?????
Gazdaságilag, kulturálisan és morálisan is ég és föld. Horvátország, miután megszabadult a megszállóktól, megmutatta mire képes és simán lekörözte újra Magyarországot. Szerbia meg amelyik nem kis részben a gyarmati tagköztársaságokból és Délvidék kiszipolyozásából élt, albán szintre állt vissza. Ha Montenegrót és Vajdaságot is elvesztik egy napon, amit remélek, mert az sem az övék akkor egy koszos cigánytanya lesz Szerbia.
Hja kérem. Odáig még megértettem őket amíg magukat védték, de amikor Franjo kitalálta a Boszniai túrát....... Na attól elhánytam magam.
Annak is csak az volt a szerencséje, hogy időben meghalt.
Amúgy a muszlim abriktolást most már könnyű lenne megmagyarázni. Küzdöttek a nemzetközi terrorizmus ellen:)) Na jó ez vicc volt.
Valóban. Most már ne bujkáljon, viszont hiba azt várni, hogy kiadják. Kiadni semelyik kormány nem fogja mert abba belebukik. Valahogy rá kell kényszeríteni, hogy kvázi magától menjen. De ha kiderül, hogy zsaroltálák abba is belebukhatnak politikusok. Ez egy meglehetősen zsákutca nekik vagy felvállalják a politikai bukást.
A félreértések elkerülése végett nem annak veszem. Szóval mitokondriális DNS, tízezer évvel ezelőtt... arra gondolsz, amikor bogyókat szedegetettünk a közép-ázsiai sztyeppéken, ha esett, akkor bőrig áztunk, ha fújt, akkor lobogott a hónaljszőrünk, és az egyetlen domesztikált állat, amit ismertünk, a hajtetű volt? Yesss! Ez a kép legyen a közös foci EB vizuális szimbóluma!
De azt sem állítják, hogy bűnös. Ami maximum egyébként is vád. Vádlott, de nem bűnös csak az indexkommunistáknak. A horvát kormány meg sunnyog, de kiadni azért nem meri, mert akkor napok alatt elsöpörné a népharag.
nem értem egyébként a horvátokat, vagyis értem én, Ho 1/3-a megszállás alatt állt, Vukovár ostroma szörnyű volt, i tag dalse, de Gotovinának önként és büszkén kellene vállalnia a szerepét, szvsz
amúgy Vitez környékén ha már Bosznia, kitűntek a horvátok a moszlimok abriktolásában is, vagy Bihac környékén....
Végre egy értelmes párbeszéd kezd kibontakozni. Már azt hittem, hogy a topik belefullad a belpolitikába.
Van egy srebrenica topik is itt a polidilin.
Sztem a Vatikán mint hmmmm... intézmény nem rejtegeti ( csak nehezen jutott eszembe a kifejezés) kimondottan Gotovinát, hanem ez egy egyéni partizánakció lehet vagy a horvát egyház vagy egyes horvát papok részéről. Amúgy ismerve a horvátok érzéseit sztem akár Zágrábban is korzózhatna.
Milosevicnek az volt a pechje, hogy kezdett kényelmetlen lenni a kormánynak ezért mennie kellett plusz feltétele volt külföldi hiteleknek. Gotovina nem, mert Boszniában bujkál így a mindenkori horvát kormány mondhatja, hogy ja kérem semmi közünk hozzá és még külföldi hitelekkel sem tudják nagyon zsarolni őket. Bár elég nehéz magyarázni a bizonyítványát a horvát kormánynak, mert állítólag -azt hiszem a Nacional írta- nemrég kapott vízumot vmelyik államba.
nem fajulnak semmivé, a Hágai Nemzetközi Bíróság szóvivője azt nyilatkozta, hogy a Vatikán nem tanúsít kellő együttműködést velük, ami lefordítva a te egybitedre azt jelenti, hogy vazze ne bujtassá háborús bűnösöt köcsög...
pár napja még csak arról volt szó, hogy Carla del Ponte asszony szerint a Vatikán, ha akarná, kideríthetné, hogy igaz-e az az értesülés miszerint egy ferences kolostorban bújt meg Gotovina.
mehet bizony, ebben vita nincs közöttünk, Srebrenica minden balkáni ügyek legmocskosabbika, erről is nagyon szívesen beszélgetek veled egy önálló topikban, láttam a dokumentumfilmet, olvastam a vizsgálati jelentéseket, belebukott a holand kormány, Mladic-nak elrettentő példaként (Karadzsiccsal együtt) ott kellene függenie a négy vár kapuján, mint Koppánynak, de ez semmit nem von le abból, hogy Gotovinát a Vatikán nem rejtegetheti, ha ártatlan, akkor hazamehet, ha bűnös, akkor is exkluzív körülmények között fog ülni valamelyik skandináv vagy horvát börtönben
A lényeg: Mindenkiben tudatosítani, hogy tetteinek következményei vannak, nincs belügy, meg ugyan háború volt, jó lenne, ha mindenki elfogadná, hogy a XXI. sz. küszöbén ilyesmi Európában nem történhet... vagy ha mégis, akkor annak következményeit viselni kell..
Jelen esetben ezt az "identitás tudatot" idegenforgalmi aranybanyanak tekinthető mediterrán tengerpartnak hivják.
A vajdasági magyaroknak is csak azóta nagy a pofája, hogy a horvátok ezzel a huzással öket is a taccsvonalon kivlre helyezték, és visszanyomták öket az ezáltal sokkal kellemetlenebbé váló Balkánra.
megnyugtatlak, jól ismerem 1848/49-et is, mind a magyarok, mint a szerbek tetteit; nézz utána, a horvátok rontottak rá először a magyarokra; az pedig, hogy a török kiűzése után jogaik voltak, teljesen természetes; határőöknek jöttek fel, a magyarok nem tudták megvédeni a délvideéket, a szerbeknek ez volt a dolguk, és tették is; miután a terület beolvasztása megtörtént, egy városból pölö a szerb volt határőrök elmentek ukrajnába, és ott ugyanolyan névvel várost alapítottak
Ugyan tedd már meg, hogy utánanézel a Cerni Jován martalócainak és tetteinek vagy a Lipót által a szerbeknek adott jogoknak MAGYAR földön majd azok további követelésének, vagy a 48-as délvidéki iszonyatoknak, beleértve gyerekek lefejezése szerb martalócok által, vagy elfogott magyar honmvédek kibelezése, majd szénával kitömött hasukban azok elégetése Vajda János naplójában....ah, minek vesztegetem az időm rád.
Off, a legújabb genetikai kutatások szerint a horvátok és magyarok között tényleg van egy távoli rokonság. Mitokondriális DNS vizsgálatok szerint a két nép egy volt - ha jól emlékszem tízezer éve... :-) Ez egy európai kutatás volt, az első eredményeiről a História valamikor 2003-ban beszámolt. Félreértések elkerülésére ez most nem egy grespikezős, suméros, csabakirályfizó dolog.
válaszul a Hideg napokra? meg arra, hogy elhurcolták a swzerbeket minkqtáborokba, persze fegyvert ők sem kaptak, mint a zwidók; koiváló emberségesek voltak horthy katonái!
hát, bizony, a legutolsó háborúig a délvidéki magyarok csak a horvátokaqt utálták, nagyon jól együttéltek a szerbekkel; csak a drága jó horvátok által elúzött, és betelepedett szerbekkel nem birnak sem a régi szerbek, sem a magyarok, sem a bunyevácok