Keresés

Részletes keresés

Antisystem Creative Commons License 2005.09.01 0 0 121

bar azert a szozat es a 7. ekloga osszekeverese TULZAS!

Nem, az már művészet lenne:)

....Rémhirek és férgek közt él itt francia, lengyel,
hangos olasz, szakadár szerb, méla zsidó a hegyekben,
szétdarabolt lázas test s mégis egy életet él itt, -
jóhírt vár, szép asszonyi szót, szabad emberi sorsot,
s várja a véget, a sűrü homályba bukót, a csodákat...

ÜdV

Előzmény: alfredoo (116)
figyelő Creative Commons License 2005.09.01 0 0 120

Egy-egy ilyen döntés esetén qrvára érdektelenek a döntéshozó személyes szimpátiái.

Ha gyakorlattá akarják tenni az ilyen döntést, bele foglalniuk a rendeletbe. Ez egyébként érzésem szerint jogsértő volna - a kínai stb. kereskedőt ugyanazok a jogok illetik meg, mint a magyart.

Az újpesti előnyben részesítése védhetőbb volna, de azok között meg lehet vietnámi...

Előzmény: Etheow (115)
alfredoo Creative Commons License 2005.09.01 0 0 119

as

raadasul a mai vilagban mit mondjunk az olyan versre, hogy:

'piroslo arccal es piroslo zaszlokkal es a zaszlokon eme szent jelszoval vilagszabadsag...'

tiszta kommunista, tiszta globalista... vilagszabadsag... rohej. talan meeg a romanoknak is vilagszabadsagot akarna?

Előzmény: alfredoo (118)
alfredoo Creative Commons License 2005.09.01 0 0 118

as

ha cipo keet hibat kovetett el akkor ra megis jobban illik a legcikisebb jelzo?

'aldo imadsag'...

Előzmény: Antisystem (109)
alfredoo Creative Commons License 2005.09.01 0 0 117

etheow

viszont ilyen alapon suketnema hiaba jelentkezne derczenel. nem beszeli arany janos nyelvet.!

es akkor tovabbgondolva keet suketnema kozul melyiket fogja kedvezmenyezni? a magyart vagy a vietnamit?

Előzmény: Etheow (115)
alfredoo Creative Commons License 2005.09.01 0 0 116

as

vegul is mind valahol egy gondolatkor. herder es nemzethalal. ha mar cipot vedtem akkor geszthit is vedenem kell.

bar azert a szozat es a 7. ekloga osszekeverese TULZAS!

Előzmény: Antisystem (109)
Etheow Creative Commons License 2005.09.01 0 0 115

A cikk szerint: "aki Arany János nyelvét beszéli, az nekem sokkal-sokkal fontosabb" - nyilatkozta az InfoRádiónak a független politikus.

Ez azt jelenti, hogy, aki magyarul beszél, az sokkal fontosabb neki. Tehát azt részesíti előnyben, aki magyar. A cikkben szerepelnek idézetek Dercétől, egyikben sincs az, hogy a Toldit valakinek tudnia kellenne. Erre csak a cikkíró célozgat.

http://index.hu/politika/belfold/budapest/toldiordie/

figyelő Creative Commons License 2005.09.01 0 0 114

Licitáljanak.

Egyébként kizárólag olyan szempontok alapján hozott döntés jogszerű, amelyet nyilvános szabályok tartalmaznak.

Előzmény: Tamerlán (110)
alfredoo Creative Commons License 2005.09.01 0 0 112

tbandi

nem erzem magam muveltnek. talan erdeklodonek es befogadonak. persze amit irsz megtisztel de sajnos hizok tole...

Előzmény: Törölt nick (108)
Tamerlán Creative Commons License 2005.09.01 0 0 110

figyelő,

két azonos bérleti ajánlat közül

az egyiket ázsiai, a másikat magyar ember adja.

(Az újpesti esetben erről van szó.) 

Ha ebben a döntetlen esetben a magyart választják,

akkor ez miért lenne az ázsiai "diszkriminálása"?

Ezen az alapon - a ilyen "diszkrimináció" vádjának elkerülésére -

csak az ázsiait szabadna választani.

Ami persze, szépen megfelel "az idegen szép" szlogennek is,

de mindezek ellenére elfogadhatatlan. 

Előzmény: figyelő (97)
Antisystem Creative Commons License 2005.09.01 0 0 109

Na, csak mert elkezdtem azon filózni, hogy ki a nagyobb balfék: aki Himnusz gyanánt idézi a Nemzeti Dalt, vagy aki közli, hogy "Az Index legnagyobb lebogeset is peldaul egy nagy jobbos nick - nevezett Cipo - kovette el aki szimplan csak a Himnuszt keverte ossze a Szozattal." Én azt hiszem, hogy osztozhattok azon a "legnagyobb lebőgés"-en :)

ÜdV

Előzmény: geszthi (7)
Énekelve elmenő Creative Commons License 2005.09.01 0 0 107

Olvastam, és sok igazság van benne, nem ez az első ujságcikk ami manipulatív, de egy bürgermajszter ne mondjon akkor se ilyeneket, hogy az aki Arany János nyelvét beszéli... ha az a vietnami ujpesti, akkor az ő érdekeit is kell képviselnie.

Én ismerek pár vietnami, kínai stb embert, már magyar állampolgárok, igaz a büdös életben nem fognak tisztán beszélni magyarul, mint ahogy te se fogod megtanulni a vietnami nyelvet le merem fogadni, viszonyt a gyerekeiket Andrásnak és hasonlóknak hívják, és magyar iskolába járnak, magyarul beszélnek!  Akárhogy is szépítjük, ez rasszizmus szerintem. (Arról nem is beszélve, hogy a piaci vásárlók éppenséggel szivesebben vásárolnak az olcsó kínai árukból, mint a magyarokéból, nem a hazaszeretet hiánya miánt hanem azért mert csak azt tudják megfizetni!)

Előzmény: Tamerlán (99)
Antisystem Creative Commons License 2005.09.01 0 0 106

De azt remélem tudod, hogy a Nemzeti Dalból (Petőfi) idéztél...

ÜdV

Előzmény: geszthi (7)
figyelő Creative Commons License 2005.09.01 0 0 105

Engem ez a Dercze egyre jobban kezd emlékeztetni Gogol Revizorjának polgármesterére...

Előzmény: alfredoo (104)
alfredoo Creative Commons License 2005.09.01 0 0 104

figyelo

szarok ra. en a jozsefvarosi piacon vagyok erdekelt... bar miota otthagyott a felesegem es csak ujjletores (ujjlenyomat) utjan tudtam pici fiamat visszaszerezni....

Előzmény: figyelő (101)
alfredoo Creative Commons License 2005.09.01 0 0 103

figyelo

aha! de akkor az is benne van/lehet a rendeletben hogy ugyan mar ne csinaljak konkurrenciat ennek a nagyon helyi es nagyon jo embernek. tehat masnak ne is adjak ki azonos/hasonlo tevekenysegre engedelyt.

elni es elni hagyni! minek is az a nagy tulekedes es az a nagy verseny?

majd megoldja gondjat a dercze...

a godfather!

Előzmény: figyelő (97)
laszlo37 Creative Commons License 2005.09.01 0 0 102
Ami elég korrekt. :-) Mi lesz itt 2006-ban! :-(
Előzmény: Tamerlán (99)
figyelő Creative Commons License 2005.09.01 0 0 101
Akkor most aztán töprenghetsz, milyen esélyed volna a ferencvárosi piacon... :-)
Előzmény: alfredoo (100)
alfredoo Creative Commons License 2005.09.01 0 0 100

figyelo

az ujpestiseghez elegendo ha ott szulettem de amugy 40 evig amerikaban eltem? de mindenki tudja ujpesti sziv dobog benne.

apukam ujpesti volt, anyukam meg ferencvarosi...

van egy lakasom ujpesten egy icipicit wcbode a kert hatso reszen 30 millioert kaptam hogy jo nagy hitelt es feel szocpolt vehessek raa fel.!

itt all elotted egy igazi ujpesti..

Előzmény: figyelő (95)
Tamerlán Creative Commons License 2005.09.01 0 0 99

Énekelve elmenő,

figyelmedbe ajánlom a (45)-öt.

Előzmény: Énekelve elmenő (94)
alfredoo Creative Commons License 2005.09.01 0 0 98

ee

o.k. kicsit durva volt a pelda. mit szolsz egy meeretes adocsalohoz?

figyelő Creative Commons License 2005.09.01 0 0 97
A helyi lakos előnyben részesítése, ha benne van a rendeletben, elfogadható. Ám a helyi lakos is lehet vietnami, az ő diszkriminációja jogsértés volna.
alfredoo Creative Commons License 2005.09.01 0 0 96

tbandi

ha te azt hiszed hogy gondolkodva irok vagy hogy irva gondolkodok akkor tevedsz. persze nem is hiszem hogy ezt hinned...

petofivel kapcsolatban szlovaksagara tudnek gondolni. ami erdekes jelenseg de nyilvan tortenelmileg determinal. vagy tortenetileg. talan bizonyos tulzasaira magyarazatot ad egy esetleges tulkompenzalas.

reegen sem lehetett egyszeru a vilag.

mindezzel egyutt ugy veelem hogy magyarsagunkbol a legkezzelfoghatobb, a legobjektivabb a nyelvunk!

Előzmény: Törölt nick (93)
figyelő Creative Commons License 2005.09.01 0 0 95

Senkit sem részesíthet előnyben más szempontok alapján, mint ami a rendeletben le van írva.

Föltéve (de meg nem engedve!), hogy ilyen ügyekben egyáltalán neki kellene döntenie.

A rendelet egyébként minden lényeges döntést a gazdasági bizottság hatáskörébe utal.

Jogszerűen csak az "újpesti" árusokat részesíthetné előnyben, nem a "magyarokat".

Előzmény: Tamerlán (88)
Énekelve elmenő Creative Commons License 2005.09.01 0 0 94
Rablógyilkos nem nagyon szokott üzletet nyitni (az inkább kifosztja), de mondom, ha azt modnta volna (most nem is foglalkozom azzal, hogy ez nem a dolga stb), hogy azonos feltételek mellett a helyi lakos kapná, az még logikus is lenne, hiszen az ottani lakosok érdekeit kell képviselnie, azért bürgermajszter... de ilyen hagymázos ökörségeket bevetni hát...
Előzmény: alfredoo (85)
alfredoo Creative Commons License 2005.09.01 0 0 92

tamerlan

es ha peldaul egy roman ugy beszel magyarul mint en vagy te, de AMUGY teljesen roman erzelmu es meeg szoros talpu is.

mit csinaljon dercze?

alfredoo Creative Commons License 2005.09.01 0 0 91

tamerlan

a magyar szigeten a cigany arustol TOBBET kertek mint a magyartol. azert hogy ne erje meg neki.

alfredoo Creative Commons License 2005.09.01 0 0 90

figyelo

egyszeruen MEGZABALNEK egy ilyen kis vietnamit aki kiall es nagyhangon eloadja a himnuszt...

volt mar nekunk statuszigazolvanyunk kapcsan neger magyarunk is. ezt sem degradaloan mondom. valoszinuleg tenyleg magyarnak erezte magat.

Előzmény: alfredoo (89)
alfredoo Creative Commons License 2005.09.01 0 0 89

figyelo

rosszul esik leirnom de azt hiszem teljesen igazad van...

raadasul penzert valoszinuleg hogy a korrupt alkalmazottak felkeszitik a kis vietnamit hogy melyik arany idezet a legkedvesebb dercze fuleinek...

Előzmény: figyelő (84)
Tamerlán Creative Commons License 2005.09.01 0 0 88

geszthi,

Mivel a Derce által elmondott esetben egy ázsiai pályázóval szemben egy lehetséges másik pályázó előnyben részesítéséről van szó, ezért a "magyarul beszélő ázsiai" nem lehet megoldás.

Tehát az "Arany János nyelvét beszéli" kifejezés annyit jelent, hogy "magyar". 

Vagyis ez a Derce 

(leírni is szörnyű:) a "magyar" árusokat részesíti előnyben az újpesti piacon.

Feltéve persze, hogy legalább annyit fizetnek a bérletért, mint az ázsiaiak. 

Hát ilyen világot élünk. 

Rettenet.

Hogy mi lesz ebből?

(:-)   

Előzmény: geszthi (64)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!