bar azert a szozat es a 7. ekloga osszekeverese TULZAS!
Nem, az már művészet lenne:)
....Rémhirek és férgek közt él itt francia, lengyel, hangos olasz, szakadár szerb, méla zsidó a hegyekben, szétdarabolt lázas test s mégis egy életet él itt, - jóhírt vár, szép asszonyi szót, szabad emberi sorsot, s várja a véget, a sűrü homályba bukót, a csodákat...
Egy-egy ilyen döntés esetén qrvára érdektelenek a döntéshozó személyes szimpátiái.
Ha gyakorlattá akarják tenni az ilyen döntést, bele foglalniuk a rendeletbe. Ez egyébként érzésem szerint jogsértő volna - a kínai stb. kereskedőt ugyanazok a jogok illetik meg, mint a magyart.
Az újpesti előnyben részesítése védhetőbb volna, de azok között meg lehet vietnámi...
A cikk szerint: "aki Arany János nyelvét beszéli, az nekem sokkal-sokkal fontosabb" - nyilatkozta az InfoRádiónak a független politikus.
Ez azt jelenti, hogy, aki magyarul beszél, az sokkal fontosabb neki. Tehát azt részesíti előnyben, aki magyar. A cikkben szerepelnek idézetek Dercétől, egyikben sincs az, hogy a Toldit valakinek tudnia kellenne. Erre csak a cikkíró célozgat.
Na, csak mert elkezdtem azon filózni, hogy ki a nagyobb balfék: aki Himnusz gyanánt idézi a Nemzeti Dalt, vagy aki közli, hogy "Az Index legnagyobb lebogeset is peldaul egy nagy jobbos nick - nevezett Cipo - kovette el aki szimplan csak a Himnuszt keverte ossze a Szozattal." Én azt hiszem, hogy osztozhattok azon a "legnagyobb lebőgés"-en :)
Olvastam, és sok igazság van benne, nem ez az első ujságcikk ami manipulatív, de egy bürgermajszter ne mondjon akkor se ilyeneket, hogy az aki Arany János nyelvét beszéli... ha az a vietnami ujpesti, akkor az ő érdekeit is kell képviselnie.
Én ismerek pár vietnami, kínai stb embert, már magyar állampolgárok, igaz a büdös életben nem fognak tisztán beszélni magyarul, mint ahogy te se fogod megtanulni a vietnami nyelvet le merem fogadni, viszonyt a gyerekeiket Andrásnak és hasonlóknak hívják, és magyar iskolába járnak, magyarul beszélnek! Akárhogy is szépítjük, ez rasszizmus szerintem. (Arról nem is beszélve, hogy a piaci vásárlók éppenséggel szivesebben vásárolnak az olcsó kínai árukból, mint a magyarokéból, nem a hazaszeretet hiánya miánt hanem azért mert csak azt tudják megfizetni!)
szarok ra. en a jozsefvarosi piacon vagyok erdekelt... bar miota otthagyott a felesegem es csak ujjletores (ujjlenyomat) utjan tudtam pici fiamat visszaszerezni....
aha! de akkor az is benne van/lehet a rendeletben hogy ugyan mar ne csinaljak konkurrenciat ennek a nagyon helyi es nagyon jo embernek. tehat masnak ne is adjak ki azonos/hasonlo tevekenysegre engedelyt.
elni es elni hagyni! minek is az a nagy tulekedes es az a nagy verseny?
A helyi lakos előnyben részesítése, ha benne van a rendeletben, elfogadható. Ám a helyi lakos is lehet vietnami, az ő diszkriminációja jogsértés volna.
ha te azt hiszed hogy gondolkodva irok vagy hogy irva gondolkodok akkor tevedsz. persze nem is hiszem hogy ezt hinned...
petofivel kapcsolatban szlovaksagara tudnek gondolni. ami erdekes jelenseg de nyilvan tortenelmileg determinal. vagy tortenetileg. talan bizonyos tulzasaira magyarazatot ad egy esetleges tulkompenzalas.
reegen sem lehetett egyszeru a vilag.
mindezzel egyutt ugy veelem hogy magyarsagunkbol a legkezzelfoghatobb, a legobjektivabb a nyelvunk!
Rablógyilkos nem nagyon szokott üzletet nyitni (az inkább kifosztja), de mondom, ha azt modnta volna (most nem is foglalkozom azzal, hogy ez nem a dolga stb), hogy azonos feltételek mellett a helyi lakos kapná, az még logikus is lenne, hiszen az ottani lakosok érdekeit kell képviselnie, azért bürgermajszter... de ilyen hagymázos ökörségeket bevetni hát...
Mivel a Derce által elmondott esetben egy ázsiai pályázóval szemben egy lehetséges másik pályázó előnyben részesítéséről van szó, ezért a "magyarul beszélő ázsiai" nem lehet megoldás.
Tehát az "Arany János nyelvét beszéli" kifejezés annyit jelent, hogy "magyar".
Vagyis ez a Derce
(leírni is szörnyű:) a "magyar" árusokat részesíti előnyben az újpesti piacon.
Feltéve persze, hogy legalább annyit fizetnek a bérletért, mint az ázsiaiak.