Tudna valaki nekem segítení?
Van egy OleoMac Sparta-26-s fűkaszám. Kellet vennem egy új damilfejet, mert a régi már tönkre ment és csak már az új fajtát lehet kapni hozzá és ez folyamatosan széthúzza a kuplungot, mert nehezebb. Legalábbis szerintem ez a hiba oka. Mit lehet tenni házilag, mert semmi kedvem minden egyes használat után 2000 forintot költeni a javítatására. Újra pedig nincs kb. 100 000 Ft-m!
Szia. Husqwarna 135r. Nagyon kiforrott gép, 11 éve használom. Nagy, gazos területet vágok vele, 2.7 damillal. Szerintem a legkiforrottabb husqwarna fűkasza. Tavaly vettem mellé egy 545 rxt, de az már profi gép.
Ugyan én nem pont ezt használom, valami más a neve, de szintén HQ és kör keresztmetszetű csak citromsárga. Viszont tényleg nagyon jó. Nem szakadozik, nem rojtosodik, viszi, mint kódus f@xa a gyepet. Amikor vettem a kaszát HQ Whisper damil volt rajta valamennyi, szürke, csavart. Na az is nagyon jó volt.
Sziasztok! Damilt keresek Oleo 753 T 2,8 LE kaszához. Viszonylag nagy gép, 3 mm-es damilt írnak rá gyárilag. Vannak vastagabb szárú gyomok is, de damillal még kaszálható, ezt tapasztalatból mondom. Milyen típusú damilt javasoltok 2.7-3 mm. vastagságban?
Természetesen megfontolom amit írtatok, megint oda adhatom a szerelőnek. De legutóbb is úgy kaptam vissza, hogy igencsak problémás volt működésre bírni.
Volt szerelőnél. Dugattyút cserélt aztán bejelentette hogy nem tudja megjavítani.
Egy ismerősöm felajánlotta elviszi a saját szerelőjéhez. Megjavította, nagy baja nem volt, de azóta sem az igazi. Nincs időm szerelgetni, olyanra van szükségem amit behúzok és megy.
Ez a gép amúgy 10 éve lett kb. véve, de használtan.
Ezt most komolyan mondod? Van egy Stihl 120-od és ahelyett, hogy adnál/adatnál neki egy karbantartást és használnàd megint tíz évig, venni akarsz helyette egy olyan izét!!?? Hát tudod...
Fükaszát keresek nagyobb területre, amit két hetente kell nyírni. A Stihl FS 120 és a Husqvarna 135R közt vacilálok. Hasonló teljesítményüek és árban is hasonlóak.
Van tapasztalata valakinek esetleg mindkettővel. Kezelhetőség, megbízhatóság és más objektív és szubjektív tapasztalatok érdekelnek.
Pici különbség biztos hogy van ,és az élettartamban is ! De a karburátorhoz biztos hogy nem kell nyúlni . De sokszor az indítás hibánál viszont előfordulhat egy után állítás .
Azelőtt NGK-t használtam én is. Egészen egyszerűen a Champion jóval olcsóbban vettem, igaz egy tucatot. Semmi gond vele, mint írtam is. Sajnos mind a kettőt hamisítják, a nagyobbik baj, hogy akárhol is belefuthatsz.
Igazabol csak betlizek kerdezek, de nincs olyan hogy a kulonbozo gyartok gyertyaja hajszalnyival mashogy mukodik, es gyertya cserekor lehet a karburatort is meg kell piszkalni?
Én is közel súlypontban vagyok az FS410-esemmel, és a melós FS210-essel. Tele tankkal ha nem fogom, akkor billegnek kissé a levegőben. Ahogy fogy a tank, úgy dőlnek úgymond előre.
Viszont van itthon még egy kicsi régi Husi 323r, na ott nagyon nem jó, annyira elől a súlypont, hogy a szarvánál kell igazából tartani, annyira dől előre, a hám kb nem is tart semmit.
Igen, 1 perc beállítani, viszont havi 5 percet megy, nem visz rá a lélek :)))
Nem kell a kaszafejnek a földön csúszkálnia ! Ez egy súlyos hiba ! A kaszafej drága és gyorsan kopik ! Én pl direkt rövidebre vettem a kasza hajtását és azután még vagy 6 évig használtam az amúgy már megrepedt kaszafejet ! Még kb 1 hete esett szé a fej ! Előtte meg félévente vettem a javító alkatrészeket hozzá ! A gépnek súlyponton kell legyen beakasztva a hevederbe . És a markolatott meg ehhez kell beállítani . Akkor jó minden ha a kaszafej nem ér le a talajra csak a damil söri a földfelszínt ! Én 170 magas vagyok és a husi 343R-ből 10cm levágtam ,de még inkább kb 12-13cm jobb lett volna . És ez egy aranylag rövid kasza ,a Sthilé jóval hosszabb ettől ! A 343R hossza kb 180 -190cm magasságig biztos hogy jó . Ami ettől hosszabb az meg akár a 2méteres ember is tudja használni ! Ha nem lennék fáradt kimennék és a Nikkarit megmérném ,bazi hosszú gép !
Hátit , indonéz videókon szoktam látni 99%-ban , ők pedig igencsak nem 2m magasak. viszont a keresőbe beírod : hámbeálítás , felugrik sok hasznos videó .nekem a fűrészmániás tetszett a legjobban.Balázs 30 cm székre is ráált , hogy bemutassa magas embereknek is be lehet állitani......
Szerintem meg lehet ezt oldani. A kaszán a hám bekötési pontja nem fix (nekem a HQ 543-on kb 20 cm-t lehet tologatni előre-hátra), plusz a hámmal is lehet játszani még annyit, hogy jó legyen.