Keresés

Részletes keresés

budai93 Creative Commons License 2005.07.09 0 0 123
Azt nem tettem hozzá , hogy nem igazán jobboldali az ismerősöm.

"Poziciójából" adódik a hovatartozása.:O))
Előzmény: budai93 (114)
Fortissimo Creative Commons License 2005.07.09 0 0 122

akkori általánosan - a mostanihoz képest legalábbis - kiváló nemzetközi gazdasági helyzetben a fidesznek sokkal többet kellett volna a nyugdíjasoknak adni,

nem sajnos ez nem igy volt..

gazdasági recesszió indult meg 2001től..(második félévtől..) Éppen ezért az első negyedévben teljesült 6,6% GDP növekedés nem folytatódott..

Korábban pedig az évszázad árvize (300 ház újjáépítése, kb 100 mrd Ft kiadás akötltségvetésből az árvizi károkra) majd belvize, orosz valutaválság, ciánszennyezés, olajválság (300 Ftos dollár mellett, és olajat dollárért vesszük..)délszláv háború..soroljam???

Hogy az ellenzék folymatos, 1998tól kezdődő  társadalmat folyamatos megosztó kampányára már ne is..

Előzmény: Pukszi (111)
tuutuu Creative Commons License 2005.07.09 0 0 121

1 elhajtja a sunyiba a közigazgatásban dolgozók 60% -át .

Azért mintha ilyesmit a Varga Mihály úr is pengetett volna?

Nade akkor mi lesz a nemzethalállal? Mert akit kiszórnak, annak biztosan az lesz.

Én csak 3 hétig voltam munkanélküli, ráadásul úgy, hogy adminisztratív okból indítottam a Bt-met később, de néha még most is fölriadok álmomban, annyira pusztító érzés..:{{{

Törölt nick Creative Commons License 2005.07.09 0 0 118
Sajnos igaza van, már ami az első pontot illeti. De sajnos eddig minden kormány felpumpálta kádereivel a közállományt.

Megszorítás is kell majd. ÉS az is sajnos. De annak ésszerűbbek kell majd lennie mint a fűnyiróelven működő Bokrosnak
budai93 Creative Commons License 2005.07.09 0 0 117
Én meg már kezdtem azt hinni , hogy csak én vagyok ilyen "kiscsikó " korban..
Előzmény: Törölt nick (110)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.09 0 0 116
Nyílván :-D
Előzmény: Törölt nick (109)
budai93 Creative Commons License 2005.07.09 0 0 114
Off

Ma beszéltem egy igen magas polcol dolgozó emberkével aki az egészségügyi minisztérium alkalmazásában ténykedik.

Szerinte az országnak 3 választása van.

1 elhajtja a sunyiba a közigazgatásban dolgozók 60% -át .

2 csinál egy új Bokros csomagot , de keményebbet.

3 összeomlik az egész.

Az első kettő SOS.
A harmadik az jön magától ha csak nem történik meg az első kettőből valamelyik

Szerinte az a baj , hogy a miniszterelnök és a gazdasági miniszter azt hiszi , hogy ez olyan mint egy vállalat.

Ha nem megy akkor bezárjuk és belefogunk másba.

Előzmény: netizen (103)
Fortissimo Creative Commons License 2005.07.09 0 0 113

eddig már 4x 19 eFtot vettek ki a nyugdíjasok zsebéből..

Orbán tv-t hozott az orosz államadósság terhére történő 13 havi nyugdij 2002től történő kifizetésére..

Medgyessy a tv-t az első kormányülésen visszavonta..

2002. május 8. (részlet)

Orbán Viktor:. De hasonlóképpen az ellenfeleink programjában szerepelt a 13. havi nyugdíj bevezetéseaz erre vonatkozó rendeletet mi elkészítettük, illetve törvénymódosítást a kormány a tegnapi napon látta is, az is kész van, semmi akadálya nincs, hogy meg tudják valósítani a saját ígéretüket..http://orbanviktor.hu/hir.php?id=1161

Előzmény: Törölt nick (94)
Szabadbatthyany Béla Creative Commons License 2005.07.09 0 0 112
Nem örülj annyira, nem mindenki nyugdíjas itt.
Nekem még van vagy 5- évem
Előzmény: budai93 (101)
Pukszi Creative Commons License 2005.07.09 0 0 111
Az akkori általánosan - a mostanihoz képest legalábbis - kiváló nemzetközi gazdasági helyzetben a fidesznek sokkal többet kellett volna a nyugdíjasoknak adni, de elmulasztották, szétszórták a pénzt mindenféle hibás döntés alapján, részben saját magukra. Kár....Az eltérő helyzet miatt nem is szabadna a nyugdíjasoknak adott összegeket összehasonlítani.
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.09 0 0 109
Mert ha a Magyar Nemzetből jönne , máris hiteles, igaz?
Előzmény: Törölt nick (106)
hurkazsírosnápolyi Creative Commons License 2005.07.09 0 0 108
Hülyeség illenekkel bombáznunk egymást, mert se vége, se hossza nem lenne.
Lehetne előhozakodni a Milleniumi Országjárótól a korona úsztatáson át egészen a magán repkedésekig.

Nincs értelme.
Azonban ahogy kóricáltam a NET-en egy Font Sándortól való beszólásra találtam:

"2001-ben önök megszüntették a méltányossági nyugdíj intézményét, amelyet a Medgyessy-kormány visszaállított. (Arnóth Sándor: És nem is mûködik!) Befagyasztották a magánnyugdíjpénztárba fizetendõ tagdíjat, ezért tehát elakasztották az öngondoskodást. (Domokos László: Kincstári optimizmus!) A nyugdíjak svájci indexálása miatti adókedvezmények, illetve nyugdíjkedvezmények sajnos nem érték el azt a hatást, hogy a nyugdíjak reálértéke az eredeti nyugdíjtörvény szerint emelkedhessen. (Font Sándor: 18 százalékos nyugdíj reálérték volt!)"

http://www.mkogy.hu/naplo37/087/n087_042.htm
Előzmény: elemes (90)
tuutuu Creative Commons License 2005.07.09 0 0 107

Ez nem kárpótolja a többi nyugdíjast, de 2002-re a többi nyugdíjas is megkapta azt az összeget, amivel 99-ben megrövidültek.

Azért ezt Apámnak, meg Apósomnak nem tudnád eladni.

Mostmár tényleg előkerestetem a faterral a konkrét cetliket. Elég súlyos pénzek hiányoznak a kasszából. Minden hülye azzal a 19500 forinttal jön , pedig az túró sem volt a veszteséghez képest.

Előzmény: elemes (63)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.09 0 0 106
Írta Ferge Zsuzsa maximálisan független szociológus :-)

Ennyi erővel már Bolgár Györgyöt is idézhetnél!!!!!!!!!!!!!!!!
Előzmény: Törölt nick (100)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.09 0 0 105

Egy kis idézet belőle:

A Fidesz-MPP egyes politikusai január közepe óta e kötetet saját politikájuk igazolására használják, azt állítván, hogy a szegények helyzete kormányzatuk ideje alatt az alkalmazott politikának köszönhetően javult, a kormányváltás óta azonban a szegénység szélesedik és mélyül. Általános gyakorlatunktól eltérően ezekre az állításokra reagálnunk kell.

Noha a szegények számának növekedése a kilencvenes évtized végére megállt, helyzetük 1989 és 2002 között szinte folyamatosan romlott, és a szegénység 1998 után is tovább mélyült. Két periódusban volt a romlás kormányzati akarathoz köthető: a Bokros csomagot követően 1996-97-ben, és az Orbán kormány idején, 1998-2002-ben. A Bokros-csomag – a magasabb jövedelműek juttatásai korlátozásának retorikájával és ennek valamennyire megfelelő gyakorlattal — többek között eltörölte az alacsony jövedelmek adómentességét, megszüntette a fogászati ellátás és mentőszállítás ingyenességét, csökkentette a táppénz mértékét. A 3Sz állást foglalt ezzel a politikával szemben.

Az Orbán kormány – a középosztály erősítésének retorikájával és ennek sok tekintetben megfelelő gyakorlattal – többek között négy éven át nem emelte a családi pótlékot, eltörölte a jövedelempótló támogatást, szigorította a munkanélküli ellátásokat, a nyugdíjasok hátrányára változtatott nyugdíj-szabályozást, a segélyküszöb relatív csökkentésével legalább 200 ezer embert, felnőttet és gyereket kiszorított a segély típusú ellátásokból, megkönnyítette a családok kilakoltatását. E lépéseket nem ellensúlyozták pozitívnak ítélt kormányzati intézkedések sem, mint az adósságszanálás. Ezt a politikát is bírálta a 3Sz.

Mindkét említett kormányzati periódusban több volt a szegényellenes, mint a szegényeket (is) segítő intézkedés. A Fidesz-MPP kormány a rendszerváltás utáni egyetlen kormány, amelynek retorikájában is előfordult szegény-ellenesség.

Előzmény: Törölt nick (100)
Pukszi Creative Commons License 2005.07.09 0 0 104
A nyugdíjasok szerintem most sem célcsoportjai a fidesznek. A jobblétet a szem. jövedelemadó csökkentése alapján gondolják megvalósítani, de melyik nyugdíjas nem szarja ezt le? Ebből ők nem kapnának semmit, nincs adózott jövedelmük. Őket a Gyurcsány fogta meg, mert az ÁFA-csökkentéssel egy csapásra nekik is ad, mégpedig azonnal. Nincs olyan hülye nyugdíjas, aki ezt nem vette volna észre - most nem a kézcsókért sorbaállókról beszélek.... Úgyhogy a korábban elvett pénz miatt, tetézve a mostani hibás állásponttal Orbán a nyugdíjasok előtt végleg leszerepelt, aki nem hiszi, majd meglátja 2006-ban.
Előzmény: Törölt nick (61)
netizen Creative Commons License 2005.07.09 0 0 103
szavazz. csak ne csodálkozz akkor, ha a szívednek kedves kormányzat esetén másfél év múlva elkezdenek majd akadozni a nyugdíjkifezetések ahogy most az áfa és agrárkifizetések és a közalkalmazottak/köztitsztviselők béreinek a kifizetése már akadozik...
Fortissimo Creative Commons License 2005.07.09 0 0 102

(2) 2002 május 31

GÁL J. ZOLTÁN A kormány tárgyalt egy másik határozati javaslatról is, amelynek részleteit a jövő héten fogjuk nyilvánosságra hozni. Ez a javaslat az indokolatlan kötelezettségvállalások visszavonásáról szólt. Mindannyian jól tudjuk, hogy a most leköszönt kormány számos döntést hozott a választásokat követően is,ebben a javaslatban 33 olyan korábban meghozott határozat szerepel...A kormány döntött vagy javasolja azt is, hogy az orosz államadósság végleges rendezéséről szóló korábbi kormányhatározatok kerüljenek visszavonásra

http://www.meh.hu/kormany/kormanyulesek/leirat/ules20020531.html

13. Havi nyugdij lett volna..

http://es.fullnet.hu/0007/riport.htm- fejezetek az orosz-magyar államadósság történetébôl -

Hallod-e Lendvai?? hallod-e SzabóG..???

Horn utolsó pillanatban hozott nyugdijemelési törvényét miért ne lehetett volna visszavonni??  (19 000 FT!!!!) medgyessy 33 v javaslaotot vont visssza az belső kormányülésen.,..:((((

Előzmény: Fortissimo (91)
budai93 Creative Commons License 2005.07.09 0 0 101
Marha jó ,. hogy itt mindenki nyugdíjjas..

Lassan kezdem szégyelni magam az 50 évemmel.
Előzmény: tuutuu (97)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.09 0 0 100

Olvasnivaló a jobbos fiúknak.

http://www.3sz.hu/read.php?frm_id=1617249856

Fine Tune Creative Commons License 2005.07.09 0 0 99

"Bemutatkozás: Öregfiú, sok tapasztalattal, balos beütéssel. :-)
Hozzászólások (1) "

:))))))))))))))))))))))))))))))

Előzmény: budai93 (96)
netizen Creative Commons License 2005.07.09 0 0 98
Nézd én valszeg egy hazúg diszno vagyok. egyre inkább kezdek arra az állaspontra helyezkedni a pár óra összeszedett infók alapján hogy a hosszúnevű minisztérium által közölt adatok nehezen tekinthetőek hitelesnek. Különösen az utóbbi 8 évet tekintve hibásak, tévesek manipuláltak, szvsz le lehet húzni avécén az egészet.
Előzmény: Törölt nick (73)
tuutuu Creative Commons License 2005.07.09 0 0 97

Üdv!

Azzal van a gond, mikor a Horn kormány által hozott törvényt úgy változtatta meg, hogy kevesebb nyugdíjat kaptunk.

Szerintem még azzal se lenne baj, mondhatta volna:

- Kérem, megnéztük a kasszát, sajnos csak 14.5% emelés lehetséges a törvényben leírt 20%-hoz képest.

Ehelyett gazember módon, és durván alkotmányellenesen differendiálták az emelést, noha a nyugdíjtörvény már eleve durván differenciálja a nyugdíjakat.

Épp ez az, amivel felhatalmaztak arra, hogy minden módon a saját nyugdíjpénztáram létrehozásán dolgozzak, magyarán dugjam el a bevételeimet, és ott forgassam, ahol esélyem van az értékének megőrzésére.

Jó lenne, ha  Orbán sose piszkálhatná többször a nyugdíjügyeket.

Előzmény: Törölt nick (38)
budai93 Creative Commons License 2005.07.09 0 0 96
Elég ha itt megtapsollak egyedűl , vagy tömegt szeretnél ????

Adatlap
Nick: c.nemezis
Email: küld
Weboldal:
Bemutatkozás: Öregfiú, sok tapasztalattal, balos beütéssel. :-)
Hozzászólások (1)
Státusz:

netizen Creative Commons License 2005.07.09 0 0 93
nápolyi benne van, ahogy jópár MSZP vezető politikusé is. statisztikailag nem mérhető mértékben.
Előzmény: hurkazsírosnápolyi (85)
elemes Creative Commons License 2005.07.09 0 0 92
nem törvény, kormányrendelet.
Előzmény: Törölt nick (87)
Fortissimo Creative Commons License 2005.07.09 0 0 91

2002. május 8. (részlet)

Orbán Viktor:. De hasonlóképpen az ellenfeleink programjában szerepelt a <13. havi nyugdíj bevezetése az erre vonatkozó rendeletet mi elkészítettük, illetve törvénymódosítást a kormány a tegnapi napon látta is, az is kész van, semmi akadálya nincs, hogy meg tudják valósítani a saját ígéretüket. http://orbanviktor.hu/hir.php?id=1161

Előzmény: Törölt nick (87)
elemes Creative Commons License 2005.07.09 0 0 90
meg az egészségügyi minisztérium által neves konzulens cégektől rendelt tanulmányok ára is, amely tanulmánokról a számvevőszék a minap írta, hogy nincs nyoma azok felhasználásának.

meg a fideszkormány idején vízfejűnek nevezett miniszterelnöki hivatal duplájára duzzasztása (jelenleg kb 2 ezren kapnak onnan fizetést).

jó ez...?
Előzmény: hurkazsírosnápolyi (85)
budai93 Creative Commons License 2005.07.09 0 0 89
Na , de sokan kérték...

Nem érted Te ezt..
Előzmény: Fortissimo (88)
Fortissimo Creative Commons License 2005.07.09 0 0 88

Most jut és még a Fidesz által megszüntetett méltányossági nyugdíjemelést is visszaállította a Medgyessy kormány. Itt a környezetemben is töobben kaptam + 2000 Ft körüli nyugdíjemelést. Volt, ak,i +2400 Ft ,éltányossági nyugdíjemelésben részesült.

összesen 300 000 000 Ft /év? volt erre

azaz max kb 10 000en kaptak méltányossági nyugdíjemelést...

(nem ezt igérték..

Előzmény: Törölt nick (74)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!