Keresés

Részletes keresés

htstibi Creative Commons License 2013.09.03 0 0 2632

Köszönöm, de pont az a helyzet, hogy megvezetni és átveretni nem akarom magam, ezért nyomozom a "tisztelt" üzletvezető elérhetőségét, hogy ki tudjam sajtolni azt amiért már fizettem. Függetlenül attól, hogy amúgy mennyibe is kerül egy ilyen számítás és bizonylat.

kneissl Creative Commons License 2013.08.30 0 0 2631

A Thermo kötőjel block nekünk jobban bejött mint a másik két "nagy".

A kötőjel fontos, mert a kötőjel nálküli bejegyzést lefoglalta egy másik cég, és máshova irányít át.

Előzmény: Roadati (2616)
KömKel Creative Commons License 2013.08.30 0 0 2630

A tanúsitványt bármelyik energetikus ki tudja neked állitani az épitési engedélyezési tervek alapján, mivel a beépitett anyagok tulajdonságai ismertek.

Ne hagyd magad megvezetni ezzel.

Egy ilyen tanúsitvány elkészitése még olcsóbb is, mint a hagyományos meglévő házaké, mivel nem kell helyszinre kimenni miatta. Én már csináltam több száz km-re lévő házra is ilyet, használatbavételihez. Kell hozzá a femü nyilatkozata, hogy minden a tervek szerint készült, és ki lehet állitani.

Előzmény: htstibi (2629)
htstibi Creative Commons License 2013.08.30 0 0 2629

Köszönöm az infót. Még egy elérhetőséget nyomozok, mert sajnos mikor a céget hívom, megtagadják a kapcsolását, és az oldalon nincs fenn az elérhetősége.

Azt nem igazán tudom, mennyibe kerül egy ilyen, én a tanúsítvány készítő céget hívtam, akitől az EPS Neo megrendelte a munkát, és ők azt mondták, hogy nagyon szívesen elküldik a végleges példányokat, ha befizetem azt a 70e ft-t amibe kerül.

Másrészről célom, hogy mindenki tisztán lásson, és ne fusson bele meggondolatlanul számára előnytelen üzletbe. Mert sajnos addig voltak rendben a kommunikációs és teljesítési dolgok amíg azok az én részemről történtek. A szállítás többször csúszott, ezért állt az építkezés, ameddig én nem telefonáltam, hogy biztos lehoztak-e minden anyagot mert nagyon úgy néz ki, hogy akkor valami hiba csúszott a szállításba, akkor közölték, hogy nem még fognak hozni mert a multkor több bála lemaradt. Perzs ezt nem igazán közölték addig amíg nekem fel nem tünt,ahogy épűlt a ház, hogy ez bizony kevés lesz.  Minden számlán, kiemelten feltüntették, hogy "a késedelmes fizetés esetén, a mindenkori jegybanki alapkamat kétszeresét számítjuk fel", de amikor én kértem ezt számon rajtuk, mert már sokadszorra nem jött meg az építőanyag majdhogynem fel voltak háborodva.

Utána a számlára ráírták, hogy velem történt egyeztetés alapján, harmadosztályú elemek kerültek kiszállításra, holott én tökéletes elemekről, tárgyaltam és azok után fizettem, ez meg ugye garanciális ügyintézés esetén jelenthet problémát(mondjuk ezt egy új számla kiállításásval, viszonylag rendezték... de akkor is.

És akkor ugye ott van a tanúsítvány esete is, és a cég illetve annak vezetése álltal tanúsított, mostani hozzáállás és komunikáció is vérlázító.

Milyen dolog az, hogy amikor számon kérem őket, a döntéshozóval nem tudok beszélni, csak üzeni, hogy az a kolléga akivel annó én tárgyaltam, nem dolgozik már náluk és ezért nem hajlandóak segíteni!!!

Bezzeg nekem előre kell fizetnem, és ha részemről maradt volna el bármi, már valószínű nem itt tartanánk.

Szóval jó lenne ha belátnák, nem annyira egyedülállóak a piacon, és ilyen gazdasági és versenyhelyzetben, nem hiszem, hogy bármely cég megengedhet magának ilyet, mert van másik.

Elnézést ha kicsit hosszú voltam.

KömKel Creative Commons License 2013.08.28 0 0 2628

Nem tudom van-e értelme ezzel küzdeni, amikor egy energetikai tanúsitvány használatbavételihez megvan 15e Ft-ból...

De persze értem én, hogy vállalt valamit, de sajnos ebben az országban az igéretek nem jelenteke semmit :/

Előzmény: htstibi (2626)
Samu András2 Creative Commons License 2013.08.28 0 0 2627

Szia! 

Nekem van valamennyi infóm róla: Vígh Zsolt-nak hívják és Balatonfüreden lakott. 

Előzmény: htstibi (2626)
htstibi Creative Commons License 2013.08.25 0 0 2626

Szerbusztok!

Segítséget szeretnék kérni, hátha tudja valaki az EPS Neo Kft. vezetőjének au elérhetőségét. 2011 ben kezdtem építkezni pkc35 rendszerrel, a ház elkészült.

A cég amikor tárgyaltunk ajánlatában vállata, hogy ha egy összegben fizetek elkészíttetik az épület energetikai számításait és tanúsítványát. Én a vállaltakat teljesítettem, viszont a fenti okmányokból csak egy biankó(készitő cég engedély száma, tanúsítvány sorszáma, készítő neve aláírása nélküli) példányt kaptam email-ban, ami így semmir se jó. Ahogy említettem az épület elkészült és a használatbavételi engedély kiadásához, köteleznek a fenti okmány meglétére.

Kerestem már a céget, de a titkárnőn, és egy másik hölgyön kívül, aki folyton megígéri, hogy továbbitja panaszom a vezetőség felé, és, hogy visszahív(nem teszi sose) senkivel nem tudok beszélni aki érdemben segítene. Amikor azt kérem, hogy kapcsoljanak a főnökhöz, vagyadják meg az elérhetőségét, arra aza válasz, hogy nem tehetik.

Remélem valaki tud segíteni, mert február óta nem jutok velük dűlőre. És jó lenne már rendbe tenni a dolgokat. Ha már én időben és korrektül fizettem.

Előre is köszönöm.

Samu András2 Creative Commons License 2013.07.29 0 0 2625

Tisztelt Vgabo73 ! Még nem érkezett meg az e-mail címemre az engedély. Lenne kedves átküldeni!  elérhetőségem: samubandi@freemail.hu  köszönettel

Előzmény: Vgabo73 (2621)
Roadati Creative Commons License 2013.07.12 0 0 2624

Sajnos én nem emlékszem mivel ragasztottuk,de 2 félét próbáltunk és az egyik nem volt az igazi.Majd megkérdem a kartonosoktól mi volt a jó.Én megvettem a 2.75 ös kartont,mert így nincs toldás vizszintesen és nagyobb felületet tudsz gyorsabban elkészíteni.Mi nem ragasztottuk telibe,csak pogácsáztuk.De ha szaik csinálják,ezt illik tudniuk.

Előzmény: Vgabo73 (2622)
Samu András2 Creative Commons License 2013.07.12 0 0 2623

Köszönöm a gyors választ. elérhetőségem: samubandi@freemail.hu  

Előzmény: Vgabo73 (2621)
Vgabo73 Creative Commons License 2013.07.12 0 0 2622

A Neopor felületére, megfelelő portalanítás után megfelően ragasztható a gipszkarton akár polisztirol ragasztóval (Henkel CT80), vagy flex csemperagasztóval (Mapei), ebben az esetben tapadóhíd javasolt.

Előzmény: Gyurma35 (2620)
Vgabo73 Creative Commons License 2013.07.12 0 0 2621

A Prokoncept Zrt teljeskörű jogutódja 2009 óta az EPS NEo Zrt, ez csak név változás volt, a termék márkaneve továbbra is Prokoncept. Az Isoshell termékek fejlesztési iránya tükrözi nemcsak a pozitív, hanem a negatív tapasztalatokat is, ez utóbbi vonatkozik a borda kérdésre. Kérem, adjon egy e-mail címet és szívesen elküldöm az engedélyünket.

Előzmény: Samu András2 (2619)
Gyurma35 Creative Commons License 2013.07.12 0 0 2620

A Prokoncept falra belülre mivel kell ragasztani a gipszkartont? Ragasztógipsz, csempetagasztó vagy polisztirol ragasztó? Kell valami tapadóhíd?

Samu András2 Creative Commons License 2013.07.11 0 0 2619

Köszi a választ! Kutakodtam kicsit. Azt látom, hogy a Baulandnak már a honlapja sem működik, a PKC új helyre költözött és cégbíróságon törölve lett. Most akkor az Isoshel a PKC utódja vagy hogy van ez? Ha igen, én továbbra is azt gondolom, hogy a régi PKC alkalmazottaknak nehéz lesz megmagyarázni, hogy mi ez a hirtelen fordulat és hogyan lett fejlettebb a műanyagos összekötés, mint a polisztirolos. (De ez csak az én véleményem persze.) Főleg, hogy nem csak külföldön, itthon is voltak eddig is műanyagos termékek - lásd. Isoteq (meg volt még egy másik zöldes színű, ha jól emlékszem, kanadai eredetű, de már nem emlékszem a nevére). Más: néztem az ÉMI adatbázisában, de az A-32/2013 számon nincs találat.

Előzmény: Vgabo73 (2608)
Nonamona Creative Commons License 2013.07.11 0 0 2618

Nálunk 3 rétegű üvegeknél, 30 cm-es falaknál - közel a nulláshoz - semmi nem hallatszik be a házba!!! 

Előzmény: p.ratka (2617)
p.ratka Creative Commons License 2013.07.11 0 0 2617

Ezt már máshonnan is hallottam, h a polisztirolos összekötős háznak (PKC) rossz a hangszigetelése. Ez mit jelent pontosan? Mit tapasztaltál? A forgalom, a lépéshang vagy mi hallatszik be? Köszi!

Előzmény: Roadati (2616)
Roadati Creative Commons License 2013.07.10 0 0 2616

Talán az is számít,hogy alig van hulladék,tehát szemét elszállítás sincs.Mert ugye már ezt is tervezni kell.A hanggátlás talán nem annyira jó a PKC rendszerű házaknál.De kárpótolja a nagyon jó hőszigetelés.Ilyen jellegű házba elég és ajánlott a kondenzációs kazános,alacsony vízhőmérsékletes fűtés.Valóban a külső hőszigetelés felrakásának munkadíja ugrik a végösszagből."vakolni" szinezni mindkettőt kell.Kint és bent is.Kapásból ha bent kartonozva van a fal,nem viszünk be +  nedvességet a házba.Igen a betonba lesz,van,de ha nem a téli időszakra tervezzük a falazatot,lesz ideje száradni.

+. éve lakunk ilyenben és semmi gondom vele.Sőtt,Nagyon jó bár inkább száraz a benti levegőnk.De ez köszönhető a gipszkartonozásnak belül.

Ha bárkinek kérdése van a tapasztalatokról,szívesen válaszolok emailen.

Előzmény: KömKel (2615)
KömKel Creative Commons License 2013.07.09 0 0 2615

Ne haragudjon, nem akarom rontani az üzletüket, hiszen én is szoktam ajánlani ezt a rendszert, és terveztem belőle már pár házat (kiviteli terv is, tervezői művezetéssel).

Akárhogy is csűrik-csavarják papiron, a való életben az árkülönbség fennáll, mivel nem egy házamnál lett átszámolva az utolsó szögig minden.

El kell fogadni, hogy jobb hőátbocsátásért, kiváló hangszigetelésért, kisebb elfoglalt alapterületért ennyivel többet ki kell fizetni, és kész. 

Akik ezekre az értékekre hajtanak, azoknak ez megéri. 

Előzmény: Vgabo73 (2614)
Vgabo73 Creative Commons License 2013.07.09 0 0 2614

Jelenleg, ha a falazato U értékét vesszük összehasonlítási alapnak, a hagyományos építési móddal (tégla+EPS) és a polisztirol bennmaradó zsaluzattal (ICF) megépített épületek megépítésének költsége közel azonos (belekalkulálva a munkadíjakat is.) Ha hozzá vesszük a járulékos megtakarításokat (nincs raklapdíj, könnyebb anyagmozgatás, gyorsabb precízebb építkezés) akkor még kedvezőbb lesz szaldó. Amennyiben kívánják, e-mailen elküldöm az összehasonlító táblázatot.  

Előzmény: KömKel (2613)
KömKel Creative Commons License 2013.07.08 0 0 2613

Nem tudok ilyen cégeket, de biztosan vannak.

A normál falazathoz (tégla+EPS) képest kb 20-25%-al drágább ez a fajta falazat, ami egy normál méretű háznál +1-1.5 milla.

Valamint mindenképpen kell kiviteli terv hozzá, és statikai térbeli vasalási terv, ami még 2-300e Ft.

A falazat viszont vékonyabb (több hasznos tér), jobb hanggátlású, és jobb hőszigeteltségű. Ha ezek a szempontok prioritást élveznek neked, akkor megéri ebből épiteni, egyébként pedig a végén úgyis maradsz a tégla+eps kombónál.

Előzmény: titanium100 (2612)
titanium100 Creative Commons License 2013.07.08 0 0 2612

Értem, köszönöm! - sokat segítettél.

Esetleg tudnál mondani olyen ház építő, építtető céget aki ilyen anyag felhasználásából konkrét tervrajzokkal, árakat is tud mondani? Ahol vannak konkrét ház minták, és pl Prokonceptből oda van írva mennyiből lenne meg...

KömKel Creative Commons License 2013.07.07 0 0 2611

Árban nem sok a különbség a kettő között, és kb ugyanaz a helyzet a két gyártmány között, mint a Porotherm-Leiertherm között.

Műszakilag csont ugyanaz, azt meg ne feszegessük ki koppintott kiről :)

Én amit most terveztem házat ebből a rendszerből, a tulaj kért az összes itthon elérhető gyártótól árat rá, és nincs nagyságrendi különbség köztük. 

Előzmény: titanium100 (2610)
titanium100 Creative Commons License 2013.07.07 0 0 2610

Üdv!

Csak most csöppentem bele a házépítés, építtetés világába, könnyűszerkeezetes házat szeretnék / szerettem volna építeni, de úgy látom a Prokoncept azért sokal jobb választás hosszú távon, mintha OSB lapból álna a ház...

Már csak azt nem tudom, hogy Prkonokcept vagy Isoteq? Ha jól tudom a Prokoncept német szabadalom, az Isoteq  viszont magyar. Ettől függetlenül nem tudom, melyik a jobb, esetleg olcsóbb.

Szeretnék tanácsokat kérni!

Vgabo73 Creative Commons License 2013.07.05 0 0 2609

Elnézést, az EMI engedélyünk száma A 32/2013

Előzmény: Samu András2 (2606)
Vgabo73 Creative Commons License 2013.07.05 0 0 2608

A véleményünk nem azért változott meg mert új céget alapítottunk, hanem a tények ezt igazolják, és mivel a fejlesztési irány ez. Kérem hasonlítsa csak össze a tűzállósági adatokat a pkc, themoblok és pl. az Isoshell emi engedélyében. A REI 30 és 60 mégsem REI 120!!! Az összes jelentős nemzetközi gyártó (Izodoom, Amvic, Isorast, Euromac2, Maxplus, Styrostone, Magu, Quadlock) a 90-es évek elején gyártott polisztirol átkötéssel ICF elemet, majd a fejlesztések során átálltak a műanyag átkötésre.

Előzmény: Samu András2 (2605)
p.ratka Creative Commons License 2013.07.04 0 0 2607

Csatlakozom az előttem szólóhoz: sztem is a puding próbája az evés és mintafal építéséből nem szűrhető le még semmi konkrét praktikus infó a kivitelezési biztonságról. Jómagam régebben félig ebből éltem, én is ilyen házban lakom,úh tudom, mit beszélek. Balatonon építettem alvállalkozóként, amikor az egyik polisztirol zsalus cég ott épített mintafalat valamilyen vizsgálathoz: azzal a kis falszakasszal biztosan nem lehet modellezni, h hogyann viselkedik a blokk mondjuk teljes szintes, pumpás kiöntéskor.

Előzmény: Samu András2 (2606)
Samu András2 Creative Commons License 2013.07.04 0 0 2606

Hopp, az előbb elfelejtettem: Émi engedélyüket vagy a számát elkérhetném?

Samu András2 Creative Commons License 2013.07.04 0 0 2605

Megnéztem a Facebookon képeket, de ott csak valami mintafal építések képeit találtam, ami azért nem ugyanaz, mintha több méteres falat öntök ki egyben szerintem. Valós építkezési képek vannak, mármint ház építése? A Prokonceptes tapasztalatokra hivatkozni nekem furcsa, hiszen ez mégiscsak műanyagos elem, nem olyan polisztirol összekötős, mint amilyen Prokonceptes elemek. Amúgy érdekes, hogy anno kértem árajánlatot minden magyar cégtől (izoteq, bauland, prokoncept) meg voltam Construmán is, ahol a  Prokonceptes üzletkötő égre-földre állította, hogy jobb a polisztirolos összekötés, mint a műanyagos. Most meg ha ön vagy önök, mint ex pkc-sek új céget alapítottak, megváltozott a véleményük? Hogy van ez?

Vgabo73 Creative Commons License 2013.06.24 0 0 2604

Az Isoshell falazóblokkok az ICF blokkok legújabb generációjához tartalmaznak, több tucat fejlesztésünk abból a több éves kivitelezői tapasztalatból fakad, amelyet a Prokoncept-nél szereztünk. Jelenleg is folyamatosan teszteljük különböző beépítési módszerekkel az Isoshell falazóelemeket. Akár géppel, kézzel, 3 soronként, 280-as teljes magasság egyszerre betonozásával, is tökéletesen viselkedtek a blokkok, azaz nem hasasodtak vagy szakadtak ki. lásd facebook oldalunkon a képeket.

Előzmény: vercse3 (2600)
p.ratka Creative Commons License 2013.06.14 0 0 2603

Hát, néztem az Isoshell elemeket én is. Ezeknek az elemeknek nincs sok köze a volt baulandos elemekhez, a nyomóforma sem lehet ugyanaz. Volt szerencsém isoteqes kivitelezéshez, ami rendben ment. Viszont az ottani tapasztalatok alapján el nem tudom képzelni, h hogyan tartja meg a két 35 centis panelt az az öt összekötő műanyag. Kiv lennék én is, ha van valakinek tapasztalat, kivitelezéses képe. 

Előzmény: vercse3 (2600)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!