A hátsó szándék feltételezését nem is értem, hiszen a bemutatkozásból mindenki tudhatta, kiről van szó, nem beszélve arról, hogy a magyar név angol megfelelője (és fordítva)
Itt hozzá jött az is, hogy a jelszón kívül az az emilcím és annak jelszava is elveszett, amire küldhették volna a jelszó pótlását. Semmi értelme hátsó szándékot keresni ott, ahol ez nem volt. Aztán, hogy hogyan tudtam előkaparni, azt magam sem értem. Nem vagyok informatikai szakember, csupán felhasználó, aki egyre kevésbé tud lépést tartani az informatika fejlődésével :(
Sirok község nagyon büszke a múltjára. Meg évente motoros találkozó. (mostmár nem ingyenes!!!) Szép a vár. Oda járunk táltosdobolni meg íjászkodni. Hol van a Sirok Motel???? Na hol?? Lenin utca. Ez tényleg höhö.......
Válasz PH 770.sz hozzászólására az Érdi Újság topikból.
Bizony néha megértem azokat is, akik nem vállalják nevüket. Mert engem is megfenyegetett már most is aktív topiktárs itt nagy nyilvánosság elött, hogy a rendelkezésére álló nyilvánosság eszközeivel tönkretesz. Nem mindenki akarja kitenni a rágalmazásoknak családját, csak azért, mert egyes dolgokról enm úgy gondolkodik mint ő. A pitiáner bosszúvágy. Meg az eltelt évizedek se a nyíltságot erősítették.
De a nagy többsége a topikot romboló genyáskodásnak szerintem emberi primitívség. Vagy máshol hiányzó képességei miatt legalább így feltűnhet. Sokaknak a negatív, elitélő vélemény is jobb a semminél.
Meg van unatkozó, jó szellemi képességű provokátor. Akinem célja emberek egymásnak ugrasztása, semmi más, oszt jól kiröhögni őket.
Külön állatfaj, aki azért fikázza, gyalázza és rombolja a topikokat, mert nem lehet az övé az alfahím szerepe.
Sokszor bizony a szólásszabadság, a névtelenség a destruktív hajlamok kiélését segíti.
Bizony valahol én is úgy érzem, főleg külföldiekkel való beszélgetés után, hogy minél szegényebb egy térség anyagilag, annál gyengébb lábakon áll agyilag is.
Példának a német-francia, német-angol viszonyt gondolom. Az elmúlt 50 évben, mióta nincsenek alapvető anyagi gondjaik, mintha egymás basztatását is kevésbé űznék. Pedig nem tudom volt-e olyan 50 év ezen kívül, amikor ne gyilkolászták volna egymást emberesen.
Aztán ellenpélda a szerencsétlen afrikai népek. Mert már országot sem lehet írni, mert szinte törzsi szintre erodálódtak és már családi határok mentén öl mindenki mindenkit. Hittel és szent hevülettel.
A csóróság miatt emberek a nacionalizmusban lelik örömüket, aminek csak idő kérdése, mikor lobbant lángra gyilkos indulatokat. Először csak kisebb csoportok, aztán már népek és végül országok közt.
Magyarország az első lépéseket kidüllesztett mellel már megtette.
Nem árulom el, hogy hol, de a Duna mentén egy kis településen van a nyaralóm. A helyi sörfőzde címe: Népfront utca 76. Most, 2009-ben. Egyébiránt ott némiképp megállt az idő. A volt TSZ elnök (egyben párttitkár), később tanácselnök, a módszerváltás óta Pógármester több évtizede vezeti a települést. Mindig elsöprő többséggel választják újra. Miért? Mert az alig 4000 lakosú településen a legkisebb utca is aszfaltos, van csatornahálózat, saját!!! szennyvíztisztító telep, kultúrális és konferenciaközpont egy régi kúria EU-s támogatásával, városi TV saját műsorral. A nagyközségből idén lett város. Lenne mit tanulni tőlük...
Tudok olyan házat Pesten, aminek a falán még az MKP 1946-47 körüli választásra buzdító felirata, emblémája van felfestve. Láthatóan átmázgálták többször, de érdekes módon a felsőbb rétegek mind lehámlottak. Az eredeti fekete kijött újra.
Helye titok, mert történelmi kuriózum és a sok agyagagyú eltüntetné. Megörökítettem különböző fotó módszerekkel, különösen infra fényben látható jól.
De sok pesti házon még érintetlenül láthatóak az 56-os lövöldözések golyó ütötte sérülései.
Akinek van 300 ft apró a zsebében, javaslom, vegye meg a Magyar Világ múlt heti számát. Saját fotóim , szerte az országból. Tanácsközt. tér, Fürst S. utca, Landler J. utca. Lenin u. Persze, van szép példa is.: Isten hozta Szabadiban, Jó utat Isten áldásával.
Hát............ Ez a hazánk. Jó, ha van fotóapparát a zsebünkben. sziasztok.
Egyébként a prérifarkasos rajzfilmben mindig a prérifarkasnak drukkoltam, a kakukkot legszívesebben megfojtottam volna (ez pontos j vagy ly? Mindig elfelejtem...)
Nekem a "nupágágyí!" jutott eszembe (nem tudom, hogy a ciril betűs szöveget hogyan kéne ezzel a karakterkészlettel írni)
:)))
(No persze annak ugye hanglejtése is van. A fiatalabbak kedvéért: a klasszikus szovjet farkasfigura a kis nyulat kergette mindig, s az amerikai prérifarkas mintájára mindig pórul járt ... a kissnyuszi az amerikai kengyelfutó mintájára mindig jót kuncogott. Erre mondta a farkas, hogy ...)
V. Sheperd egy másik topikban hivatkozott az július 2. dátummal megjelent Érdi Lap címlapján megjelent széljegyzetére (Orlai Sándor álnéven). Tette mindezt olyan hangnemben, hogy rögtön kimoderálták érte, így ott nem tudok rá válaszolni. De egyébként is ide tartozik.
Szóval a fél pohár víz esete: van akinek félig teli van a pohár, de van, aki félig telinek tartja. Ezt a klasszikus hasonlatot a politikai PR kedvencei között tartjuk számon. Azt igyekeznek vele érzékeltetni, hogy nézőpont kérdése minden, s bizony mindig a hasonlatot éppen használó publicistának (firkásznak) van igaza. Nem kívánok állást foglalni, hogy egy fél pohár víz mit is jelent. De azért pár nézőpont lehetőségét még felvázolnám az alábbi helyen.
Jaa, és az is nagyon tetszik, hogy munkahelyet csinálnak. Senkinek nem mondják, hogy nyomás dolgozni, majd mások...azok ,akiknek ők kigondolták a helyet a papíron ...meg ne erőltesse magát senki! Na majd a munkahelyek ,azok hozzák a pénzt !