A gépészmérnök fegyvereket tervez, az építészmérnök célpontokat.
A gépész meghal és Szent Péter elé kerül, aki hiába keresi a listáján, nem találja. - Sajnos rossz helyre irányították, menjen a Pokol kapujához! A gépész azonban nem elégedett a Pokol szolgáltatásaival ezért kiépíti a légkondicionálást, a vízöblítésű wc-ket és a mozgólépcsőt. Így hamar népszerűvé válik. Egy nap az Úr hívja a Sátánt telefonon: - Hogy megy a sorotok ott lent? - Remekül, - válaszol a Sátán - amióta ideküldtétek a gépészt van légkondink, wc-nk és mozgólépcsőnk is. - Hogyan? Ez csak tévedés lehetett! Azonnal küldjétek fel hozzánk! - Szó se lehet róla! Tetszik amit csinál. - Küld ide hozzám, mert beperellek! - Igen? - jön a válasz a Pokolból - És honnan veszel egy ügyvédet?
Három mérnök hallgató beszélget arról, ki tervezhette az emberi testet. - Szerintem gépészmérnök volt, nézzétek csak meg ezeket a csuklókat, illesztéseket. - Szerintem villamosmérnök lehetett, milliónyi elektromos kapcsolatot tervezett bele. - Biztosan építész volt - ellenkezik a harmadik - ki más tervezné a szennyvíz csatornát a szórakozó központ mellé?
Villanyszerelő az intenzíven: - Na emberek, nagy levegőt, kicseréljük a biztosítékokat!
George W. Bush szívrohamot kap, meghal és egyenesen a pokolba kerül.
Az ördög már várja.
- Nem tudom, mit tegyek, rajta vagy a listámon, de egyetlen szabad szobám sincs. De mivel neked mindenképpen a pokolban kell maradnod, valamilyen megoldást kell találnom. Van itt néhány különc, akik messze nem annyira rosszak, mint te. Egyet közülük szabadon fogok bocsátani, te pedig elfoglalod a helyét. Eldöntheted, kinek a helyére akarsz kerülni. - Ez jól hangzik - gondolja Bush, mikor elindulnak. Az ördög kinyitja az első szoba ajtaját. A szobában egy nagy uszodában Reagan fuldoklik: elmerül, felmerül, elmerül, felmerül... - Á, nem - mondja Bush - ez nem nekem való, én nagyon rossz úszó vagyok. Az ördög kinyitja a második ajtót. A szoba tele van sziklákkal és Nixon próbálja a köveket egy fakalapáccsal összetörni. - Nem, nekem problémám van a vállammal, nagy kín lenne nap mint nap követ törni. Az ördög kinyitja a harmadik ajtót. A szobában Clinton fekszik a hátán, kezénél és lábánál fogva a padlóhoz kötözve. Clinton fölött Monica Lewinsky guggol és azt csinálja, amihez a legjobban ért. Bush tágra nyílt szemmel bámulja őket, majd megszólal: - Na, ezt el tudnám viselni! - Rendben - röhög fel az ördög. - Szabad vagy, Monica!
Nem irtam személyekről,nem is tudnék megnevezni senkit,de ha tudnék bárkit azt sem irnám le.
De legyen egy példa:Sztálin udvari bolondja....Hruvcsov.Túlélt sokakat ami már önmagában is siker,majd holtában jól belerugott fönökébe,majd beült a helyére...(mintha itt élt volna,mennyi ellenálló volt,van itt is)
Kedves Barátom: mivel nem tudom kire, mire gondolsz (?), csak annyit írok: ezek nekem nem a főnökeim, s nem a gazdáim. Nem vagyok függőségi viszonyban velük, mi több, tudomásom van arról, hogy rám is vadásznak (pedig nem is vagyok főnök).
A tündérszép királykisasszony elhatározza, hogy férjhez megy. De csak ahhoz, aki kiállja a próbát! Apja ura kihirdeti heted-hét országon, özönlenek is a hercegek, grófok,válogatott cigány legények. Igen ám, de sorra megbuknak a vizsgán. Egyszer arra jár a szegény vándorlegény, és beáll a sorba ő is, szerencsét próbálni. Nevetik is a többiek, hogy mit akarhat itt ez a csóró,szerencsétlen, hiszen ők... sorban kudarcot vallottak. Mivel azonban mindenki próbálkozhat, egyszer a vándorlegény is sorra kerül. - Menjünk ki, sétáljunk egyet a tündérkertben! - invitálja a királylány. Elsétálnak a csilingelő aranyalmafa alatt, átmennek a szóló szőlők között, és elérnek az ezüstpatak partjára. Ott a tündérszép lány lehúzza az ujjáról a gyémántokkal ékesített aranygyűrűjét, és bedobja a patakba, majd ezt mondja a legénynek: - Vedd ki, és add a kezembe! .......... A szegény vándorlegény úgy tesz, ahogy a királykisasszony kérte,............ mire az megszólal: - Na végre, az a sok idióta meg mind a patakba ugrott.
Van egy aranyos, évtizedes történetem, Veled kapcsolatban:
Érdligeten lakunk, 13 éve költöztünk ide. Akkoriban Te voltál a polgármester. Hozzá tartozik a történethez, hogy eléggé hasonlítottam Rád, hosszú haj és szakáll (enyhén őszülő), sajnos időközben, kissé „hátracsúszott” a frizurám.. :)).
Nejem telefonált, hogy hazafelé vegyek karfiolt. Be is mentem a ligeti CBA – ba, és kicsit „bénáztam”, nem volt rajtam a szemüvegem, és a zöldséges mérlegnél tétováztam, hogy mit is kell tennem. Odajött egy szimpatikus öregúr, és megkérdezte: „Polgármester úr, nem tudja, mit kell csinálni? Pedig egy Polgármesternek, mindig kell tudnia, melyik gombot kell megnyomni!”.. :))
kiküldik nyári gyakorlatra egy boltba. Mondja neki a bolt tulajdonosa: - Az én boltomban a rábeszélős módszert kell alkalmazni. Figyelj, megmutatom! Bejön az első vevő: - Egy fűnyírót kérek. - Egy fűnyíró és egy gereblye rendel! - De hölgyem én nem kértem gereblyét! - Igen, de ha lenyírja a füvet valamivel össze kell szedni! - Igaz, akkor egy fűnyírót és egy gereblyét kérek! - Egy fűnyíró egy gereblye és egy kosár rendel! - De hölgyem én nem kértem kosarat! - Igen, de ha lenyírja a füvet utána összegereblyézi és valamibe össze kell gyűjteni! - Jó, akkor kérek egy fűnyírót, egy gereblyét és egy kosarat! Megkapja, majd elmegy. A boltvezető önelégült arccal fordul a tanonchoz. - Látod, így kell ezt csinálni! Na most te jössz! Bejön a következő vevő: - Egy tampont kérek! - Egy tampon és egy fűnyíró rendel! - De hölgyem én nem kértem fűnyírót! - Igaz, de ha b*szni nem tud legalább a füvet nyírja le!
Szakad az eső, és egy fickó haza akar menni a vasútállomásról. Beül egy taxiba. - Mennyiért vinne haza? - 100 dollár. - 100 dollár?! Nekem csak 80 dolcsim van. Tegye meg, hogy hazavisz! - 100 vagy nincs fuvar. - Oké, akkor vigyen addig, amíg a 80 tart. Mennek, és már csak két kilométer van hátra, amikor megáll a taxis. - Jaj, ne legyen már ennyire szívtelen, hisz szakad az esô! De a taxist nem hatja meg a dolog, és kidobja utasát, aki bosszút forral. Másnap megint taxival akar hazamenni, de akkor már 120 dollárja van. Taxisa ötödik a droszton, így a fickó beugrik az elsô autóba: - Itt van 120 dolcsi, vigyél haza és szopjál le, szivi! - Mit képzelsz, te köcsög állat! Na húzzál ki, de gyorsan! Eljátssza ezt mindenkinél, míg végül a tegnapihoz nem ér. - Helló! Van nálam 120 dollár. Százért vigyen haza, a húszasért pedig integessen a kollégáinak és mosolyogjon rájuk, amikor elhaladunk mellettük, kérem...
Az öreg farmer még öregebb tragacsával megállt az autószerelő előtt, hogy a járgányt megjavítassa. A javítást azonban csak másnapra vállalják. Az öreg farmer úgy dönt, hogy akkor hazagyalogol, és majd másnap visszajön a kocsiért. Kiveszi a kocsiból a korábban vásárol vödröt, 1 gallon olajfestéket, egy élő libát, és egy pár élő csirkét. A festékes dobozt berakta a vödörbe, a libát a hona alá csapta a másik kezében pedig a pár csirkét fogta meg és elindult, de mindjárt a sarkon egy idősödő nő megállította, nem tudja-e hogy hol van a Harkály dűlő 1605. Már hogyne tudnám, ott van mindjárt mellettünk, ha velem tart elvezetem a házig. Megindultak tehát ketten az országúton. Tíz perccel később azt mondja a farmer: Ha ezen az ösvényen átvágunk az erdőn keresztül, akkor fél órát is spórolhatunk. Erre az erősen öregedő nő így válaszol: Én egy védtelen nő vagyok, és nem ismerem magát, mi van, ha ki akarná használni a védtelenségemet ezen a kieső úton. Erre a farmert elfogja a méreg. Na idehallgasson, az egyik kezemben egy vödör, benne egy gallonos festékdoboz, honom alatt egy liba, másik kezemben két csirke, az isten szerelmére, hogy tudnám kihasználni a védtelenségét. Egyszerű, válaszolta az erősen öregedő nő: leteszi a libát a földre, ráborítja a vödröt, a vödörre ráteszi a festékes dobozt, hogy a liba ne tudjon kiszabadulni, a két csirkét meg majd én addig megfogom.
Egy öregember üldögél egy padon. Odaül mellé egy punk csávó a szivárvány színeiben játszó tarajos hajával. Az öreg csak bámul rá. Végül a punk nem bírja tovább és megkérdezi: - Mi van tata, még soha nem csinált semmi vadat életében? Mire az öreg: - Dehogynem fiam, egyszer úgy berúgtam, hogy megkeféltem egy papagájt. Pont azon gondolkodtam, hogy nem te vagy-e a fiam.
A katona horgászik a tóban, amikor a horgára akad egy aranyhal. - Katona! Ha visszaengedsz, teljesítem három kívánságodat. Természetesen visszaengedi és gondolkodik, hogy mi is legyen az első kívánság. - Ne fogjon rajtam a kard! - Rendben - mondja az aranyhal. - Ne fogjon a golyó! - Rendben - mondja az aranyhal. De mi legyen a harmadik kívánság, töri a fejét a katona. Ahogy gondolkodik meglát messze a domb tetején legelészni egy lovat. - Legyen akkora a nemi szervem, mint annak a lónak! - Rendben - mondja az aranyhal. Este a kocsmában rengeteg katona iszogat. - Ezt nézzétek meg! - kiált főhősünk. - Gyere Józsi, vágj rám a kardoddal! - Ne izélj velem, csupa vér leszel, engem meg lecsuknak! - mondja Józsi. - Vágj csak rám! - biztatja. Addig-addig, míg a Józsi hatalmasat vág a kardjával főhősünkre. Nagy szikrázás, a kard kicsorbul. Felhördülnek a többiek. - Ez igen! - Ez még semmi! Béla! Lőj rám a pisztolyoddal! - Na ne! Te meghalsz engem meg lecsuknak - szabadkozik Béla. Aztán végül persze rábeszéli, az rálő egyenesen a szívére. A golyó nagyot koppanva lepattan a katona testéről. - Ez igen! - kiabálnak a többiek. - Ez mind semmi, ezt nézzétek meg! - mondja főhősünk, miközben letolja a nadrágját. A többiek mind felhördülnek: - Hú, mekkora pina!
A Magyar Királyi Posta lenyúlt egy fontos csomagomat. Megloptak.
Itt a reakció:
A postás csenget az ajtón. Egy kisfiú nyitja ki, kezében cigi és egy fél üveg whisky. - Itthon vannak a szüleid? - Szerinted?
Egy hétfő reggel a postás éppen szokásos körútját rója, amikor látja, hogy Kovács jön ki a kukához egy láda üres üveggel a kezében. - Csak nem házibuli volt nálatok a hétvégén? - kérdezi a postás. - De, még szombat este volt a buli, de csak most kezdek magamhoz térni. Vagy 15 pár volt nálunk, és egy kicsit bevadultunk. Elég sok pia fogyott, aztán "Ki vagyok én?" -t játszottunk. - mondja Kovács. - Azt meg hogy kell? - Minden pasi bevonul egy szobába, és egyenként jönnek ki, felül álcázva, alul semmiben. A lányok pedig kitaláják, ki kicsoda. - Hű, de kár, hogy nem voltam itt! - kiált fel a postás. - Talán jobb is, mert legalább ötször hangzott el a neved!
Egy kisfiú ír egy levelet a Jézuskának: "Kedves Jézuska, nagyon szegény családból származom. Kérlek, küldj nekem 10000 forintot karácsonyra!" A postások nem tudják kézbesíteni, ezért kibontják. Megsajnálják a kisfiút és gyűjtést szerveznek, de csak 5000 forint gyűlik össze, amit el is küldenek a gyereknek. Egy hét múlva újra levelet küld a kisfiú a Jézuskának, a postások ezt is kibontják. Ez áll benne: "Kedves Jézuska, te nagyon rendes vagy, de azok a szemét postások lenyúlták a pénz felét!"
A postás fújtatva caplat fel a hegyi fogadóba és mérgesen odavágja a levelet a fogadósnak. A fogadós mondja: - Ha mégegyszer ilyen mogorva leszel, napilapot fogok megrendelni.
Az állatvédö egyesület irodájában cseng a telefon: - Jöjjenek gyorsan, a postás felmászott a fára, és onnan ingerli a kutyánkat!
Két régi haver beszélget: - Attól tartok, hogy megcsal a feleségem. - Miből gondolod? - Nézd, két éve Békéscsabáról Pestre helyezett a cég, két hete meg Debrecenbe. Mindkét költözés után 3 nappal megkaptuk a régi postást!!!
A tanár magyaráz: - Az araboktól vannak a számaink, a kínaiaktól a porcelán, a naptár a rómaiaktól. Valaki tud még ilyen példát mondani? Pistike jelentkezik. - Tanár úr, nekünk a poharak a sarki kocsmából, a tányérok az étteremből, ahol a mama dolgozik, a bor a szomszéd pincéjéből, paprika a hátsó szomszéd kertjéből, a kisöcsém pedig a postástól.
Az iskolában egyik kisfiú mondja a másiknak: - Azt hallottam, hogy minden felnőttnek van legalább egy sötét titka, amit évek óta rejteget. Ezért aztán könnyű rájuk ijeszteni, elég csak annyit mondani, hogy "Mindent tudok rólad!" . A másik kisfiú hazamegy és így szól az anyjához: - Anyu, mindent tudok rólad! Az anyuka elvörösödik, és ad egy 20-ast a gyereknek: - Jól van, kicsim, de apunak egy szót se róla! A gyerek megörül a 20-asnak, így este aztán az apján is kipróbálja a módszert: - Apu, mindent tudok rólad! Az apja félrevonja: - Jól van, kisfiam, itt egy ötvenes, csak ne szólj róla anyádnak! A gyerek még jobban örül. Másnap éppen indul az iskolába, ahogy kilép az ajtón, szembejön vele a postás. Ismét előkerül a bevált trükk: - Postás bácsi, mindent tudok rólad! A postás eldobja a biciklijét: - Fiam, gyere, adj egy puszit az apádnak!
Az öreg postás már 35 éve hordta ki a küldeményeket nap, mint nap, hóban és szélben éppúgy, mint a legnagyobb forróságban. Lassan elérte a nyugdíj korhatárt, és azok az emberek, akik ismerték és szerették (mert mindenkivel kedves és udvarias volt), mind megajándékozták valamivel utolsó munkanapján. Az egyik háznál a teljes család várta, és egy kis ajándékcsomagot nyomtak a kezébe. A másiknál kapott egy doboz finom szivart. A harmadiknál (akivel többször váltott pár szót horgásszenvedélyéről) nagy doboz csalit kapott. Az egyik háznál pedig a gyönyörű, fiatal szőke háziasszony sokat sejtető hálóköntösben várta, megfogta a kezét, bevezette a háloszobába, és élete legszenvedelyeseb szeretkezésében részesítette. Miután kipihenték magukat, a lány kiment a konyhába, és nagyszerű reggelit készített. Miközben evett, meglátta, hogy kávéscsészéje alatt egy százas lapul. - Amit eddig kaptam, túl szép ahhoz, hogy szavakba lehessen önteni! -mondta. - De szeretném megkérdezni, a százast miért kapom? - Tegnap este mondtam a férjemnek, hogy ma lesz az utolsó munkanapod - válaszolt a nő - és megkérdeztem, mit adjak neked. Azt mondta: "B...d meg, adj neki egy százast!" A reggeli már az én ötletem volt.
- Képzeld Pistám, én annyira szeretem Irént, hogy 560 szerelmeslevelet küldtem neki! - És hol tartotok? - Beleszeretett a postásba!
- Mi az? Fekete, és fehér levelei vannak? - Néger postás...
Három férfi beszélget: - Engem, ha meghalok, fektessenek az anyám mellé! - sóhajt az első - Addig volt nekem jó dolgom, amíg ő élt! - Engem meg a feleségem mellé! - mondja a második. - Áldott jó asszony volt, hűséges a sírig. A harmadik hallgat. - Hát te? - faggatják a barátai. - Engem fektessenek a postáskisasszony mellé! - De hiszen ő még él! - Na és? Én se vagyok éppen halott!!!
A postás gyászjelentést visz a rendőrnek. - Szomorú hírt hozok, meghalt valaki. A rendőr átveszi a levelet és mondja: - Úristen, a bátyám halt meg, megismerem az írását.
A csinos fiatalasszonytól kérdik a kolléganői: - Nagyon fáradtnak látszol. Nem aludtad ki magad? - Nem, a postás hajnali ötkor felébresztett. De ez volt az utolsó eset. - Miért, bepanaszoltad a főnökénél? - Nem, csak többet nem alszom vele.
A feleség féltékenységből kirúgja a szobalányt. Az meg, mielőtt elmegy, sértődötten a fejéhez vágja: - A férje azt mondta, hogy sokkal jobban főzök, mint maga! A feleség csak megvonja a vállát, mire a szobalány: - És az ágyban is sokkal jobb vagyok! - Ezt is a férjem mondta? - Nem, a postás.
A postás benéz a ház udvarára, és egy hatalmas kutyát lát aludni. Mivel nagyon fél a kutyáktól, de a táviratot is kézbesítenie kellene, lassan kinyitja a kaput. Már lépne be, amikor egy kisfiút vesz észre bent a kertben. - Kisfiú! Nem harapós a kutyátok? - lérdezi tőle. - Á, az nem! - válaszolja a gyerek. A postás nagy bátran bemegy, a kutya felébred és mindjárt három nagyot harap belé, mire sikerül kimenekülnie az utcára. - Úgy emlékszem, azt mondtad, hogy nem harap a kutyátok! - mondja szemrehányólag. - A miénk nem is, de ez nem a mi kutyánk!
A postás csengetésére egy szépasszony nyitja ki az ajtót, lenge hálóingben. - De jól nézel ki kisanyám! - hüledezik a postás. - Figyelmeztetem, a férjem félórán belül itthon lesz! - De hát én nem is csináltam semmit! - mondja a postás. - Tudom, csak szólok, hogy nincs túl sok időnk.
Két barát beszélget a kocsmában. Azt mondja az egyik: - Hallottad, hogy Mike meghalt tegnap? - Nem, mi történt vele? - Tegnap épp a házunk előtt autózott, amikor nem vett észre egy út szélén parkoló autót. Nekiment, kirepült a szélvédőn és a csukott ablakon keresztül pont a mi hálószobánkba repült be. Fejjel törte be az ablakot. - Úristen, micsoda halál... - Nem, ezt simán túlélte. Odakúszott a hálószoba-szekrényünkhöz, és megpróbált a kilincsbe kapaszkodva talpra állni. Azonban a szekrény felborult, éppen szegény Mike-ra. - Micsoda kegyetlen vég... - Nem, ezt is túlélte. Kimászott alóla, és kikúszott az ajtón. A lépcsőkorlát mellett megint megpróbált felállni, de a korlát nem bírta a súlyát, és Mike lezuhant a földszintre, a korlát darabjai meg a fejére. - Ezt már biztos nem élte túl... - Dehogynem! Kimászott a konyhába, ahol a tűzhely mellett próbált talpra állni, de lerántotta a fazekat, és a forró víz mind az arcába borult. - A szerencsétlen... - Dehogy, ezt is túlélte. Elkúszott a telefonig, hogy a mentőket hívja. Azonban ahogy felvette a telefont, hanyatt esett, kirántotta a készüléket a falból, a konnektor kiszakadt, és mivel Mike vizes volt, megrázta az áram. - Micsoda szörnyű halál! - Dehogy, ezt is túlélte. - Akkor hogyan halt meg? - Lelőttem. - Lelőtted? Miért? - Bakker, ha így folytatja, az egész házat tönkreteszi!
Egy férfi bemegy az autókereskedésbe: - A feleségem szeretne pár szót váltani önökkel arról a Volkswagen Golfról a kirakatban. Az eladó értetlenül mondja: - De uram, ez egy Mercedes kereskedés, nekünk nincs Golfunk a kirakatban! Mire a férfi: - Hát, most már van... pont ezért akar a feleségem önnel beszélni.
A férj vásárol egy robotot, ami tökéletesen tudja detektálni a hazugságot. Alig várja, hogy hazajöjjön a gyerek és kipróbálhassa. Megjön a fia, és rögtön kérdőre is vonja: - Hol voltál? - Bennmaradtunk a könyvtárban tanulni. A robot erre odamegy a gyerekhez és akkora pofont ad neki, hogy leesik a székről.
- Na, fiam ez egy hazugság detektor robot, úgyhogy ne hazudj többet. Hol voltál? - Elmentünk Pistiékhez filmet nézni. - Mit néztetek? - Az Egri csillagokat. A robot erre odamegy a gyerekhez és akkora pofont ad neki, hogy leesik a székről.
-Szóval, mit néztetek? - Az Avatart, amit Pisti az internetről letöltött. -Látod fiam, én a te korodban soha nem hazudtam az apámnak. A robot erre oda megy az apához és akkora pofont ad neki, hogy leesik a székről. - Na, látod. A te fiad. - szólal meg a feleség is. A robot erre odamegy az asszonyhoz és akkora pofont ad neki, hogy leesik a székről.
Kohn a 40. házassági évfordulójának megünneplésére feleségével Új-Zélandra repül.
A repülőút közben egyszer csak a kapitány váratlanul megszólal a hangszóróban:
Hölgyeim és Uraim, nagyon sajnálom, de rossz hírem van. Az egyik motorunk leállt és kényszerleszállást kell végrehajtanunk. Éppen egy ismeretlen sziget felett vagyunk, amelynek a sík részén megkísérelhetjük a leszállást.
Számítanunk kell viszont arra, hogy ezen az ismeretlen földdarabon soha nem fedeznek fel bennünket és a hátralévő életünket itt kell leélnünk.
A repülő gyakorlott személyzetének köszönhetően a gép sikeresen leszáll a szigeten.
Kohn kétségbeesve ül a homokban és lehajtja a fejét. Egy óra elteltével hirtelen magához tér és feleségéhez fordul:
Mondd Ráhel, befizetted a zsinagóga tatarozásának e havi részletét?
Nem drágám, teljesen el voltam foglalva az utazás előkészítésével, válaszolja az asszony.
És mondd Ráhel kifizetted a Zsidó Jótékonysági Fogadalom esedékes törlesztését?
Nagyon szégyellem drágám válaszolja az asszony, de ezt a csekket sehol sem találtam.
De a Zsidó Szövetség tagdíját csak befizetted?Ne haragudj drága férjem, de most ez is elmaradt.
Akkor minden rendben Ráhel. Ezek meg fognak bennünket találni!