Most nézegetem,az a baj,hogy csak pár alkalomra kell,és drága.H4 van mindig 150-200€ körül,de nem tudom kihasználni.(Milliókat buktam az elektronikán.)
Az Olympus is elég silány,digitális létére nem éri el a mikrokazettás színvonalát.Írni írnak a minőségről azt messze nem tudja,kb egy telefon mínőségét tudják hangban.Csalódott lettem.
Tudja a fizikát. Gömb karakterisztikájú a mikrofonja, ami egyformán érzékeny minden irányban. A különböző irányokból érkező, de azonos intenzitású hangokat egyforma erősséggel veszi fel.
Szerintetek van vmilyen szoftveres megoldás arra, ha egy felvett hang minősége leginkább egy mobiltelefonnal rögzített gagyiságra emlékeztet és szeretném, hogy a hang mélyebb legyen?
Puskamikrofont/diktafont szoktam használni, de elfelejtettem bedugni a kamerába, és a kamera beépített mikrofonja vette fel a hangot. Puskával "egészséges" mély hang jön létre, így meg........értitek. :)
Ez a hang bőven kiemelkedik a környezet zajából, ezt akár a H1 is felveszi a saját mikrofonjával, és a sztereo kép is megmarad. Ilyen hangos mintával nem szolgálhatok, de ha gondolod, veszek fel itt a környéken valamit. Keress meg privátban, és küldök hangokat!
Ha videózni is akarsz, akkor a puska mikit nem úszod meg. Én egy EM-2800-ast vettem a fiamnak. Kb. 13.000 Ft az ára, a célnak tökéletesen megfelel. Ennek a kimenetét bedughatod a H1-be, és akkor egészen jó (igaz, hogy mono) hangot tudsz felvenni. Vannak ennél sokkal jobb mikik is, de a minőséggel az ár exponenciálisan növekszik. Ez egy elfogadható kompromisszum. Ha a kamerád közvetlenül is fogad külső mikrofont, akkor örülj igazán, mert könnyebb lesz feldolgozni, elmaradnak a kép-hang szinkronizálási problémák.
Hi AT .....Én Roland R-26-ot vettem,ez 6 csatornán is tud felvenni.4db beépített mikije van,ebböl kettő vese a másik kettő pedig gömb érzékenységü.Összehasonlitottam kollégám ZOOM H4N-jével és a ROLAND jobban szólt,igaz drágább is.Lehet a kamera tetejére is tenni és a kimenetét összekötni a kamera vonal bemenetével.Amúgy a kamerámon egy Sennheiser MKH 418 ms mikit használok széljazszürő kosárral és szőrrel,eddig ez vált be a legjobban,igaz kicsit rugós az ára,viszont iszonyú szélben egy Balatoni esküvő felvételén,mely egy hajón volt ráadásul-semmiféle szélzaj ill.dübörgés nem hallatszik.Gondold át és ne kapkodd el....a minőséget meg kell fizetni.Üdv Jani948
Az a baj, nem csak sima beszéd hangot kell felvenni, hanem az autó, stb.. zajt is, és ezt nehzen tudom leszimulálni a boltban :))
De ahogy kutakodok a neten, lehet a Zoom H1 lesz nekem megfelelő.
Sőt egy kicsit már tovább is gondolkodtam, mivel láttam erről tesztet, amikor egy Rode Videom mic-el hasonlítják össze, és szerintem a Rode semmivel sem volt jobb, sőt..
Esetleg abban tudtok-e segíteni, van-e olyan rögzítő, aminek állítani lehet a felvétel irányát, szögét (bocs de nem értek a témához, nem tudom hogy havják, de próbálok utána olvasni és tanulni) mert lehet hogy beruháznék egy olyanra,, amivel a FullHD kamerámhoz is tudnék, jó minőségű hangfelvételt készteni, és az autós témához is tudnám használni.
Eddig a kamerámhoz egy Rode Videomic Pro-t nézegettem, de ha nem muszáj nem vennék egy diktafont, és egy mikrofont is, hanem mondjuk 1 készüléket, 2 célra.
Lehet olyan rögzítő, ami a Rode(Videomic Pro) felvételi minőségét tudja, de inkább annál jobb?
Viszont a kameráhozz jó lenne ha irányított lenne a mikrofon(mint ahogy a Rode is puskamikrofon).
Vagy ez így egy nagy baromság, és gyorsan verjem ki a fejemből? :))
Természetesen így nem 25000k a keret, ha működne a 2 az egyben dolog :)
A tegnapi nap folyamán egész este "Diktafon vásár" feliratú reklámok jöttek fel. Most nagyon sok olcsó készülék van, ami MP3-ba rögzít. A Sony választékában is több típus kapható ami belefér ebbe a plafonba. Menj el a boltba, próbáld ki, melyiknél a LEGÉRTHETŐBB a beszéd. Azt vedd meg!
Persze, ha van a gépeden valamilyen hanszerkesztő progi: audacy, wavelab vagy soundforge, és ezekhez regisztrált mp3 plugin, akkor a kötegelt feldolgozást választva, azon belül a volume->normalize opciót kiválasztva, a megfelelő preset beállítása után azok is megcsinálják.
Egy diktafonnal felvett interjúnál a mikrofon távolságától függően a felvétel néha túl hangos néha pedig túl halk.
Az a kérdés, hogy létezik-e szoftveres megoldás a hiba kiküszöbölésére? Ismerek pl olyan programot, ami különböző hangerejű mp3akat simít össze hasonló hangerejűre, de olyat tudtok, ami egy fileon belül teszi ezt?
Első körben az is elég. De azt tudni kell, hogy ezekben a kütyükben a kompresszor-limiter szoftveres. Fokozottan oda kell figyelni a felvételi szintre. Amiket belinkeltem, abban pedig hardveres. Ez utóbbiak általában jobb minőségű hangot eredményeznek. Kezdetnek elég egy ilyen felvevő is, de akkor gyakrabban kell nézni a kivezérlés jelzőt. Ezen kívül a le-fel gomb lassabb, mint egy tekerő.