Keresés

Részletes keresés

triker Creative Commons License 2024.07.06 0 0 7546

Szia, van valami információd a Foca-Hum útról? Javult valamit az ősz óta?

Előzmény: The_Rible (7542)
saválló Creative Commons License 2024.07.06 0 0 7545

O.k. köszönöm. 

Előzmény: The_Rible (7544)
The_Rible Creative Commons License 2024.07.06 0 0 7544

Pécsről most Beremend felé a legjobb átmenni és Pélmonostornál tudtok felmenni az autópályára. Aztán csak végig ezen az autópályán be Boszniába.

Előzmény: saválló (7543)
saválló Creative Commons License 2024.07.05 0 0 7543

Köszönöm az infót, tul. képpen vasárnap éjjel 01-02-körül, én így szoktam, indulnánk Neumba M6-on Pécs felől közelítve a horvát határt, aztán majd tovább amerre visz az offline navi.

Nem vagyok képben a sok különböző határátkelőkkel kapcsolatbam...magyar-horvát határ...aztán.....Eszék...eddig megvan....:-)

Előzmény: The_Rible (7542)
The_Rible Creative Commons License 2024.07.05 0 0 7542

Pár napja jöttünk keresztül. Svilajnál kb 5 perc volt a határátlépés (kedd reggel). Metkovicot/Gabelát meg sem próbáltuk, hanem Stolac-Neum felé kerültünk. Mindenhol a szokásos tempóval lehetett haladni. A tengerparti magisztrál Neumnál teljesen üres, mindenki a Peljesac hídon kikerüli. Ezért a Neumi BiH/HR határon is szinte megállás nélkül át lehet jutni.

Stolac felé nem a szokásos Buna-Stolac utat választottam, hanem kipróbáltam a Pocitelj előtt az új, még nem átadott autópályaszakasz új bekötőútját ami szintén nincs még kész, de a helyiek használják, nincs már lezárva

Előzmény: saválló (7541)
saválló Creative Commons License 2024.07.05 0 0 7541

Sziasztok!

Volt vki mostanában Boszniában mondjuk a tengerparton, szívesen olvasnék friss az úttal, határátkelőkkel kapcsolatos tapasztalatokat.

Tavaly olvastam a topikot, de az tavaly volt, mostanában elég kihalt lett pedig főszezon van......jövő héten megyünk Horvátország helyett BIH-ba.

pó_apó Creative Commons License 2024.06.19 0 4 7540

Emlékeim szerint te szóltál be nekem a katyvasz miatt.

Miután kiosztottál előttem valakit. Ha neked ez így jó, felőlem... Ez nem az én problémám.

Előzmény: The_Rible (7539)
The_Rible Creative Commons License 2024.06.19 -5 0 7539

Rossz embert kóstolgatsz

Előzmény: pó_apó (7538)
pó_apó Creative Commons License 2024.06.18 0 6 7538

Mindig szórakoztató, ha  a fórum házmestere jól kiosztja az arra érdemeseket.

Amúgy köszönöm, hogy feltételezted, hogy megvolt a 8 osztály. Emlékeim szerint Mátyást mi még alsó tagozatban vettük. Szalmabáb nevű tantárgy nem volt. Vagy hiányoztam, lehet.

Előzmény: The_Rible (7537)
The_Rible Creative Commons License 2024.06.18 -5 0 7537

Hát sikerült. De legalább tudjuk, hogy a nyóc általános megvolt. Házi feladat: utánanézni a szalmabáb érvelésnek, és megkeresni, hogy mi is volt a hiba.

Előzmény: pó_apó (7536)
pó_apó Creative Commons License 2024.06.18 0 1 7536

Mert utána néztem valaminek, és meg is osztottam a gondolataimat és abban bíztam, hogy ezt intelligensen, konstruktívan teszem, de úgy látszik, mégiscsak beiratkoztam a hülyék közé.

(De nem akartam, becsszó.)

Előzmény: The_Rible (7535)
The_Rible Creative Commons License 2024.06.17 -6 0 7535

Oszt ezt a katyvaszt miért nekem írtad? Fel akarsz iratkozni a hülyék közé?

Előzmény: pó_apó (7534)
pó_apó Creative Commons License 2024.06.17 0 2 7534

Hogy ki volt jó, sikeres, távlatokban is, nemcsak nemzeti érzelmeket simogató uralkodó?

Hát a Mátyás király! (Az igazságos Hunyadi, nem az igazságtalan Rákosi.)

Meghalt 1490-ben. A "Mohácsi vész", ami után az országnak kampó volt:  1526.

36 év...  Biztos, hogy jó volt az a  siker?

Bár felőlem, moshatta akkor akár akárhány tenger is a határainkat, miután az Unio keretében hozzánk csatolták a franciákat meg az olaszokat stb. is.

Hö!

Előzmény: The_Rible (7533)
The_Rible Creative Commons License 2024.06.17 -4 0 7533

Látod, fekvőrendőr is utánanézett annak amit írtam, meg is osztotta a gondolatait. Csak ő intelligensen, konstruktívan válaszolt.

Előzmény: S. a "Török" (7532)
S. a "Török" Creative Commons License 2024.06.16 -5 1 7532
Előzmény: The_Rible (7531)
The_Rible Creative Commons License 2024.06.15 -4 0 7531

Ezért nem lettél te sem, meg én sem politikus. Egy politikusnak nem az a dolga, hogy érzelgős legyen. Nincs olyan, hogy IGAZSÁG, ki a fenét érdekel a mi igazságunk például, a győztesnek van igaza és kész. A németek találták ki a Realpolitik-át, a második világháború után. Érdekes, hogy mintha mindenki elfelejtette volna, hogy mi is az. Azt persze lehet vitatni, hogy jól csináljuk-e a reálpoltikát, de ezt majd a történelem fogja eldönteni, nem mi itt most.

A szlovákok, románok, csehek mások hátsóját nyalják, semmiben nincs saját véleményük, nem szólalnak fel a maguk érdekeiért, legfeljebb a hátunk mögé bújva a háttérből szurkolnak, ezért semmi respektjük nincs. Az jobb?

ps.

volt egy királyunk a Dobzse Ulászló, aki mindenre azt mondta, hogy dobzse (rendben van). Tönkre is ment miatta az ország.

Előzmény: S. a "Török" (7530)
S. a "Török" Creative Commons License 2024.06.15 -5 3 7530

Ahol több mint 8000 embert etnikai alapon legyilkolnak, az népírtás. Ezt nem megszavazni szarházi dolog.

Ahogy az örmény genocídiumot sem ismeri el a magyar kormány (ellentétben pl. a szlovákokkal, lengyelekkel, csehekkel, osztrákokkal), mert az azeriek és törökök faszát szopja.

ufonauta2 Creative Commons License 2024.06.15 0 0 7529

Megint csak azt kell mondanom, hogy neked is nagy igazságod vagyon. De hol az igazi igazság? Szerintem ezt még az érintettek sem tudják. :(

Előzmény: The_Rible (7528)
The_Rible Creative Commons License 2024.06.15 -3 0 7528

A bosznia szerbek azzal fegyegetőztek, hogyha az ENSZ-ben elismerik népírtásnak a Srebrenicai mészárlást, akkor azonnal kilépnek a boszniai államszövetségből. Már eddig is tettek lépéseket, hogy bosznián belül szeparáljanak egyes állami funkciókat, illetve visszahívták képviselőjüket több szövetségi pozícióról, de ez teljes körű szakítás lenne. Ennek meg beláthatatlan következményei lehetnek, akár a háború is újrakezdődhet.

Míg az ENSZ-ben a legtöbb nemzetnek ez szimplán egy emberjogi kérdést, nekünk nagyon nem az. Tök mindegy milyen lelkiismeretesek vagyunk, ha megint háború lesz, mi itt ebben a térségben kell, hogy a következményekkel együtt éljünk.

Na hát ezért. Én magam is meghasonlott voltam ebben a kérdésben. Az ember szíve diktál valamit, a józan esze meg mást mond.

Most, hogy az elismerés megtörtént a boszniai szerbek már be is jelentették a kiválásukat. Úgyhogy kezdődik, amit el akartunk kerülni.

ufonauta2 Creative Commons License 2024.06.15 -1 1 7527

OFF Nagy igazságod vagyon. Tényleg nem szeretném politikai síkra vinni a topikot, de ma már minden politika. Hunyhatunk szemet a szavazás bármely eredménye felett, de a vége mégis csak az, hogy g@cik a magyarok. Sem a szerb és sem a bosnyák, vagy horvát nem a kormányunkat fogja szídni, hanem minket magyarokat. Nem találnám kellemesnek, ha ugyan pofán nem vernek, de a szállásunk előtt leparkolva reggelre kiszúrva találnánk mind a négy guminkat, csak mert magyar a rendszámunk. Az ember már csak ilyen. Pár éve már, hogy külföldön szégyelleni kell a magyarságunkat, és nem mi miattunk, hanem a vezetőink töketlensége miatt. :mad: A fiam holnap indul Egyiptomba két hétre munkába, utána New Yorkba három hétre, de bejárta munkája során az egész világot (eddig kb 45 ország) Tokiótól kezdve Floridáig. Malajziában 3 hónapot töltött és elmondható, hogy vagy nem ismerik a magyarokat, vagy ha igen, akkor nem szeretik őket. Moszkvából 2022. 02. 16-án repült haza, aig egy héttel a háború megindítása előtt. Nos egészen más a véleménye az oroszokról, mint a hivatalos magyar kormány álláspont. ON

Előzmény: pó_apó (7526)
pó_apó Creative Commons License 2024.06.15 0 1 7526

Van jó megoldás, ki lehet menni épp kávézni :-) Láttunk már ilyet, nem?

Csakhogy mi most teljes mellszélességgel állunk (az oroszok által támogatott) szerbek mellett, meg különben is, imádunk vétózni, meg ilyesmik, ha már súlytalanok vagyunk a világban, idehaza elő lehet adni a nagyhatalmas szerepünket.

Remélem, a népszavazásuk nem erősíti meg a kiválást, mert akkor jönnek  a horvátok, hogy ők is külön államot akarnak... Már pengették, korában is, most meglesz az apropó. Aztán a szerbeknél jön a "vissza Koszovót"? 

Dayton nem jó, de valahogy mégiscsak működik.   

Előzmény: ufonauta2 (7523)
ufonauta2 Creative Commons License 2024.06.15 0 0 7525

Egyetértek. :)

Előzmény: yulo62 (7524)
yulo62 Creative Commons License 2024.06.14 -2 0 7524

Ez a csoport nem a politikáról szól, de szerintem ott a kulcs, hogy azért szavaztunk ellene, mert ha a határontúli magyarok érdekeit nézzük, akkor a szerbekkel kell jóba lenni. Boszniában nincsenek állandó kisebbség magyarok, akiken csattanna az ostor, ha a szerbek haragudnának ránk.

Amúgy meg, Bosznia fele is egy ,,kis" Szerbia. Dodik barátunk sem haragszik ezért ránk, legfeljebb a ,,Federacija".

Előzmény: ufonauta2 (7523)
ufonauta2 Creative Commons License 2024.06.14 -1 2 7523

Nos picit gondolkodjunk!

Amennyiben Orbánék megszavazzák, akkor a szerbek haragszanak meg.
Most, hogy nem szavazták meg, a bosnyákok haragszanak ránk. Van erre jó megoldás?
Nem hinném, hogy ez a turisták ellen irányulna, hiszen azok pénzt visznek az országba.
Az meg a legnagyobb igazság a földön, hogy "arról nem tehetünk, hogy egy diktatórikus szarkupac irányítja az országunkat". (Shakespeare) 

Előzmény: S. a "Török" (7522)
S. a "Török" Creative Commons License 2024.06.14 -5 1 7522
The_Rible Creative Commons License 2024.06.14 -2 0 7521

Lassan használatba vehetjük a Pocitelj hidat az új autópálya-szakasszal. Még nincs aszfalt a hídon, de a következő hetekben már valószínűleg kezdik az aszfaltozást. Nehéz megjósolni, hogy mikor lesz kész, de akár egy hónapon belül átadhatják. A régi útról a bekötő út is elkészült, és ezen keresztül egyébként Stolac-Neum felé is lehet kerülni, úgyhogy ez is egy lehetőség a Metkovic határátkelő megkerülésére annak, aki innen dél felé, vagy Peljesac Korcula irányába megy. A gugli térkép még nem ismeri ezt az utat, nem számol vele.

https://www.youtube.com/watch?v=c2Ln3NbaREE

policecars Creative Commons License 2024.06.13 0 0 7520

Kedden mentünk, ma jöttünk, semmit se vettünk észre belőle.

Előzmény: S. a "Török" (7517)
Bosanac Creative Commons License 2024.06.12 0 0 7519

Turistaként nem hiszem.

Előzmény: S. a "Török" (7517)
S. a "Török" Creative Commons License 2024.06.11 -4 0 7518

Jav.: június 20-án

S. a "Török" Creative Commons License 2024.06.11 -4 0 7517

Július 20-án repülünk Bécsből Banja Lukába, aztán bérelt kocsival Jajca, Travnik, Szarajevó, Nahorevo és vissza.

Kíváncsi vagyok, ebből a feszültségből érezni-e ott valamit...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!