Keresés

Részletes keresés

jobbhorog Creative Commons License 2005.04.06 0 0 108

Ja, és majdnem elfelejtettem a legfontosabbat:

A nyári parlagfű-tenger, amit szerintem az allergiaellenes gyógyszergyártó-lobbi nem enged elpusztítani.

Előzmény: jobbhorog (107)
jobbhorog Creative Commons License 2005.04.06 0 0 107

Csak néhány példa, hogy miért:

1. Nem lehet vaníliából készült vamníliajégkrémet kapni, csak "vanília ízű növényi zsírból készült készítményt".

2. Öngyilkosság, rák, szívbetegségek: Nr1 in Europa...

3. Nem születnek gyerekek, egy 1000 lakosú falu óvodájában 32 gyerek van (3 évfolyam.)

4. A határon túliakat totális önzőségből elutasítjuk, (és ezen felül kínai textilkereskedőkkel hasonlítjuk össze őket.)

5. Kutyaszaros, mocskos főváros.

6. Korrupt politikusok (minden pártban).

7. Állattartás (pl. kutyatartás) elépesztő kulturálatlansága: 2 m-es láncra kötött állatok, falvakban egész éjjel csaholó ebek.

8. Elképesztően magas élelmiszer- és egyéb árak (viszonyítva pl. a németországihoz), szinte minden drágább itt, mint ott.

9. Mindehhez alacsony minőség: pl. üreges kakaós tejfigura húsvétra tejcsokoládé helyett, tejcsokoládé áron...

10. Az Internet rohadt drága (a német ár két- háromszorosa)

11. Ugyanez vonatkozik a mobiltelefonálásra.

12. Iszonyatos állapotok a vasúti közlekedésben.

...és folyamatosan lehetne sorolni.

Adenauer Creative Commons License 2005.04.06 0 0 106

Jabizony !

Amart:

Sajnos attól még nem lesz Budapest élhetőbb. Nem épül sity-suty vissza a Rákoczi útra a vilinger. Nem alkotnak ismét hálózatot a villamospályák. Nem kerülnek szemétbe a 4-s metróhoz hasonló zöldségek. Stb.

Demszky azért menjen, mert 16 év alatt a város lehetőségeinek töredékét tudta csak kihasználni. Nem világvárost kell építeni, hanem élhetőt. Mert egy várost a benne élők működtetik. Jól, vagy rosszul. De lehet érte tenni, hogy jól működjön. Ennek egyik sarokköve a működő és utasbarát tömegközlekedés. No ezirányba nem szakadt meg a városvezetés. De ezt nálam 1.000.000x többet tudok és hozzáértőbbek eléggé kitárgyalták már pl. itt a Tömegközlekedés forumokban.

Előzmény: Beavis Butt-Head (90)
hurráoptimista Creative Commons License 2005.04.06 0 0 104

Nagyon jó és értelmes topic... Sokat gondolkodtam a kérdésen, de alighanem itt halok meg, Magyarországon.

Két dolog zavar alapvetően:

- a szellemi képességek, egyéni alkalmasságok (neadjisten: tehetség) és a betölthető állások között feszülő igazságtalan és aránytalan különbség; pénztelenség (állítom, hogy ez országspecifikus, mert bár tőlünk Nyugatabbra is kőkemény kapitalizmus van, de azért 1-ről a 2-re egy fiatal el tud jutni, nem úgy mint itthon)

- az ország kulturális, morális állapota, a siralmas közízlés (lásd: gagyi tévék és rádiók térhódítása, Megaszar és Roxy Rádió, broááá) -> és ebből fakad az is, hogy idegenül érzem magam a plebsz között, az egész "magyat vircsaft", birkaszellem irritál. Nem tudom máshol mi a helyzet, de pl. Norvégiáról, Dániáról, Svédországról sok rosszat az eddigi 28 évem alatt nem hallottam...

Tömören ennyi.

Devil Inside Creative Commons License 2005.04.06 0 0 103
A 2-3 évvel ezelőtti az egyetemisták körében végzett Vásárhelyi Mária féle felmérés volt olyan szinten prekoncepciózus kérdésekkel, hogy azzal tán még az SZDSZ-ről is ki lehetett volna mutatni, hogy antiszemita.
A mostaniról eddig annyit sikerült megtudnom, hogy az Oktatási Minisztérium egy háttérintézménye készítette, ez alapján ezt sem tartom túlságosan megbízhatónak.
Előzmény: AradiGábor (96)
Beavis Butt-Head Creative Commons License 2005.04.06 0 0 102
Lichtenbergen lakok, Karlshorstban van a suli, a haverokkal Erknerbe szoktunk járni meg Kaulsdorfba. De Neukölln meg Kreuzberg sem olyan durva. Ami nekem a legnagyobb csodálkozás volt, az az itteni gözfürdö, és az ottani viselkedés (pozitív irányba). De belegondolva abba, hogy a FKK-t is ök találták ki, már annyira nem lepett meg.
Előzmény: AradiGábor (99)
geszthi Creative Commons License 2005.04.06 0 0 101
Aki meg topikot sem olvassa. Itt van alabb belinkelve, raadasul Index cikk.
De nem is az a legrosszabb benne, nem tudom miert arra megy itt a vita.

Ez a fo magyar atok az allando anyagiaskodas es anyagi kivagyisag...

"Nem jobb a helyzet a hallgatók értékrendjét vizsgálva sem: a válaszadók szerint karriert elsősorban sok pénzzel lehet befutni, és a boldogságnak is a jó anyagi helyzet az egyik legfontosabb feltétele. A kutatásvezető elmondta: a magyar felmérés eredményei hasonlítanak az uniós vizsgálatokéhoz.

Szakemberek szerint a két dolog összefügg: mindkettőt az állandó bizonytalanság okozza, ugyanakkor úgy vélik, hogy a fiatalok csak a társadalom és a felnőttek normáit próbálják követni.

Elemzők arra is felhívják a figyelmet, hogy a kutatás nem reprezentálja a felsőoktatásban tanulókat, mivel a kollégisták összetétele jelentősen eltér az összes hallgatóétól."
Előzmény: cserép virág (73)
cserép virág Creative Commons License 2005.04.06 0 0 100

A dolgok nem fehérek és feketék, tudnillik Düsseldorfban is emberek élnek, ilyenek is, meg olyanok is.

Egy biztos, a rögzített szöveget bemondók "hochdeutsch"-ul beszélnek.

Vannak ott is az utcákon tökrészeg hajléktalanok, narkósok, de van tisztaság, rend is (lényegesen nagyobb, mint nálunk ) vannak udvarias, ámde nem tenyérbemászó kiszolgálók a kereskedelemben és meggyőződésem, hogy a németeket nem kell megtanítani hetente többször fürödni, megteszik azt nélkülünk is.

Előzmény: AradiGábor (92)
AradiGábor Creative Commons License 2005.04.06 0 0 99
Biztos elnyomja a parfüm:-))) És mi a helyzet Marzahnban vagy Prenzlauer Bergben? Ne Ku'dammon szaglássz!
Előzmény: Beavis Butt-Head (97)
Gilbert Creative Commons License 2005.04.06 0 0 98
Ilyennel eddig szerencsere meg nem talalkoztam. Persze ettol meg letezhet:-)
Előzmény: Tzp (95)
Beavis Butt-Head Creative Commons License 2005.04.06 0 0 97
Na igen, a higiénia kérdése tényleg durva dolog, többször is kisértem egy rendszeresen Magyarföldre látogató német csoportot, azok mindig ragaszkodtak ahhoz, hogy legyen saját vizesblokkja a szobáknak, mégis mindennap terjengett körülöttük a buké. Nem is annyira a fürdés vagy annak elmaradása eredményezte a hibaszázalékot, hanem hogy a ruháikat nem cserélgették valami gyakran... de tegyük hozzá, hogy a csoport 1/3-ada angol volt, és ök se produkáltak jobb eredményeket...

(egyébként most Berlinben vagyok, tömegközlekedés itt is 10 pont, de büdös emberekkel nem szoktam találkozni sehol!)
Előzmény: AradiGábor (92)
AradiGábor Creative Commons License 2005.04.06 0 0 96
Sajnos nem tudom idézni, mert már 2-3 éve olvastam a cikket.
Előzmény: Devil Inside (94)
Tzp Creative Commons License 2005.04.06 0 0 95

"Probald ki, ha mosolyogsz visszamosolyognak rad."

Vagy radszolnak, hogy: Mit vigyorogsz, hulyegyerek?!

:)

Előzmény: Gilbert (16)
Devil Inside Creative Commons License 2005.04.06 0 0 94
Azért kiváncsi lennék a kérdésekre, ugyanis bármilyen eredmény a mérés pontos paramétereinek ismerete nélkül értelmetlen.
Előzmény: AradiGábor (91)
Amart Creative Commons License 2005.04.06 0 0 93
Költözz vidékre, ott nincs Demszky.
Előzmény: Adenauer (89)
AradiGábor Creative Commons License 2005.04.06 0 0 92
Düsseldorf amúgy egy általam is kedvelt város. Ott az emberek is civilizáltak, tiszták a villamosok, még arra is adnak, hogy az előre rögzített szöveget bemondó személy tagoltan, hibátlan "Hochdeutsch-ul" beszéljen. Szóval, adnak a részletekre! Ezt el kell tanulnunk a németektől, míg nekünk meg kell őket tanítanunk hetente többször fürdeni :-)
Előzmény: Beavis Butt-Head (90)
AradiGábor Creative Commons License 2005.04.06 0 0 91

Nem csak az egyetemisták antiszemiták, mások is. Elég széles a táboruk, bárki bárit is mond (amúgy én nem vagyok zsidó, de érzem itt Bp-en hogy lépten-nyomon megy a zsidózás, cigányozás, buzizás). Mivel ez is azok közé a dolgok közé tartozik, ami miatt nem jó az "átlagmagyar" közérzete ebben az országban, gondoltam utalok az Index egyik korábbi cikkére, ahol az egyetemistákat, majd a kollégistákat vették górcső alá.

Amúgy... nem olyan rég  még én is egyetemista voltam... Tudom milyen egy kezdő álláskereső élete ha nincs milliomos apuka a háttérben. Ebben igazad van!

Előzmény: cserép virág (87)
Beavis Butt-Head Creative Commons License 2005.04.06 0 0 90
Meg közlekedési szövetség, S-Bahn és normális villamoshálózat.
Előzmény: Adenauer (89)
Adenauer Creative Commons License 2005.04.06 0 0 89

Ha megengeded, kiegészítenélek.

Tehát "Nem parkolótársaság kell kerékbilinccsel, hanem parkoló.   ", helyett, mellett:

Nem szabadrabló, önkényes parkolótársaság kell kerékbilinccsel, hanem normális tömegközlekedés, nem elavult, ósdi gondolkodású és pénz nem számít alapú ideagyárosok. Nomeg P+R, pl. ahogy Bécsben van !

Demszky meg húzzon a... szóval messze el !

Én meg nem lépnék le inne. Miért !

Mert itt vagyok otthon !

Adenauer, a sváb !

Előzmény: jozanesz60 (78)
camilo Creative Commons License 2005.04.06 0 0 88
mert minden sz*r, és baromi drága
cserép virág Creative Commons License 2005.04.06 0 0 87

Sok tekintetben egyetértek az idézet írójával, bár meggyőződésem, hogy nem a frissdiplomás pályakezdők azok, akik azt hiszik, hogy ők fújták a Passzát szelet. (Biztosan van közöttük ilyen is.)

Sokan nagyon keményen megdolgoznak azért, hogy elvégezhesék az egyetemet, ők nem lesznek soha yuppiek, ők azok, akik most a munkanélküliek jelentős százalékát teszik ki, és akik minden erejüket jövöjük építése felé fordítják.

Nem ismerek egyet sem, aki  azt hinné, hogy köze van a spanyol viaszhoz.

Vannak azonban újgazdag csemeték, akiknek apa adott vagyont, céget, modortalanságot, iskolázatlanságot és most előadják az ügyvezető igazgatót, feltett lábbal az íróasztal mellet ülve, görnyedve a semmittevés terhe alatt.

De, hogy jön ide az egyetemisták antiszemitizmusa?

Előzmény: AradiGábor (81)
Gilbert Creative Commons License 2005.04.06 0 0 86
Igen, egyre inkabb megszokhato. Itt teljesen mas problemakkal kell szembesulnom, mint odakint es megmondom oszinten, hogy ezen problemak lekuzdesehez sokkal kevesebb energia szuksegeltetik a reszemrol mint Kanadaban.
Előzmény: csermöke (83)
Filburt Creative Commons License 2005.04.06 0 0 85
Te miért lépnél le ebből az országból ??

Teljesen triviális okokból:

1) az emberek miatt
2) mert dolgozom mint a barom és alig haladok előre

Filburt
AradiGábor Creative Commons License 2005.04.06 0 0 84

Hát ez már árnyaltabb válasz:-) Így már értem! Vannak közös vonásaink!

Jutalmul megosztok veled egy felmérést, amit a Corriere della Sera-ban olvastam. Egy-két évvel ezelőtt felmérést végeztek a 15-ök Európájában, hogy melyik nép mennyit ad a higiéniára. Érdekes eredmény született:

Ami a testi higiénát illeti, abban az olaszok és a spanyolok, majd a franciák végeztek legelöl, a németek az utolsók között voltak heti egy fürdéssel átlagban :-)

Majd jött a lakóház, kocsi stb tisztítása, karbantartása. Ebben a németek taroltak, míg a görögök és a portugálok voltak az utolsók... Az olaszok középre kerültek, mivel ott nagy különbség van ezen a téren is Észak (Firenzéig bezárólag) és Dél között.

Előzmény: Beavis Butt-Head (82)
csermöke Creative Commons License 2005.04.06 0 0 83
Hmm.
"9 èv" - "mèg szoknom kell" , az èn terhen "34 èv". kèrdeznèm megszokhato ??
Előzmény: Gilbert (16)
Beavis Butt-Head Creative Commons License 2005.04.06 0 0 82
Vagy nem olvasol elég figyelmesen, vagy tényleg igaza volt az ofömnek, hogy baj van a stilisztikámmal... :-)))))

A "kevés eredményt" nem az össz-kultúrára értettem, hanem csak arra a területre, ami engem kifejezetten érdekel. Ez jelen esetben a tömegközlekedés tárgyi emlékeinek megörzése. Lehet, hogy Pesten csak a Vasúttörténeti Park meg a Gyermekvasút van, de mégis annyira tudom ajánlani bárkinek is, mint a német, osztrák, svájci, dán, holland söt cseh dolgokat...

És mint azt is írtam lejjebb, ugyanúgy van Germánföldön is egy "hungarisztán", ami ugyanúgy megnyilvánul a politikai anyázásokban, a médiamoslékban meg a rakás prosztóban. S ugyanúgy megvan ez sok más országban, biztos a még civilizáltabbakban (pl. Skandinávia) is.

Goethe-nek van egy mondása mely szerint "Mindig sajnálkozva tekintettem a német népre, mely egyedeiben oly hatalmas, de összességében mégis elszomorító." Pontatlanul idéztem ugyan, de a lényege ez. Én pontosan nem a tömeget keresem, hanem ezeket az egyedeket, akik kiemelkednek ebböl a tömegböl, és valami jót, nekem fontosat tesznek. És tudom ugyan jól, hogy Magyarföldön is van sok ilyen értékes ember, nagy részük jó barátom is, de mégse jutunk többre, pontosan azért mert itt nem lehet a pronyóktól függetlenül alkotni...
Előzmény: AradiGábor (79)
AradiGábor Creative Commons License 2005.04.06 0 0 81

Egy korábbi hozzászólásból idézek (azt hiszem Deavis írta)...

"- hányingerem van a - főként a közéletben, a médiában és a gazdasági szférában tevékenykedő - frissdiplomás, amerikáner yuppie-któl; akik 22 évesen azt hiszik, ők az alfa és az omega, tőlük indul az időszámítás, ők szarták a spanyolviaszt..."

Ezek fognak minket majd megleckéztetni kedves Cserép Virág?

Előzmény: cserép virág (77)
jozanesz60 Creative Commons License 2005.04.06 0 0 80

"Magyar állampolgár vagyok,"

Igen. És ha ilyen témában írsz prábelj meg nem állampolgár - egyszerűen csak magyar lenni.  Csak magyar. Állampolgár meg lehetsz akármi.  Ki a ........érdekel.

Előzmény: Beavis Butt-Head (74)
AradiGábor Creative Commons License 2005.04.06 0 0 79

"Mégis arról a kevés eredményröl mindig szóltam és szólok, hogy azt érdemes megnézni"

Szerinted "1100 év" csak keveset tud felmutatni?

Deutschland (is) fel tudott mutatni sok értékes dolgot, mégis egy időben a legcivilizálatlanabb hely volt (lsd.: Harmadik Birodalom). Ha nem kaptak volna Marshall segélyt, nem tartanának ott ahol most.

És mi a véleményed a tengernyi német Urlauber-ről, akik igencsak disznó módon viselkednek a Balatontól Mallorcáig ?... Ezeket majmolod annyira? Hozzád hasonlóan én is éltem Németországban (Stuttgart), majd Olaszországban több évig... A németek lenézik az olaszokat, mégis én valahogy úgy éreztem, hogy Itália százszor jobb hely mint Germánia... Tisztábbak, többet fürdenek az emeberek, divatosak, tudnak élni... Szóval, minden relatív... Egy olasznak a német is csak egy faragatlan, pöffeszkedő,  sörszagú micsoda... Míg egy német az olaszok hangoskodását sérelmezi.

Különbségek vannak magyar és román, magyar és szlovén között is... Minden népnek megvannak a maga erényei és gyengéi. Amit én ebben a topikban ostorozok, az sokban megegyezik azzal, amire te is gondolsz... én mégsem "magyarisztánozok" és rongyos mivoltában is szeretem a Hazámat. A tuskó embereket viszont nem szeretem, bárhol is legyenek: itthon vagy külföldön.

Előzmény: Beavis Butt-Head (74)
jozanesz60 Creative Commons License 2005.04.06 0 0 78

Geszthi

Tipikus " megvédjük a mieinket" hozzáállás. Budapesttel csak egy másik nagyvárost lehet összehasonlítani ( Prága jobb lenne? Pozsony?) , célszerűen magyar város, igy írtam Debrecent. Alsószarfalva talán nem egy kategória.

Demszky ha jól tudom 90-től regnál. Ebből két ciklus a saját kormányzás. Ne a pártszimpátiát nézd -  az eredményeket és ne a benyomásokat, hanem a tényeket sorold. Ha neked tetszik ez a nihil itt , amit  Budapestnek már lassan nem nevezhetünk - lelked rajta. A közlekedési káosz, a szemét, az ápolatlan középületek, a közparkok egyre nyomasztóbb hiánya, az átgondolatlanság és ápolatlanság. Nem parkolótársaság kell kerékbilinccsel, hanem parkoló.  

Prága FIDESZES polgármestere szebb várost csinált  mint Demszky. Így már jó neked ? hagyd már a politikai lózungot és a valóságot nézd, ami csak az Adriáról szép, a nagykörútról már kevésbé. Az utak állapota nem siralmas - szánalmas. Krakkó FIDESZES polgármester bezzeg. Vagy Pozsony FIDESZES polgármestere.

Persze mit várhat az ember fia 15 év Demszky után. Rottenbillernek, Podaniczkynek emléket állított a város. Demszky sugárutakra vágyom. Demszky parkokra és gyorsvasútra. 

Na ez a baj.

Előzmény: geszthi (64)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!