Itt a helye minden adatnak,képnek videónak,ami a jó öreg Púposokkal kapcsolatos.Emlékezzünk meg méltán a Ganz-MÁVAG egyik legjobb,sokak által kedvelt dízeléről....még mielőtt végleg kihalnak!
Köszönöm a helyesbítést, a szemem elcsúszott egy sorral.
Ne viccelj, megesik:) Pacsi;)
A 908 lett 2000-ben selejtezve.
Itt nálam selejtezési évnek 1998 van feltüntetve, hónap, nap nélkül sajnos. Valós lehet, mivel ami 100%, hogy a gépet 1999.02.14.-én Sátoraljaújhelyen összevágták. Ez teljesen hivatalos és pontos adat. Így nem selejtezhették ezt sem 2000-ben.
A 900-as púposok közül amiket 2000-ben selejteztek:
Hangulati elemként még az újhold sarlóját kellett volna valahogy odavarázsolni, amely ekkor már az égbolt nyugati térfelén ballagott, így ebből a szögből nem látszott... :-))
Igen, én is valami ilyesmire gyanakodtam. De végül is mindegy, nekem a 114-es is tökéletesen megfelelt. Valójában éppen azért választottam a szombatot a balatoni kirándulásomhoz, mert bár kevésbé jó időt jósoltak, attól tartottam, hogy esetleg a Púpos nem bírja az iramot és valami más jön majd helyette.
Itt egész' elfogadható a 114 -es zöldje! Mármint a kasztni.
A valóságban továbbra sem tudok megbékélni vele...
Tapolcán beszélgettünk hozzám képest rangidős ismerősökkel. Van, aki azt mondja, jól van az így! Másik ismerősömmel abban maradtunk, hogy az volt a jó szín, amilyenre a 113 -ast festették a Park megnyitása alkalmából, asszem 2000 -ben. Ezen ismerősöm azonban hozzátette, hogy csak a nullások voltak olyanok.
Később, állítólag, egységesítették az alváz és a kasztni színárnyalatát, ekkortól lett sötétebb zöld a mozdonyok megjelenése. A 219-es talán ezt az egységes, sötétebb zöld színárnyalatot akarja megidézni...
Mielőtt valaki ismét beidézné, ismerem azt a leírást, ahol egy 200-as jellegrajz szerepel, a szín leírásnál pedig a kasztnit "borsózöld" -ként említik, az alvázat pedig ehhez képest sötétebb, "fűzöld", vagy "lombzöld"-nek (már nem emlékszem pontosan).
Szóval úgy tűnik, a Púposok egykori zöld színét illetően nem egységesek az álláspontok, a ma látható, eléggé különböző színárnyalatok részben talán ezeket az eltérő visszaemlékezéseket is tükrözik...
Miért nem a 219-es Púpost vitték le a Balatonra a retro hétvégére? Úgy emlékszem, az ígéretekben az szerepelt. (Jó, tudom, a psz. változtatás lehetőségét fenntartották maguknak.)
Csütörtök este még látni véltem a Fradiban a 219-est, véltem is, hogy Fehérvárra tart...
Más: Ha már a 114-esen tartósan eltakarták a vöröscsillagot, akkor legalább tehetnének a helyére egy szürkét!