Több mint négyezren keresték fel a weboldalt, ahonnan azt a játékot lehetett letölteni, amelynek célja a magyar cigányság kiirtása. A Rádió C munkatársainak bejelentését követően az oldalt a szolgáltató azonnal levette az internetről.
Az oldal nyitólapján keddig nagy piros betűkkel az OLAH ACTION felirat volt látható, alatta pedig a felhívás, a játék mottója: "Cél, hogy Magyarország megyéin végighaladva megtisztítsd az országot a cigányoktól!"
Cél a kiirtás
Az Olah Action Amiga számítógépekre írt, kiegészítő szoftverekkel windowsos pc-n is futtatható program, amelyben a játékos többféle lőfegyver közül választhat, és amikor sikerül az etnikai kisebbség teljes kiirtása egy megyében, a terület fehérré válik. A játék akkor ér véget, ha a játékos Magyarország minden közigazgatási egységéből likvidálta a romákat.
Ignácz József, a Rádió C főszerkesztője az Indexnek elmondta, munkatársai a Szánalmas.hu közösségi blog egyik bejegyzéséből szereztek tudomást a játékról, amit azonnal jeleztek az ATW ingyenes tárhelyszolgáltató képviselőjének.
Rögtön levették
Dobay Gábor, a játékot tartalmazó weboldal szolgáltatója a bejelentés után pár perccel megszüntette az oldalt. Dobay a Roma Sajtóközpontnak elmondta: cégük ingyenesen biztosít tárhelyet honlapoknak reklámfelületek fejében, azonban a mintegy ötvenezer oldal tartalmát nem tartják számon. Közölte: amint tudomást szereztek a kétes tartalmú honlap létéről, megszüntették annak internetes elérhetőségét.
A Rádió C nem tesz feljelentést, nem is tudnának kit perelni, ugyanis a szolgáltató nem felelős. Adott törvényi feltételek megléte esetén az oldal működtetőjét lehetne felelősségre vonni, de a fenntartó kiléte az ingyenes tárhelyhasználat miatt nem ismert.
Nincs kit perelni
Molnár Péter, szólásszabadság-jogász az Indexnek elmondta, azzal, hogy a szolgáltató azonnal levette az oldalt, az önszabályozás működött, és a visszataszító honlapot remélhetőleg mindenki elítéli. Ha ismert lenne a honlap működtetője, és ha beazonosíthatóak olyan személyek, akik a rasszista szájt által támadott csoporthoz tartoznak, akkor ők polgári jogi (személyiségi jogi) pereket indíthatnak, amelyekben a bíróság kártérítést ítélhet meg.
"Próbaperek már voltak ehhez hasonló ügyekben. Az egyik ilyen egy Magyar Fórumban megjelent cikk kapcsán zajlott, amelyben a Pánd községben élő romákat súlyosan sértő állításokat fogalmazott meg a szerző. Egy pándi roma buszsofőr pert indított, és a bíróság kártérítést ítélt meg neki. Ebben az ügyben fontos tényező volt az, hogy a község neve által beazonosítható volt egy szűkebb roma közösség" - magyarázta Molnár Péter, majd hozzátette, a rasszista tartalom büntetőjogi felelősségre vonással akkor járhat, ha egyéni jogok megsértésének nyilvánvaló és közvetlen veszélyét idézi elő.
Tóth Andrea, a Roma Sajtóközpont főszerkesztője az Indexnek azt mondta, még egyetlen ilyen, nyíltan a romák kiírtására buzdító magyar oldallal sem találkoztak, inkább a burkolt rasszizmus jellemző. Tóth Andrea hozzátette, hogy az Olah Action látogatószámlálója szerint az oldalt annak megszüntetéséig 4015-en keresték fel, azt nem tudni, a játékot hányan töltötték le.
Mar soxor leirtam a "magyar ne lopjal" kapcsolatban.
1. Minden valoszinuseggel az kesztette oket a tablagyartasra, hogy megugrotak a magyar elkovetok. De ugye a vasarlok is, ugyhogy a "magyarul beszelunk" tablak is kikerultek. Manapsag a jordaniai, marokkoi, tuneziai, egyiptomi bazarokban is talalkozni magyar feliratokkal.
2. A "magyar ne lopj" tablat az elmult jo nehany evben mar nem lattam sehol Ausztriaban.
3. Az, hogy kint vot a tabla, azert itt nem az osztrakokat kell baszogatni, meg ugatni, hogy rasszistak, hanem sajat tolvaj honfitarsainkat kell pofanbaszni. Ha az elobbi mellet dontenek, akkor valszeg meg jobban utalnanak, ha viszont az utobbi onkritikus hozzaallas mellet tesszuk le a voksot, akkor nagyobb eredmenyt lehetne elerni.
Mar irtam, hogy jo parszor alitottak felre, emeltek ki a sorbol, vizsgaltak at a hataron pl. a magyar utlevelem miatt, ugy hogy a kornyezetemben levo mas nemzetisegueket beken hagytak. (Sot amikor rendszeresen kompoztam Dania es Svedorszag kozott, rajottem, ha van par uveg sor lathatoan nalam, akkor nem allitanak meg ;o) ) Ekkor nem az volt az elso gondolatom, hogy a hataror biztos rasszista, hanem valszeg sok negativ tapasztalata volt magyarokkal kapcsolatban. Megjegyzem mindig eggyutmukodo voltam es nehany perc utan tovabb is engedtek.
Ha hiszed ha nem, volt olyan a del-afrikai interjum meg telefonbeszelgetesem ahol sajnaltak, hogy himnemu vagyok es feherboru azzal a munkatapasztalattal, amim van. A napokban elhuzok Kanadaba (bevandolro vizummal). Innen is kaptam olyan visszajelzest, hogy sajnaljak, hogy a diplomaim nem Kanadaban szereztem. (Mo-n es Svedorszagban). Most kezdjek neki es szidjam oket, hogy rasszista kirekeszto banda? Ettol nekem mitol lesz jobb? Semmitol, csak rosszabb lehet.
Szal ugyanezert erzem, hogy sok esetben az allibsi jogvedok, azzal, hogy teljesen ertelmetlenul, ok nelkul rasszistaznak es emellet olyan csoportokat vedenek (zamolyi lincselok, bagi bunelkovetok, kecskemeti korozottek, onkentes lakasfoglalo gennyek stb. stb.) tobb kart tesznek ennek a csoportnak.
Az ilyen uszito esztetagecit, mint az a majom tegnap a Fridi musoraban, jol el kell hajtani a picsaba. ha nem ert a szep szobol, akkor muszaj lesz eroszakkal. Sajnalom, hogy ilyenek oktatnak magyar egyetemen.
orulok hogy egyetertesz az osztrakokkal a 'ne lopj magyar' kiteetel helyessegeben.
megjegyzem hogy allaspontod alapjan nyugodtan irhatom en is:
'ne legyel rasszista magyar'...
ugye van nekunk rasszistank boven. tehat???
'ne legyel magyar rasszista'!
ja es 'ne lopj osztrak'
ezt mar orban viktor is megmondta az osztrak vircsafttal. picit megbantodtak az osztrakok de rajottek hogy igazat beszel a viktor. talan nem kellett volna zsebszerzodeseken 'kaparni'! de hat az embereket a szerzes vagya elhomalyositja szemileg es agyilag.
hulye osztrakok belefutottak a csobe.
ja az sem rossz: 'hulye vagy osztrak'!
gondolom meglehetosen sok a hulye es degeneralt az osztrakok kozott. igy a felvetes teljesen helyenvalo:
"mivel az embereket nem lehet szarmazas szerint vizsgalni es elkuloniteni teljesen ertelmetlen a kerdesrol beszelni."
Már hogyne lehetne?! Tomcat blogján elolvasható, amit nem hagytak neki elmondani: http://blog.tomcatpolo.hu/blog/blog/20050227.html
"maga a felmeres TEENYE a rasszista jellemvonas."
Jujj, hova szaladjon az ember? Szép, hogy ennyire függsz a jelszavaktól. Nyilván az a biológus, aki kitalálta a "rassz" szót, illetve alkalmazta azt, maga is rasszista, és ezért példásan meg kellene büntetni. Az tetszene, mi?
"a svabok bunozesi szokasait vizsgalja valaki?"
Nyilván. Épp úgy, ahogy a mikronéz szigeteken lakókét is. Csakhogy itt nem ez a téma.
"ha az osztrak kiirja hogy magyar ne lopj az nem rasszista?"
Nyilván nem rasszista, és nekem természetesen eszembe se jut megsértődni ilyesmin. Ez ugyanis teljesen jogos, friss, saját tapasztalatokon alapuló kiírás. Az osztrák azt tapasztalta, hogy amint beözönlöttek a "magyarok", ezek a jöttmentek elkezdtek pitiáner bűnözők módjára viselkedni. Nyilván egyetlen osztrák se azonosította be tudományos vizsgálatokkal a vásárlói rasszbéli hovatartozását. Ők egyszerűen csak levonták a konklúziót: megjöttek a magyarok, megnőtt a lopás.
Ez SEM rasszizmus. Aki ezen megsértődik, az elismeri, hogy maga is bűnöző, piti tolvaj, olyan, akikkel az osztrákok addig találkoztak. Persze ahhoz, hogy ezt megértse valaki, gondolkodni kell, az meg nem kis mutatvány manapság.
Kezdődött azzal, hogy a cím picit :) hatásvadászra sikeredett: Vérgőz és indulat. Hát, azért talán mégsem erről van itt szó. Aztán a srác, aki föltette ezt a szerencsétlenséget a netre - csak makogott. Pedig eccerű a történet, György Péter jól mondta: a fiatalok nincsenek tisztában azzal, hogy a net is média, és bizony vannak szabályok, amelyek a világhálóra is vonatkoznak. Így ami egy jó mókának tűnik, az akár bűncselekmény is lehet.
Végül pedig ez a Tomcat nevű idióta... Hát komolyan, égett az arcomról a bőr, pedig én csak a műsor nézője voltam. :(
tunik a ciganykerdes megvitatasanak szuksegessegeig mar eljutottunk. ezutan mar kovetkezhet is a zsidokerdes.
erdekes modon nem vetodik fel a 'dolgozokban' hogy maga a kerdes megvitatasa jelenti a problema gyokeret. ld a zsidokerdes megoldasanak kulonbozo elkepzeleseit.
en meg azt mondom hogy NINCS zsidokerdes. nincs olyan kerdes ami zsidokerdeskent vagy ciganykerdeskent vetheto fel.
mert ez mar rasszismus.!
es ez a kerdesek 'joakaratu' megvitatasara, eszmecserezesre is vonatkozik.
vagy ha nem igy van kerdezzek meg a moderaturat miert is szuntettek meg az 'eszmecsere' topikot?
mivel az embereket nem lehet szarmazas szerint vizsgalni es elkuloniteni teljesen ertelmetlen a kerdesrol beszelni. vagy ilyen alapon az nem cigany aki nem tartja magat annak? milyen alapon szerepel akkor a felmeresben?
maga a felmeres TEENYE a rasszista jellemvonas.
a svabok bunozesi szokasait vizsgalja valaki?
ha az osztrak kiirja hogy magyar ne lopj az nem rasszista?
Friderikusz (az ország egyik legmenőbb riportere) meghívja ezt a tomcatet, hogy beszéljen nyíltan vállalt rasszista nézeteiről, ehhez még vitapartnert is keres, nem mást, mint a legnevesebb médiaszakértőt és egyetemi tanárt, aztán a riport abból áll, hogy György Péter nem hagyja szóhoz jutni a meghívottat, míg a sztárriporter ehhez csak aszisztál.
Ez a jövő riportkészítési modellje?
Magyarország két neves szakmabélije követte el.
Gyönyörű jövő.
Legjobb lesz, ha a riporterek csak egymást hívják meg, persze a médiaszakértőt, aztán néhány politológust.
Olyan gyönyörű új világot fognak itt nekünk álmodni, hogy Lenin megnyalhatná a tíz újját, ha élne.
A recept fontos része, hogy néha meg kell hívni valakit a brancson kívülről, és azt nyilvánosan le kell ugatni.
Nem vele ment el vitatkozni. Nyiilván azért ment el, hogy elmondja a véleményét egy konkrét ügyről. És nagyon jól tette, hogy nem hagyta, ogy a műsor tomcat sületlen és gusztustalan teóriáinak megvitatásává fajuljon.
Köszönöm a linket, de nem fárasztanám vele magam ilyen késői órán, inkább megyek és a gonosz György Pétertől félve lefekszem aludni és nem próbálok meg azon sajnálkozni, hogy ez a tiszta szemű, fekete ruhás, rövid hajú romaszociológus ifjú nem mondhatta el a roma-cigány bűnöző meghatározás összefüggéseit. Pedig még be is ment a Kriminológiai Intézetbe és ott beszélt a"roma bűnözés egyik legavatottabb hazai szakértőjével, dr Póczik Szilveszterrel". És erre belefolytják a szót. Tényleg tragédia.
Jó, de akkor minek megy el az egyetemi tanár vitakozni vele?
Tudta kiről van szó, ezt előtte hosszasan kifejtette.
Vagy azért ment el György Péter, hogy a tévé előtt lehúzzon egy fülest a csínytevőnek?
Na ez se sikerült neki, mert saját magát ütötte ki.
Más péda:
Ha meghívják György Pétert ebédelni, töltött káposztára, és ő ezt tudja, hogy nem szereti, akkor nem az a helyes eljárás, hogy elfogadom a meghívást, aztán a terített asztalt ráborítom a vendégekre.
A megoldás: (csak hogy tanuljon a tanár úr)
1. Nem megyek el az ebédre
2. Elmegyek, és csendesen figyelem, amíg a többiek csámcsognak a káposztával
Csakhát az a helyzet, hogy György egyetemi tanár úr alapvetően bunkó, akinek 0 az önismerete, ráadásul azt hiszi mindenben ab ovo igaza van.
Így persze könnyen előfordul, hogy a tévé nyilvánossága előtt hülyét csinál magából.
Persze ez is egy műsor, csak ettől nem fog Magyarországon csökkenni az általa feltételezett rasszizmus, és így a küldetéstudata is egyre zavarodottabb lesz.
Gy.P. ugyanis úgy gondolta hogy ő tudja hogy Tomcat mit akart mondani, de amit Tomcat mondani akart az rasszista, tehát Tomcat nem mondhatja el. Ezért vágott Tomcat szavába, nem is egyszer...
Minap a 3-as villamoson utaztam. 3 szomszédom, a négyes ülés-boxban 3 cigány kisgyerek volt.
Közben a villamos elejében összeverekedett 2 csapat punk.
A gyerekek még odanézni is alig mertek, egymásnak mondván: "ne néézd már őket, mert megvernek", sőt ezt anyukájuk is megerősítette: "ezek nem szeretik a cigányokat".
Ennek hatására jobban megnéztem a díszpunk (nagy taréjú, cifra tollas..) csürhét, hát látom, hogy nem egy gyerek vállán 'horogkereszt-piros-körben(kresz)-áthúzva' felvarrót visel.
Mit lehet tenni? Félnek az emberek. Ez attól, az ettől. A cigányok a punkoktól, a nézők György Pétertől, György Péter a rasszizmustól, a liberálisok Tomcattől, a jogvédők az Oláh Action-től... stb.
"abszolut helyesen jellemeztel. es nem is csodalkozom ezen. hiszen olyan eleslato vagy."
Ebben az esetben gyakorolj önkritikát, és add fel magad a rendőrségen, ugyanis a pedofíliát büntetik. Vagy még jobb, ha jelentkezel György Péter Egyetemi Tanár Úrnál, hogy feljelenthessen.
"egyebkent lehet hogy a rasszizmus, a kifejlett rasszizmus elmebetegseg. szerintem az!"
A rasszizmus nem elmebetegség, hanem egyszerű műveletlenség, ostobaság, elmaradottság. Előnye, hogy nem kell gondolkodni hozzá, csak fújolni kell tudni. Az még neked is megy.
"aki a bunozes es a ciganysag kapcsolatat elemezgeti az rasszista. mert nem azert bunozik mert cigany! ha erted..."
Én értem. A baj az, hogy te nem érted. Tomcat nem tudta végigmondani azt, amit szeretett volna. Meg se próbálta azt állítani, hogy minden cigány bűnöző (ez volna a rasszizmus), hanem annyit hagytak csak neki elmondani, hogy statisztikai adatokkal tudja bizonyítani, hogy a cigányok között sok a bűnöző. Hogy miért? Arra már nem volt kíváncsi György Péter Egyetemi Tanár Úr, és természetesen téged sem érdekel. Pedig tovább is van. Kiderült volna, ami köztudott, hogy a cigányok közül sokan élnek olyan nyomorult, hátrányos körülmények között, ahol bűnözésre kényszerülnek, arra nevelődnek. Ez nem a cigány mivoltukból származik, nem a vérükben van, hanem a szociális és kulturális körülményeikből. Ha eszkimók élnének olyan körülmények között, közöttük is kiemelkedően sok bűnöző lenne. Na, még mindig rasszizmus? Érted? Nem genetika, hanem memetika. Kurvára nem mindegy.
Vita, nyuszifül, intellektuálisan egyenrangú felek között lehetséges. Ez a tomcat meg egy buta izé. Nézetei pedig nem a képernyőre, hanem a csatornába valók.