Az én csomagomban (ex-citi) eddig minden ingyenes volt. Nem követtem ezg az illetékes dolgot. Kell illetéket fizetni a saját (más banknál vezetett) hitelkártya-számlára való utalásnál is?
Ez rendben van, de ők külön üzenetet küldtek az összes ügyfelüknek a George-ban magyarul-angolul, hogy már 2024.12.02-től megtekinthetőek az új kondíciók. Ezért hiányolom.
Épp nézegettem, hogy ismerősök/magánemberek közötti pénzmozgásra egyelőre a fizetési kérelem alkalmazása lesz célszerű. Összeghatártól független, a kérelem indítás egyelőre a legtöbb (talán: minden?) banknál ingyenes vagy nagyon olcsó, a teljesítése viszont (magánembereknél legalábbis) törvényileg kötelezően ingyenes.
Valakinek van esetleg felesleges Garmin kuponja a George-ban? A férjemé lefagyott, nem is tudta felírni, nekem sikerült, de beváltottam, és maga a megrendelés nem ment végbe a Garmin oldalán, így az is bukó.. nem engedi újra beváltani. Szóval 2/0 sikeres felhasználás. Az ügyfélszolgálat nem tud segíteni, a Garmin ügyfélszolgálatát meg nem érem el... imádom az ilyet. Szóval ha esetleg valakinek van megköszönöm, szívesen adok helyette olyasmit ami nekem van - nem ERSTE természetesen, megbeszéljük.
"a védendő kártyán 1 Ft-ra állíttattam az alapértelmezett limitet,"
A George előtt ez működött. Az egyik hitelkártyámnál az ATM 1 Ft, a fizetés 100 e. De azt még a régi alkalmazásban állítottam be. A weben is és a George alkalmazásban is most csak 24 órás limitet lehet változtatni, állandót nem. Vagy a telefonos ügyfélszolgálaton kérted?
Online fizetésnél a bizonytalanabb oldalakon valamelyik fintech megoldást használom. Sok esetben Revolut 1x használatos kártyáját. Az Erste hitelkártyáknál a feltöltés valóban elkezd kamatozni, de a debit kártyánál mi a helyzet? Korlátlan a kp. felvétem, így próbálkozni sem tudok, hogy mikortól van díja. A Wise-nál van magyar számlaszám, oda utalni is lehet.
A kártyákat - igaz az Ersténél nem túl rég óta -lehet zárolni is. Azokat, amiket éppen nem használok, azt zárolom. Egyébként ebben a Gránit megoldás a jó, mert ott be lehet állítani, hogy a feloldás után automatikusan zárolja is a kártyát. Az Ersténél - ahogy már előttem írták - 24 órára lehet limitet emelni.
Az Erstének - szerintem - nagy előnye, hogy több folyószámlát is nyithatsz pár kattintással, akár a mobil applikáción is. A Debit kártyát pedig ahhoz rendeled, amelyikhez akarod. Így könnyen lehet elkülönített kártyaszámlát is csinálni.
én külföldi banknál vagyok, itt lehet különböző alszámlákat nyitni, befektetési céllal, vagy csak parkoltatni a pénzt. a bankkártyám mögött lévő "zseben" általában nagyon kevés pénzt tartok, csak amennyit esetleg konkrétan utalni kell egy hónapban vagy hasonlók.
a költéseimet hitelkártyáról intézem, ott persze a hitelkeretig "támadható" vagyok, de pont a hitelkártya jellege miatt jobban védve is, mint normál bankkártya esetén.
külföldön pedig csak Revoluttal fizetek, ha esetleg rossz kezekbe kerülnének a kártyaadatok, az a mindennapi pénzügyeimben ne befolyásoljon.
Én a védendő kártyán 1 Ft-ra állíttattam az alapértelmezett limitet, és konkrét vásárlás előtt állítom be az időzáras limitet úgy hogy a vásárlás beleférjen. Tipikusan nem is szoktam kivárni a 24 órát hogy magától visszaálljon, hanem a vásárlás után kézzel vissza is állítom.
Az Erstenél tényleg nem lehet állítani bankkártya virtuális/online vásárlási limitet? Sehol nem találok ilyen kapcsolót. Általában a bankkártyáim ilyen típusú limiteit szeretem nullán vagy valami alacsony összegen tartani, ami csak a mindennapos tranzakciókat engedi át. Ha nagyobb összegben vásárolok a neten, akkor megemelem a limitet, majd vissza. De ennél a banknál ilyen lehetőséget nem találok. Ti hogy véditek az online tranzakciókat? Virtuális kártya nem működik, mert hitelkártyáról van szó, ahhoz a számlához nem lehet igényelni. Revolut és társai megint nem opció, mert pont az Erste könyveli készpénzfelvételnek.
Elvileg augusztus 1-től az 50 000 Ft alatti utalásokra nem kell fizetni tranzakciós illetéket. Esetleg meg tudná valaki biztosra mondani, hogy az Erste Privilégium Standard számlával rendelkezőknél is él ez a kedvezmény?
Az IB éven belül 2.5-szerezte az árfolyamát, az IBKR kiválóan végzi a dolgát, a BlackRock és a Vanguard a legnagyobb részvényesek! Olyan jól teljesít a cég mint a Tesla!
Az erstetől érdemes az IB-hez transzferálni, 1% IBKR részvényt kapunk a portfólióértékben kifejezve!
Minek új kereskedési rendszer egy kereskedelmi banknak?????
Ne legyen, fejlesszék inkább vissza aztán a nép transzferálja az eszközeit az IB-hez ahogy már több 1000-en tették eddig ráadásul kapnak érte 1% welcome shares-t.
Jobb tehát így h nem fejlesztenek, legalább IB tulajdonosok vagyunk a referral code-al való számlanyitás miatt!!
Csak így tovább erste, minek a felhasználói élményt fokozni sokba kerül az, nem kell nektek a jó hírnév!
Az erste bankban rengetegen csalódtak az utóbbi 30 évben, vki a gagyi befektetési szolgáltatások miatt míg mások a devizahitelekkel történő trükközés és hazugságok végett, hiszen kifejezetten úgy reklámozták h HUF helyett válasszák a devizahitelt, a cib is benne volt, ők kifejezetten erre utaztak rá!