Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Tapasztalatok, hibák, vélemény ezekről a gázriasztókról
Kedves Fórumozó, olvasó! Kérjük, hogy személyes adataid védelme érdekében emailcímedet ne hozd nyilvánosságra a fórum topikokban. Címedet nyilvánossá teheted adatlapodon, ahol azok érik el, akiket érdekel. Kéréseiddel mindkettőtök érdekében lehetőleg közvetlen emailben fordulj beszélgetőtársadhoz. Szakmai társak és rajtuk keresztül kiegészítők keresése lehetséges. Kérjük, tartózkodjatok ebben a topicban a kettős felhasználású eszközök átadásának nyilvános közlésétől. Köszönjük!
Valószínűleg nem egyidőben készült a két fődarab és a gázpisztolyt egy éles fegyverbe szánt, már raktáron lévő tok felhasználásával rakták össze. Ilyen esetekben új sorozatszámot kapott a tok, de a régit is meghagyták, nem ikszelték ki.
Korai (1997-1998) GRP-knél előfordult, hogy nem a FÉG-nél, hanem a szomszédságában lévő PKLV Kft.-nél ütöttek a fegyverbe sorozatszámot. Akkor még mindkettő a Soroksári úton működött......
Előbb írtam ide a fórumra, illetve olvasgattam az írásokat. Nekem van egy FÉG GRP9-es gáz-riasztófegyverem. Kettő sorszámot látok rajta és nem tudom, hogy melyik mit takar, illetve, hogy ezek mikori fegyverre vallanak.
Van egy FÉG GRP9-es gáz-riasztó fegyverem. Annak idején még fegyvertartási engedélyt tettem le és újonnan vettem a Fég-nél. Nem hordtam magammal soha, egyszer próbáltam ki, pár riasztópatront lőttem ki vele. Azóta a páncélszekrényemben pihen. Eszembe jutott, hogy igazából nem sok szükségem van rá, mert bár néha megcsodálom, de semmi mást nem teszek vele.
Arra gondoltam, hogy eladnám, de nem igazán tudom, hogy mi a reális ár érte. Vaterán néztem, de nem találtam pont ilyet. Igy jutottam el erre a fórumra. Tár, tisztítópálca megvan, dobozára nem emlékszem, az nincs meg, tok van még hozzá, amit vettem. Tökéletes állapotban van, mint írtam egyszer használtam, kitisztítottam és vissza a páncélszekrénybe.
Tehát három dolgot szeretnék megkérdezni:
- Mennyi a reális ára neki?
- Néztem, hogy van ezekhez MKH kártya. Kell ilyet csináltatni eladáshoz?
- Illetve az eladásnak vannak-e rejtett buktatói? Ilyenre gondolok, hogy mivel az én nevemen van és kell-e adásvételi szerződést írni, ha ne adj isten valaki megveszi és valamilyen bűncselekményt követ el vele, akkor rajtam fogják keresni a fegyvert.
Előre is köszönöm a tájékoztatást azoknak, akinek van kedve írni, válaszolni!
Köszönöm a hozzászólásokat, egyenlőre nem terveztem eladni, kedves darab a "páncélban". Mindenesetre örülök annak, hogy jó befektetés volt korábban, igyekszem eredeti állapotát megőrizni.
K E R E S E K gyűjteményemből még hiányzó FÉG GRH, FÉG GRPA9, FÉG GRPKA9 9 mm PAK kaliberű gáz-riasztó fegyvereket. Remélem, hogy ebbe a topicba is belefér ez a hozzászólás. Ajánlatokat az adatlapomom írt e-mail címre kérném.
- Milyen véleményre gondolsz? A legjobb GRP9-es sorozatból "fogtál ki" egyet magadnak. Ezek még normálisan voltak összerakva, viszonylag stabil működésűek. A Te helyedben, ha nem eladás a cél, akkor igyekeznék felújítani - újrabarníttatni. Ezek a korai darabok idővel csak értékesebbé fognak válni.
Szeretném a véleményeteket kérni a fegyveremről. Ahogy visszaolvastam, lehet hogy továbbra is megbecsülendő darab. 1998-as vásárlás, saját, + 1 PA tár, kis koffere is megvan, én vagyok az első gazdája, újonnan vásároltam. (Bocsánat a képek minősége miatt.)
Jól gondoltad. Kb. 1996-os lehet. Tuti, hogy nem 1990-es. Az éles APK9 sem volt még a piacon 1990-ben. Az említett példány pedig annak a riasztó változata.
A licitálós oldalon van most egy 3xx sorozatszámú GRP 9, az eredeti jótállási jegyével együtt. A bélyegző szerint 1990-es vásárlás. Meg tudjátok erősíteni ezt a dátumot? Eddig 1996-nak gondoltam az első sorozatot.
FÉG GRP9 eladó, 3 darab tárral, Dobos övtokkal, Dobos tártartóval, kb 50 db. riasztótölténnyel, és kb 10-15 db. piros fejes gáztölténnyel 110.000 Ft-ért. Az ár nem alkuképes.
- Véleményem szerint egy "régi" gyártású GRP9 ára 80 ezer Ft-tól lehet reális, még akkor is, ha ez sokak számára túlárazott. Ma már egy szinte hibátlan, stiftes gyártásúért akár a 100-110e. Ft-os összeg is reálisnak tűnhet. Mivel a FÉG 2004-ben megszűnt létezni, ezért a nevetségesnek számított, közel 9000 db-os(?) GR-nak gyártott mennyiségű fegyverek ára is drasztikusan megemelkedett. Az utolsó, legyártott tipust GRPA9-nek nevezték, azon kevesek már jóval drasztikusabb átalakításon estek keresztül, a cső körüli acélgyűrű alkalmazásának kivételével talán ezt az átalakítást alkalmazzák a Keserűnél és a Steinernél is. Egy hibátlan, lövésmentes GRPA9-ért a 70-80e. Ft-os ár sem lenne irracionális, de ez csak egy valóban FÉG-fanatikusnak lehet érdekes, ugyanis más nem biztos hogy megadnák ezt az árat.