Nem egészen így van.
Bevallom, bármilyen szégyen :-), én sem szavaztam nem-mel. Inkább nem mentem el.
Sokan vannak akiket ez a dolog szíven ütött.
Patrubánynak, Gondának azt kellene megértenie, hogy ezt ők főzték, nem a Gyurcsány.
Erre persze ők képtelenek, de mások azért nem.
"..az Alkotmánybíróság 52/1997. (X. 14.) határozatára hivatkozva, hogy a kormány nem folytathat kampányt népszavazás idején. A hivatkozott határozat szerint: "kötelező ügydöntő népszavazás kezdeményezés automatikusan a képviseleti szerv fölé helyezi a közvetlen hatalomgyakorlást, tehát az Országgyűlés és a népszavazásban érintett szervek, végrehajtói szerepbe kerülnek, és egyben kötelezettségükké válik az, hogy a közvetlen hatalomgyakorlás eljárását ne fenyegesse senki, egészen az eredményes népszavazásig."
Egy demokratikus közélettel rendelkezö országban egy, vagy több a közvéleményt felvilágoító, a következményeket tisztázó kerekasztal lett volna tisztességes.
Gyurcsány, Hiller, Orbán, Áder, Kuncze, Dávid, Markó, Duray, Kasza, Bugár... és a népsavazást kezdeményezö szervezet elnöke; Patrubány Miklós. Minden kommentár nélkül. Tényszerü vitában!!!!!!!!!
Magyarország nem rendelekezik egy európai szintü gyülölködés és acsarkodás mentes közélettel. Ez az én személyes konklúzióm. Ezt adom tovább.
"Pedig marha jól nézett volna ki ez a hármasfogat! Összeillenek!"
Ilyen megjegyzések nélkülivel.
Meg is látszik az országon. Az euroviziós dalfesztivál évtizedes sikertelenségétöl, ma már az olympián szereplö "Schummel Pisser"-ken keresztül a kettös állampolgárság problámájának megnemoldásáig.
Persze, hogy nem róla van szó, hanem egy pár százalékot kitevő szavazórétegről (gy.k. magyarországi belmagyar szvazórétegről!), de azt tapasztaltam, hogy őket még az se tántorítaná el ebbéli hitükből, ha maga Csaba királyfi jönne le személyesen csilagszekéren és nyugtatná meg őket... és kell is nekik ez a tudat, hogy itt minden csak csalás meg ármány, és amúgy a magyar lakosság alig várja, hogy megadhassa a kettős állampolgárságot, mert ilyen nincsen, - és nem fogják fel, hogy ez valóban sokkal inkább gazdasági mint érzelmi kérdés.
Képtelen vagy tényszerüen vitázni. Te szerencsétlen az Európai Únióban nem szokás a másik emberi méltóságával szórakozni. Függetlenül,h. szerinted magyar, vagy német, vagy mindkettö z illetö... Ez egy bizoynos fajta rasszizmus. A német alkotmány is úgy kezdödik,h. "Az emberi méltóság sérthetetlen...."
Tudod Te mi az? Gyáva alak az aki ilyen álnév mögül osztogatja a szelektív jelzöit! Nem lennél képes egy percig sem a szemembe nézni, ha vennéd magadnak a bátorságot, abban biztos vagyok!
Nem én, és mások hazaárulóztak, nemzatgyaláztak... a szavazás sikertelenségén, de nem is a ballib kiabálta a parlamentben "Hazaárulók vagytok mind!", és hasonlókat!
Ez megy 2001 decembere óta!
Én akkor sem Fmszp-ztelek le, azt az inget Te vetted magadra!
"Gondáról" csak annyira lehetne egy objektív vitakörben szó, h. a saját neve alatt ír. De én mindig írom,h. ne rám acsarkodjanak, hanem az idézet mondatokra, a kéopvelö gondolataira reagáljanak. Nem az én igazamat képviselem, hanem azt amit kiolvasok itt az összefoglalóból. Senki, de senki nem vette komolyan az idézet sorokat, hanem ami nem lehet az nincs alalpon ignorálta azokat. Visszatetszö viselkedés.
Én elismertem elöbb-utóbb mindig ha tévedtem. Többek között ezért is szeretnek barátaim.
De itt szerintem igaza volt az MVSZ-nek,h. a politikum nem tette meg a kötelességét, pedig volt ideje...stb.
Igaza volt az MVSZ-nek,h. milyen hazug érvekkel kampányolt a kormány, h. milyen ország az ahol kínosan kerülik a kezdeményezö szervezet elnökének nyilvános szereplését a nagyobb fórumokon. Ahol többnyire csak idézték, ferdítették, kommentálták mondatait. Volt amikor le is tiltották...
Miért nem vele vitázott Gyurcsány a magas pódiumról? Azért mert ez egy ilyen ország? Egy Bolgár többször fölhívta, majd amikor nem volt ott, persze akkor többnyire hagyta aljas módon hátbadöfni,...de ez egy más történet.
"Csupán azért, mert te nem hallod meg, mit modott V.Orbán, és köreihez tartozó senkik sok év alatt az ország másikfelének!"
"Én is eléldegéltem...nem kaptam...", írtam. Te meg jössz a fidesszel, akinek egyetlen hasonló személyeskedését sem tudod idézni, ami összehasonlító lenne amit nekem címeztek egyesek. Vagy ami Ron Werber megjegyzéseivel azonosak az EU-s zárt kampányeligazitóján mondottakkal. Ennek ellenére igénybe veszik szolgáltatásait.
Tudod itt nem Gondáról van szó elsősorban.
Neki úgysem lehet bizonyítani semmit, mert nyakig benne látszik lenni. Nehezen fogja elismerni, hogy nincs igaza, pedig talán egy kissé már sejti.
Viszont sokan vannak, akik közel hasonlóan gondolkodnak és -- maguk mondják hogy -- nem értik a történteket.
Az pedig nagyon rossz érzés lehet, ha valaki itt él és nem érti a körülötte lévő világot.
Még valami: Az a kormány amely ilyen törvénysértésben részt vesz az a csalásra is képes lehet!
"Így az OVB nem állapította meg a kormány kampánysértő tevékenységét, szemben a Fővárosi Választási Bizottság döntésével, mely kimondta a választási alapelvekre, valamint az Alkotmánybíróság 52/1997. (X. 14.) határozatára hivatkozva, hogy a kormány nem folytathat kampányt népszavazás idején. A hivatkozott határozat szerint: "kötelező ügydöntő népszavazás kezdeményezés automatikusan a képviseleti szerv fölé helyezi a közvetlen hatalomgyakorlást, tehát az Országgyűlés és a népszavazásban érintett szervek, végrehajtói szerepbe kerülnek, és egyben kötelezettségükké válik az, hogy a közvetlen hatalomgyakorlás eljárását ne fenyegesse senki, egészen az eredményes népszavazásig."
"És menjenek csak el Hágáig, Strasszburgig vagy akármeddig. Hagyni köll. "
Ha nincs igazunk akkor ez úgyis kiderül. Ez így demokratikus. Ettöl még nem kell "Rufmord"-t elkövetni. Ezt a szót nem tudom lefordítani kapásból. Hátha vki. tudja.
Én azt óvtam volna meg amit aláhúztam, ha már válsztani kell.
Mond csak ha csak egy x volt a szavazó cédulán, akkor az érvényes volt?
Az alapgondolat abból jött,h. több körzetben a megfigyelö jegyzete pont ellentétes eredményt mutatott mint amit a jegyzökönyv tatalmazott. Megnézették, beigazolódot. Az IGEN-t fölcserélték a NEM-el. Aki látta a jegyzökönyveket, a kiemeléseket, az megérti milyen könnyen el lehetett nézni ha nem feltételezed alapvetöen a hamisságot.
A mód ahogyan a szavazóurnákat tárolják, lezárják, ahogyan az egészet kezelik, ahogyan az újranemszámolást lebonylították az nem korrekt. Szerintem. A többit majd a bíróságok és esetleg az EU-s felügyelö szervek eldöntik.Magyarország már egy nagyobb állam része, nem lehet mindent "belterjesen" elkenni. Kéz kezet mos alapon. A cél szentesíti az eszközt alapon.
A "Schummel Pisser"-nek (simlis pisálónak) is egy meggyözö bizonyítéka lett volna, belvizelni az edénybe, ott akkor amikor kellett...volna. Ennék meggyözöbb bizonyítéka nem lett volna. De ugyanúgy eljátszotta a sértödöst mint Lendvai és a "megrágalmazott" bizottságok:
Fúújj, jaajjj, hát iiilyet! A szemét Patrubány, dögöljön meg, mennyen a búúúsba, ki kell utasítani...
Csodálom a türelmeteket, hogy nem lankadó lelkesedéssel próbáljátok rendeletekkel, törvényekkel, számokkal stb megmagyarázni, hogy nem volt választási csalás, a hibaszázalék benne van a normálisban. Nem kéne.
Gonda úr azt hiszi csaltak, hagyjuk meg ebben a hitében.
És menjenek csak el Hágáig, Strasszburgig vagy akármeddig. Hagyni köll.
"...Én is eléldegéltem már pár évtizedet, de ennyi személyeskedést a négyzeten, sértést a köbön összesen nem kaptam mint itt..."
Csupán azért, mert te nem hallod meg, mit modott V.Orbán, és köreihez tartozó senkik sok év alatt az ország másikfelének!
Legutóbb az ország 4/5-ét hülyézte le közvetlenül, vagy közvetve.
Akkora személyeskedést, lehazaárulózást, amit az Fmszp-s prominensek művelnek évek óta OV-előtt a "nagy médiában" itt, a zIndex.PoliDoli-ben nem találsz, csak, ha valakibe saját lábbal belegyalogolsz!
Mutass még 1 szereplöt itt, aki mindent névvel és családi adatokkal vállal?
Amikor a Demokrata föszerkesztöjét, Bencsiket elítélték Mécs Károly rágalmazása miatt, megfelelölö dokumentumok alalpján, akkor egy kérdöjelen múlott a dolog. Más dolog valamit állítani és más dolog valamit kérdezni! Meglehetösen furcsa volt az a magabiztosság, az a számszerü magabiztosság! Szinte már arulkodó! Természetesen vállalom. Egy olyan emberrel szemben, aki lezáratta a 301-s parcellát okt.23-án,h. nyugodan "Imréz"-hessen, aki pódiumra áll a köztelevízióban,h. lenézhessen a vitapartnereire, az bennem is csak ellenszenvet kellt, semmiféleképpen sem tiszteletet!
"Meg kellene valahogy értened, hogy nem vagy a kizárólagos igazság birtokában,"
Én is eléldegéltem már pár évtizedet, de ennyi személyeskedést a négyzeten, sértést a köbön összesen nem kaptam mint itt. Sosem állítottam,h. az abszolút igazság birtokában vagyok. De vannak dolgok amit személyesen megéltem, abban nem engedek, dehát ettöl még zavartalanúl hazugnak titulálnak. Ha tévedtem elismertem, ha valakit megbántottam elnézést kértem. Érveltem adatokkal, tényekkel, személyesen megélt élményekkel. A reakció vagy teljes ignorálása a ezeknek, vagy mérhetetlen rosszindulat, h. egy "személyiségi zavarban lévö nagyzoló, senki vagyok...,tünnyek el, "zieh Leine"..stb.. Legjobb példa erre Pixy P.M. témában, vagy Probatbitcol a "Szabó Magda kilépett..." témában.
Hogyan lehet valaki tisztességes ember aki a másik magyar embert lerománozza, kirekeszti, Patru Banizza, kitoloncolná, "gennytócsának".stb. nevezi, emberi méltóságában megalázza: mindezt távollétében!!! Egyetlen mondatát nem fogadja el P.M. összefoglalójának megértéssel, jóindulattal, hanem mindent zsigerböl leköp, csüpögö elfogúlt gyülölettel lesajnál, szinte hajszát indít ellene. El sem olvassa!!!! Mert neki az úgyis csak bla-bla, no meg hazugság eleve minden ami abból a "szekus bérencböl" kijön...
Nem viszonoztam, lenyeltem, elviccelödtem. Túltettem magam ezen. Semmi szomorúság nincs bennem, mert az ilyen Kende Péter féle gyülölködés nem az én világom!
Tudod a "cicus" vagy 2 évre egy mondatomra egy hosszú és kedves e-mail küldött. Azóta nem tudok haragudni rá, pedig nagyon fölényes és kiosztogató, kioktató...megértem minden fájdalmát, azt amiböl mindaz jön amit itt olvashatsz.
Az "Ahogyan szavaztál, úgy bánjanak veled..." nagyon átérzem és nagy részben hajlok erre az átokra, mert rendkivül nagy sokkot okozott nekem is ez az érzéketlenség, ez a szolidarításmegtagadás...miközben látom mit tesznek nemzettársaiért a szomszédos államok, meg. pl. Izrael is. Bizonyára ez a vers sokakban kiválthatta az indulatot, de "akikért a harang szól" azoknak okozott fájdalaom a "NEM" miatt sokkal nagyobb bün, szerintem, mert ök azonnal és közvetlen elvesztették a hitük, reményük jó részét.
Az emberi sorokat, a jó kivánságot köszönöm. Azt,h. elolvastad szintén.
Ebben az egészben az a bájos,h. senki nem beszél arról a Gyurcsány kijelentésröl napokkal dec.5-e elött,h. az IGEN szavazatok aránya kb. 25-27% százalék lesz, de a 3/4 része NEM-el fog szavazni. Pedig ez valahol napokkal elöbb megjelent írásban. Lehet,h. a "hálózat" elértette a végeredményt?
Ezt így, névvel vállalod? Gyurcsány sugallatára csaltak volna? Ugye tudod, hogy nem neki kell az ártatlanságát bizonyítania? :)
"Az MVSZ egyszerűen leválogatta azokat a szavazóköröket, ahol a KÁP ra leadott NEM több volt a KÁP IGEN-nél, és hazardirozott, és pofára esett!!!"
Azokat válogatta "le", ahol tükörszimmetria volt. Az újraszámlálást pedig ugyanaz a bizottság "leszavazta", amelyik az esetleges "tévedést" elkövette. A jegyzökönyveket meg átmásolták...,majd hivatalosan megsértödtek. Mint az olympiai álaranyérmes atlétáink...
Ezek döntö többségben olyan helyek ahol nem volt MVSZ megfigyelö.
Nemzeti önbecsapás?
Sorszám Szavazókör N1 O1 N2 O2
2 01003007 BUDAPEST BUDAPEST III. MÓKUS U. 2. ÁLT. ISKOLA 225 166 162 226
4 01003017 BUDAPEST BUDAPEST III. KISCELLI U. 78. MSZ. FISK. 232 206 215 222
10 01003041 BUDAPEST BUDAPEST III. VIHAR U. 31. ÁLT. ISKOLA 178 137 137 175
15 01003048 BUDAPEST BUDAPEST III. VIHAR U. 31. ÁLT. ISKOLA 208 175 175 201
16 01003050 BUDAPEST BUDAPEST III. SZÉRSKERT U. 40. ÁLT. ISKOLA 221 196 191 219
19 01003072 BUDAPEST BUDAPEST III. SZÉRSKERT U. 40. ÁLT. ISKOLA 260 217 213 261
22 01003096 BUDAPEST BUDAPEST III. BÁRCZI GÉZA U. 2. ÁLT. ISKOLA 211 142 149 199
23 01003101 BUDAPEST BUDAPEST III. PAIS DEZS U. 1-3. ÁLT. ISKOLA 252 181 176 256
24 01003104 BUDAPEST BUDAPEST III. PAIS DEZS U. 1-3. ÁLT. ISKOLA 184 137 135 184
35 01004005 BUDAPEST BUDAPEST IV. ÁLT.ISK. TANODA TÉR 6. 195 148 150 195
37 01004012 BUDAPEST BUDAPEST IV. ÁLT.ISK. ÁRPÁD ÚT 161-163. 186 138 137 188
38 01004014 BUDAPEST BUDAPEST IV. ÁLT.ISK. ÁRPÁD ÚT 161-163. 189 133 125 197
39 01004020 BUDAPEST BUDAPEST IV. ÁLT. ISK. TANODA TÉR 6. 257 202 195 265
40 01004021 BUDAPEST BUDAPEST IV. ÁLT.ISK. TANODA TÉR 6. 233 182 182 230
08059077 GYR-MOSON-SOPRON GYR KOSSUTH L. ÁLT. ISK., MÁRVÁNY U. 4. 122 101 100 122
...
1136 20151001 ZALA OLTÁRC KLUBKÖNYVTÁR ALKOTMÁNY U. 52. 53 31 30 53
1137 20217001 ZALA VÁRFÖLDE KULTUROTTHON BÉKE U. 14. 28 17 17 28
1138 20231032 ZALA ZALAEGERSZEG GANZ Á. SZKI. GASPARICH U. 27. 128 91 91 130
1139 20240001 ZALA ZALASÁRSZEG KULTURHÁZ DÓZSA TÉR 6. 24 20 19 23
Ebben az egészben az a bájos,h. senki nem beszél arról a Gyurcsány kijelentésröl napokkal dec.5-e elött,h. az IGEN szavazatok aránya kb. 25-27% százalék lesz, de a 3/4 része NEM-el fog szavazni. Pedig ez valahol napokkal elöbb megjelent írásban. Lehet,h. a "hálózat" elértette a végeredményt?