Hibáztál. Igaz velem is előfordult már, hogy egyik ismerősömet rossz vonatra ültettem és indulás előtt a hangosból tudtuk meg hová is megy... (más vágányra álltak). Viszont IC-t összekeverni... elhiszem, hogy előfordulhat... nade...
Viszont a másik fél rugalmassága 0. Rossz kalaÚzt fogtál ki...
EZt nem hiszem el! Nem lehet megérteni, hogy nem volt időm nézegetni? Annak örültem hogy elérem, fogtam és egyböl felszálltam.:) AMúgy ha IC volt akkor biztos volt az oldalán erre utaló felirat, nem szoktam alpból figyelni ilyenekre, mint pl arra se hogy milyen hirdetés van egy buszon. (bár ez gyenge hasonlat)
Ez alapszituáció pl ha metron elkapnak. Nincs személyim, csak diákom. Diák alapján felirtak. majd jött a csekk. én meg mivel vidéken lakom, megirtam, hogy kb fél éve nem voltam Pesten és a diákomat is elhagytam már jó pár hónapja. nem is volt probléma, elült az ügy. Csak hát ebben az esetben (ami miatt nyitottam ezt a topikot), nem volt diákom (kölcsönadtam ,mert nekem van-volt polgári szolgálatos igazolványom) .
Én elmentem volna a rendőrségre, hogy ellopták/elhagytam a személyimet (még a büntetés előtti napon :) és kértem volna ideiglenes személyit. Ezután válaszoltam volna a MÁVnak, hogy bocsi, nem én voltam ott, valaki biztos megtalálta a személyimet és felhasználta...
Te gondolom még sose szálltál rossz vonatra főleg azért nem ,mert a Te vonatod indulásának időpontjában egy késésben levő vonat érkezik és halad tovább éppen azon a vágányon ahol a Te vonatod közlekedik a Te vonatod indulási idöpontjában.. Kivánom hogy járj Te is igy és akkor majd nem fogsz itt fellengzős szövegeket hinteni felém:) Szép szavak...:)
Helyes örülök hogy nem vagy MÁV dolgozó, igen megszoktam nézni hogy a kijelölt tömegközlekedési eszkösz éppen merre tart, de szerintem a vonat az egy másik kategóriába tartozik. Szerintem kész téboly az egész, mert minden átláthatatlanul van meszervezve, hamarosan én is vonatozni vagy inkább ingázni fogok és előre rettegek hogy vajon nekem milyen kalandjaim lesznek a MÁV-val!
Én mondjuk ezer százalék, hogy nem vagyok MÁV dolgozó... De azért arra kíváncsi lennék, hogy te például buszra/villamosra/stb-re is úgy szállsz fel, hogy meg se nézed hova megy?
Úgy látszik MÁV dolgozók is olvasgatják ezt a tipi- topikot, bezzeg ha ők kerülnének hasonló helyzetbe, kár hogy nem látják át a helyzetet, szomorú. HAJRÁ C! HAJRÁ C!
Eltaláltad, sokszor futottam már vonatra. És ha futok is rá, arra azért figyelek, hogy lehetőleg jó vonatra szálljak fel. Kelenföldön bemondják hangosan is a késést, nekem már volt hozzá szerencsém, legutoljára két hete pénteken.
Hibázni persze, hogy hibázok, mindenki azt teszi, nincs is vele gond. Csak a hozzászólásodból nemigen jött le az, hogy te is hibáztál.
Az intézkedésről, büntetésről pedig nem tudok mit írni, van itt az indexen avatottabb topiktárs.
Megirtam ( azaz nem én, mert nem volt se időm se kedvem leülni levelet irni) a levelet, ma kerül postára. Valamelyik nap beidézem amit küldtem nekik + a válaszukat is természetesen itt fogom közzétenni:)
Na Te aztán biztos sokszor futottál már vonatra.. na Te aztán gondolom mindig figyelmesen tájékozodsz mindenről amit a MÁV közzétesz
1. siettem és nem volt időm bemenni az információtól adatot gyűjteni
2. Kelenföldön nem szokás hangosbemondón tájékoztatni az embereket a késésről
3. rohantam a vonatra, nem volt agykapacitásom sok mindenre figyelni
4. örültem, hogy felértem a peronra és van időm felszállni a vonatra. (a vonat ajtó pont a feljáró mellett volt, tehát nem volt alkalmam a vonat mellett az INTERCITY felirat mellett futni )
5. mikor felszálltam és befelé vettem az irányt, akkor tudatosult bennem a tény, hogy IC a helyzet, de ekkor már elindult a vonat (de ezt már irtam)
Te biztos sose követsz el hibát:)
Amúgy meg nem csak a MÁV-ra fogtam az egészet. Egyszerüen nem találtam korrektnek ezt az intézkedést, ezt a büntetést.
Már ne is haragudj, de egyrészt egy IC kocsi az esetek túlnyomó százalékában jelentősen különbözik egy gyorsvonati kocsitól (lásd még nagyméretű InterCity felirat az oldalán), másrészt legjobb tudomásom szerint Kelenföldön létezik utastájékoztatás mind hangosbemondó útján, mind utastájékoztató tábla segítségével. Ha a fentiek ellenére valaki mégis rossz vonatra száll, az nehogy már a MÁV hibája legyen...
Nekem is volt hasonló esetem, de egy szépen megírt levél ütős is lehet. Ahogy elnéztem eddigi hozzászólásaidat nem lesz gondod a megfogalmazással. Minél előbb írj, mert kíváncsi vagyok hogy végződik ez az eset. Szurkolok!!
Érdekes, mert csak azt a papirt küldték ki ami ott a kalauz kitöltött, azaz annak a másolatát (ilyen indigos papir lehetett). De semmi pecsét sincs rajta.
Úgyhogy jövö héten fogok irni egy levelet nekik, majd kérnék itt is segitséget!Beirom mit irnék és légyszives majd mindenki véleményezze mit hogy irna máshogy...
elmondom velem mi tortent. par eve olaszorszag - romaba mentem anyamhoz egy baratommal nyaralni, budapest - velence - roma utvonalon. delutan 6 -ra erkezett a vonat velencebe, este 11:35 -kor ment tovabb a vonat romaba. volt tehat par orank, elmentunk korbenezni velenceben, es 11:05 -re visszamentunk, hogy tuti ne kessuk le a vonatot.
nagy volt a meglepetes, amikor kozoltek, hogy 10:50 -kor ment el az utolso vonat, az lett volna az.
nem ertettuk, mert direkt megkerdeztuk egyszer mi meg budapesten, illetve anyam telefonon a mav kozonsegszolgalatnal vagy mi.
hat nem volt mit tenni, kivettunk egy 3* -os motelszobat mar nem emlekszem hany liraert. masnap reggel tovabbmentunk, de csak IC volt, kulon helyjegyet kellett ra venni, valami 15e forint volt liraban.
mind1, a lenyeg, hogy mikor hazajottunk, rogton irtam nekik egy levelet, leirtam a pontos tortenetet, es mellekeltem a szamlat a hotelrol es az IC jegyekrol.
majd kuldtek ok is egy levelet, melyben elnezest kertek, kozoltek, hogy az IC jegyeket visszafizetik minden tovabbi nelkul, de a szallodat nincs modjukban sajnaljak.
ugyhogy ne aggodj, ird meg a legreszletesebben a tortenetet, es el fogjak engedni a buntetest.
en 190e forintbol csak 90 -et fizettem vissza a pannonak, majd jelzalogot vettek fel a nem valaszolgatasaim miatt, + kamatok, ami 400e forint jelzalogot jelentett.
Valahogy tisztaztam, de igy is befizettem egyszer 90 -et, aztan 150 -et (maradek + kamat), +jelzalog ugyintezo, +ugyvedi iroda koltsegek (a behajtoke).
Figyelj azért oda arra, hogy ez nem szabálysértés, ne keverd. "amót" se ad rá senki. Ez pótdíj, amit a MÁV polgári peres eljárás keretében behajthat rajtad.
Az a gyanúm, hogy a Máv kizárja a késésből fakadó kárért való felelősséget az utazási feltételekben.
Nem is a késére kell hivatkozni, hanem arra, hogy a rossz időben érkező vonattal megtévesztette az ügyfelet. Miért nem állt ott egy- egy bakter minden ajtóban, hogy elnézést emberek, ez nem az a vonat, amelyik a menetrend szerint most és itt kéne legyen.
hát aki egyenesen besétál az oroszlánbarlangba (sok kaller együtt, + biztonsági őrök, + nem mozgójármű+kallernek hazai pálya), az ne csodálkozzon. sajnálom az így póruljártakat, talán nincsenek sokan. de itt is fellelhető a balekség: személyit nem odadadni.
abszurd hogy agyonbüntessenek vkit, aki rossz vonatra száll
Kolléganőmnek volt egy hasonlóan ostoba esete a bkv-val. Lent járt valamelyik aluljáróban, de nem tudta, hogy az utca, amit keres, merre van. Odament hát a mozgólépcső tetején az utat elálló csapatnyi jegyellenőr egyikéhez útbaigazításért. Az rögtön a jegyét/bérletét kérte, ami neki nem volt, tekintve, hogy nem utazott, csak információt szeretett volna. Okos arc közölte, hogy ő bizony átlépte a peronzárat, jegy vagy bérlet kell. Ha nincs, akkor személyi. Leányzó úgy meghökkent, hogy odaadta. Aztán jött az irgum-burgum levél, amikor nem fizette be a csekket. Leveleztek, levelezte, míg végül valami horribilis büntetést ki nem hoztak, na azt végül befizette, mert nem látta biztosítottnak a bkv hibaelismerő képességét. Ez kb. a havi fizetésének fele volt pár évvel ezelőtt.
Én is jártam úgy bkv ellenőrrel, jegy nélkül utaztam, bediktáltam tehát neki az adataimat. Telefonon ellenőriztette, mondja nem jó. Kérdem, mi nem jó. Saját adataim voltak valóban. Ő tudja, hogy én nem mondok igazat. Így, ebben a stílusban. Mondom, de igen. De nem, ő most rendőrt hív, hogy igazoltasson, mert én nem a valós adataimat mondom. Végül kiderült, hogy miért nem voltak "valósak" az adataim. A lakcímemnél nem tettem hozzá, hogy hányadik emelet hányas ajtó. Egyébként minden jó volt. Ehhez képest ő rosszul írta le a nevemet. Hihetetlen. Jól fel is hívtam a panaszirodájukat, és panaszt tettem ez ellen az eljárás ellen, hogy nem arra kér, pontosítsam, mert valami hiányzik az elmondásomból, hiszen jól láthatóan jól tudtam az adatokat, csak a fene gondolta, hogy kell neki az emelet-ajtószám is. Ehelyett úgy kezelt, mint egy megrögzött hazudozót. Büntetést persze befizettem, hamár egyszer hunyó voltam.
szvsz ne izguld túl a dolgot. levezgessél, fellebezgessél, minden levélnek tedd el a másolatát, ajánlott szelvényét. annak érdemes lenne utánanézni, hogy milyen jegyzőkönyvbe van rögzítve a vonat késői indulása (valamilyen forg. irányító központban ezt csak jegyzik), legyen mire hivatkoznod. abszurd hogy agyonbüntessenek vkit, aki rossz vonatra száll. a máv nem hatóság, itt követtél el te hibát, hogy odaadtad személyidet. nekem bkv kaller mondta hogy rendőri intézkedés bevonását nekem kell fizetnem. (ez is abszurd).
tudom nem nyugtat meg, de nekem is volt egy kalauzos, vonatos történetem.
Kiskamasz koromban, amikor Münchenbe mentem egyedül, akkor a metroellenőr levett 60 márkára helyben, mert nem 4 megállót mentem, hanem 5-öt. Ma már gyakorlatilag csak kocsival megyek mindenhova - ha bkv, akkor csak az éccakai buszon nem váltok jegyet, de akkor nem is szoktam izgulni, mert mozog bennem néhány sör.
béna voltál, lássuk be. szvsz egy papír 200assal a topik nem jött volna létre. De ha azt mondod neki, hogy kapja be, akkor sem fog lelökni a vonatról.