A mai nap (11.26) reggel vettem észre, hogy a Vésőház teremgarázsában egyetlen bicikli sincsen. Nem tudom, hogy esetleg többen a takarítás miatt vitték-e el őket onnan, és így megúszták, de az biztos, hogy ELLOPTAK többet is. Két db-ot biztosan, ugyanis azok a mieink voltak és én tuti nem pakoltam el őket sehova. Semmiféle nyom nem maradt, nem hagyták ott a levágott zárakat, csak egyszerűen eltűntek. Mivel tudom, hogy elég sok kerékpárt tároltak a lakól a garázsban, és most egyetlen darab sincs ott, ezért feltételezem, hogy másokét is elvihették. Telefonon beszéltem a gondnokkal, aki megígérte, hogy visszanézik a kamerák felvételeit, hétha látszik valami érdemi, majd ennek ismeretében döntünk a továbbiakról (feljelentés a rendőrségen). Ha valakit most szintén ért kár, kérem, hogy jelezze a közös képviselőnél. Ha esetleg titeket érintett, de de van ismerősötök / szomszédotok, akiknek van (volt) biciklije lent, kérem, hogy szóljatok nekik, hogy ellophatták.
Más:
A C lépcsőház garázslejárója előtti bordó festékfúvásnak sajnos 2 napikg is szemtanúja voltam, múlt hét csütörtökön és pénteken egy zöld Nissan Primera-s (?) vagy régi Opel Vectra-s szaki fújt valami farostból ácsolt izét (lehet, hogy hangszóródobozt). Sajnos akkor hülye voltam, hogy nem kérdeztem meg, hogy ezt mégis hogyan képzeli, illetve nem figyelmeztettem, hogy takaírtsa össze, de igazából meg sem fordult a fejemben, hogy ilyen mocskot hagy maga után.
Lehetséges, hogy egy mostanság beköltözött, vagy lakást felújító lakó lehet a felelős.
Pontosan hol? Az úton, a járdán vagy bent a házbeli parkolóban? Vissza kell nézni az itteni három lépcsőház kamerafelvételeit, szólj a közös képviseletnek.
Szeretném mindenki figyelmét felhívni arra az esetre ami péntek estéről szombat délelöttig történhetett a "C" lépcsőház felöli első kettő parkolóhelyen. Valaki(k) ablak vagy esetleg képkereteket fújtak körbe a parkoló helyek felületén,aminek eredménye képpen RÓZSASZÍN LETT mind a két parkolóhely az egyik súlyosabban.Én már sok mindent tapasztaltam ebben a házban,de úgy látom lehet még egyre mélyebbre süllyedni!Ha van valami tanácsotok hogy mit lehetne tenni ill. hogy ki tehette, szívesen elfogadom..
Köszönöm, megkaptam. Nem tudom, hogyan kell belépni, írd meg légyszi.
A Házirend szerint 14 óráig lehet hangoskodni, most 19.30 múlt. Jobb lenne, ha inkább holnap folytatná, mint éjszaka. Feleségem a 9. hónapban csendesebb estékre vágyik. Ti meddig bírjátok türelemmel?
freemailes címem mastodon, vegyél fel Lécci, kérdezd meg, hogy meddig tart a veled szemközti felújítás. Mindketten szomszédunk vagytok, és most egy másik szomszédunk is felújít. Szeretnénk megismerni az életkilátásainkat. :)
hm.. a fürdő és wc ventillátort nekem is szét kéne kapni és teljesen kipucolni, kicsit fekete már és zavaró, szerintem hozzá nem volt nyúlva soha. ezek szerint van valami szűrő betét is a ventillátor előtt.
na erre kíváncsi vagyok, közben lesz egy választás, az egyik kutyaütő megy, a másik kutyaütő meg majd jön... akarva is eszembe jut az avp1 szlogenje: "whoever wins... we lose." :))))
:-) Azt az infot kaptam, hogy most ideiglenes aszfaltréteget kap az utca. Aztán tavasszal lesz egy teljes újraaszfaltozás. Amúgy az utcában per pillanat még háborús állapotok uralkodnak...de a garázs már használható:-)
Sikerült megtalálni a megoldást a www.maico.hu-n a ZF60/100-as pótszűrő kell és a Villányi út 74. szám alatt kapható. Darabja 775 Ft körül van. Még nem vettem meg, mert eléggé kiesik az útból, de legalább megtudtam. A szellőzőn az áll, hogy 3-6 havonta kellene cserélni... ezt nem vettem eddig észre, mert ki se nyitottam. :-(
és normális, tisztességes aszfaltot is leraktak befejezés után és újszerű az utca? sajnos nem láttam, csak a bazi nagy túrást, azóta már elutaztam megint.
ha pedig igen, kíváncsi vagyok mikor fog elkezdeni süllyedni az egész, mert nyakam rá, hogy úgyse tömörítettek tisztességesen...
Szűrőhöz nem tudok beszerzési forrást, de ha még nem próbáltad, akkor érdemes lehet nekifutni egy szappanos mosással. Hasonló szűrőknél én sokszor megcsináltam már. Igen valószínű, hogy nem ez a legjobb módszer, de a ventilátor motorjának még egy rosszul tisztított szűrő is jobb lehet, mint egy eltömődött.
Már temetik befelé a gödröket. Szerintem a 7végén a kereszteződést már használhatjuk is. Ha így haladnak...lehet, hogy szerdán már a helyükön "alhatnak" a kocsik:-)
Ha valaki még bentragadt volna beszéljen a Penta-sokkal, ki lehet szabadulni a garázsból. Igaz kicsit kalandos volt, a járdán kellett trükközni, de sikerült. Nagyon normálisak voltak, a központból megadták az itteni vezetők elérhetőségét, ők gyorsan segítettek.
Semmiképpen sem tekinthető ésszerű időnek a két nap, ebben valószínűleg igazad van. De az ebből eredő károkat kártérítési igényként érvényesíteni, a használat jogának korlátozásáért pedig kártalanítás jár.
Én is felháborítónak tartom ezt az egész ügyet, de főleg ezt az eljárást, hogy 2 nappal korábban kiragasztanak egy papírt, hogy oldd meg a parkolást, ahogy tudod...
Azt megértem, hogy szükséges a munka elvégzése, és ezzel kellemetlenségek járnak, amiket hajlandó is vagyok elviselni... ha kártalanítanak!!! Tehát én be fogom nyújtani a számlát arról, h 2 hétig örzött parkolóban álltam a kocsimmal, kiváncsi vagyok mit fognak hozzá szólni.
És nem arról van szó, hogy nem tudok gyalogolni, hanem hogy nekem a kocsi munkaeszköz, anélkül nem tudok pénzt keresni. Tehát ha esetleg ellopják, azért mert az utcán áll, akkor nemhogy a kocsim, de fizetésem is ugrik. És elgondolkoztam azon, mi lett volna, ha én is elutazom, és arra jövök haza, hogy az autóm a garázsban ragadt... akkor a cég kártalanít a kieső fizetésem miatt?!
Arra nincs valami jogszabály, hogy ilyen esetekben milyen határidővel és milyen módon kell értesíteni az érintetteket? Én csütörtökön elutaztam, és most döbbentem, amikor ki akartam állni a garázsból... Most két hétig járhatok gyalog vagy ahogy akarok... irdatlan nagy szívás....
Adott egy kétszer egy sávos út. Egyik felén ásnak egy helyenként 4 méter mélységű gödröt. A másik felén mozognak a munkagépek és átmenetileg tárolják az építkezéshez szükséges anyagokat.
Építsen hidat a kivetelző! Rendben. Rágurulok és kijutottam a garázsból. OK. Hogyan tovább? Vonuljanak le az útról, hogy én érvényesíthessem a tulajdonjogom? Szerintem ezt elvárni szimpla önzés (a közérdek figyelmen kívül hagyása) volna.
azért azt senki se felejtse el, hogy a tulajdonjog nem korlátlan!
egyébként pedig:
Ptk. 108. § (1) Az ingatlan tulajdonosa tűrni köteles, hogy az erre külön jogszabályban feljogosított szervek - a szakfeladataik ellátásához szükséges mértékben - [...] a tulajdonjogát [...] korlátozzák. Ebben az esetben az ingatlan tulajdonosát az akadályoztatás (korlátozás) mértékének megfelelő kártalanítás illeti meg. (2) Ha a használat vagy egyéb korlátozás az ingatlan rendeltetésszerű használatát megszünteti vagy jelentős mértékben akadályozza, a tulajdonos az ingatlan megvásárlását, illetőleg kisajátítását kérheti.
továbbá:
Ötv. 8. § (1) A települési önkormányzat feladata a helyi közszolgáltatások körében különösen: [...] a vízrendezés és a csapadékvíz elvezetés, a csatornázás [...]. [...] (4) A települési önkormányzat köteles gondoskodni az egészséges ivóvízellátásról [...].
Nyugodtan lehet a tulajdonjog korlátozásáért a korlátozással azonos mértékű kártalanítást kérni, amit az önkormányzat teljesíthet akár pénzbeli fizetéssel vagy akár azzal, hogy hasonló feltételeket (fedett, zárt tároló) biztosít a gépjárművek tárolására.
Teljesen rossz hozzáállás. Semmilyen felesleges hátrányt, kárt vagy kellemetlenséget se okozzanak munka közben.
Azzal jöttek a konyhások is, amikor beépítéskor 6-8 hibát irattunk fel velünk, hogy de azért milyen szép, ugye?! Hát nem számít, mert 100%-ot vártunk el, ráadásul a design is totálisan a mi ötletünk volt.
A némi kellemetlenséget ez azért meghaladja egy ilyen kisméretű munkánál. A némi kellemetlenség pl. az, amikor 7-kor kezdenek útbontással, és 8 után már csak halk zaj van. (Én már ezért is elővenném a műszakvezetőt.)