Keresés

Részletes keresés

Sd268 Creative Commons License 2020.08.12 0 0 1458

Kontrasztanyag lehet CT előtt, amit meg kell inni, vagy lehet vénásan  beadva a vesefeltöltés előtt. Ez 2 különböző vizsgálat. A CT komplexebb, az utóbbi egy Kontrasztanyag rtg tulajdonképpen. Gyakrabban is csinálják, mint a CT t. 

Előzmény: M41 2181 (1454)
M41 2181 Creative Commons License 2020.08.12 0 0 1457

Én 3 éve iszom ezeket min 2 pohár, ha olyan napom van, max 4 pohár. Nyírfa zsurlo, aranyvessző, vese védő, Gyuri bácsitól. Ha van időm a nyirfából simán meg csinálok egy 1.5 litert, egy ásványvizes üvegbe. És nem izesizem semmivel. Ártani nem árt! 

B.Karol Creative Commons License 2020.08.12 0 0 1456

Én is iszom a Gyuri bácsi féle nyírfát, te hogy iszod? Milyen mennyiségben napi szinten? Mert én jelenleg felváltva iszom a mezei zsurlot, apróbojtorjánt, nyírfát, csalánt stb. :) 

Előzmény: zuheizer (1455)
zuheizer Creative Commons License 2020.08.11 0 0 1455

A nyírfa lapi teát próbálta még valaki ? 

Gyuri bácsi beszél róla, hogy jó ebben az esetben.

Egy kő úton volt és a röntgen azt mutatta hogy még van a vesébe mikor keményen inni kezdtem .

Az ezzel járó fájdalmat itt nem kell senkinek bemutassam.Nem volt vicces ,de így utólag mégis az, hogy akkor hogy orditottam :D

Közben napi három tőzeg áfonya tablettát vettem be.

Végül megszabadultan  a kövektől.

Utoljára a hólyagomba látták maradványokat ,éreztem is .

Időre ment a dolog,mikor elkezdi inni az ember, a lappango kövek is kimozdulhatnak,ezért sokat ittam, és töményet.

Bevallom a kő fajtákhoz nem sokat értek ,nekem az orvosom nem sokat magyarázott,csak a vállát húzogatta, és azt várta, hogy 38 fok lázam legyen, és a műtőbe velem.

Rá egy fél évre a feleségemnek is lett, és nála is működött,ezért bátorkodok biztatni mást is, hogy kipróbálja .:) 

M41 2181 Creative Commons License 2020.08.11 0 0 1454

Sd268, mint lentebb írtad a kontrasztos anyagot, ez az lenne amit CT előtt megitatnak veled? Mert az szerint az esetemben, idézem, a jobb oldali ksmedencében egy 3 és 5mm plhebolit ábrázolodik, illetve ami még érdekes, jobb oldalon a vékony belek közvetlenűl a hasfal alatt attól el nem választható amely lehet adhaesio jele. Erre egyik sebész sem reagált hogy gáz lenne. A többi mind negatív, szabad utak stb.... Bélnívó nincs, stb stb... 

Előzmény: Sd268 (1440)
B.Karol Creative Commons License 2020.08.11 0 0 1453

Köszi a biztatást 🙏 igen sajnos az eü az tényleg az.. :( 

Előzmény: M41 2181 (1452)
M41 2181 Creative Commons License 2020.08.11 0 1 1452

Ne gorcsolj rá! Tudom könnyű mondani. De ennyi idősen még semmit nem vesztettél. Nekem a feleségem 30 on túl volt mikor az eső gyerek jött. Autoimmun betegségben szenved, bár kordában tudja magát tartani, de nehéz idoszakjai vannak neki is. Az első babánál sokat stesszelt, kicsit később jött össze. A második meg csak elég volt a gondolat is! Jó lesz az én bízom benne rendeződik nektek is! Tudom ezek a szarsagok nagyon rá nyomják a bélyegét, az EÜ meg katasztrófa, ezt sajnos most tapasztalom! 

Előzmény: B.Karol (1451)
B.Karol Creative Commons License 2020.08.11 0 0 1451

Én 25 éves vagyok nagyon szeretnénk a férjemmel babát, és megkeseriti a mindennapjainkat. Biztos hogy lelki háttere is van a dolgoknak, sőt.. engem 1 éve tesz tönkre.

Kitartást kívánok! 

Előzmény: M41 2181 (1449)
Sd268 Creative Commons License 2020.08.11 0 1 1450

Majd írj, hogy alakul a sorod! A veszteségek biztos hozzájárulnak meg a stressz is, elvégre ez egy anyagcserezavar. Úgy van esély arra is, hogy hipp hopp elmúlik. 

Előzmény: M41 2181 (1449)
M41 2181 Creative Commons License 2020.08.11 0 0 1449

Megbeszélem a házi orvosommal, nagyon segítő kész! Köszönöm szépen itt a jó tanácsokat nektek. Nem tudom mi mit okozhat de muszáj utánna járnom. 41 évesen ez szerintem korai. Bár sajnos az életem nem a leg nyugodtabb! Pörgős! Maga a házas életemmel nincs gond, más pörgős dolgok, lehet ez ideg is az évem nem túl jól alakult, gyerekek otthoni tanitasa, édesanyám elvesztése, szóval voltak dolgok! De utánna járok, mert májustól szivat ez is! 

Előzmény: B.Karol (1448)
B.Karol Creative Commons License 2020.08.11 0 0 1448

Gasztros az a beleket, gyomrot nyelőcsövet vizsgálja azt hiszem még a hasnyamirigy epe meg máj problémákat. Nekem gyomor problémám is van mert refluxot okozott nekem a Rowatinex, meg hát nekem is volt szó róla hogy bélgyulladás gyanú de konkrétat nem mondtak. Szerintem ott a követ nem fogja tudni kimutatni.

Kérj szerintem beutalt kontrasztos ctre. 

Előzmény: M41 2181 (1447)
M41 2181 Creative Commons License 2020.08.10 0 0 1447

Gasztro, mit vizsgál? Már mint ha eddig azt a követ nem mutatták ki, akkor ott van esély? Vagy más irányban kutakodnak ott? 

Előzmény: B.Karol (1446)
B.Karol Creative Commons License 2020.08.10 0 0 1446

Én 2 hét múlva megyek gasztroshoz, nekem is van nap amikor jobb van hogy pokoli, és úgy érzem sose lesz ennek vége..... Az a rossz hogy nem tudod mikor hol fog rád törni.. Én ettől vagyok készen

Előzmény: M41 2181 (1445)
M41 2181 Creative Commons License 2020.08.10 0 0 1445

Na ettől a bél gyulladásos dologtól tartok én is! A panaszok totál egyezőek. Néha kimerültség, szurkalas derék táji fájdalom. Fu, meg van minden, fogyás, egyik nap ilyen másik olyan! Annyi hogy a végbél égés talán el múlt! Engem a házi orvos gasztrológiára akar küldeni jövő héten! Talán ma volt az első nap nem tudom mennyi idő után hogy a széklet végre normálisabb kinézetű volt! Vajon meddig. Totál káosz az egész! Akkor úgy látom nem egyedül szenvedek! Bár ez nem meg nyugtató semeikunk részéről! 

B.Karol Creative Commons License 2020.08.10 0 0 1444

Nekem is minden rendbe volt, CT-n uh-n is mégis ilyen sajna. 

Sd268 Creative Commons License 2020.08.10 0 0 1443

Ez fura. Mert nekem is be volt gyulladva az alsó bélszakasz. Bélgyulladásra kellett gyógyszert szedni. Világosabb, gyakori széklet is. De ez nálam rendbejött, tükrözés, CT is rendben találta. 

Előzmény: B.Karol (1442)
B.Karol Creative Commons License 2020.08.10 0 1 1442

Hú te jó ég :( borzalmas hogy néhány orvos mennyire nem ért a szakmájához... Nagyobb kárt okoz mint hasznot.. 

Nekem folyton panaszt okoz a vesén belül is.. Csipked szurkál sugárzik az alhasamba középre aztán a húgyhólyagba.. Néha lent is érzem a húgycső körül.. És érdekes amit leirtál, nekem is megváltozott a széklet színe sokkal világosabb lett.. Illetve nagyon lágy.. Fogytam is 19kg február óta.. És az én bél rendszerem is felborult teljesen. Lehet egyébként a sok stressz is közre játszik. Én nem hagynám annyiba, mennék utána míg valami konkrétat nem tud valaki mondani. Én is voltam már vagy 6 urologusnál. Magánba is.. 

Nálam pl azzal foglalkoztak hogy biztos le van süllyedve a vesém.. Csak ezzel aztán mikor volt kontrasztos ctm meg még natív meg sok röntgen akkor kiderült hogy 1 csigolyat van lecsuszva de nem kell vele foglalkozni. Viszont a panaszaim meg mindig nem javultak, folyamatos derék fájás alhasi panasz vese csipkedés..Elmentem egy közvetlen ismerősünkhöz ő 3 fordított az uh-n kiderült 7mm zúzni kell vese alsó kehely.. Sajnos egy 3mm darab jött csak ki de nagyon megviselt. 17 óra görcs végig hánytam elajultam., felvett az osztályra és semmilyen fájdalom csillapító görcsoldó nem használt majd este kipisiltem ezt a darabot.. és még nem vagyok túl rajta mert most is folyamatosan vannak panaszaim :( remélem hamar túl lesz mindenki ezen mert tényleg ennél rosszabb fájdalom nincs :(

Kitartást! 

Sd268 Creative Commons License 2020.08.10 0 0 1441

A nyugvó kövek nem okoznak görcsöt, szóval attól lehetnek. Lehet az elmúlt időszakban összeállt a homok kővé, de lehet csak korábban nem látták még a vesében a követ, mert kisebb volt, vagy szarul nézték. Remélem, neked is gyorsan kitisztul. Ha nem, én azért mennék utána, hogy kiyzedjék a bent lévő köveket. Akár zúzással is...... A vesében könnyebb zúzni. 

Előzmény: Sd268 (1440)
Sd268 Creative Commons License 2020.08.10 0 0 1440

Na, ez így tényleg jó cifra. Lehet phebolitot zúzott neked. Azt könnyen össze lehet keverni a kővel, egyedül a kontrasztos vizsgálattal lehet tutira elkülöníteni.

A homok az ugyanolyan tünetekkel jár, mint a kő. A pici is fájhat nagyon, de általában azért enyhébb a görcs vagy nincs is, csak szurka, meg gyakori vizelési inger, csípkedés,ilyesmik.

Szerintem, a tüneteket okozhatja az is, hogy a nagy kőből szakadnak le pici darabok, ergo nem jó, hogy ott a nagy kő. Sok orvos nem szívesen bolygatja meg, de ha nő, akkor bizony jobb tőle megszabadulni. 

Látod, Karolnak is volt köve a vesében és az is csinált alhasi panaszokat. Mondjuk nem tudom, hogy azért, mert morzsolódik, és jön a homok ilyenkor, vagy egyszerűen kisugárzik. 

Nagy misztérium ez a vese. Na, de egy orvos legalább kárt ne csinálná. 

Előzmény: M41 2181 (1439)
M41 2181 Creative Commons License 2020.08.09 0 0 1439

Hát amilyen rossz érzés sokszor az ember tényleg azt mondaná, most rögtön a műtő asztal inkább! De én lehet rosszul gondolom de egyre nagyobb a gyanúm, hogy tavaly mikor fény derűlt az egészre és megyei szinten homokot diagnosztizáltak, utánna el mentem magánban én azt hittem biztonságban vagyok annál a dokinál! Ugyan tavaly ő nem zúzott mert ő is csak homokot látott, nekem ebből volt egy két hónapos cirkuszom aztán tünet mentesség. Most az éven újra hozzá mentem és képzeld el jobb oldalon egy 3mm és egy 5mm már mit tudom én minek nevezem echodens képletet mutatott, bal oldalon meg 5mm. De, könyörgöm életemben soha nem görcsöltem! Csak csípett a vizelet, de az cefetűl, sűrű piselés stb. Erre jött nekem hogy tuti az urerterben van, zuzunk majd jöjjek. Na eddig csak csípett a vizelet és sűrűn jártam, mint aki felfázott. Mikor meg volt az első zúzás de nem vesében, fenékben, lagyék rész, onnan kezdett égni a vegbelem, szúrt lagyék részt fájt a derekam, hol ez hol az. Mikor vissza mentem mondtam neki itt tuti nem jött semmi ki csak szarabbul érzem magam. Ez más lesz, mondta, emésztés, ott a kő, zúzott. Oké... Ugyan olyan rossz volt minden. Na akkor jött az rtg, folt, CT, kövek nuku, csak meszes képlet phlebolith. xx mm ben. Vissza viszem, erre mint mond, totál meg változott minden viselkedese, negatív záró. Ami ott volt kijött... Mondom neki, de szarul vagyok, hát mit tudom én mitől az elakadt kőtől e? Mit tudom mitől doktor úr, de valami nem fasza hát érzem. De nincs ott kő. Mondom neki, és a vesében? Azzal nem kell foglalkozni, addig jó míg ott van! Na ez gyönyörű! És utanna indult el a sebészi huza volna, amit lentebb irogattam! Majd 3 urológus nézett uh és egy uh sebészet kő reflex negatív! A sebészeti uh 45perc volt, totál alapos! Két sebész nézett meg, egyik az volt aki 7eve műtött! Mit mondott az rtg foltra, bármi lehet akár phlebolith is! Hát mi a faszt zúzott ez? Ezek a bél panaszaim mintha enyhén mullnának ez az égető érzés már elmúlt, de én úgy érzem itt valaki engem nagyon meg szivatott! A feleségem is nézegette a kor történetét, nem egyértelmű! Még egy kérdésem lenne! A vese homok milyen tüneteket produkál? Minden esetre én szorítok neked hogy meg szabadulj a kőtől, mert tényleg ez a szar érzés nem jó! Az egészség fontos! 

Előzmény: Sd268 (1438)
Sd268 Creative Commons License 2020.08.09 0 0 1438

Nekem a professzor úr azt mondta, hogy azért a műtét az csak műtét, van kockázata, főleg, ha nem is biztosan látszik a kő. Ezért nem. Csinálta meg nekem sem, pedig már kértem. A zúzás jó, gyakori, működik, csak jól kell csinálni. 

Tudod, még az ugrott be, hogy ha neked van valami háló is, azt nem baszkurálhatták meg a zúzással. De összességében nem hiszem, hogy ez a baj. Inkább úton van ez a kis szemét, pici, már nem látni, de csinálja a banzájt. Nekem is nagyon szar msot, alig várom, hogy kijöjjön. 

Előzmény: M41 2181 (1437)
M41 2181 Creative Commons License 2020.08.08 0 0 1437

Az tény hogy amin most 41 évesen át megyek és meg élek ezt senkinek sem kívánom, egyes orvosok hozzá állása hihetetlen, de már tanácstalan vagyok, egyedűl szó szerint a házi orvosom aki megertő és látom rajta a torődést, már annyit jártam hozzá verkep beutalóert. Ő persze azt mondja a kövek tudnak fejtörést és cirkuszt csinálni, de nem nyugszik bele, amíg van panasz! Kicsit sajnos a sérv műtétem helye miatt egyeseken látom az idő huzást és könnyebb tovább adni a témát mint megoldani. Egy sebész mondta azt hogy nem érti miért kell egy urertert zúzni miért nem nyúlnak fel.... Vélemény és elmélet szövés az van rendesen de cselekedet semmi, és minden negatív.... 

Előzmény: Sd268 (1435)
Sd268 Creative Commons License 2020.08.08 0 0 1436

Ja, az lemaradt, hogy a végbélbe sugárzó szakasz, már a kő utolsó "rúgása". Csípő, égő érzéssel is haladhat. Nekem ez ahhoz hasonlít, amikor branült kapok a karomba pl, és csíp, feszül az ér. Szerintem, neked most van távozóban, nagyon alul a köved, és olyan pici, hogy nem látni a diagnosztikai eszközökkel. 

Előzmény: Sd268 (1435)
Sd268 Creative Commons License 2020.08.08 0 0 1435

Én csak annyit tudok, hogy a vese probléma, görcs okozhat hasi, beleket érintő tüneteket is. Puffadás, szelek, ezek simán vele járhatnak.

Amúgy bármi lehet. Akár mellélőttek, és most azért begyulladt vagy ilyesmi, vagy akár most elkezdtek vizsgálgatni, és fény derül erre arra. Lehet tünetmentesen egy enyhe bélgyulladásod is, ami sok mindenkinek van. 

Sajnálom, hogy ilyen sok marhaságon mész keresztül. 

Előzmény: M41 2181 (1434)
M41 2181 Creative Commons License 2020.08.08 0 0 1434

Sziasztok. Adjatok már nekem tanácsot a következőkre. Főleg aki esetleg több alkalommal volt zuzáson. Tavaly diagnosztizáltak nállam vese homokot az okozott némi gondot de utánna tünet mentes voltam. Most az éven éreztem újra jött le vagy kő vagy homok, az orvos követ talált a hólyag előtt uh n. Robbantás 2alkalommal. Előtte a csípős vizeleten kívül semmi bajom nem volt. Mikor meg lett az első zúzás jöttek a végbél táji égő viszkető fájdalmak széklet alloga megváltozott színben világosabb fogyás és végbél táji sűrű szellentesek de nem hasból, nem puffadás szerűen! Rtg alapján egy folt lagyék részén ahol borsó nagyságú árnyék és ugyan ott mint a vékony bél szakasza egy árnyék. CT alapján kő nincs csak meszes köre hivatkozik phlebolith. Mivel ott van a sérv műtétem a dokin én pánikot láttam és negatív zarot át passzolt a sebészek. A servem nincs kiszakadva uh és erolkodesre sem sőt tapintasra sem. Két sebész látott. Bár az egyiknek volt egy érdekes kérdése miért az urertert lőtte? Vese gorcsom soha nem volt szurkalas igen, csípős vizelet igen. Szerintetek ott a beleket meg tudta sérteni? A szekletem azóta sem olyan. Bár surusegre nem kóros színe világosabb, napi 1x van, az égő érzés meg szűnt akkor ugyan volt ebben az időben, sebész szerint nincs arany erem. A házi orvosom gondolkozik egy gasztrológuson, én itt ott apró piros valamit látok a székletben de nem merném kijelenteni 100 % hogy vér. Jövő héten gondolkodom egy széklet labor vizsgálaton, de ez azóta van mióta az első zúzás meg volt, fogyok, pukizom és amit leírtam. Lehet túl lihegem de létezik hogy a doki így be nézett valamit, fura volt az utolsó vizsgálata és hozzá állása. Utánna 3 urológus nézet uh n és egy alhasi sebészet. Kő reflext egy sem diagnosztizált. Szerintetek? Vagy egyidoben valami bél fertőzést össze szedtem, két hónapja? Kicsi esélyt tartok rá de ha a vékony bélt megsértette? Na ez az EÜ. Szerintetek? 

Törölt nick Creative Commons License 2020.08.08 0 0 1433

A Ca oxalát az biztos, de arra már nem emlékszem hogy dihidrat vagy monohidrát volt e. 

Előzmény: B.Karol (1432)
B.Karol Creative Commons License 2020.08.08 0 0 1432

Milyen fajta köve volt? 

Én is ki próbálom, nekem Ca oxalát dihidrat kövem van... 

Előzmény: Törölt nick (1431)
Törölt nick Creative Commons License 2020.08.08 0 0 1431

Egy hónapig. Egy ismerősöm több kövét kihajtotta, és volt köztük 9 mm-es is. Azt mondta hogy bár nem töri össze a követ, de morzsolt belőle, ezért könnyebben kijött.

Előzmény: Sd268 (1430)
Sd268 Creative Commons License 2020.08.07 0 0 1430

Te mennyi ideig ittad? 

Előzmény: Törölt nick (1427)
Sd268 Creative Commons License 2020.08.07 0 0 1429

Nem Budapesten lakom. 

Pár hónapja volt komplett vérvizsgálatom. Nem volt gyulladás, vese funkció jó, semmi gáz. Anyagcserét speciális vizsgálattal nézték, semmi baja. Nos, lehet nekem ez egy előrehozott purgatórium... Lassan nincs más magyarázatom.

Előzmény: B.Karol (1426)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!