Sziasztok elmentem az orvoshoz és levették a vérem:) 1 héttel később készen a vérképem, amin kevés a vasam, most erre szedek folyadékot, Remélem elmúlik teljesen.
a hőemelkedés magában még nem lyme, ha vki talál más tünetet is a listán, akkor azonban már meg kell fontolni. Ezek sohasem egyszerre jelentkeznek, hanem váltakozva.
- láz, izzadás, hidegrázás -súlyváltozás (fogyás vagy hízás) -fáradtság, rossz állóképesség
-hajhullás
-duzzadt nyirokmirigyek
-torokfájás
-herefájdalom / kismedencei fájdalom
-menstruációs szabálytalanságok
-vizelettartási panaszok
-szexuális problémák
-gyomorfájás
-székrekedés / hasmenés
-légszomj,köhögés
-ízületi fájdalom vagy duzzanat
-szívdobogás, változó pulzusszám
-mellkasi fájdalom vagy érzékenység a borda környékén
-tarkófájdalom, tarkómerevség
-izomfájdalom vagy görcsök
-fejfájás
-arcbénulás (Bell-féle bénulás)
-kettős látás, homályos látás
-szédülés, egyensúlyproblémák
-fülzúgás
-remegés
-zavartság, nehezen gondolkodás
-tájékozódási zavar
-feledékenység, rövid távú memória romlása
-hangulatváltozások, ingerlékenység, depresszió
-alvászavarok, túl sok, túl kevés
-alkohol hatására erős másnaposság érzet-romló koncentrációkészség
-romló helyesírás-nehézkesebb beszéd
- recsegő nyak / mellkas "popcorn" érzés
- szemszárazság
Van még egy betegség, bartonellának hivják, itt vannak a tünetei, ez sem ismert otthon széles körben:
- Fáradtság (gyakran mozgással, ellentétben a Lyme-kór, ami inkább általános kimerültség érzete) - hőemelkedés, főleg reggel és / vagy a késő délutáni órákban, gyakran társul egy most kezdődő influenza vagy vírus fertőzés érzetével - Izzadás, főként a reggeli vagy késő délutáni órákban (néha éjszaka), leginkább a "ragadok" kifejezés jellemzi - fejfájás, főként a fej elején/ homloknál jelentkezik - szemmel kapcsolatos problémák, mint homályos látás, vörös szem vagy szemszárazság - fülcsengés (tinnitus) és időnként hallási problémák (csökkent vagy fokozott érzékenység, úgynevezett hyperacusis) - torokfájás (visszatérő) - fájó nyirokmirigyek, főként a nyaknál és hónaljnál - izgalmi állapot, mások idegeskedésnek látják - átmeneti zavartság - alvászavar, különösen elalvási nehézség és rossz alvásminőség - ízületi fájdalom és merevség, gyakran a bal és jobb oldalon is egyszerre, szemben a Lyme betegséggel, amely leginkább csak az egyik oldalon okoz fájdalomat és merevséget, viszont az változtatja a "helyszínt" - izomfájdalom, izomrángás, izomgörcs - láb fájdalom, főleg reggelenként, a sarok és a talp érintett, gyakran félrediagnosztizált mint "saroksarkantyú" (planter fasciitis) - idegirritációs tünetek, mint pl égő érzés, vibrálás, zsibbadás - remegés és izomrángás - Szívdobogás és furcsa mellkasi fájdalmak - ideiglenes légszomj - furcsa, visszatérő kiütések a testen, vörös csíkok a lábakon és a karokon - hasi fájdalom, savas reflux - csontfájdalom és érzékenység - tarkófájdalom - belső remegés érzete - valami mászik bennem - érzet
2012, április 23-ától érzem magamon hogy megfáztam orrfolyás torok fájás, azzal még semmi gond sincs mert sok jégkrémet ettem, csak hogy, április 27-óta mióta orvosnál jártam minden nap 37.5 37.7 Hőemelkedésem van este fele általában lemegy 36.9 és 37.3 közé.Az orvos mebucaint javasolt azt szedem most éppen és meleg tea sok pihenés csak már unom, ha nem változik a helyzet muszáj leszek vissza menni és elmondani mi a helyzet. 23-Éves Srác vagyok
Nem is gondoltam, hogy ennyi ember küzd állandó hőemelkedéssel..:S. Sajnos nekem is kb 1 hónapja lehet h folyamatosan 37-37,5 között van a testhőmérsékletem...fogalmam sincs mitől lehet. Régen ha már 37,0 volt egyből éreztem, fájt a fejem, gyengébb lettem. Most 1 hónapja csupán érzem h melegem van folyamatosan..megmérem és max 37, 5ig fel szokott menni. Olvastam majdnem az összes hozzászólást itt, nem láttam, hogy volt esetleg vki akinek kiderült vizsgálatok során, hogy mitől volt ez nála?
A következő hormonokat nézték: luteinizáló hormon, tesztoszteron, ösztogén,progeszteron, FSH.
Vettek vért menszesz közbe, után, peteérés közbe, után és menszesz előtt. Minden értékem nagyon eltért a normálistól - vagy nagyon magas volt, vagy nagyon alacsony. Peteérés utáni értékeim (erre jól emlékszem) egy 8 hónapos terhesével volt egyenlő.
Ezért is mondta a nőgogy h vagy szüljek, vagy próbáljuk meg a PreMenset. Egy szülés 100%-ban helyre teszi egy életre a hormonokat, de van már 3 gyerekem és már elég nagyok.......... maradt a gyógyszer. Sajnos, ha pár napig nem szedem be (eddig 2x fordult elő 3-5 napig) egyből felugrik a hőm 37,3-37,8-ra.
A változást már 1 hónap után éreztem,- alacsonyabb lett a hőm, de tényleg kellett a 3 hónap hogy teljesen lemenjen. Most már peteérés utáni kritikus időszakban 37,1 max 2.
érdekelne, hogy melyik nemi hormonjaid értékei voltak rendellenesek (ill. egyáltalán túl magas v. alacsony?) és mennyi idő után vetted észre a változást a PreMens szedésének kezdete után - mert azt írja a tájékoztatója, hogy 3 hónap rendszeres szedés után fejti ki a hatását...
Nekem sem nagyon akarták elhinni az orvosok, hogy hőemelkedésem van, szinte már kinevettek. Volt olyan orvos aki azt mondta, hogy éljek együtt a lázzal.
Azért ha 38 fok fölé megy, az már láz! Mindenképp jobban utána kellene nézni valamelyik orvosnak.
Vannak más tüneteid is? Mert én mindenképp beszélnék a körzetimmel vagy privát úton egy jó belgyógyásszal.
Ne sajnáld azt a párezer forintot, elvégre az egészségedről van szó!
Nekem a második immunszerológiai tesztem is negatív lett, gyakoltatilag nem mutatható ki semmilyen autoimmun folyamat.
Most megyek majd 24-kén egy teljes CT-re (szintén a második lesz) aztán, ha ott sem találnak semmit, akkor tényleg csak valamilyen hormonális galibám van. Mert nálam a ciklus első felében viszonylag normális a hőm, csak a második felében emelkedik meg, de akkor sajnos érzem is...Van, hogy 37,6-ig is felmegy:-((((
Most picit meg vagyok ijedve, mert a belgyógyászom azt írta a CT beutalómra, hogy Non Hodgins limfóma meghatározatlan helyen:-O
Nagyon elegem van ebből a véget nem érő vizsgálatokból.
Sziasztok. A lázambulancián nem sokat csináltak nekem,végül is nem lett meg.Voltam a kórház immunológusánál is,aki a végén ha visszamentem már elkerült,hogy nem tud tovább mit csinálni aztán ha meglátott elment másik irányba. Azán ott álltam tétlenül,hogy szóba sem áll velem az orvos és közben jöttek a tünetek sorban. Járt igy valaki? Akkor ez már igy fog maradni a folytonos hőemelkedés, láz? Nekem van,hogy 38 fok fölé is felmegy 3 év alatt igy sikerült. Köszönöm. További jobbulást mindenkinek!
Endokrinológus kizérta a kullancs csípést. A hőemelkedés miatt állandóan fárdtnak érzem magam, izzadok van úgy, hogy 40 fokban is vacogok és úgy érzem mintha meg lennék fázva, de semmi más tünete nincs a megfázásnak.
Megértelek...én is nagyon nehezen viselem a meleget, mióta a hőemelkedéseim vannak! Utálok leizzadni, utálom, ha fáj a fejem, utálom ha forró az arcom. De még mindig örülni kell, hogy nem találtak valami komolyabb bajt. Azt mondod, hogy csináltak autoimmun vizsgálatot? Lyme tesztet nézetted? Nem csípett-e meg esetleg kullancs? Tudom, néha abszurdnak tünnek az ötletek, de ilyenkor sajnos mindenre gondolni kell.
Esetleg utolsó ötletnek páran már írták itt, hogy van egy lázambulancia, ahol az ilyen jellegű probléméval foglalkoznak.
Talán még egy jó immunológus segíthetne. Mert tuti, hogy valamilyen immun jellegű defektünk van, ha nem is autoimmun...
Egyébként, más tüneteid nincsenek, csak a hőemelkedés?
Elírtam, bocs 2008 óta van. Köszönöm a válaszokat és a javaslatokat, már minden ilyen jellegű vizsgálaton átestem, de sajna semmit nem találtak. Most megint jön a jóidő és kezdődik minden elölről. Ha sikerül akkor talán átvészelem, tavaly nyáron ugyanis már annyira voltam, a minden napos hőemelkedéstől, hogy majdnem lefordúltam a székről.
Nálam is egy erősebb megfázás után kezdődtek a tünetek még anno.
Voltam én is már minden kivizsgáláson, teljes CT-n, tükrözéseken...most kaptam meg a második autoimmun tesztemet.
Nem találtak semmit, egy gyulladt pajzsmirigyen kívűl. De a hőemelkedésem megmaradt és nagyon megmakacsolta magát...
Annyira unom már:-((((
Rólam nyáron szakad a víz, szinte óránként cserélhetnék felsőt és marhára fáradt vagyok. Télen valamivel jobb, mivel nincs meleg.
Okosat nem tudok neked ajánlani, talán annyit, hogy beszélj egy jó dokival, hogy csináljon neked egy minőségi vérképet, ahol az autoimmun panel, tumormarkerek és egyéb hematológiai cuccok vannak.
Sziasztok. Sanyi vagyok 2006, júnuisában megáztam, másnapra begyulladt a fülem. Hőemelkedésem is volt. Elmentem az orvoshoz kaptam gyógyszert a gyulladásom elmúlt, de a hőemelkedésem megmaradt. Azon a nyáron minden nap felment 37,8 ig, folyt rólam a víz egész nap izzadtam, mellette égett az arcom és a füleim esténként bevörösödtek a szemeim. Tobb féle vizsgálaton is voltam, de nem találtak semmit. Amikor beköszöntött a hidegebb időjárás minden tünetem elmúlt, csak akkor jött elő, ha mondjuk kisebb fizikai munkát végeztem, ekkor megint felment. A következő években amikor beköszöntött a meleg a tüneteim visszatértek igaz már csak 37.5 ig megy fel. Most, hogy jön a jóidő már megint visszatér. Voltam infectológián, endokrinologusnál, immun vizsgálatokon, de semmi eredmény. Ahogy észreveszem nem én vagyok az egyedüli akinél ez történik, szeretném, ha megosztanátok velem a tapasztalaitokat. Köszönöm
Köszönöm a tippet de férfi vagyok így ezek nállam kizárva. De női olvasóknak bizonyára hasznos lesz a dolog.
A hőemelkedés még mindig fennáll, semmit nem tudtak kideríteni az orvosok, tehát így megpróbálok vele együttélni, nincs időm orvosokra.
Pedig a jól megszokott és állandóan stabil 36,6 -os testhőmérsékletem nem csak úgy véletlen állítódott el mint ahogy az orvosok mondták. Az orvosok szerint elállítódott a termosztát, előfordul az ilyen.
De szerintem mindennek oka van, csak meg kell találni az okot. :-(
A székelési szokásaim is megváltoztak tehát tutira nem stimmel valami csak tudni kéne hogy mi.
De most nem tudok mitévő lenni, várok, vagy elmúlik vagy nem. Lehet hirtelen egyszercsak megszűnik, de lehet hogy évek múlva lesz valami súlyosabb betegségem és akkor lesz a heuréka hogy jééé ennek az előjele volt csak senki nem jött rá.
most arra szedem a letroxot egy éve. Szerintetek, lehet attól hőemelkedésem?
Igen. Ha tul sok Letroxot kaptal/kapsz,vagyis tulkompenzalt allapotba kerult a szervezeted, mar ami a pajzsmirigy hormont illeti, az bizony okozhat hoemelkedest.
Nekem 2004-ben kezdődött a hőemelkedésem, nem részkletezem, itt megtalálod az össz bejegyzésemet.
Utolsóban írtam, hogy hormonproblémára lett végül is visszavezetve, női nemi hormonjaim teljesen megbolondultak.
Mai állás:
Most már egy éve szedem a PREMENS-et (gyógynövény), azóta normalizálódott a hőm, ill peteérés és menszesz előtti időszakban van 1 hét kb. 37,0-37,3. A többi 3 hét, 36,2-36-7. Szuper. Ehez igazitom a nyaralást, utazást, minden. Ja, és az arcocsontomon megjelentek még 2004-ben nagy barna foltok, melyek csak néha halványodtak el. Ma már alig látszanak, ezek is felborult hormonháztatást jelezte- csak épp senki nem szólt róla!
Ha pár napig nem szedem a gyogyót, megint 37,5 körül van.....
Sajnos a nemedet nem tudom, de ha nő vagy, hisztizd ki a vizsgálatot a nőgyógyászodnál. Azt jelenti h menszesz 3. napján, utána, peteérésnél és menzesz előtt vért vesznek.
Csütörtökön volt a mandulaműtétem... Az elmúlt 3 napban a legmagasabb hőmérséklet (két friss sebbel a számban!!!!) 37.1 volt, de általában 36.7! El se hiszem! A fájdalomcsillapítónak meg nincs lázcsillapító hatása! A nyirokcsomóimhoz eddig még nem mertem hozzáérni, nehogy elrontsák a jókedvem. Meg gondolom még mindig ott vannak abból ítéle, hogy a nyakam körül minden fáj.
De pillanatnyilag örülök a hőemelkedés mentességnek, ilyen nem volt már 1 hónapja! Meg azelőtt se nagyon.