Több hónapja futunk össze ezzel a pók fajjal hol kisebb hol nagyobb 6-7 cm-esek is, tudna valaki segíteni milyen fajta ez a pók és veszélyes-e a csípése?
Ugyan szakember nem vagyok, de sztem cselőpók. Nálunk is felbukkantak már pokoli cselők, meg kistestű kutya is van, de eddig még nem bántotta egyik sem a másikat:)
Leírásom: sötétszürke test, világosabb szürke lábak, élénk narancs csáprágó. Eléggé félénk, viszont rettentő gyors. Leginkább erre (nőstény) Nephilengys malabarensis hasonlít, de nem teljesen ugyan olyan.
Esetleg van ötleted, hogy milyen pók. Mérges-e, és veszélyes lehet kistestű kutyára, közepes termetű kutyára, és emberre?
Az élénk narancs szín miatt én mérgesnek gondolom. De nem találtam róla infót a neten.
Sziasztok!Segítséget kérnék ezzel apókkal kapcsolatban..ki ő..lefotóztam többször már,de semmi képet,infót nem találok róla..ha valaki ismeri kérném írja meg milyen pók.nagyon szép szürke,a lábai tövénél,ha jól láttam két sárgás csík is van,de ez nem feltűnő és szép nagy pók..jó fejnek látszik,nyugodt.Potroha hegyesedő kicsit.Köszi a választ.Üdv.P.
Kérlek, nyugtassatok meg, hogy ez a pók amit imént fotóztam az egyik ablakpárkányunk alatt, nem az a fajta amire gondolok! Ha nem az, akkor pontosan milyen?
Vaku nélkül direkt fekete színűnek tűnik, óriási potrohhal, amin mintha lenne valami kis mintázat is világosabb színnel, viszont nem lehet nagyon kivenni, mert nincsenek igazán éles körvonalai.
A konyhánkban ezt a pókot találtuk. Nem nagyon láttam még ilyet . A feleségem egy banánon talált pókhálót amit előtte pár nappal vett, most meg ez a pók . Ha felismeri valaki ezt a fajtát kérem írja meg mihamarabb. Köszönöm előre is.
Tudna valaki segíteni, milyen pók látogat meg esténként? Olyan házba költöztünk, ami 2 évig nem volt lakva. Rettegek, hogy dajkapókok vannak. Bár él bennem a remény hogy valami zugpók lesz. Este jön elő, ált. egy db. Eddi lecsaptam mindet. Ha tudám, hohy nem mérgs pók, nem végezném ki. De kivel van egy babám és várok i egyet, amíg nem nyugtatom megnmagam, hogy ártalmatlan, szétverem.
Szeretném megkérdezni, hogy mit lehet tudni az alább látható pókról. Lábaival együtt úgy 6-7 cm legalább. Már jópárat találtunk a ház körül, és vmiért mindig a bejárati ajtó, teraszajtó felé igyekszik (?).
Sziasztok! Szeretném tudni,hogy az általam feltöltött pók milyen fajú és hogy veszélyes e? Többnyire a kertünkben "terem" ,de néha előfordul hogy beosonnak a lakásba és ezért érdekelne hogy mennyire tartsak tőle. A képen nem látszik de inkább szürke mint fekete színű. Remélem valaki tud segíteni.
Augusztus végén engem is megmart egy dajkapók.Nem gondoltam volna hogy Magyarországon ilyen fájdalmas harapású pókok is élnek.Egy biztos hogy nem fogok kézbe ilyen pókot az biztos.Gyorsan rohantam a Netre hogy mire számíthatok,be is tojtam rendesen.Rohadtul fájt és egész nap képtelen voltam valamit is csinálni.még 24 óra múlva is éreztem enyhe fájdalmat.