Közepest, bár kinek mi a szimpatikusabb. Gyártó nem hiszem hogy eszement sok lenne, valszeg ugyanazt az egy fajta cuccot lehet megvenni az összes gyógyszertárban. Méretére nézve leginkább egy almához tudnám hasonlítani.
Na hadd dicsekedjek: pár napja én is DSLR-tulajjá avanzsáltam!
Szeretném megkérdezni a hozzáértőktől, hogy pontosan melyik típusú/méretű "körtefecskendőt" érdemes megvenni? Ez a pontos neve, így ismerik a gyógyszertárban? Kb. mibe kerül? Mekkora ennek a fizikai mérete?
(Érzékelő nem piszkos egyenlőre, de a mattüvegen látok valami gyöszt, valszeg gyári hanyagságból)
Holnap venném, de jó lenne ha nem lenne túl nagy (kicsi a fotóstáskám), viszont azért alkalmas legyen a feladat elvégzésére, akár terepen is.
De hogy tudom ki szedni a mattüveget? ott belül alig lehet férni és csak au üveg két oldalán a lemezeket látom, pedig szerintem valami pöcöknek is kéne lennie
Nana ! A tűt nehogy használd ! Ha ennyire izgat a dolog, vagyél elő egy finom ecsetet, és azzal feltehetően le tudod a piszkot emelni. Ha a mattüveg belső (recés) oldalára tapadt, akkor kiemelheted a mattüveget, és CSAK a szélén fogva, le tudod fújni a szemcséket.
Ha megengednél egy javaslatot: a papírzsebkendős műveletet felejtsd el. Helyette kevéske alkohol, és pici türelem míg megszikkad - vagy néhány csóválás a levegőben megteszi hatását. A papírzsebkendő hatásáról meg ne beszéljünk, különösen, ha kezelt. (pl. illatosított vagy zselés, stb.) Lehet még apró törmeléket is begyűjteni a papírzsebkendőről, aztán meg küzdeni az eltávolítással.
A magam egyszerű eszével nem egészen értem, miért is küzdenek az emberek spatulára tekert ezzel-azzal, hiszen ember legyen a talpán, aki egyenletesen fel tudja fektetni az AA filter felületére, miközben a nyomást is egyenletesen biztosítja a felfekvő élen, elforduló nyél mellett. Erre szerintem tök felesleges kiadni tízezer Ft feletti összeget. Nem légből kapott a vélemény, van a tisztításban némi tapasztalatom, és ezt egy korábbi hozzászólásban le is írtam.
Ma takarítottam a szenzort, onnét le is tudtam szedni a mocskot egy kefével. De bele is fujtam a gyógyszertári fülkörtével és a pentaprizma eljára ahol a (Canon 350D) 7db af pont van fel rajzolva oda fel ragadt 2 apró porszem, nagyon zavar, de nem tudom leszedni. Lehetséges az, hogy az az üveg masik oldalára valahogy bekerült és ezért nem tudom leszedni ha felfordítom aljával felfele a gépet? Vagy a fújástól ennyire oda ragadt a porszem? Akkor óvatosan kaparjam le tűvel?
Szerintem eletveszelyes... mindenfele nedvesites nelkul csiszatolni a szenzort... viszont olyan univerzalis hogy lehet ra tisztitofolyadekot is onteni... aztan lehet maszatolni.