Keresés

Részletes keresés

fablia Creative Commons License 2008.07.17 0 0 2123
A kenyér tuti jó volt. Azt eszem több hónapja és még sosem volt vele gondom. Reggel és este is azt eszek. Úgyhogy nem tudom az okot. Vagy a stressz. Abból volt a napokban.
Előzmény: Shiro (2122)
Shiro Creative Commons License 2008.07.17 0 0 2122

Szia!

Üdv itt! Kívánom, hogy mihamarabb az állandó émelygés és kívánósság legyen a gondod :o))

A stressz is, a hormonok is, sőt az időjárási frontok is befolyásolhatják a vc értékeket. Persze nem hatalmas mértékben, de eltérés előfordulhat.

Amit én a Te ebédednél el tudok képzelni:

Biztos, hogy rozskenyér volt amit ettél? Nem lehet, hogy a pékségben kakaóval/kávéval megfestett fehérkenyér volt? Sajnos nagyon sok helyen ételfestékkel festett fehér kenyeret adnak el szuperegészségesnek kikiáltva :o(

A másik még, hogy nem pácoltad be esetleg a húst? Mert a pácsókba is szoktak néha cukrot tenni...

Mást elképzelni sem tudok, mert a húsban nincs ch, a koviubi szintén majdnem nullás...

Mindenesetre beszélj mindenképpen az orvosoddal. Lehet, hogy a szükséges hormonok ennyire bekavarnak és esetleg valami másra kell majd a lombikos dokidnak átállítania.

S.

Előzmény: fablia (2120)
fablia Creative Commons License 2008.07.17 0 0 2121
Szia Sirara! Nekem a Szent Imrében 175-re állították a napi adagomat.
Előzmény: sirara (2118)
fablia Creative Commons License 2008.07.17 0 0 2120
Sziasztok!
Már egy ideje megtaláltalak Benneteket, és olvasgatok is, mikor van egy kis időm. Vannak számomra érdekes és jó információk itt.
Én lombikos lennék, de sajnos még azzal sem jött eddig a baba. Most a második után csináltattam IR vizsgálatot, ahol az inzulin és cukorértékeim is vacakok lettek. Sajnos 3 hónap alatt sem javult, illetve az inzulin igen, de a cukor még rosszabb lett. A Szent Imrébe kellett mennem befeküdni kivizsgálásra, aminek a végeredménye inzulin lett. Most napi 3x szúrom. Azt mondták szülés után lehet, hogy abbahagyhatom, ha visszaáll a szervezetem a normális életre.
Az elmúlt 1 hónap egész szépen alakult. Azonban a menzikor egy kicsit elkezdett ingázni a cukor. És most kezdtem el szedni az újabb lombikhoz a hormongyógyszert is (egyébként valószínű ezek borították fel a "cukorháztartásomat"), mert megint elkezdett ugrálni, de csak délben. 10-ig is felment 2 szelet (5-6 dkg) rozskenyér, sült pulykamell, és kovászos uborkától. Amit igazán nem értek. Ti tudtok erre valamit mondani? A dokinőmet már kerestem, de eddig nem sikerült utolérnem.
És még egy kérdés. A stressz mennyire befolyásolja a cukrot? Mert eszembe jutott az a mondás, hogy ha idegesítik az embert, azt mondja "felment a cukrom".
Shiro Creative Commons License 2008.07.17 0 0 2119

te jó ég!!!!!!!!!!!!!!!!!!

a 155g egyébként is brutális szerintem...:o(((

5 éve, mikor a lányom született én 155g-on voltam a Margitban és a dokik meg a szülésznők is igencsak megrovóan néztek rám mikor szülni mentem, hogy hogyan ehettem én ilyen keveset... pedig doki csinálta a diétát, ő huzigált le egyre többet a reggelimből...

sőt, egy éve a picinél ezt a diétát váltották át inkább izulinra és 180g-ra...

a szt.imrében fogyókúráztatják a kismamákat? mert szerintem kizárt, hogy 155g CHval valaki ne fogyjon.

s

Előzmény: sirara (2118)
sirara Creative Commons License 2008.07.16 0 0 2118
Sziasztok!
Picit régi hozzászólásra reagálok, de csak hogy tudja az, akinek a szentimre diabetológiával lesz dolga: a hír igaz. MINDENKIT (akinek határértéken van a 2 órás cukra, akinek határ alatt, de 7.0 fölött és akinek bőven fölötte) csoportos oktatás után ugyanarra a 155 g CH-s diétára állítanak be. Semmi egyénre szabás nincs alapesetben (ha adiéta ellenére később is rossz értékek vannak, akkor persze jöhet inzulin is, de mindenki ugyanazt a diétát csinálja).
Előzmény: Shiro (2008)
augusztusi_lany Creative Commons License 2008.07.15 0 0 2117

Szia,

Már csak 2 hét....

Ezt már fél lábon is kibírom!

Előzmény: trix29 (2116)
trix29 Creative Commons License 2008.07.14 0 0 2116
Szió! igazán kedves, hoLyg érdeklődsz :o)

Köszönöm szépen, jól vagyunk! Habár a belgyógyász utoljára nem fogadott (24 órázott előtte... csak akkor minek rendelt be), így nagyjából teljesen magamra vagyok utalva a diétámnmal és az inzu adagolással, de az értékeim szerencsére teljesen jók ( kaja előtt átlag 4.4 utána általában úgy 5.0-6.0). Legközelebb 3 hét múlva lesz a belgyógyászom... no comment.

Most csüt azért a nődokimnak megmutatom a vércukros naplóm, hogy szte rendben van-e, ahogy csinálom.

TE hogy vagy????????????
Előzmény: augusztusi_lany (2115)
augusztusi_lany Creative Commons License 2008.07.14 0 0 2115

Szia Trix,

Hogy vagy? Milyenek az értékeid? Belgyógyászat?

Előzmény: trix29 (2114)
trix29 Creative Commons License 2008.07.12 0 0 2114
Fú, de jó neked!!!!

Én most a 33. héten járok és reménykedem benne, hogy a 36. héttől nálam is javul a helyzet... mondjuk én inzun vagyok, asszem így kicsit más cipőben járok.
Előzmény: augusztusi_lany (2111)
augusztusi_lany Creative Commons License 2008.07.12 0 0 2113

Köszi Csakegy!

Akkor jó, ha ez normális.

Mit jelent az, hogy elkezdett dolgozni a baba?

Inzulint eddig is termelt saját magának nem?

Előzmény: Törölt nick (2112)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.11 0 0 2112
ez a normális:) Ezért nem szokták a csak diétázó kismamikat a 36. hét után a jobb helyeken szekálni, becszóra is elhiszik, hogy tartja tovább a diétát és az útjára engedik:) (a baba is elkezdett dolgozni, ezért javult a helyzet)
Előzmény: augusztusi_lany (2111)
augusztusi_lany Creative Commons License 2008.07.11 0 0 2111

Sziasztok,

Nem tudom örüljek, vagy aggódjak....

36 hetes terhesen tegnap óta nagyon jók az étkezés utáni cukraim. Eddig örültem, ha 7 alatt tudtam tartani, most meg csak 5 körüliek. Most vacsora után(tepsis burgonya sült csirkével) 4,7????

Ez azt jelenti, hogy romlik a méhlepény állapota? a babát ez nem veszélyezteti?

Másnak is volt ilyen?

pynky Creative Commons License 2008.07.08 0 0 2110
Jó sokat irtok :)) Előbb a Kolompos táborban voltam, azóta meg egy saját magunk szervezettben :) Jól érzem magam, csak én vagyok az adminisztrativ szervező, és eléggé lefárasztanak estére... Brrrrrrrrrr :)) Megyek is aludni ;) Utána meg a Balatonra megyünk 3 hétre... Jó fárasztó nyár ez igy pocakosan... Jó nyaralást/pihenést mindenkinek :) Néha azért próbálok olvasni...
Előzmény: trix29 (2094)
Pogiii Creative Commons License 2008.07.08 0 0 2109
Sziasztok!

Káosz ám a javából. Én is SOTE I, nem küldtek bel-re, mert nem akartam menni, nőgyógyászommal állítottuk be a diétát, fokozatosan csökkentve, és hetente kellett vinnem 24 órás pisit aceton miatt, amíg be nem állt a cukrom a diétára. Persze második gyereknél. Elsőnél a Sztimre diabetológiájára jártam, de ott sem nagyon foglalkoztak az emberrel.
Előzmény: trix29 (2106)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.04 0 0 2108
ezt a káoszt... anno engem kifejezetten a diabetológiára küldtek... pontosabban személyesen vitt át a belgyógyászom... (mondjuk neki nem ez volt a szakterülete, valszeg azért). Mondjuk az ugye még a "reformok" előtt volt... (kötelező heti kontroll, vinni vizeletet mindenféle összetételben, rendszeres diétásnapló-csekkolás stb.) Bevallom nekem a mostani helyzet jobban tetszik csak ez sajna egyértelműen azt feltételezi, hogy a diabos kismama mindent tud és be is tartja a szabályokat.
trix29 Creative Commons License 2008.07.04 0 0 2107
Én ha jól tudom 150 CH alá terhesen tilos menni, mert az már árt a babának.
Előzmény: nicike85 (2105)
trix29 Creative Commons License 2008.07.04 0 0 2106
Magkérdezhetem kia dokid?

Én is SOTE I-es vagyok, de engem átküldtek a belre Dr. Pusztai Pétehez. Hát mit mondjak.... nem nagyon foglalkozik velem, nagyjából teljesen magamra vagyok utalva ( mondjuk nem is annyira bánom). Habár én inzun vagyok, így 2 hetente kell mennem kontrollra, amin pl legutóbb a doki nem volt ott :-X
Előzmény: nicike85 (2105)
nicike85 Creative Commons License 2008.07.04 0 0 2105

Nem, ez a sote 1.

Már inzulinozni is akartak akkor Dóri segített és megúsztam.Jó volt csak már nem a belgyógyra tartozik hanem a terhes osztályra és senki nem ért ott semmit!!!!

És nincs kötelező kontroll,annyi h hetente Én mérek magamnak egy 7 pontost és azt a doki megnézi ha megyek,ha gond van hívom.acetont nem néznek meg ilyenek.De lehet orvos válogatja.Lehet nem mindegyik engedi meg h otthon mérd és bekell járni. Nem tudom .Én csak azon lepődtem meg h azt mondta a 160 g CH-t nem muszály megennem.nem baj ha kevesebbet eszem.

Előzmény: Törölt nick (2104)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.04 0 0 2104
Sote és 90 perces az ebéd és nincs kötelező kontroll csak telefonos bejelentkezés? Nem semmi... hányféle protokoll van arrafelé? (Vagy ez a Sote2?)

Korrektül hangzik.
Előzmény: nicike85 (2103)
nicike85 Creative Commons License 2008.07.04 0 0 2103

köszike. úgy van hogy 1 óra múlva kell mérnem,kivéve az ebéd,az 90 perc. Sote-ra járok amúgy,nem tudom ott mért igy nézik.

160 g ch -n vagyok és eddig nem talált a vizeletemben acetont a védőnő,de csak havonta nézi,és nekem ellenőrzésre se kell járnom,csak ha többször megugrik telefonálni a dokinak :S

Aki azt mondta nem baj ha 160g -nál kevesebbet eszek,csak ne fogyjak.Érdekes.

Előzmény: Törölt nick (2102)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.04 0 0 2102
60 perc a csúcs, elvileg olyankor a legmagasabb (bááár... ez szerintem bőven függ attól is, hogy mit és milyen gyorsan eszel...). Pont ezért szokták általában a 60 percest nézni (ld. max. mennyire képes felugrani a cukrod). (szerintem néha érdemes 75 és 90 percest is nézni, hogy lásd, hogy működik a szervezeted...)
Előzmény: nicike85 (2101)
nicike85 Creative Commons License 2008.07.04 0 0 2101
Még annyit kérdeznék, hogy nekem 60 perc után kell mérni a cukrom.60 perc után megy fel a legjobban,és a 90 perc után kevesebbnek kéne lennie? vagy hogy működik?
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.04 0 0 2100
Na, a laborban 4.4 lett a cukrom. Izé. Ez durva. Soha nem volt ilyen alacsony. (a mérőm meg ugye 4.7-et mért... szerintem ez nem olyan nagy eltérés, hogy amiatt rohangáljak plusz nem mér alul inkább felül... vagy emiatt már érdemes elrohanni a szervízbe? Nem tudom mennyi az elfogadott hibahatár... szerintem ennél sokkal több...)
Előzmény: Törölt nick (2098)
nicike85 Creative Commons License 2008.07.04 0 0 2099

Sziasztok!

Tudnátok segíteni hol tudok venni ketophan csíkot csepel sziget környékén?mert mindenhol hülyének néznek :(

Törölt nick Creative Commons License 2008.07.04 0 0 2098
á, inkább vicces volt:))))) Láttad volna a nővér fejét:)))

Teljesen tehetetlen volt, azt se tudt mit kezdjen az abszolut "irracionális" kérésemmel (mert az ugye az, hogy egy garantált, laborban mért értékkel nézi össze az ember egy UGYANOLYAN vénás vér alapján a mérőjét és nem az ujjából vett vért nézi össze a vénással... ami ugye köztudott, hogy elég szépen eltérhet egymástól néha).

Meg is próbálom felhívni a kórházat, hátha kiadják telefonban is az eredményt... (lehetetlen elérni őket telefonon... de egy próbát megér...). Marhára érdekel mi van a mérőmmel... (igazából ez volt a legfontosabb érv amellett, hogy bevonultam erre a számomra kamu cukormérésre)

Ti hogy csekkoljátok a mérők pontosságát?
Előzmény: trix29 (2097)
trix29 Creative Commons License 2008.07.04 0 0 2097
Anyám....:-O
Előzmény: Törölt nick (2096)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.03 0 0 2096
Na ide is bekopizom, hogy mi volt ma a terheléses cukron:)

Mai terheléses cukor. Beslattyogtam a kórházba, sorrakerültem, éhgyomri mérés... lenne, ha lenne cukormérő... Na jó, nézzük az enyémmel. 5.0 Mondom OK, ez reálisnak tűnik, éhgyomorra 9:30-kor egy csomó rohangálás után. Na ekkor előkerült az ő saját mérőjük is, azzal is néztünk egyet. 3.6. Na itt valami nem stimmel, 3.6-nál már a földön hevernék ájultan. Tök jó, hogy valamelyik mérő bazira el van állítódva. Csak remélni tudom, hogy nem az enyém.

Megittam a 40CH-s limonádét (megjegyzem 40g szőlőcukor egy egész citrommal fél liter vízben kifejezetten finom, csak egy kis jégkocka kellett volna még bele:) (nem kötöttek bele csak rákérdeztek, hogy ugye 75g van benne. Persze.). 2 óra múlva megcsapoltak, mondom, hogy adjanak már egy kis vénás vért, hogy azzal mérjek egyet a sajátomon aztán majd összehasonlítom a laborban készült vénással.

Hát. Ami ott volt azt egy vámpír is nyálcsorgatva nézte volna:) A kémcsövek ugye zártak, abból nem tudnak vért adni. Úgyhogy szépen kihúzta a tűt a nővér és nézett rám, hogy jó, ott folyik a vérem, tegyem alá a mérőt vagy csináljak akármit. Na ez vicces volt. Végül az lett, hogy az ujjammal felfogtam egy kis vért és azt öntöttem a tesztcsíkra. 4.7 lett. A vér persze folyt mindenfelé, a fél karom véres lett. Izgin nézhettem ki:))))) (Nem tudom, máshol is kértem már ilyet, de ennyire még soha nem sikerült kiakasztanom vele a nővéreket:)))) A lényeg, hogy letudtam a mérést és remélhetően a 24. hétig békén fognak hagyni. Addig meg itthon méricskélek...
trix29 Creative Commons License 2008.07.03 0 0 2095
Találtam egy jó kis diabos sütis oldalt:

http://www.novonordisk.hu/documents/article_page/document/dietas_sutemenyreceptek_cukorbetegeknek.asp

:o))))
trix29 Creative Commons License 2008.07.03 0 0 2094
Nekem napi 2x szúrásra csak 1 doboz jár, ami kb egy hétig elég... FELHÁBORÍTÓ
Ráadásul a múltkor a patikus azt mondta szte a doki felírhatna többet is, csak a jóindulatán múlik.... hát nem tom.

Múltkor ráadásul fel sem írt, mert mikor bementem a klinikára, kiderült, hogy a doktor úr előző nap 24 órázott és nem fogad senkit (AKKOR MINEK RENDELOT BE?!?!?!!?!?). Kikönyörögtem, hogy egy másik doki fogadjon, aki csak inzut volt hajlandó felírni, más nem :-XXX ... aztán persze kifelé menet találkoztam a kezelőorvosommal, aki negédesen mosolygott... hát inkább nem írom le, miket mondtam magamban!

Milyen táborban vagy egyébként????
Előzmény: pynky (2093)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!