Azért egy szempontból igaza van Mr Jonesnak.
Én elvárom minden kinai, ukrán , izraeli és nem tom milyen nemzetiségü magyar állampolgároktól, hogy elsősorban magyar legyen. És csak azután nemzetiségi.
Azt hiszem, igy érti az erdélyiek románságát.
Ilyen topiknyitó után ("másságmániás, általában magyarellenes, drogos, buzeráns, valóvilágos aljanépek és "médiasztárok"") nem mondom, hogy nem érdemelnétek meg.
"ti. az a tökéletes ország, amely belül etnikailag homogén és határain kívül ebből az etnikumból nem él senki."
Stimmt. Aki itt él, az a közösség része. Aki nem, az nem. Aki meg sosem volt a közösség része, az pláne nem.
"Csak éppen a szorgos definiálás közben belegyalogolsz olyan két és fél millió emberbe."
Viszont másik 5-10 milliónak a kedvére teszek. És akárhonnan is nézem, ők az én közösségem, nem a "szomszéd kutya kölyke". Ellentétben ugye néhány itt felszólaló emberkével, akik boldogan rekesztik ki ennek a közösségnek a felét, miközben ugyanazzal a lendülettel nyalják a közösséghez nem tartozókat.
"Miért is lenne román Kányádi Sándor?"
Fordítsuk meg a kérdést: miért is lenne magyar Kányádi Sándor?
"Ennyi erővel a volt szovjet tagköztársaságok lakóit is le lehetne oroszozni..."
Ennyi erővel csak lehetett volna, amit anno meg is tettem.
"...vagy le lehetett volna oroszozni."
Stimmt. Így is történt anno, és nem csak az én számból. Kutya nem mondta, hogy litvánok, lettek, stb... oroszok-at, ivánék-at, ruszkik-at mondott mindenki. Ezek szerint mindenki elmeháborodott volt?
"Ekkora begyepesedett posztkádári förmedvénnyel még nem találkoztam."
A tiedét, kedvesem. :)
Nem. MrJones szerint a magyar nyelvben a "román" és a "romániai" (ill. "magyar", "magyarországi") szavak szinonimák, azonos a jelentésük. Ez ökörség. MrJones nem tud magyarul.
Azért nagyot koppanna a falon ha a házát holnap Észak-Korea nagykövetsége kapná meg, igyekeznie kellene bepótolnia hazája nyelvét, írását, kultúráját. :)
Én úgy értettem, hogy MrJones szerint minden romániai magyar a román politikai nemzet része. Ez tulajdonképpen igaz is, de csak abban az esetben teljesülhet ez konfliktusok nélkül, ha a román politikai nemzet hivatalos intézményei elismerik, hogy polgáraik egy része etnikailag magyar, és így számos területen külön elbánásra tart igényt.