Az Erste elektronikus vagy hagyomanyos levelet kuld? Csak azert, mert irta valaki, hogy szerzodestervezetet is kapott, azt gondolom, egyszerubb mail-ben...
Engem ma hívtak fel az Erstetol, megvan a hitelbiralat csak egy adatot kell meg pontositani (a szuleim lakasanak helyrajzi szamat). En dec.13 magassagaban adtam be a papirokat az Erstehez. A szerzodeskotessel kapcsolatos megbeszelest legkorabban a jovo hetre varhatom, ha minden igaz.
Mas: az a baleset egy autobaleset volt a Tel utcaban, kozvetlenul az epitkezes elott. Ma reggel ket hiradoban is lattam a kapcsolodo hirt (RTL, m1), lehet az esti adasokban is benne lesz.
Ugy 11 tajban lehetett tegnap este, akkor hallottam valami ektelen szirenazast a kornyeken...
Mindig hallani, amikor valami nagy baleset van, mert ott elottunk majdnem, az Arpad utcaban rohannak a mentok meg a tuzoltok. A multkor az Arpad uton felcsavarodott egy kocsi a villanyoszlopra, azt is lehetett hallani, meg amikor a XV. keruletben felrobbant az a vegyi raktar, akkor is ott mentek el a kozvetlen kozelunkben a tuzoltok... Aztan ezek kozvetlenul masnap reggel mar benne is vannak a hiradoban...
Annak idejen meg dohosa szomszeddal (Center) fejtegettuk ezt a temakort, akkor ezt irtam, most is ervenyes:
"Nem felar, hanem tobb anyagot/nm-t fizettetnek ki. Nalunk azt mondtak -- ami vegulis logikus -- diagonalis lerakasnal van 10% anyagveszteseg, ezert a nm-t felszorozzak 110%-ra.
Azert ellenoriztem, nem-e beszelek hulyesegeket :-))), ezert megneztem a "muszaki modositasok koltsegvetese" cimu lapot, ott pl. 4.91 nm van a furdoszobanknal szamolgatva (igazabol 4.46 nm), az eloszoba+konyhanal 8.77 nm-rel szamoltak (ami igazabol 3.55+4.42 = 7.97 nm)
Azon gondolkodom meg, hogy anyagveszteseg csak nem szimmetrikus lapok eseteben fordulhat elo (a mienk ilyen, nagy lapokat kertunk mindenhova), a furdoszalonban levo "kis kockaknal" elmeletileg mindegy, hogy diagonalba rakjak le vagy haloban, ott lehet hogy nincs ez a 10%-kozas. :)
Amugy nem egy nagy ardifferencia, csak erdekessegkeppen irtam. :-)"
Nekunk minden csempenk es jarolapunk felaras, ebben igazad lehet, lehet hogy csak ott jatszak el a 10%-ozast.
Tegnap reggelt volt egy beszelgetes a polgarmesterrel a Mokkaban. Eppen csak belepillantottam, mert jottel el :), de ha jol vettem ki, akkor maris targytalan az egesz... Esetleg latta valaki azt a beszelgetest? Mi volt benne?
Ez az Újpest leválása Budapesttől elég érdekesen hangzik, mivel a nevében is benne van, hogy Pesthez tartozik. :)
Bár lehetséges, hogy azért akarják meglépni, hogy elmondhassák már vidékre is közlekedik metró. :)))
Mivel budaörsi vagyok, tudom, hogy Budaörsöt Budapesthez akarták csatolni, de Budaörs nem akarta, így maradt külön város. Valószínüleg ennek köszönheti az útóbbi években történt óriási gazdasági növekedését, mivel így az ott felépült multik adója mind oda folyik be.
Egyébként ha meg is akarnák lépni ezt a leválást, tuti lesz belőle szavazás. Ha mégis meglépik, akkor pedig majd megyünk kárpótlásért az ingatlan árak csökkenése miatt. :)
Ezt csak megerősíteni tudom!
Debrecenben az új lakások árai is vetekednek a budapestiekkel. Sőt...
Asszony is debreceni, lehet, hogy ismeritek egymást? :)))
Na, megneztem, es a papiron diagonalisan van irva a csempe, de semmi pluszt nem szamoltak. Skeeter, ti nem felaras csempet kertetek veletlenul? Mert nekunk minden csempe alaparas, lehet, hogy ezert nem szamoltak plusz 10%-ot...
Nalunk nem szamoltak el semmit. :-) Azt ne felejtsetek el, hogy pl. diagonal jarolap elrendezes eseten 10% anyagtobblettel szamolnak, amit ugy csinalnak, hogy a nm-t szorozzak fel (ezt sokan nm-rel valo csalasnak nezik :)).
Gratulalok! Remelem, hamarosan nekunk is megjon a level. :)
Sajnos nekunk mar csak otthon jutott eszunkbe, hogy a konyhaba jo lenne meg egy plusz konnektor, de ezert mar nem akarunk fizetni 30ezret. :) Majd a konyhaszekreny labazataban elvezetunk egy hosszabbitot...
Ugy latom, ez az elszamolas eleg gyakori dolog. Nalunk 2 diszcsempevel tobbet szamoltak, de mivel nem egy nagy osszeg (meg 100Ft sincs), ezert nem szoltam, meg ha vagni kell a csikokat, akkor lehet, hogy kelleni is fog a plusz csik. Szoval aki meg most megy egyeztetesre, az tenyleg nezze at utana a dolgokat...
Én kaptam levelet az ERSTE-től, és megkaptam a hitelt:) Egyedülállóként vettem fel, szerintem ti is hamarosan kaptok. Én valamikor dec. 20 körül adtam le a papírokat az erstének.
A műszaki módosításon is túl vagyok. Elég sok mindent módosítottam 300e lett:(
Miután hazamaentem átszámoltam mégegyszer a négyzetmétereket, meg konnektorok számát. Nem igazán stimmelt minden. Egyel több konnektort számoltak fel. A nm sem stimmeltek. De aztán múlt héten beugrottam és mindent helyre tettünk.
Nem hiszem hogy az AF szándékosan számolta volna el, de azért olvassátok át alaposan érdemes!
Nem értem, hogy a bankok miért jan.1-én kezdték el számolgatni a lakáshitel THM-eket.
Miért nem lehetett erre decemberben felkészülni és az év utoló hetében informálni az összes munkatársat, honlap készitőt, stb. ...? Eddig még az OTP sem hozta nyilvánosságra a THM-eket.
Szerintem ez pusztan csak politikusi otletelgetes szokasosan mindenfele szakmai hatteret mellozve, nem hiszem, hogy barmi lenne belole. :)
Az Erste meg szerintem lakashitel THM-et szamolgat, legalabbis nagyon csendben vannak. Valakinek a szerzodeskoteset a Center-esek kozul erre hivatkozva halasztotta masodjara az OTP. Biztos mas bankok is kuzdenek a temaval. :)
Szerintem tutira csökkennének a lakásárak, de lehet, hogy még környéki bérletet is kéne vennünk. Kész röhej, mikor 10 percre van a Belváros.
Hogy olvasni hol lehet erről, azt nem tudom, de a Híradóban benne volt. A szadesz találta ki, de az újpesti polgármester is mellette van állítólag. Jó fej lehet...
En is kivancsi lennek ra. En arra tippelnek, hogy csokkennenek pl. a lakasarak, mivel altalaban a bp hataron kivuli teruleteken olcsobban a lakasok. De az is lehet, hogy tevedek. Azert kivancsi lennek egy szakerto velemenyere...