Keresés

Részletes keresés

55judit Creative Commons License 2022.10.17 -1 0 32136

A teljesen érett gyümölcsben is van csersav? Vagy csak a héjában? Én nem érzem.

Ha jól megérettek a szemek húzzam le a héjukat?

Előzmény: nyuggerfarhát68 (32135)
nyuggerfarhát68 Creative Commons License 2022.10.17 0 0 32135

Nekünk TIPO fajta van.

Fagyok előtt leszedjük az összeset és padlás térben 6-12 fokon tartjuk.

Ami túl érett abból lekvár készül.

Héját nem tesszük bele mert kijön a csersav tartalma.

2021-s kép.

Előzmény: Amita13 (32134)
Amita13 Creative Commons License 2022.10.15 0 0 32134

Persze, kiváncsi vagyok alekvárjára! Nekem a Nikita nem terem még ennyit, hogy ilyesmin gondolkodjak, de mivel hasonló habitusú a gyümölcsük (csersavas, amit meg kell várni, hogy lebomoljon), mindenképp érdekel a tapasztalat, hogy milyen lekvár lesz belőle.

A héj-kérédsnél talán érdemes lenne kipróbálnod egy gyümölcsnél, hogy milyen, ha nem hámozod. Max. nem ízlik úgy és akkor egyértelmű, hogy hámozva szereted. Nekem a szeletnél nem volt zavaró a héj, de egészben nem próbáltam még, lehet, úgy nem jó. 

Előzmény: 55judit (32133)
55judit Creative Commons License 2022.10.15 -1 0 32133

Köszönöm.

Feltételezem érdemes leszedni a héját, mert Zotya papa is így aszal. Ő pedig nagyon érti a módját.

A lekvárban sem lehet csersav ha érett gyümölcsből készül. Most pár szem, 1 turmixolásra elegendő érett Rosseyankám van, ebből lesz ivólé.  De ha finom lesz, akkor is korlátozott mennyiséget készíthetek mert se üvegem, se helyem a kamrában. Később kipróbálom  a lekvárt is kis adaggal és majd beszámolok ha érdekel.

Előzmény: Amita13 (32132)
Amita13 Creative Commons License 2022.10.14 0 0 32132

Héjastól nem lehet aszalni? Esetleg le lehetne húzni róla félidőben, vékonyan (ez csak ötlet, nem tudom, hogy lejön-e). Egyben nem aszaltam még, de szeletekről én nem szedem le a héjat, minket nem zavart tavaly. 

Lekvárról ha jól emlékszem, többször is írtak, de ahogy rémlik, nem volt egyértelmű, hogy finom-e. Volt, akinek ízlett, másnak nem, mert maradt benne csersav. 

Az ivólé ötlet jó, arra én is kiváncsi lennék, ha valaki már csinált, hogyan és mi lett az eredmény ízre. 

Előzmény: 55judit (32131)
55judit Creative Commons License 2022.10.14 -1 0 32131

Idén nagyon apró szemű a Roseyanka, ezért elmarad az aszalás pedig erre készültem nagyon. Mire meghámoznám elfogyna és sok a fekete folt is rajtuk. Ez nem tudom  mitől.

Készített-e valaki datolyaszlvából lekvár vagy ivólét? érdemes-e?

zotya papa Creative Commons License 2022.10.11 0 0 32130

Az idén a Hong yangból is kevés lett.Mivel porzó hiányba szenvedett emiatt beszereztem egy szuper porzót.Hiába mindent ki kell tapasztalni.Remélem jövőre több termése lesz.

 

 

 

zotya papa Creative Commons License 2022.10.11 0 0 32129

Első termése a Gold kivinek. Igaz,hogy nem sok de megmutatta termését.

Mivel kopasz kivi héjastól fogyasztható .Sárga húsa mézédes, héja kissé savanykás.Jó az íz harmóniája.

 

rzsoka Creative Commons License 2022.09.28 0 0 32128

Gratulálunk, gyönyörű fák.

Tegnap az RTLKlub híradójában is láttuk :)

További szép eredményeket kívánunk!

Előzmény: diospyros (32127)
diospyros Creative Commons License 2022.09.26 0 0 32127
zotya papa Creative Commons License 2022.09.12 0 0 32126

Egyenlőre 4 db nagy meg sok kicsi.

Előzmény: CBNora (32124)
diospyros Creative Commons License 2022.09.12 0 0 32125

üdv,

ebben a somos fórumban válaszolok:

https://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9234044

Előzmény: beetee (32121)
CBNora Creative Commons License 2022.09.11 0 0 32124

Nagyon klassz!

Úgyis az egész gyümölcsöt kell elrakni a jövő évi ültetéshez, talán van egy kis utóérése is. Kóstolónak meg egész biztosan jó lesz.

Mennyi van rajta?

Előzmény: zotya papa (32123)
zotya papa Creative Commons License 2022.09.11 0 0 32123

Most így néznek ki a Chayoték.Szerintem ezek már beérnek.

 

 

   

 

 

 

Előzmény: CBNora (32118)
csoer Creative Commons License 2022.09.05 0 0 32122

Szia!

Köszönöm a válaszod, ezek szerint csak név rokonság, vezetéknév azonos, a keresztnév más.

Viszont a gyümölcse nagyon mutatós, egzotikus.

Előzmény: zotya papa (32120)
beetee Creative Commons License 2022.09.04 0 0 32121

Nem déli, de megkérdezem.

Kostia sommal van valakinek tapasztalata?

zotya papa Creative Commons License 2022.09.02 0 0 32120

Szia!

 

Amit említesz az valóban nem télálló nem azonos.Nálam kertbe kiültetett datolyaszilva 6-s zónás Kuro geki vagy Kuro gaki-nak is említik.Gyümölcse feketére színeződik,a gyümölcshús sárga.

Előzmény: csoer (32119)
csoer Creative Commons License 2022.09.02 0 0 32119

Bocsánat, hogy belekotyogok, de kérdezlek a fekete datolyaszilvával kapcsolatban:

 

Ez nem azonos a Diospyros Digyna-val, vagy fekete Zapotával?

Mert az általam nevezetről eddig azt volt az információm, hogy nem télálló, sőt meglehetősen kényes a hidegre.

Tehát teleltetni kell.

Rosszul tudom?

Előzmény: zotya papa (32110)
CBNora Creative Commons License 2022.08.29 0 0 32118

Nálad elég jó a klíma. Drukkolok, hogy beérjen!

Előzmény: zotya papa (32117)
zotya papa Creative Commons License 2022.08.29 0 0 32117

Most jelenleg így áll a Chayote. Virágzik elég sok van rajt a gyümölcs is kötődik de hogy októberig mi lesz azt nem tudom. 60 dkg-s gyümölcsöknek kell lenni.

 

         

 

 

 

Előzmény: CBNora (32115)
vlacko Creative Commons License 2022.08.29 0 0 32116

Én nem poroztam, és hiába van csak egy fám, mégis lett termés bőven. Most potyognak, kb. öklömnyiek, vagy annál kisebbek, de érettek és jóízűek nagyon. 

Ennél nagyobbra kellene nőniük, ha rendesen be lett porozva a virág?

Előzmény: 123János (32097)
CBNora Creative Commons License 2022.08.29 0 0 32115

Ezek szerint az első nehézségen, a termés átteleltetésén túl vagy.

Kíváncsian várom, mi lesz a végeredmény!

Ha nem lesz termés, érdemes megkóstolni a zsenge hajtásokat. Elég jóízű. Nálam csak annyira futotta annak idején, virágzásik se jutott el.

Én most egy díszuborkát nevelgetek, az se valami termékeny. 7 tövem van, abból egy már korán kötött egy db. termést, és később még néhányat, ezek be fognak érni, az első talán már érett is. A másik 6 tőből egyetlen egyen van 2 db fiatal terméskezdemény. Ontják a porzós virágokat, termős csak ez a pár darab volt eddig. Valószínűleg Cucumis africanus, a barátnőmtől kaptam karácsonyra egy virágboltból származó termést, onnan a mag. Amúgy a növény elég szép.

Előzmény: zotya papa (32114)
zotya papa Creative Commons License 2022.08.29 0 0 32114

Jelen pillanatban virágzik és köt.Idább -odább az indákon 1 cm átmérőjű tökök vannak. A nagy meleg nem tett jót neki.Potyog és leszáradnak a levelek és a gyümölcsök is.Egy 50l-s konténerben egy pedig kiültetve van.Talán már nem lesz olyan nagy meleg.Nyomom nekik a tápanyagot ,kálium és nitrogén túlsúlyt. 3 m magasról  lógnak le az indák.Nem sokat kedvem van hozzá de egy kísérletet megért.

Előzmény: CBNora (32113)
CBNora Creative Commons License 2022.08.28 0 0 32113

Zotya papa!

Mi lett az egymagvú tökkel?

Előzmény: zotya papa (32111)
beetee Creative Commons License 2022.08.28 0 0 32112

szépségesek

zotya papa Creative Commons License 2022.08.28 0 0 32111

Lassan kezd érni a Joliko som.Ahhoz képest,hogy első termése nagyon sok a gyümölcs.

 

  

zotya papa Creative Commons License 2022.08.28 0 0 32110

Roskadozik a fa fekete datolyaszilvától.

 

     

zotya papa Creative Commons License 2022.08.28 0 0 32109

Bőséges termés lesz a Jujubán.

 

 

 

zotya papa Creative Commons License 2022.08.28 0 0 32108

Az aszály ellenére azért lesz pár szem datolyaszilva Diospyros guangzou.

 

 

     

zotya papa Creative Commons License 2022.06.25 0 0 32107

Kezdeti problémák után az idén megkóstolhatjuk ezt a kivi fajtát.Papíron Red kivi de majd érés után kiderül.Szereztem hozzá egy szuper porzót.Van egy lehetőség amivel összetudom hozni a Red és a Hong yang virágzását.A nagy meleg ellenére szépek a levelek nekem ez a rendszer bevált. Remélhetőleg jövőre ha a természet engedi bővebb termésem lesz.

 

Red kivi

  Hong yang kivi

Kordon

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!