A műholdvevőt a TV-tunerrel biztosan össze tudod kötni, mivel minimum egy scart kimenet minden beltéri egységen van, amiből a kompozit jel kinyerhető (a legtöbbre tesznek külön RCA kimenetet is). Az RF kábelen keresztüli kapcsolat is megoldható, de az előző megoldás jobb minőségű képet ad.
A problémám a következő:Notebookon szeretnék műholdas csatornákat nézni.
A Notebook már megvan. A műholdvevő és a TV tunerkártya még nincs.
A kérdésem az lenne, hogy a műholdvevők beltéri egységei milyen jeleket tudnak leadni? USB-s TV tuner már találtam ami S-video jeleket, composite videójeleket, hagyományos antenna jeleket tud fogadni. Vagyis össze lehet hozni TV tunert a beltéri egyseggel?
Nagyon kéne segítség. Vettünk egy új PC-t TV-tunerrel, minden installálva van rá. Na nem mintha nem akarnám leradírozni (kell a fenének a német WinXP), de amikor a Pinnacle Media Centert elindítom, hogy keressen TV-csatornát (beállítás: kábel, PAL_B, még mielőtt valaki megkérdezi: kábel bedugva), és a következő hibaüzenetet kapom:
ERROR BUILDING GRAPH
FILTER: id="Capture": Creating filter failed.
hr = = 0x80070490
Element nicht gefunden
A leglényegesebb kérdés, hogy ez vajon a szoftver hibája vagy a hardveré. Mert ha az utóbbi, akkor el se kezdem az ízlésemre formálni az új vasat...
Kellene nekem egy kis segítség! Vettem egy Pinnacle PCTV Pro kártyát és nem tudok vele felvenni. Amikor elindítom a felvételt kilép a programból. A hangja tovább szól és csak úgy tudom kilőni, hogyha kijelentkezek és vissza. Mindez XP alatt.
Én elhiszem, miért is ne, miből van az nekem... :)
Persze a meggyőzéshez, hogy 15ezerért lehet kapni hardveres mpeg2-es tunerkártyát, jó lenne egy link is, árral együtt. :)
én K-World-öt használok több,mint egy éve,és elégedett vagyok vele.
A távirányitójával ki tudod kapcsolni a gépet,és még egérként is funkcionál,amennyiben nem fut a TV szoftvere.A pontos típusát nem tudom megmondani,de 12-13 e Ft körül vannak,és capture-t is tudsz vele csinálni,AVI-t,de a pár ezerrel drágább kártyájuk hardveresen mpeg2-t rögzít.
Rádiótunerként gyenge,a másik gond vele,hogy szeret ütközni,ha nem vele telepíted az oprencert.
A hozzá kapott szoftver nem miníg működőképes,de a www.kworld.com.tw oldalon fellelhető minden,ami szükséges.
Ja,és a teletextjét ne is próbáld használni,biztos a kék halál,xp-nél legalábbis.
szeretnék vásárolni egy olcsóbb tunerkártyát...ez eddig oké.....nem itt van a bukfenc....hanem ott, hogy kényelmes vagyok....nevezetesen: úgy szeretném kikpcsolni a tv tuneremet a távirányítón keresztül, hogy az egész gépet is kikapcsolja. (legalábbis lehessen ezt beállítani)
A pixelview P7000-et állítólag lehet scriptelni és állítólag ezzel megoldható ez....de az 20e fölötti kártya.....soknak tűnik...nekem legalábbis, mivel nincs szükségem hardveres mpeg tömörítésre.....
Kaptál valamilyen használható információt? Nekem nem sikerül telepíteni XP alá a kártyát, pedig kb. 20 drivert kipróbáltam már. Mindegyikkel leáll a gép a telepítés végén, és újra indul. Win98 alatt jól működött, de már Win2k alatt és XP alatt nem.
Vettem egy Pinnacle PCTV Pro TV-tunert. Ha csak sima Windows XP-re teszem fel (minden egyéb progi nélkül) a hozzá a kapott programot (PCTV Pro v5.5), akkor az fut. Az a problémám, hogy ha még progikat, és kodekeket teszek fel, akkor nem indul el a progi, hanem kiírja, hogy a program hibát észlelt, és ezért leáll. Nem tudtam még rájönni, hogy mire érzékeny, mivel ”akad” össze. Van valakinek valami ötlete? Találkozott valaki hasonlóval? Másik kérdésem a vételi minőséggel kapcsolatos. Hogy lehetne azon javítani? Ha a koax-kábelt TV-be csatlakoztatom, a kép jó, ha PC-be, akkor nem annyira. Ezen lehet valahogy segíteni? Előre is köszi
Sziasztok
Ha valaki tud segítsen
Van egy fly tv prime 30-asom
Feltelepítem a rádió és a video bemenet megy a tv nem
Nem talál semmilyen állomást:(
Hiába álítom a programban(lifeview tvr)a canti codot magyarra vagy akár teljes keresésre nem talál állomást csak nagyon szemcsésen holott a tv-ben jó a kép?
"Neked működik ez a TVR nevezetű csoda?"
Én 98 alatt használom. Korábban kísérleteztem a wdm-es meghajtóval, de vagy egyáltalán nem működött, vagy nem engedett 640x480 felett digizni.
A honlaposat és más forrásból is teszteltem már néhányat.
A honlapon levő verziónál hiányolt egy filet, de azt már megoldottam, de azzal a programmal (TV Capture Card), nem tudok behozni semmit, meg se mozdul.
Az indításnál már hibát jelez:
Cannot add vidcap to filtergraph
Ha átteszem 800X600-ba akkor nem írja.
Ha rányomok az auto scan-re,azt mondja várjak de nem történik semmi.
Neked működik ez a TVR nevezetű csoda?
Sziasztok! A problémám a következő.
Van 1 Lifeview prime 34-es tv tuner kártyám, és a teletext nem működik. Ahoz hogy menjen minden adóhoz le kellene tölteni egy .vtx kiterjesztésű fájlt. Telepítéskor feltesz 3 adóét és azok mennek is, csak a többi nem. Hatodtok ilyen fájlokat szerezni vagy link-et küldeni ahol megtalálhatók, írjatok az irkass2@freemail.hu-ra
Előre is kössz
Az enyém nagyon j000l ment win98-on, de az XP alatt csak vacakolt bármilyen driverrel meg tv-programmal - vettem hát másikat, ez meg fexik a polcon... :(
van egy Apac Viewcomp 878-as kártyám, amit szeretnék XP alatt használni. a gondom az, hogy a DScaler nem tudja rendesen behangolni az adókat, sokat nem talál, és ami megvan az is elég rossz minőségű (a hanggal nincs semmiylen gond, csak a képpel)
már az elején rosszul indult, mert nem találtam jó drivert hozzá, végülis egy Conextant bt878-asnak ismerte fel, ami a chipset szempontjából nem rossz, mert az stimmel. de sehol nem találtam ehhez a kártyához való drivert, főleg nem xp alá.
ezzel van a gond, vagy csak valami beállítási eltérés a DScalerben?