Mind a két tipusra kb ugyanolyan erők hatnak.......elég sok--viharban tonna a mértékegysége. !
Ezért látni annyi állvány,lapáttörést.
De még a távvezetéki oszlopok is megadják magukat.
A levezető hajlékony kábelt meg kell"kopasztani "(a külső köpenytól) ráhagyni egy keveset pluszban , s dugaljat a lenti végére . S havonta ,félévente kitekerni.
Az a tervem, hogy egy szélturbinával egy töltésvezérlőn át akkumulátort töltök, amiről egy stabil 40W-os fogyasztású tavi keringetőszivattyút üzemeltetnék.
Az lenne a kérdésem, hogy ha csak hobbiból, "játszásiból" is, de beruházok egy kínai 5 lapátos, 600-800 W teljesítményűre datált mini szélerőműbe
és teszem azt jól fel is fogatom -mondjuk a kerítéshez a kerten belül-, mi történhet a manapság nem ritka szélviharok közepette?
A kontroller persze nem engedi az akkumulátort túltölteni, de a szélturbina nem fékezi le magát valamilyen saját védelemmel? A lapátok eltörhetnek
Direkt Drive mosógép motort ajánlok ha kicsit viszalapozod a fórumot nemrég tetek fől róla képet de szélkerékhez. Én ezel kisérleteznék és talán a vizikerék fordulatát szijtárcsás átételel fölpörgetném. A motorhoz nem kell semi csak a tekercseket kell átkötni ahogy ajánlották.
Te milyen motort ajánlanál,választanál ilyen kicsi fordulathoz?Vagy inkább hagyam,ne is kínlódjak kicsi lesz a hozzam?Csak azért kérdem mert egyáltalán nem értek ehhez!
Hát ilyen adatokat nem tudok!Talán 5-600as fordulatott el tudnék érni ha kicsit esne a víz rá.
"A mosógépmotor kb 1560 1/min tól tudna felgerjedni." Ez most mit jelent? "De generátorból lehet 30 '/min túl is....." azt mondták a generátor nem jó mert kel neki előtöltés vagy mi!
A kertünk végén folyik egy kis patak!Oda tennék egy pl. Mosógép motort az mennyi watt áramot termelne csak kb-ra?vagy mi termel jobban milyen motor?Ugye ez állandóan termelne nem úgy mint a szél.Köszönöm a válaszokat előre is.
Sziasztok! Rég voltam a fórumban! Újra el kapott a szélerőmű építhetnék! Szereztem mosógépből Direkt Drive motort! Most készülőben a tartója és csapágyazása! Vélemény? Lehet belőle valamit ki hozni? 12V-os lúgos akku csoportot töltene!