Szervusztok! Eladom: Ernst Leitz Summaron f=3.5cm 1:3.5 LMT objektívet. Fókuszmenet, rekeszállítás kitűnően működik, üvegek tiszták, állapota képek szerint. Sn.: 1061516 Ár 95e.ft. (mielőtt nagy levegőt veszel, és....., nem kérek kommentárt. a darab magáért beszél, ha nem érdekel akkor no kommentár pls) Személyes átvétel Bp. 4. 15. ker.
Szerviz utáni állapot, redőnycsere, mechanika/optika tisztítva, beállítva. 1953-1954-es évjárat az "S" kiadás. Maga a márka aránylag ritka manapság, errefelé legalábbis.
Az obi egy másik gépről van kölcsönben" ehhez egy 135-ös japán obi van amivel autentikus.
Igen a Tiéd az egyik. Megértelek, de arra vigyázz, hogy csak teljesen azonos alkatrészt cseréljél ami csak hasonló azt ne! Talán egyszer nekem is lesz egy :) Azt mindenképpen jelzem majd!
Van egy nálam. Szerintem a számokat már leadtam neked.
Sajnos roncsom , ezért továbbra is keresek hozzá momikon sérült vagy hiányos (pl lencse nélküli) donort, mert egészségeset nem lenne szívem tönkretenni.
A FED/Zorki a 30-as évekbeli Leica II-nek a kópiája. Egyre csökkenő, egyre gagyibb, elnagyoltabb kivitelben. A gyártási kultúra nem létezett a minőségi másolásához.
A belinkelt Leica IIIf-en a hosszú időknek is van óraműve és tárcsája a gép frontoldalán. Ilyen FED/Zorki I nem létezett csak néhány darab prototípus. A IIIf-nek öntvény váza volt, kívülről is látszik. A FED/Zorki I örökre megmaradt a 20-as,30-as éveknek préselt lemezvázas Leica vonalnál.
Leica II-est szoktak FED/Zorki-ból reszelni de ha valaki már fogott a kezében kortárs Leica-t, ordít a minőségbeli különbség a szovjet vonalhoz képest.
Ez semmilyen összegfüggésben nincs azzal hogy hamis e vagy sem.
Átverés lenne ha valaki Leica néven szeretne eladni egy eredeti Leica gépet...? Mi ebben az "trükk"?
Tény, hogy rendesen fölé lőtt még az eBayes áraknak is de ez megint nem vonja kétségbe hogy ez egy Leica. Tekintve hogy egyetlen FED vagy Zorki gép sem hasonlít rá. Még távolról sem...
Látszik a fölső deknin a leköszörülés nyoma, ahogyan eltüntették a FED feliratot, meg valami más feliratot, vagy jelet. Ezt általában nem tudják jól megcsinálni. Ha kézbe veszed, a visszatekerő kioldójánál ott szokott maradni az eredeti cirill betű, a németek meg latin betűt használnak. Azon kívül ennyi pénzért már lehetne egy tisztességes leírás, meg éles kép, főleg ha csak annyi a dolog vele, hogy leteszi a gépet az asztalra, és megvárja, amíg élesre áll a teló. Meghát az obiról sincs egy szó sem, nem is látszik a felirata, sem az állapota.
nyilvan egy pont ugyanolyan vastag lenne az idealis de sztem eleg lehet egy ilyen kitermelt is, az is eleg vekon. kalibralni erdemes a kis tukornel, nem ismerem a gammat de mindegyikben szokott lenni allitasi lehetoseg. no meg az is kerdes hogy mennyire kell ennek pontosnak lennie, manapsag mar inkabb eszmei mint gyakorlati haszna van az ilyesminek.