Keresés

Részletes keresés

surmi Creative Commons License 2004.02.08 0 0 610
Hagyd!
Akarmit csinalsz, akkor is kiderul hogy egy f@sz antiszemita vagy, es ehhez meg csak nem is kell latnia teged az olvtarsnak... Es meg o nyilatkozik a kritikatlan elitelesrol...

surmi

Előzmény: Törölt nick (607)
surmi Creative Commons License 2004.02.08 0 0 608
OOOOOOOOOOO, es elkaptuk a lenyegi kerdeseket, pl. Szabo Gyozo vezert illetoen :)
Egyebkent igazad van, tenyleg fel tudott szallni, kesobb esett le majdnem...

Aki ezen nevetett, az nem latott meg Gyalog Galoppot v. Bryan eletet... De ez szigoruan csak az en velemenyem...
Akkor mar en is megkerdezem, hol nezted... ahol rohog rajta az egesz mozi... Asszem az ottani magyarok vezerei nezhettek ki valahogy igy :))))
BTW, ezt elcnek szantam, kar megsertodnod.

surmi

Előzmény: csakis_3 (602)
Törölt nick Creative Commons License 2004.02.08 0 0 607
Nos, ha az eddigi 596. beírás -közöttük ballib és "független" filmkritikák - elolvasása sem volt elegendő számodra hoigy "világos legyen", akkor sajnos én nem segíthetek....

Nahát.

U.I. Én például ÉPITETTEM házat.

Előzmény: Törölt nick (604)
Törölt nick Creative Commons License 2004.02.08 0 0 603
"neked mi fájdalmas? Hogy visszajött az elrabolt lakás tulajdonosa Auschwitzból? Azt elhiszem."

Totál megzakkantál?
Mert hogy "hivatásos" magyargyűlölök itt elkezdtek megint segédfikanickeken őrjöngeni/személyeskedni/ávót követelni - az a legbiztosabb jel hogy a topic témájával valami iszonyatos gáz van...( a filmet már meg sem kell tulajdonképpen nézni, annyira világos már minden:)))

No de, mielött még állitólag ebédet mentél főzni, te még normálisnak néztél ki...:((((

Nahát.

Előzmény: Törölt nick (601)
csakis_3 Creative Commons License 2004.02.08 0 0 602
Én nem hirtelen felröhentésről írtam, hanem nevetésről. Az egész mozi szinte végig nevetett a filmen. Mellesleg tényleg jól megnézted a filmet, ha olyanokat állítasz, hogy Szabó Győző nem tudod felszállni a lóra, mert olyan jelenet nem is volt a filmben. Olyan igen, hogy induláskor hátraesett, de nem esett le a lóról.
Előzmény: surmi (600)
surmi Creative Commons License 2004.02.08 0 0 600
Nem... a hirtelen felrohentes az nalam nem nevetes. Soma vagy Korda megjelenesekor volt ilyen.
De mondjuk azon, hogy Szabo Gyozo nem tud felszallni a lora, meg hogy hanyni akar a kumisztol... Megjegyzem, nem sok 12 even aluli volt valoban.
Dunaujvarosban neztem, ha mar ennyire kivancsi vagy.

surmi

Előzmény: csakis_3 (598)
Rohadt Dög Creative Commons License 2004.02.08 0 0 599
Istenkém, te már tényleg nem vagy magadnál. Ennyi baromságot egyrakáson...
Előzmény: Törölt nick (597)
csakis_3 Creative Commons License 2004.02.08 0 0 598
Azert sokmindent elmond, hogy 12 evesnel idosebbnek tuno hang gazdajat nem nagyon lehetett hallani nevetni...
Nem tudom, te hol nézted meg, de ahol én voltam, ott bizony 12 éven felüliek is nevettek rajta. (Megjegyzem, mintha nem is lettek volna 12 éven aluliak a nézőtéren.)
Előzmény: surmi (595)
Törölt nick Creative Commons License 2004.02.08 0 0 597
"Felteszem, te se nagyon érted, miért kopiztad ide ezt a cuccot... "

Hát hogy lásd, milyen hozott anyagból dolgozott
a Napfény íze stábja, amíg elöállitották a "jó ávós"
alakját megtestesítő Sonnenschein figuráját...
(szavad nem lehet a forrás miatt:)))))

Hát ezért a történelmi "mitoszteremtő" kísérletért bizony jogosan röhögtek egyesek, akik még emlékeznek az AVÓ fénykorára...

Igaz, abban az esetben ( a Napfény ízénél)a mítoszteremtés és nem mítoszrombolás (mint a Magyar vándornál) volt fontos, ugye...
Az "más".

Vagy majd nézzük meg a szintén állami egymillirádból alkotott Sorstalanság mítoszrombolását...

Nahát:)

Előzmény: Rohadt Dög (590)
surmi Creative Commons License 2004.02.08 0 0 595
Tegnap megneztem... Ekkora fost en mar nagyon regen lattam... Ha nem a sor kozepen ultem volna, bizisten kijovok.
Azert sokmindent elmond, hogy 12 evesnel idosebbnek tuno hang gazdajat nem nagyon lehetett hallani nevetni...
Az, hogy magyargyalazas lenne, az meg szinigaz. A magyar filmmuveszet meggyalazasa.

surmi

FREEDOM OF PRESS Creative Commons License 2004.02.08 0 0 594
Ennyire elgyávult a részeges, vagy mi?

Vagy zsarolják valamivel?

Előzmény: Törölt nick (591)
Törölt nick Creative Commons License 2004.02.08 0 0 592
" Brian élete miatt fellázadt az anglikán egyház?"

Na ne viccelj..:))))

Az 1979-ben készült Brian élete ellen kereszténygyalázás miatt tüntettek....
De még hogy...
Még jelszó is volt:
Python = kigyó = Sátán.

Előzmény: MZ/Y (586)
Rohadt Dög Creative Commons License 2004.02.08 0 0 590
Felteszem, te se nagyon érted, miért kopiztad ide ezt a cuccot...

Na, leegyszerűsítem a kedvedért, hogy ne kelljen turkászni archívumodban fölöslegesen: a te gondolkodásod áll a 44-es viceházmesterek szintjén.

Előzmény: Törölt nick (588)
Törölt nick Creative Commons License 2004.02.08 0 0 588
"Nagyon alacsony nívójú zsidózás, amit itt előadsz: 44-es kalauz-viceházmester-tömbfelügyelő szintű elmélet. "

Tudom, tudom....

A pártmúzeum

NSZ • 2003. július 5. • Szerző: Ungváry Krisztián

Valójában az ÁVO és az ÁVH vezetésében, tehát a kiállított tablón szereplő személyek között egyetlen egykori nyilas pribék sem szerepel. Nem is szerepelhet, mert az intézmény alapítói, illetve vezetői között egyetlen korábbi nyilas sem akadt, és szerepük az egyszerű ávósok között sem volt említésre méltó. Arról, hogy a vezetők közül hányan voltak bűnözők, a történeti kutatás egyelőre nem rendelkezik megbízható adatokkal, az állítás tehát felesleges denunciálás. Az ávósok egy része csakugyan meggyőződéses kommunista, azaz „szélsőbaloldali elem” volt. Többeknél a bosszúállás is felvetődhetett szempontként, hiszen az ÁVO kezdeti vezetői kivétel nélkül zsidó származásúak voltak, és munkaszolgálatosként a diktatúrát először az áldozat oldaláról ismerhették meg.

-------

No igen.

Előzmény: Rohadt Dög (584)
FREEDOM OF PRESS Creative Commons License 2004.02.08 0 0 587
Nem azért jár ide, hogy érveljen, hanem hogy beleszarjon a ventillátorba. Erre élvez. Afféle agyi szexuális perverzió, amit csinál, felturbózva a Magyar Fórum, Demokrata, MaNem kivágásaival.

Tulajdonképpen érdemes nézni, amit művel, mert rávilágít a mélyen frusztrált hungarista magatartásra.

Előzmény: MZ/Y (586)
MZ/Y Creative Commons License 2004.02.08 0 0 586
Jó drága provokáció...
off
Ha megnézed itt a jobbosok egy részét, látod, hogy lelkesen égetnének izraeli zászlót. Mégis, mikor megteszik, a fidesz rögtön provokációt emleget. Mióta megvan a "zászlóvivő", hallgat. Agyatokra ment ez a provokáció-elmélet.
on
Mégegszer: a Gyalog Galopp miatt kitört Angliában a forradalom? Mert abban igazán röhelyes volt a király. Brian élete miatt fellázadt az anglikán egyház?
Előzmény: Törölt nick (580)
Rohadt Dög Creative Commons License 2004.02.08 0 0 584
Az a sok térdét csapkodó antiszemita röhögő az te voltál egyedül, kisfiam.

Nagyon alacsony nívójú zsidózás, amit itt előadsz: 44-es kalauz-viceházmester-tömbfelügyelő szintű elmélet.

Mellesleg, kérdezd meg műveltebb ismerőseidet, hogy az Ószövetség és annak mítoszai vajon nem részei-e a keresztény Szentírásnak?

De mindegy, te a barlangrajzokat sem érted.

Előzmény: Törölt nick (577)
Törölt nick Creative Commons License 2004.02.08 0 0 582
"1./ Szabó István filmjét Robert Lantos szponzorálja, fuj.
2./ Herendi filmjét a magyar adófizetők szponzorálják, fuj.
Neked mi lenne a jó? Jelzem, az a megoldás nem ér, hogy "ne készüljön el egyik se!"

Hát pedig egyszerü a megfejtés...
A megoldás az a bizonyos kettős mérce.

Vagyis ha Robert Lantos és tsainak pénzt ér hogy a magyar történelem egy részét "hamís mitoszokkal"
mutassák be, akkor érjen legalább annyit az állami (adófizetők) pénze is...:)

Vagyis: tessék csak békén hagyni a magyar történelmi múltat.
Túl eleven, túl érzékeny, bizonyos tekintetekben túl fájdalmas, ahhoz hogy dilletáns pancserek elégítsék ki rajta kísérletező, fikázó kedvüket.

De ha mindenáron ragaszkodnak, akkor a SAJÁT javasolható (bögyörö , múlt, stb.)

Előzmény: Törölt nick (581)
Törölt nick Creative Commons License 2004.02.08 0 0 580
"Ha úgy lenne meg a lottó 5-ösöm, mint ahogy előre tudtam, milyen hörgés lesz jobbról a film miatt... "

Mondjuk, ezt nem volt kunszt kitalálni....
Annál mindenesetre egy fokkal kisebb, mint előre tudni hogy megint egy újabb (sikertzelen, ballib) provokáció...

Ha sportpéldával akarom illusztrálni: mint a Fradi "várszegisitése"...
Azt is előre tudta mindenki. Az elözményt, a szándékot de még a végeredméynt is.
Úgy is lett.

Nahát.

Előzmény: MZ/Y (571)
MZ/Y Creative Commons License 2004.02.08 0 0 579
Miért, nem hörgés ami itt folyik? "Nem láttam, de tudom."
Előzmény: Törölt nick (572)
TaXiN Creative Commons License 2004.02.08 0 0 578
Nem értelek. Aki ismeri egy kicsit is az indexet, az tudja, hogy GORILLA-nak van ugyan véleménye a dolgokról (BIZONYOS dolgokról, a többivel nem törődik), de ez nem derül ki, hiszen a legfőbb és nem is különösebben titkolt célja, hogy olyan dolgokat irkál be, amiről feltételezi, hogy másokat bosszant.
Ittlétének egyetlen oka és célja, hogy azon szórakozik, hogy másokat felidegesítsen.
Előzmény: geszthi (563)
Törölt nick Creative Commons License 2004.02.08 0 0 577
Nézd.Volt pölö egy "Napfény íze."
Tény, hogy a "kanadai" Robert Lantosnak fontos volt finanszírozni pl. Sonnenscheinék történetét...
És bár az "jó ávós" Sonnenschein figurájánal a sok rohadt antiszemita gyalázatosan térdét csapkodva röhögött a moziban, hogy azért a Bauerék nem éppen így festettek anno,azért kétlem hogy ez lett volna az alkotók szándéka hogy kifigurázzák a történelmüket...
Használták is, propagandának.

Volt itt -egy kritikában- egy mondat, hogy aszondja "hát már a történelmünkön sem tudunk röhögni"?

No de könyörgöm: miért kellene NEKÜNK egyáltalán a történelmünkön röhögni?

És Herendiék ha már "hamís mitoszok lebontásában" szeretnének jeleskedni...ott már bizony talán jogos a felvetés hogy drágáim,inkább a SAJÁT , égőcsipkebokorral diskuráló, vöröstengert bottalverő (és azzal szétnyitó) messiásváró (...)/behelyettesithető széles történelmirepertoár)) népednek/történelmednek "bonts le" a mitoszait ...
Azt fikázzák napestig.
Oszt utána vagy röhögünk rajta vagy nem.

De ugye, az "más". Spielberg már azon fáradozik hogy az ő "történelmi" filmjei alapján tanítsák a történelmet az iskolákban...
(Még a rajzfilmjei is a legendák sulykolása.)
És miközben - lásd Gibson filmjét- bezzeg úgy ugranak mint akiket a darázs csípett hogy a Kajafás mondatait vágják ki...

Szóval.

" Megbuktatta magát a film, nem elég ez? "

Nem.

Előzmény: voks02 (576)
voks02 Creative Commons License 2004.02.08 0 0 576
"Változatlan a kérdésem: ha ez így van ahogy a Népszabadság írja,akkor viszont miért kellett egy ilyen rémségesen elkúrt filmhez a MAGYAR történelmet díszletként felhasználni?"

Pofonegyszerű a válasz: ugyanis a filmeket elôbb szokták elkészíteni, és késôbb, mikor elkészítették, akkor szoktak megbukni (vagy akár sikeressé válni). Ami kérdést felteszel, az komplett butaság, nem látod? Gondolod, hogy Herendi rémségesen rossz filmet akart készíteni?

"Vagy az már védtelenül ki van szolgáltatva minden pancser humrozálási kísérletének?"

Egyébként természetesen, persze. Miért, gondolod, valaki kivont karddal védi? Ez szokott történni, hogy ha pancsernek bizonyul az alkotó, akkor csúfosan megbukik. A magad részérôl örülhetnél az egésznek, bôven elegendô lett volna akkor felhorgadnod, ha maró szatírájú, ámde kiváló film születik: akkor félthetnéd, ha nagyon akarnád, amit amúgy egyébként nem kell félteni. De így, mire ez a nagy hangoskodás? Megbuktatta magát a film, nem elég ez?

Üdvözlettel,

Péter

Előzmény: Törölt nick (534)
Franky4F Creative Commons License 2004.02.07 0 0 575
Egy részével egyetértek amit mondtál. De ez a mentalitás nem polgári keresztény. Mind a jobb mind a baloldalon van ilyen. Azt fújjuk amit felülröl mondanak, beállunk a csatasorba! A Fidesz fasiszta az MSZP kommunista. Így egyszerübb az élet. Vannak a jók (mi) és vagytok ti a gonoszak, hazaárulók, magyargyalázók, keresztényellenesek, nácik, lumpenprolik, fehérjehalmazok.

Éljen a Piros rádió!

Előzmény: geszthi (573)
livefast Creative Commons License 2004.02.07 0 0 574
"NO ez a nagy magyar kereszteny polgari mentalitas!"

Ilyenkor azért Mel Gibson neve eszedbe juthatna...

Előzmény: geszthi (573)
geszthi Creative Commons License 2004.02.07 0 0 573
"nem feltetlenul kell megnezni ahhoz, hogy az embernek sok szempontbol meglegyen rola a velemenye (megalapozottan)"

NO ez a nagy magyar kereszteny polgari mentalitas!

Ugyanezt jatszottak el a Krisztus utolso megkisertese kapcsan. Ahol bevallottan nem lattak (nem is akartak) de azt hatarozottan tudtak, hogy ez kerem gyalazat.

De ugyanez volt a Nitsch kiallitasnal is, elvegre a Bibliat sem kell olvasni ahhoz, hogy a mi nagy kerestzneyeinknak meg legyen a velemenye rola, hogy ilyeh nincs benne es kesz!

Kulonosen, ha meg Mozes masodik konyveig sem jutottak el benne...Es ezt nem en tettem orszagos hirre (itt az indexen igen:-))))) hanem Bencsik!

No ezt kapd ki! Ide vezet ez a "nem kell ismerni, hogy hoborogjunk rola" mentalitas. Ez kereszteny demokratakat lebogeto illeto most a nagy hosuk...

Előzmény: Törölt nick (562)
MZ/Y Creative Commons License 2004.02.07 0 0 571
Ha úgy lenne meg a lottó 5-ösöm, mint ahogy előre tudtam, milyen hörgés lesz jobbról a film miatt...

A Monty Python csoport meg angolgyalázó? Kérdezzétek meg az angolok véleményét.

DegeneraBocsinka Creative Commons License 2004.02.07 0 0 570
Miattatok fog veszíteni a jobboldal. És a tökéletesen félreértelmezett állampolgári aktivitásotok miatt. Menjetek tüntetni a mozik elé, had szavazzon a baloldalra minden ingadozó, aki jól szórakozott a filmen.
Előzmény: Törölt nick (562)
DegeneraBocsinka Creative Commons License 2004.02.07 0 0 567
Megnéztem. Bár van benne sok üresjárat, és se az eleje, se a vége nem az igazi, tulajdonképpen szórakoztató kis film.
És tudjátok miért jó igazán? Mert a mélymagyarok azon rágnak be, hogy szerintük magyargyalázó, a libsik meg azon, hogy szerintük magyarkodó, főleg a vége.
Pedig ez csak egy könnyű film. És az utóbbi idők felhozatalához képest meglepően jó.
geszthi Creative Commons License 2004.02.07 0 0 566
Ja es ugye a Harry Potter ellen is volt a kereszteny felhaborodas a boszorkanysag nepszerusites e miatt itthon is...
Előzmény: geszthi (565)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!