Az nem típusazonos? Ha sima Kadettról lenne szó, az mitől más? A változás a jármű közlekedésbiztonsági és környezetvédelmi jellemzőit hol éás mitől rontja le? Sima kifogás, hogy nehezítsünk valamin. A Cabrio techikai felépítése, ugyanaz, mint bármelyik Kadett...
Elméletileg igen, de gyakorlatilag igyekeznek mindenbe belekötni, teljesen mindegy, jogosan, vagy jogtalanul, semmi nem számít, csak az, hogy szivassák a népet.
A pénteki Este című műsorban nyilatkozott Kovács Kálmán, az Autóklub jogásza. Szerinte a törvényben az van, hogy "számviteli" bizonylat kell, ami lehet egy kimutatás, és ez készülhet utólag is, illetve persze vissza is lehet dátumozni. Persze az eladó közreműködése nélkül ez nem megy, mert neki kell aláírni. Ezek szerint ez a kiegészítés valami olyasmit tartalmaz, hogy 1 db X autó, ára X millió, amely tartalmazza az X százzeer forintos regisztrációs adót. Azt mondta, hogy ezt el kell fogadniuk.
Én nagyon szivesen indítanék pert az állam ellem emiatt az elbaszott szabály miatt - én úgy vettem a kocsit, csoka kereskedő befizete a regadót egyik nap, másik nap eladta nekem, persze nincs külön a szerződésben a regad, de nyilván a kereskedő nem alturista, hogy a regadt ne hárítsa át... Szóval várom azokat akik hasonló cipőben járnak:)
Csak azok nem kapják vissza a különbözetet, akik nem tudják bizonyítani, hogy egyáltalán befizették. A probléma onnan fakad, hogy a VPOP maga sem tudja, hogy hány esetben adták ki úgy a befizetési igazolást, hogy nem történt meg a befizetés. :DDD Most meg elvileg tejelniük kéne mindenkinek, de nem tudnak elszámolni némi pénzzel.
Én is ezt írtam, csak a másik feléről közelítettem meg.
T Í P U S A Z O N O S ez a kulcsszó! Ha a Passat-ot nézzük, abban volt 1,9TDI 90LE, 110LE, 116LE PDTDI, 2,5 V6 TDI 150LE. Ez mind típusazonos motor! Ezek beépíthetők. Ha a Kadettbe szeretnél dízelmotort beépíteni, az maga a kész szívás, és ezt le is írták, miért. Ha sima kadettről lenne szó, az más lenne... De az meg anyagilag nem éri meg! Mélem publikus, ha kell esetleg segíteni valamiben.
Ebben biztos vagy? Motorcsere előtt állok, benzinest cserélnék dízelre.
Ezt írta a NKH/KF:
Opel Kadett Cabrio motorcseréje: A közúti járművek forgalomba helyezésének és forgalomban tartásának műszaki feltételeiről szóló többször módosított 6/1990.(IV.12.) KöHÉM sz. rendelet 3.§. (5) bekezdése előírja, hogy a forgalomban lévő jármű kialakítása, felszereltsége és tulajdonságai csak abban az esetben változtathatóak meg, ha a változás a jármű közlekedésbiztonsági és környezetvédelmi jellemzőit nem rontja le, viszont gyárilag a „Cabrio” változatot nem szerelték diesel motorral. Az átalakítási eljáráshoz benyújtandó dokumentációnak ezért részletesen vizsgálnia kell beépíthetőség feltételeit és a cserélendő, utólag beépítendő alkatrészek, szerkezeti egységek leírását is. Célszerűnek látjuk márkaképviseleti igazolás becsatolását a fentiek alátámasztására.
Azt már tudom, hogy engedélyeztetni kell a KPM-nél, és ha típusazonos a motor az autóval, akkor kiadják az engedélyt az átalakításra. Úgy már hivatalos a motorcsere, és nincs akadálya az átírásnak.
sziasztok. én is most jöttem a vámhivatalból,és azt nem értem ,hogy a pénzt eltudták venni hamar,de vissza nem ekerják adni ,mert tudják hogy nem lehet ezeket beszerezni,hijába van meg a reg .adó befizetésről a számlánk,az még kevés. valaki tud valamit kérem írjon.azért nem éertem mert a számító gép világába ott a nyoma mindennek,csak akarni kéne.
Sziasztok! Kellene segítség egy motorcserés ügyben. Ha kiveszem a '98-as évjáratú 1,6-os benzines Passatból a halott motort és belerakok helyette egy 1,9-es PDTDI dízel motort, akkor kell-e regadót fizetnem, és ha igen, akkor mennyit? Köszi.
ez meg nem az ertekaranyos kivetes, amit az unio ki fog verni magyarorszagbol. marciusban ujabb figyelmeztetes jon. az autok erteke nem a hivatalos fix tablazat menten csokken. a masik fontos szempont, hogy a befizetendo osszeg nem haladhatja meg a belfoldi hasonlo auto araban foglalt maradvany regadot. ez egy eleg szigoru plafon, nem lehet figyelmen kivul hagyni, mert ezt jelenti a diszkriminativ adok tilalma. http://regado.blog.hu/2007/01/08/hogyan_szamolunk_igazabol
ha 100 ezer forintot ero allapotaban hozol valamit, a torvenyben szereplo alaposszeg akarmennyi, akar a max. 9,6M is lehet, a befizetod meg sem kozelitheti a 100e forintot.