BaSand könyörgöm. Ideírsz valamit, majd egy 10 évvel ezelőtti cikkre hivatkozol. Link, beszkennelt kép az oldalról??? Legközelebb én is írhatok olyat, hogy "Sztálin erős kezű irányítója volt egy hatalmas országnak. Példaképemnek tekintem" Orbán Viktor, Reform 1991, május.
Én értem, ha érvelni próbálsz ellenpéldákkal, de azért ezt nem ártana igazolni.
(gy.k. fenti Orbán idézet kitalált, soha nem hangzott el, soha nem került papírra)
Az úgy volt, hogy a románok le akartak mondani Erdélyről, de amikor meghallották, hogy Horthy örülne a visszacsatolásnak, sőt politikájának legfőbb célja az, akkor úgy gondolták, hogy "na juszt se!", mert ők tanultak történelmet (vö: Göncz Árpád), és nem szerették volna, hogy Horty egy percig is jól érezze magát.
Vajon kitől származik a következő idézet:
"Nem megyek, nem mehetek el Horthy Miklós temetésére, de hadd tegyem hozzá, ha Kenderesen járok, elhelyezek egy szál virágot ennek a bátor és tisztességes embernek a sírján, akinek politikájával nem azonosulok, de azt is tudom, élete tragikus sorsú volt".
From: Demokraciakozpont
To:
Date: 2003. december 01. 13:30:47
Subject: Arcvonal - december
Kedves Barátaink!
A Demokrácia Központot az alábbi üzenet továbbítására kérték fel:
Az Arcvonal Irodalmi Kávézó decemberi programja:
December 1., hétfő 18 óra
Harmath István író, újságíró Chicagói krónikás című könyvének bemutatója és dedikálása
December 2., kedd 18 óra
Balázs Fecó, Vizi Márton, Géczi Erika és Szabó Csilla közreműködésével és dedikálásával az Élsz-e még? című CD bemutatója
December 3., szerda 18 óra
Szlovén est a Szlovén-Magyar Baráti társaság rendezésében
December 4., csütörtök 18 óra
Seszták Ágnes vendége Balczó András
December 5., péntek 18 óra
Miklós napi rendezvény
Horthy Miklós est Tilly Gabriella közreműködésével. Zongorán kíséri Hegedűs Valér.
December 6., szombat 10-12 óra
Tökmag Népi játszóház
December 7-24.
Karácsonyi vásár
December 7., vasárnap 17 óra
Büki Attila: Félvilág című könyvét bemutatja dr. Kovács József László, akvarelljeinek kiállítását megnyitja dr. Kelényi István. Közreműködik Szabó
András előadóművész.
December 8., hétfő 18 óra
Melocco Miklós szobrászművésszel beszélget Csúri Ákos
December 9., kedd 18 óra
Gubcsi Lajos: Üzenet a végekről című albumának bemutatója és dedikálása
December 10., szerda 18 óra
Gyurkovics Tibor: Drámák című könyvének bemutatója és dedikálása. A szerzővel Balatoni Mónika beszélget.
December 11., csütörtök 18 óra
Seszták Ágnes és vendége
December 12., péntek 18 óra
Vendégünk Gyürk András, a Fidelitas elnöke
December 13., szombat
10-12 óra: Tökmag Népi játszóház
18 óra: Jókai Anna estje - Ima Magyarországért
December 15., hétfő 18 óra
Csúri Ákos: Jegyzetlapok című könyvének bemutatója. A szerzővel Bayer Zsolt beszélget.
December 17., szerda
17 óra: Csete Ildikó új könyvének bemutatója és kiállításának megnyitója
19 óra: Hanczár Jánossal beszélget Csúri Ákos
December 18., csütörtök 18 óra
Seszták Ágnes és vendége
December 19., péntek 18 óra
Tiffán borkóstoló. Beszélgetés Tiffán Zsolttal.
December 20., szombat 10-12 óra
Tökmag Népi Játszóház
Minden érdeklődőt szeretettel várnak az Arcvonal Irodalmi Kávézóban (1052 Budapest, Haris köz 3., tel.: 318-0300, e-mail: irodalmikavezo@freemail.hu).
Nyitva tartás: hétfőtől-szombatig 10-22 óráig, vasárnap 15-22 óráig