Nem mentem be pénteken kórházba, mert aznap már csak a laborokat tudták volna megcsinálni, a szívultrahangot meg a többit nem, és közben jönnek a vendégek, kaptam cserepes gyönyörű virágot a nagyfiamtól meg puszát :-) meg dísztáviratot meg sms-t...és délután még jön a család és a barátok.
Tegnap a szomszédom átvitt amúgy házi szerelesében a fodrászhoz kocsival, nagygenerál, még műkörmöm is lett, de olyan, hogy épp akkora, mint egy igazi és natúr színű, tehát nem látszik...ilyet szerettem volna régóta. A nagyfiam velem tartott, csinos fejelett és Gergő, a csodafodrász VÉGRE RÁBESZÉLTE, HOGY MENJEN FEL A KOZMETIKÁBA ÉS A GYEREK GYÖNYÖRŰ LETT ÉS AZ ÚJ HAJÁT ÚGY CSINÁLTÁK MEG, HOGY ESKÜSZÖM, MEHET FOTÓZÁSRA!!! BELEFESTETT NEKI TINCSEKET, DE OLYAN TERMÉSZETESEN, HOGY ÉPP ALIG LÁTSZIK! És örült ő is, ez a legfontosabb.
Ez mégiscsak egy erőszakos beavatkozás...eszembe nem jutna óránként alávetni a gyerek orrát a tortúrának, amúgy meg hivatalból rúgkapál is ellene.
Logikusan hangzik. Mivel nem vagyok orvos, vitatkozni se tudok vele.
A mi dokink meg azt mondta, hogy annyiszor szívjam ki, ahányszor azt akarnám, hogy orrot fújjon. Ha benne marad a trutyi, az mindenféle rosszat okozhat a fülében, arcüregében, torkában. (ez utóbbit szakszerűbben fogalmazta meg, de én ennyit értettem meg belőle) Ez is logikusan hangzik. Ezt is egy doki mondta.
Én is éppen azt akartam javasolni, hogy az orrporszívót lógatva és a fűtőtesten kéne szárítani, ha ilyen gyakran van rá szükség - a víz egyébként valóban tönkreteszi a porszívót. Nagyeszű férjem anno a kedvenc kéziporszívómmal porszívózta fel a dinnyemagokat a lecsöpögött görögdinnyelével együtt, abban a pillanatban ki is égett, dobhattuk ki...
Én ilyenkor, fűtésidőben a radiátoron szárogattam az orrszívó csövét. Amúgy meg mindig lógatva szárítottam, úgy kicsöpögött hamar.
Én nem is a víz miatt aggódnék, mert azért a tartós használata megsínyli a pórszívót. Nekem egy tönkre ment miatta. Bár akkor vagy 2 hétig szinte folyamatosan használtam, két gyereknél.
Hát köszönöm a javaslatokat. Én a korábbi tapasztalataim miatt hozzá sem nyúlok a hagyományos sütőtökhöz, hanem ezt a narancssárga, körteformájú cuccot vettem, ezt egyáltalán nem gond feldarabolni. Pároltam, turmixoltam, már a fagyasztóban csücsül, és várja, hogy megszavazzák őt a legkisebbnek. Almát vagy krumplit majd az adandó alkalommal keverek hozzá.
Sziasztok, megint itt vagyok tanácsért. (szóljatok, ha már unjátok, de a leggyorsabb legjobb válszokat mindig itt kapom:-))
A legújabb problémám az orrszívó.
2 napja taknyos a lelkem, úgyhogy lekerült a polcról a rettegett szerkezet, amitől mindig is féltem hogy egyszer használnom kell.
Nem is olyan nagy ügy, már a gyerkőc is összebarátkozott vele, legalábbis már nyugodtan tűri a műveletet. Már arra is rájöttem, hogy hogy kell kitisztítani a kütyüket.
Szegény porszívóm miatt viszont aggódom.
Mert ugye kb. óránként használnunk kell, ha jót akarok magamnak használat után rögtön elmosom az alkatrészeket. Két használat között viszont nem szárad meg teljesen, itt-ott marad még benne pangó víz. Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de nem árt az a porszívónak, ha óránként beszippant egy kis (minimális) vizet? Meg különben is, azért ez csak egy elektromos szerkezet.....?!?!? Ti hogy csináljátok?
Nagyon szeretem, de eddig még csak készen kaptam a tányéromra.
Na, a múlt héten beszereztem egy szép példányt hogy majd én megsütöm. A sütéssel nem is volt gond, de a darabolással.....te jó ég!
Valamiért én azt hittem, hogy ez olyan keménységű, mint mondjuk a cukkini, vagy a normál tök.
A nagy késem épp a mosogatni való kupac alján csücsült, gondoltam sebaj, majd elfarigcsálom a kisebbel. Aha. Rövid úton elővettem a nagykést és elmostam. Aztán kifentem a nagykést, aztán elővettem a húsbárdot és egy kalapácsot.
Mire készen lettem, csodálkoztam, hogy megvan még mind a tíz ujjam.:-)
Én nyersen fagyasztottam, utána meg pároltam a gyerekeimnek. Mondjuk, én valamiért nem adtam sütve egy év alatt. Ennek már nem tudom az okát, miért volt így.
Én pl lefagyasztottam az unokámnak idén is 15 kiló illatos bioőszibarackot, isteni igazi íze van, nem az a radírgumi jelleg ami csak a szemet csalogatja. Eltettem úgy is, hogy meghámoztam, összeturmixoltam, meg úgy is, hogy egyszerűen csak darabokra vágtam - míg csak pépeset ehetett addig önmagában ette, most meg a lányom joghurttal, piskótával, akármivel apróbb darabokban adja neki.
Télen teli van minden piac sült sütőtökkel, annak csak a belét kell átturmixolni, máris ehető...
De ha le akarsz fagyasztani, akkor vegyél most sütőtököt, kockázd fel a belét, párold meg, aztán ha kihűlt, pépesítés után tedd apróbb műanyagdobozokba és be a mélyhűtőbe.
Belekottyanok a readonlyból: kérek szépen tippeket sütőtök/sülttök tartósításra, mert a babámat majd tél közepén kell elkezdeni hozzátáplálni, és nem akarok csak gyári konzervet adni neki. Próbálta már valaki fagyasztani? Kösziii...
Off az exem küldött egy viccet emailben: mi a különbség a gyufa és a nő között? Semmi. Ha nedves lesz, b****hatod.
A nagyfiam itt áll mellettem, ő úgy csinálja, (most diktál) hogy ő elkéri a laptopot az apjától, azon zenét hallgat, a fülhallgatót bedugja, aztán bekapcsolja a tévét és mindezt az ágy mellett...
Most szaporítottam ( kényszerűségből ) egy csomó pletykát. Majd ha kigyökerezet, szólok. Olyan hosszúak voltak, hogy szanaszét szabdaltam őket. Má a fél kerület az én pletykatenyészetemmel él együtt :)
Most előbb ránéztem a nagyfiamra, háát micsinál a lökött kölke? egyújjas kesztyűben a matekleckét. áááááá rövidesen a sárgaházba kötök ki úúgy leépülök itthon szellemileg :)
A bortonben is be lehetne vezetni hogy a rabok negyevente szavazhatnak arrol, hogy a smasszerek milyen szinu egyenruhat hordjanak a kovetkezo negy evben. Attol mar szabadsag lesz?
Minden indulo igert allamhaztartasi reformot. Mindin indulo volt kormanyon. Minden indulo szart az igeretekre, elen az allamhaztartasi reformmal.
Demokraciat nem nem lehet importalni, plane egy generaaciokon at masra nevelt orszagba -- sok szerencse mellett is ki kell varni masfel-ket generacionyi idot.
(De itt abbahagyom a politikat mielott valaki teljesen jogosan megsertodik. ;)
Teljesen logikus gondolatmenet. Es nagyreszt ez az alapja az ado(nem)fizetesi moralnak ami ebben az orszagban, meg a hasonloan kormanyzottakban van. Szemben mondjuk Eszak-Europaval.
Ismerjuk be hogy nem sok embert talalsz errefele aki azert fizet adot "mert azt hudehajde jo celokra forditjak amivel egyetertek es jol is csinaljak" nem pedig "mert elszedik anelkul hogy lehetosegem lenne megakadalyozni". Ott ahol kicsit tisztessegesebben gazdalkodnak az osszeszedett penzekkel sokkal nagyobb az elobbiek aranya.
TB ugyanez -- szerinted ha ez becsuletes rendser lenne, ahol valaszthatod hogy nem fizetsz (persze nem is kapsz ellatast) hanyan fizetnek be?
Egyebkent nem mondtam hogy ez igy jo (vagy rossz), csak hogy ez egy realis gondolatmenet.