Új, elnézést kérek. Csúnyán félreolvastam amit írtál. Bocsánat.
A kereskedelemben kapható szarvasgombákat le lehet fagyasztani, de nem érdemes. Felolvasztás után sokat veszítenek a minőségükből. A legfeltünőbb, hogy a kemény gombatest puha lesz, de az aromájuk sem marad az igazi. Ennek ellenére szoktak szarvasgombát fagyasztani. Ráadásúl amennyiben boltból vásároltad a sz.gombát, már nem biztos, hogy friss. Megfelelően tárolva fekete sz.gombák akár két hétig is elvannak a hűtőben. Illetve még ezután is eladhatóvá lehet őket varázsolni. B variáns a zsírban való artósítás. De erről nem sokat tudok, még soha sem próbáltam.
Egy jótanács: A szarvasgombákat csak felhasználás előtt mosd meg, hamarabb semmiképpen se. Ez sokat javít az eltarthatóságukon.
Nem tudom pontosan kire gondoltál amikor a "neki" szót leírtad. Sem pedig, hogy milyen szarvasgombára gondoltál. Azt viszont biztosan tudom, hogy a kereskedelemben kapható szarvasgombák akár nyersen is fogyaszthatóak. S sem embernek sem kutyának nem ártanak.
Persze, igazad van, tekintsük úgy, hogy egy álmos reggelen olyan ,,muppet show két, páholybeli örök elégedetlenkedő öreg tata'' hangulatomban voltam. Rajtam kívül mindenki más örült a felajánlásodnak, meg annak, hogy végre egy szakmai portál készült és üzemel, ez mindenkinek csak a javára válik, kívánok hozzá sok sikert!
Kedves AzHofi, sajnálom hogy ha nem üdvözölhetlek az új fórumon, Téged is örömmel láttalak volna ott. Az új fórum egyébként pontosan egy klikk távolságra van tôled, szerintem ez nem nagy távolság, de ezt mindenki ítélje meg maga.
A soraidból kicsengô keserûséget nem egészen értem. Egy fórumot helyeztem üzembe, és azon pont az a tartalom jelenik majd meg, amit az oda írók beletesznek, s ezek közül én csak az egyik vagyok. A fórumot a saját forrásaimból üzemeltetem, ingyen adom, nem kérek érte pénzt és nem is fogok, nem határozom meg a beszélgetés fonalát és nem is fogom, reklámmal nem bombázom az odalátogatókat, végül pedig mentes vagyok én is és a fórum is minden gazdasági érdektôl. Ha átnézel oda, láthatod hogy egy gyors szerveren futó, számos kényelmet biztosító tematikus fórumot hoztam létre. Nem világos számomra, hogy mit lehet ennél többet kívánni, vagy hogy mindebben mi volna a rossz.
Ha kifogásod van az ellen, hogy az ebben a topicban elhangzott hozzászólásokat átemeltem az új fórumba (mintegy megkönnyítendô azok dolgát, akik az elôzményekrôl szeretnének értesülni vagy azokat újraolvasni), az 507-es hozzászólásban található email-címre küldött egyetlen üzeneteddel elérheted hogy a tieidet azonnal töröljem, vita vagy késlekedés nem lesz. Ha mégis meggondolnád magad, klassz volna Téged is körünkben látni! Üdv!
Pedig én az index fórumot olvasgatom főként, és szivesen olvastam a gombázással, kutyázással kapcsolatos hozzászólásokat. Azt a másik fórumot nem fogom látogatni, bár ezzel ti nem veszítetek sokat. Viszlát, sziasztok!
(Megérne egy misét, hogy mennyire állja meg a helyét egy tartalomszolgáltató valamely tartalmát egyazegyben letükrözni, hozzájárulás kérése nélkül, de ezesetben szerintem ez piszlicsáré kötöszködés volna...)
Nekem maradt a feladat, hogy "hivatalosan" is bejelentsem a költözést.
Ezentúl új helyen, megújult formák és kibővült lehetőségek között folytatjuk a társalgást. Megtaláljátok ott az eddigi hozzászólások tükrözését is, és a témákat ezentúl áttekinthetőbb formában, külön-külön lehet majd követni.
Kérek minden idelátogatót, hogy ide már ne írjon,, hanem kattintson a linkre!