Keresés

Részletes keresés

Vidámcsalád Creative Commons License 2015.01.18 0 0 7245

Sziasztok!Július végén szeretnék Lefkadára menni lakókocsival. Kempingeket nézegettem. A nyugati oldalon csak a Kathisma kempinget találtam . Az kicsit távol van a parttól. Gumicsónakázni is szeretnénk. Nem tudom le lehet ott vinni a csónakot? Minden este fel kell vinni a kempingbe? Elég macerás.Mi a véleményetek? Inkább a keleti oldalra menjünk? Nekem az nincs olyan szép.Tévedek? Üdv: Gizus

R.Kata Creative Commons License 2015.01.09 0 0 7244

Napközben írtam, megkaptad? 

Előzmény: geodo1 (7243)
geodo1 Creative Commons License 2015.01.09 0 0 7243

persze, köszi! a blogomon jobb felül katt a levélikonra. :) (blogcímhez meg itt a katt a nevemre :) )

Előzmény: R.Kata (7242)
R.Kata Creative Commons License 2015.01.09 0 0 7242

Adsz email címet? Megírom privátban. 

Előzmény: geodo1 (7241)
geodo1 Creative Commons License 2015.01.09 0 0 7241

persze, világos, legalább azokra juss el ahová mennek hajók, hogyne. bár jó lenne 'felbérelned' egy autós utastársat :), mert sok nyugati partra nem jár hajó.

viszont, én kefalóniáról lebeszélnélek; már így, h lefkadáról átugrani. túl sok minden abba nem fér bele, ellenben lefkadán van mit nézni bőven, plusz ott vannak az általad is említett, onnan elérhető kis szigetek, az említett meganissi, vmint kalamós, kastós, inkább azokat érdemes. kefalónuára pedig, ha tetszett lefkada, majd visszamész. oda még az fr is repül ugye. :)

és te hogyan jutsz el oda? mert akkor ezek szerint nem autóval.

Előzmény: R.Kata (7240)
R.Kata Creative Commons License 2015.01.09 0 0 7240

Igen, tudom, hogy van lefkada.hu:) Lehet, hogy turistás, de mégis szeretnék eljutni a nyugati parti gyönyörű strandokra, és "oldd meg magad" verzióban ez elég nehézkes volna, mivel a buszközlekedésre nem alapozhatok teljes mértékben (gyatra és/vagy megbízhatatlan menetrend, nem közelítik meg a strandokat stb.), autót pedig nem tudok bérelni, mert nincs jogsim :( Szóval gondoltam, legalább hajóval eljutnék Egremni / Porto Katsiki környékére... Illetve át akarok hajózni Kefalonia / Ithaka felé is :)

A keleti parti szigetek egyszerűbbek lennének, hála istennek, legalább azzal nem lesz vesződség :) Persze még nem 100%, hogy utazom, de eléggé viszket már rá a tenyerem :D 

Előzmény: geodo1 (7238)
geodo1 Creative Commons License 2015.01.08 0 0 7239

ja, és nézd meg viizo remekséges oldalát,a lefkada.hu-t, abban rengeteg sok infót megtalálsz, szépen felépítve, csoportosítva!

Előzmény: R.Kata (7237)
geodo1 Creative Commons License 2015.01.08 0 0 7238

igen, üzemelnek, legalábbis június legeslegeleján már üzemeltek 2012-ben. árakat viszont nem tudok, azt nem használtam, túl turistás megoldás :D (kivétel a menetrend-szerinti kompot meganissire, az mondjuk elenyésző összeg, viszont azt a kis szigetet ki ne hagyd, anélkül nem engedlek haza! :D), de menj át a hellasz.hu-ra, ott a lefkada topikban tutti tudják; kónyu olvtárs tuttira.

Előzmény: R.Kata (7237)
R.Kata Creative Commons License 2015.01.08 0 0 7237

Sziasztok! Mi a tapasztalat: elő- és utószezonban is üzemelnek Nidriből a kirándulóhajók a szomszédos szigetekre / a sziget körül? Nagyjábóli árakat tud valaki mondani? Köszi!

kisspeter59 Creative Commons License 2014.12.05 0 0 7236

Kedves kottttty !

Csak rászántam magam a válaszra így lassan fél év után.

Tulajdon képpen igazad volt a hajókirándulással kapcsolatban.

Végül kettőn voltunk , mindíg uazzal a kishajóval( Nikolaus).

Valóban unalmas volt! Azt kell ,,hogy mondjam.

Legfőképpen azért ,mert a célig kb semmi látnivaló nem volt. Másrészt a mi idegenvezetőnk nem jött velünk.

A kezünkbe nyomott egy papírt , hogy az említett partszakaszokon olvassuk el.

A Skorpió szigettúrán a kapitány egész úton lelkesen magyarázott. Biztosan többet mondott a legépelt fél oldalnál.

Viszont mivel nem vagyok művelt , ezért nem értettük az Angol nyelvű előadást. Biztos érdekeseket meséltek.

Amikor éppen nem beszélt , akkor pedig egy gyatra hangú halk görög zene ciripelt.

Ott sorakozik a rengeteg hajó a kikötőben. De csak arra megy a játék , ki hány embert csal fel a hajójára.

Aztán huss.Reggel korán semmi élet . Sehol egy horgász , halász .

A Cristina és a ( nem jut eszembe a neve) Görög hajó fúlosan futott ki minden nap. Túlzottan is . Ők rendes kiszolgálást kaptak .( mi csak 2 szem fasirtot kis salátával és egypohár bort) Mondjuk mi olcsóé mentünk.

A helyi starnd cipő ellenére sem nyerte el tetszésemet.

Viszont az éttermek és egybek jó áron dolgoznak.

Az egész héten minden program hangulatát rontotta , hogy ne kapcsolódott be a helyi képviselet.

Összességében azért jól éreztük magunkat. A hely csodás stb...

Valószínű jövőre más cégel utazom máshová.

üdv..

Kiss Péter

Előzmény: kotttttyi (7200)
kónyupapa Creative Commons License 2014.12.03 0 0 7235
viizo7 Creative Commons License 2014.11.10 0 0 7234

Szia Geodo, nagyon köszönöm! Kellett a külső-belső upgrade már nagyon a szerelemgyereknek :)

Evia tényleg hasonló még, átfutottam felette, köszönöm javítom!

Előzmény: geodo1 (7233)
geodo1 Creative Commons License 2014.11.08 0 0 7233

Továbbra is nagyon-nagyon komoly munka, és én ugyan nem értek hozzá de sztem vérprofi az oldal-ahogy egyébként a többi munkád is. 

két nem lényegi dolgot pontosítanék, az egyik, hogy Lefkada kompmentes elérése nem egyedüláll, hanem párosan :) (Eviara is vezet híd), a másik a prevezai reptér, az sajnos tőlünk inkább csak elvi lehetőség, mint valós. Utóbbi mondjuk megváltozhatna. :)

Előzmény: viizo7 (7232)
viizo7 Creative Commons License 2014.11.01 0 0 7232

kicsit bespammelem a topikot, mivel ráncfelvarrást kapott a Lefkada.hu: több kép, több leírás, szélesvászon, miegymás :)

robagamzok Creative Commons License 2014.08.27 0 0 7231

Sziasztok!

Jövő hétvégén indulunk Lefkadára. A strandokon kívül szeretnénk 1-2 nap autóval kirándulni. Tudnátok látnivalókat ajánlani max. 200 km-en belül?

Előre is köszi és üdv.

geodo1 Creative Commons License 2014.08.26 0 0 7230

azért nemrég hazaérés és a nemsokára indulás között ebben az időszakban nagy különbség van. nektek sokkal nehezebb volt, mint nekik lesz.

Előzmény: Málna14 (7229)
Málna14 Creative Commons License 2014.08.26 0 0 7229

Sziasztok!

Az esélye annak, hogy szállást találtok nagyon kicsi. A sziget ilyenkor eléggé népszerű és zsúfolt.

Mi nemrég jöttünk haza. Szintén foglalás nélkül. Vassilikiben találtunk szállást. Szerencsénk volt.

Legközelebb foglalnék.

paniti Creative Commons License 2014.08.25 0 0 7228

Sziasztok!

Pénteken indulnánk Lefkadára kettő darab felnőtt, meg kettő darab majdnem felnőtt.

Milyen útirányt javasoltok, illetve mennyi az esélye annak, hogy

előzetes foglalás nélkül szállás nélkül maradjunk?  Köszi.

geodo1 Creative Commons License 2014.08.25 0 0 7227

és a célirányos olvasás alkalmasint? bal oldal kereső, írd be egyszer az egyik, utána a másik strand nevét, és akkor csak azokat a hsz-eket látod, melyek konkrétan azzal foglalkoznak ami téged érdekel.

Előzmény: zsandár (7225)
robagamzok Creative Commons License 2014.08.25 0 0 7226

Szia!

Köszi az infókat.

Üdv.

Előzmény: viizo7 (7224)
zsandár Creative Commons License 2014.08.21 0 0 7225

Sziasztok!

Mi is Görögország fanok vagyunk.Már 7 alkalommal voltunk,igaz ,hogy Lefkádán még soha, ezen kell változtatnunk:-))

Megnéztem a lefkada.hu-t . Legjobban az Egremni és a Kathsima part tetszik/ kevésbé zsúfoltak/

Szóval október közepére gondoltam/ kissé rizikós, de hátha még jó idő lesz, előtte azért megnézem majd az előrejelzést/

Van valakinek tapasztalata ilyen késői időpontról??

Bocs, hogy nem olvasom végig a topicot, de gondolom azért szívesen megosztanátok az élményeket főleg eme két strand vonatkozásában.

Kocsival mennénk,hogy tudjunk mozdulni és felfedezni a szigetet. Gondolom ilyenkor már előzetes foglalás nélkül is találunk szállást:-)) Vagy 2-en megyünk vagy 5-en

Ja , ha van valakinek a fenti strandok 20-30 km-es közelében tippje kedvező árú apartmanról, vagy stúdióról ne fogja vissza magát...

Köszi 

viizo7 Creative Commons License 2014.08.20 0 0 7224

Nidri és Vassiliki között az egyik kistelepülésen, közvetlenül a főút mellett van egy Carrefour, elég jó árakkal. Saját parkolója nincs, de az út mellett meg lehet állni.

Vassiliki külső részén, Ponti felé szintén van egy szupermarket a főút mellett (kicsi a parkolója, de simán észre lehet venni) ott szintén barátságosabbak az árak.

Előzmény: robagamzok (7222)
dobaki Creative Commons License 2014.08.20 0 0 7223

Amikor fordulnátok Lefkas városából Nidri felé balra, akkor forduljatok jobbra és kb. 150 méterre lesz egy Lidl

robagamzok Creative Commons License 2014.08.20 0 0 7222

Sziasztok!

Hol érdemes nagybevásárlást csinálni Lefkadán? Vasilikiben lesz a szállásunk, ennek közelében vagy esetleg az úton van valami supermarket, ahol kicsit olcsóbban lehet venni ásványvizet, italt stb...?

Előre is köszi és üdv.

viizo7 Creative Commons License 2014.08.15 0 0 7221

Nagyon koszi :) A sziget hiperjo meg nyaralokkal megpakolva is, raadasul nekem mar nagyon hianyzott mar a lefkada feeling :) 

Előzmény: geodo1 (7220)
geodo1 Creative Commons License 2014.08.15 0 0 7220

így van, az a legkevesebb! :)) tökéletes nyaralást nektek! :)

Előzmény: viizo7 (7219)
viizo7 Creative Commons License 2014.08.15 0 0 7219

Jaja, egesz jo :) Viszont vegul megsem lett sea view, de oda se neki :D

Előzmény: geodo1 (7217)
Greeceland Creative Commons License 2014.08.15 0 0 7218

Zakynthos. Nekem a szívem csücske, imádom. (ez itt off) Homokos partok, rengeteg kagylót szedtünk, és az egész sziget gyönyörű, vannak teknőcök, még néha simogatni is lehet. Mi Laganasban voltunk, de máshol is dicsérik a partot. ( a kagylókról meg annyit, h az én párom 41 éves, de már 1 éve hallgatom,h 1 db kagylót sem tudott találni egész Lefkadan :) )

Előzmény: negros5 (7215)
geodo1 Creative Commons License 2014.08.14 0 0 7217

és a szállás sikeres lett végül akkor? :)

Előzmény: viizo7 (7216)
viizo7 Creative Commons License 2014.08.14 0 0 7216

Lefkada nem epp a homokvar epitesrol szol :)

btw 2 napja voltam pont a miloson, hullam egy szal se, csak a kristalytiszta viz, kellemes hofokkal. Delen hidegebbek, aghiofili kulonosen: azt hittem belefagyok a vizbe, vmiert igen volt most.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!