Én a tavasszal magról vetettem, 1 biztos hogy kivirágzik most augusztusban, 2-n pedig egész kicsi virágrügyek vannak, azok nem tudom hogy gondolják. Tehát nem állok rosszul.
Én még óriás virágút szeretnék egyet, de azt magvetéssel nem lehet. vagy nem kél ki, vagy nem olyan lesz. nem tudom hogyan szerezhetnék. Vera küldött volna nekem hajtást idén, de szegény eltávozott.
A mocsári hibiscusok magjainak ültetési ideje március vége-április eleje.Augusztusban elültetett magok egy része kicsirázik de mivel meleg és fény igényes esélytelen a felnevelése.Másik konkrétan nem lehet a magokból a színeket nem lehet meghatározni ha igen akkor csak F1 -s hibrideket kell beszerezni szín szerint.F1-s hibridek első generációs magjai is különböző színeket produkálnak,éppen ezért Magyarországon nagyon sok helyen látni több generációs magokból ültetett növényeket amik kis virágúak és nem szépek még véletlenül sem hasonlítanak az anyanövényre.
Én a tavasszal Zotya papától kaptam magokat. Elvetettem, de elég kényes növénynek találom. Sok kikelt, de mostanra kevés maradt belőle, pedig nagyon pátyolgatom őket. 2 valószínű ki fog még idén virágozni. De a többi nem úgy fejlődik mint kéne. Kíváncsi leszek milyen színük lesz. Örülnék olyan kéknek, amit szegény Loránán is láttam. Ő óriás virágút ígért nekem, ennek kapcsán kérte hogy írjak neki ha eljön a hajtásvétel ideje. Már nem küldhetett szegény.
Sziasztok! Kár, hogy nem nagyon vannak itt emberek,pedig itt tényleg hozzáértő voltak. Köszönöm a segítséget! A hidegen szerencsére túl vagyunk. Közben jó sok új hibiszkuszunk lett, és Spanyolországből us vettünk 2 oltott hibiszkuszt. Sajnos ledobta a bimbóját, virágozni még nem láttam. A bimbó dobálásnsk meleg, és táp hiány lehet sz oka? Tápozni hetente próbálok. Meg szeretném kérdezni, hogy melyik a legjobb föld hibiszkusz ültetéshez. A boltiak nagyon laza valamiben vannak. Tanácstalan vagyok, mibe ültessem át az új hibiszkuszokat. Nagyon köszönöm! Dok virágot kívánok mindenkinek nyárra!
Elvileg 10 fok alatt hajlamos eldobálni a leveleit, de csak akkor, ha nedves a földje. Ha odafigyelsz és nem, vagy csak a szükséges mértékben locsolod hidegben, 5 fokig simán kint maradhat. Ez az én tapasztalatom. Tovább lefelé nem kísérleteztem. A másik, hogy ha hideg van és esik rá az eső, Isten ments netán fúj a szél is, akkor a leveleken egészen más, sokkal kisebb a hőmérséklet, ezért ajánlott esőtől védett helyre húzni a növényt ha 10 fok alá csökken a levegő hőmérséklete.
Sziasztok. Citromsárga teltvirágú, és fehér hibiszkuszt, hibiszkusz ágat keresek, vennék valakítől, vagy cserélnék ágat. Nagyon örülnék ha lenne valakinek!!! Köszönöm :)
Szia. Már én is kérdezősködtem, mikor lehet kivinni szélvédett helyre ,erkélyre hibiszkuszt. Szinte mindenki 15 fokot mond, de bent is szenvednek. 10 foknál, lehet hogy kiteszem őket
Épp most írtam kérdést a Bougavinelleàs topikban a kivitelről is,ami a Hibiszkuszaim szempontjából is érdekelne:
"Én már legszívesebben most kivinném Őket nagyjából szélvédett teraszra, még nagyon korai? 10 fok alà màr esetleg csak éjszaka megyünk. Úgyhogy emiatt gondolom még várjak kicsit."?
Van egy Sundavilleàm is. Szeretném, hogy minél előbb fejlődésnek induljanak,mert olyan haldokló kinézete van mind a három fajta mediterrán növényeimnek így kopaszon, teleltetés vegén.
Köszönöm. Én is erre gondolok, mert amikor lemostam a pajzstetű miatt, akkor elázott, a tetejét ketajartam, de alulról sajnos. Most kisebb cserépbe átültetem, azt, amiből több tő össze van ültetve, Szét ültetem őket. Félek hozzájuk nyúlni, amíg nincs tavasz, de nem akarok így járni másikkal. Van 2 tő sárga (így árulták) és egy rózsaszín jó nagy cserépben. Ebből az egyik sárga tólő egyik fele, alul hervad, fent széo, virágot hoz. Remélem mind megmarad! Raktunk nekik világítást 6500 k, szeretik. Köszönöm!
Sziasztok! Ősszel vett hibiszkuszom tönkre ment, elhervadt hirtelen. 2 tő bolt egy cserépben, a háló még rajta volt a gyökerénél körbe. Az egyik tő még egészséges, bár alulról hullik a levele, bimbót is hozott a más ok tő is hozta a bimbót, de hirtelen elhervadt. Van másik is így, ami virágzik, félek, hogy annak is kész baja, alul volt pár fonnyadt levél. Mit csináltam rosszul nagyon köszönöm!