Keresés

Részletes keresés

Mamut79 Creative Commons License 2003.07.30 0 0 313
Hali!

megvannak az új leguim ha lesznek képek prezentálom őket.

Borcsamama!

Ha jól van tartva akár 2-3 hetente is vedlik. Ottó is sűrűn vedlik mostanában.

Előzmény: Borcsamama (312)
Borcsamama Creative Commons License 2003.07.30 0 0 312
Terráriumszállítás kettesben...
Remek, a mi terráriumink is pont így repedt meg alul. Ezt Süsüke előző gazdija mesélte. A terkó be van hátterezve rendesen, plusz terasz stb. Megfogták ketten mint egy bútordarabot, és a terrárium széplen összerogyott. Alul megrepedt!
Azóta csak úgy lehet szálllítani, hogy egy megfelelő méretű falapot tettek alá, és azzal együtt mozgatható. Szóval nem is az üveg súlya a nagy, hanem inkább a hátterezéshez használt anyag nyomja meg a kilókat.

Süsüke vedlik! Remélem, hopgy ez gondos táplálásunk bizonyítéka!

Milyen gyakran teszik ezt a leguánok?

Borcsamama

TPK Creative Commons License 2003.07.30 0 0 311
Kedves Zsuzsa!
Mekkorák a méretei annak a terráriumnak amiről írtál, hogy a fürdőkádban ki lehet mosni?
Ugyanis a kisfiam minden vágya egy leguán, és gondban vagyok a terráriummal. Egyelőre egy kisebb lenne a megoldás, olyan amiről te is írtál.
A gyerek különben elszánt hüllőhódoló, és már ki is nézte a gyíkot a kereskedésben.
Egyébként van egy kölyökként befogadott keverék kutyánk, meg három macskánk.
Remélem lesz leguánunk is.
Üdvözlettel Lina
JaMaN és Gonzi Creative Commons License 2003.07.29 0 0 310
Halihó!

Örülök, hogy sikerült megoldani :)
Majd tegyél fel képez a leguánpárocskáról is:)

Tegnap voltam egy tetováló szalonban, nemsokára megyek varratni egy Gonzit a lábamra:)
Szép színes lesz, jobb vádlin fog kapaszkodni Gonzi Kisasszony:)

Üdv

Előzmény: Mamut79 (309)
Mamut79 Creative Commons License 2003.07.28 0 0 309
Hali!

Práblem meg lett oldva, megjelent egy haverom és rögötn befogtam melózni! :-)

Házon blül kellett felvinni az emeletre kb 80 kiló. Ugyanis az én szobámba már nem fér semmi ezért az emeleten egy padlásszobát alakítok át állatos szobának.

Egyébként egy malachit sövényleguán pár fog benne lakni.

Előzmény: JaMaN és Gonzi (308)
JaMaN és Gonzi Creative Commons License 2003.07.28 0 0 308
Szia!

Tudom mit érzel :)
Nem egyszerű, az biztos:)
Egyébként miféle jószágnak lesz ez a terrárium?

Házon belül kell felvinni az emeletre, vagy eleve emeleten laktok?
Nem mindegy ugyanis:)
Esetleg egy csigás megoldással felhúzni az ablakon, vagy hasonló.

Hányas üvegből van?
Szerintem ha ketten-hárman megragadjátok, fel lehet cipelni....vagy Te most nem is emelhetsz, igaz?

Üdv

Előzmény: Mamut79 (307)
Mamut79 Creative Commons License 2003.07.28 0 0 307
Hali!

Én is olvastam hogy van néki foga 100! :-))

JaMaN! Képzeld, hasonló problémával küzdök! Tegnap vettem egy terráriumot, ami nem nagy (40*60*70) viszont a háttere betonból van. És fel kéne vinnem az emeletre! :-))

Előzmény: JaMaN és Gonzi (306)
JaMaN és Gonzi Creative Commons License 2003.07.28 0 0 306
Van neki foga, méghozzá nagyon sok, és nagyon kicsike, nem is látszik ha kinyitja a száját, de valahol olvastam, hogy 100 fölötti foggal rendelkezik a drága:)

a vérző ujjból is látszik, hogy használja is evéskor:)

Szóval summa summárum, van neki foga:)

A költöztetési projekt megoldódni látszik, egy terráriumkészítő cég elvállalta, hogy átviszi, jólval a költöztető cégek ára alatt, mert a költöztetők kb zongora árban szállítják, mondván, hogy törékeny, meg nehéz.

Szombaton lesz a nagy nap, majd megírom utána, hogy miként zajlott le, én nagyon bízom benne, hogy épségben megússza:)

Üdv

Gonziapu

Előzmény: Borcsamama (305)
Borcsamama Creative Commons License 2003.07.28 0 0 305
Mi Zsuzsa írása nyomán megpróbáltuk a félbevágott szőlő szemeket is beépíteni a táplálásába. Mint valami ragadozó vadállat vetette rá magát a szemekre.Alig lehetett betenni neki a terráriumba, mert rögtön lecsapott. Borcsapapa nem volt elég gyors és belekapott az ujjába is.Öröm volt nézni Süsükét, még Borcsapapa sem bánta a bibis ujját:))))))

Most valami egészen hülye kérdést szeretnék feltenni, de mentségemre legyen mondva, csak rövid ideje van nálunk Süsüke, és próbáltam utána nézni dolgoknak. De! Sehol nem írták, hogy van e foga???????? Eddig úgy látszott, hogy nincs, de BOrcsapapa enyhén vérző ujját tekintve ebben kételkedni kezdtünk????

Láttátok mekkora felfordulást csinált egy gyönyörű leguán egy lakásban, ahova a szomszédból tért át??? Pár napja volt a TV-ben.
Betegre nevettük magunkat. Vadállatbefogót hívtak egy leguánhoz.

Gonziapu! Hogy állsz a terkó költöztetési hadművelettel???

Borcsamama

Előzmény: JaMaN és Gonzi (304)
JaMaN és Gonzi Creative Commons License 2003.07.28 0 0 304
Sziasztok!

Gonzi is inkább a zöldségeket szereti, a sárgabarackot, epret, nem ilyesmiket nem nagyon eszik beg.
ellenben a saláta, paradicsom, káposzta, meg mindenféle levelek bármilyen mennyiségben jöhet :)

Egyébként néha én is felfedezek apró repülő rovarokat, de hamar eltünnek, vagy a medencéjébe esnek, vagy elkapja őket, nem tudom, mindenesetre nem hosszú életűek ott bent:)

A tücsök, aki néhány hete beköltözött hozzá, nyomtalanül eltünt, lehet, hogy Gonzi megunta az állandó ciripelést, és elkapta:)

Üdv

Gonziapu

Borcsamama Creative Commons License 2003.07.26 0 0 303
Mi kénytelenek voltunk próbálkozni, mert Süsüke egy álló évig csak és kizárólag csaki s salátát kapott az előző gazdinál. Most épp vedlik, szépen összeáll a széklete ( addig ugyanis egybefolyt a vizeletével, valami híg egybe akármi volt )Sóska. spenót, ubi, minden jöhet. De a görögdinnye a favorit!!!! Gondolom ez a meleg még neki is sok néha......Remélem sört nem kér majd rá:))))))

Borcsamama

Előzmény: zsuzsa (302)
zsuzsa Creative Commons License 2003.07.26 0 0 302
Huu azt még nem is próbáltuk ! Eddig elég undorodva nézett a gyümölcsökre ( szőlő, alma, eper ) de talán dinnyével még próbálkoznunk kéne.
Előzmény: Borcsamama (301)
Borcsamama Creative Commons License 2003.07.26 0 0 301
Köszi Zsuzsa! Süsüke legkedvencebb eledele a görögdinnye szeletke. Megőrül érte. Állítom a színét is felismeri, mert ha dinnyével közelítünk a terrárium felé, akkor már rohan is az üveg felé észvesztve.
Takarító hadművelet indul!

Borcsamama

Előzmény: zsuzsa (299)
Mamut79 Creative Commons License 2003.07.26 0 0 300
Én még nem tapsztaltam muslincákat Ottónál. Pedi alul felül nyitott a terkó.
Előzmény: zsuzsa (299)
zsuzsa Creative Commons License 2003.07.25 0 0 299
Mi úgy orvosoljuk a muslinca-issuet, hogy Norbi terráriumból ki, fakéreg terráriumból szemétbe be, domestosos forró viz terráriumba be, kiöblögetés a kádban, aztán szárazratörlés, friss kéreg be, Norbi be, nincs többé muslinca. persze ez csak biz. méretü terráriummal megoldható.2x2x3 méteressel nehezebb... ja és nem teszek be terráriumba édes kaját ( gyümölcsöt ) mert salátára, zöldségre nem jönnek annyira a muslincák.
Előzmény: Borcsamama (298)
Borcsamama Creative Commons License 2003.07.25 0 0 298
Segítség!
Süsüke terráriumában muslincák vannak. Hiába takarítom, és adok friss ennivalót, azok a dögök csak nem akarnak kimenni onnan! Mit tudok tenni????

Borcsamama

JaMaN és Gonzi Creative Commons License 2003.07.25 0 0 297
Már én is jártam így párszor:)
Gonzi állandóan leeszi a friss hajtásokat a fikuszról :)

Egyébként biztos mondtam már, de akarok ültetni kölest, vagy valami hasonló ehető növényt a terrárium aljára, jól is nézne ki, meg lehet legelni is belőle:)
Mármint Gonzinak, nem nekem :))

Mamut79 Creative Commons License 2003.07.25 0 0 296
Hali!

Örülök, hogy sikerült orvosolni a problémádat JaMaN!

Nálunk ma növényültetés lesz, mert Ottó az összes növényt kizabálta a terkóból, úgyhogy időszerű a pótlás. Elég hülyén néznek ki a száraz csonkok! :-))

JaMaN és Gonzi Creative Commons License 2003.07.25 0 0 295
Sziasztok!

Előszöris a Gonziapu nagyon aranyos megszólítás, köszönet érte:)

Köszönöm a tippeket, azt hiszem én is egy vászonzsákban fogom vinni, talán egy nagypárna huzatában, a kispárnába már nem férne bele azt hiszem :)

A Rebel-ékkel fogom a terráriumot vitetni, mint kiderült mindenki vele szállíttat:)
Írtam a tryonix -éknak, meg még egy csomó ilyen cégnek, és amikor beszéltem a szállítós pasival, azt mondta, hogy már egy csomó helyről szóltak neki, hogy lenne egy ilyen szállítás, úgyhogy ha valamikor arra kerülne a sor, hogy szeretnétek terráriumot szállíttatni, szóljatok, és megadom a számát :)

Szóval megoldódni látszik a szituávió, de köszi szépen a tippeket, és ötleteket, amiket kaptam tőletek :)

Jövőhét szombaton lesz a nagy nap, majd utána megírom, hogy minden simán ment-e:)

Üdv

Gonziapu :)

zsuzsa Creative Commons License 2003.07.24 0 0 294
Gonziapu : irtam neked

Mi jól vagyunk, csak nyári megőrzésre van nálam két amazonpapagáj, az egyik kutyámnak meg mütötték a szemét, ugyhogy kevés időm van Norbira.

Sokat nőtt és nagyon szép. fel szokta fújni a lebernyegét, de azért szereti, ha simogatjuk

üdv mindenkinek

Mamut79 Creative Commons License 2003.07.24 0 0 293
Hali Basiliskus!

Rég jártál erre! :-)

Hála az égnek ha Ottónak télen van állatorvosolni valója, akkor a doki házhoz jön. Nehéz is lenne 1 méteresen begyűrni a kabát alá. Pláne, hogy nem a legszelídebb. :-)

Köszi a jókívánságokat, aktívan regenerálódom!

Előzmény: Basiliskus (292)
Basiliskus Creative Commons License 2003.07.24 0 0 292
Sziasztok!

JaMan!
A mail-t megkaptam, sajnos nem tudok Neked segíteni ebben. :(

Leguánszállítás: Szerintem jó megoldás a vászonzsák is. Én abban szállítottam régen az enyéimet, és szerintem jó volt nekik, hogy bele tudtak kapaszkodni az anyagba. Amikor valamelyiket télen kellett orvoshoz vinnem akkor is nagyon jól bevált, mert beraktam a kabátom alá zsákkal együtt, és igy jó melegen maradt.

Mamut79!
Örülök, hogy túlestél a megpróbáltatáson, és miel?bbi teljes regenerálódást kívánok!

Üdv, Basiliskus

Előzmény: JaMaN és Gonzi (291)
JaMaN és Gonzi Creative Commons License 2003.07.24 0 0 291
Valószínűleg Gonzi is így fog járni, de szerencsére nem nagy táv, remélem nem fogja nagyon megviselni.

Jövőhéten már megyünk is:))

Üdv

Előzmény: Mamut79 (290)
Mamut79 Creative Commons License 2003.07.23 0 0 290
Hali!

Hozzám Otto egy kartondobozban érkezett. Igaz eléggé megviselte szegényt, de msá megoldás szerintem sincs

Előzmény: JaMaN és Gonzi (289)
JaMaN és Gonzi Creative Commons License 2003.07.23 0 0 289
Persze, hogy kiveszem :))))
nemtom még miben viszem át, talán egy dobozban, jobb ötletem hirtelen nincs:)
de ez már a legkevesebb, a lényeg a lakása:)
Előzmény: Mamut79 (288)
Mamut79 Creative Commons License 2003.07.22 0 0 288
Ennél már csak jobb lehet! :-))

Azért költözés alatt Gonzit vedd ki! :-))))))))

Előzmény: JaMaN és Gonzi (287)
JaMaN és Gonzi Creative Commons License 2003.07.22 0 0 287
Sajnálom, biztosan jobb lesz majd, ha egy kicsit meggyógyulsz, nem?

Hát, a költözésre én is kiváncsi leszek, majd megírom, hogy miként folyt le:)
állvány már van a terráriumnak, csak a szállítást kell megoldani :)
Egyébként augusztus 2-3-án esedékes, remélem egyben marad:)

Előzmény: Mamut79 (286)
Mamut79 Creative Commons License 2003.07.22 0 0 286
Hát még én hogy örülök! Ám a várakozással ellentétben mégsem tudok naphosszat a gép előtt ülni, mert fájdalmak kínoznak! :-(

Kíváncsi leszek erre a költözködésre! :-)

Előzmény: JaMaN és Gonzi (285)
JaMaN és Gonzi Creative Commons License 2003.07.21 0 0 285
Szia!

Örülök, hogy túl vagy rajta.....hamar el fog múlni, remélem.
Mi még mindig a költözési parában vagyunk, hogy miként kerül át a terrárium A-ból B-be, de ezt is megoldjuk :)
Már felvettem a kapcsolatot terrárium készítő cégekkel, remélem ők tudnak segíteni, de ha esetleg tudtok még ilyen cégeket, megköszönném a címüket:)

Üdv

Előzmény: Mamut79 (284)
Mamut79 Creative Commons License 2003.07.20 0 0 284
Na sziasztok!

Túlestem a műtéten, most éppen fájok. :-(
Ottó kiválóan van, megint vedlik és legnagyobb örömömre szépen kizöldült! :-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!