kaptam egyHohner Weekender 2326/32C szájharmonikát,meg szeretnék rajta tanulni játszani,de csak 10 lyukúra találtam anyagot. Valaki esetleg tud valami hozzáférhetoséget,irodalmat ezzel kapcsolatban? Kottát tudok olvasni,furulyán turhetoen játszok kottából.
Hohner Melodica Pianino 26, kiválló állapotban( az alsó része kicsit karcos) Dobozában. 5000ft.
Hohner Chromonica Harmonica szájharmónika, kivállo állapotban 15 000 ft.
Egyben 17 000 ft. Képeket kérésre küldök.
Érdekelődni: s7wish@gmail.com
A Melodica 26 rol nemtaláltam semmi infót, igazából én nem vagyok zenész, következésképpen nem is értek hozzájuk. Egy rokon volt a tulajdonosa ezeknek a hangszereknek, aki szintén igen keveset használta őket, de én meg egyáltalán nem használom. Így szeretném ha nem maradnának némák, és valaki hasznát venné nekik.
a Harmonica ára nyilván az ésszerű keretek között alkuképes.
Zombor az egyetlen általam ismert hazai szakember. És szerintem nem költözött egyelőre sehova, de ha véletlenül igen, a postát akkor is feltalálták már. Vendégkönyvet találsz a honlapon. ha netán mégis megfelel, akkor írj oda. Ha nem, akkor vegyél egy Hohnert vagy Suzukit, kiváló kromatikus harmonikát gyárt mindkettő, esetleg szerezz be komplett lamellasort külföldről (ha még lehet kapni).
Szeretettel és tisztelettel üdvözlök mindenkit az oldalon! Sok érdekességet olvastam az előző bejegyzésekből. Bízom benne, hogy valaki nekem is tud önzetlen segítséget adni a problémámhoz. Ugyanis eddig bárhova fordultam, senki nem tudott segíteni. Kb. 3 éve jutott a birtokomba egy rég áhított Hering 6164 delux chromatic herfli. Boldogan használtam, magam és néha mások örömére, amíg a fő oktáv "G" lemeze el nem törött. Sajnos ez majdnem mindíg kell. Próbáltam szakember segítségét kérni, sikertelenül. A sok próbálkozás eredményeképp, mostmár az "F" és az "A" hangok sem tiszták. Vennék én már komplett lammellapárt is, annak ellenére, hogy horribilis az ára, de már úgy néz ki, hogy senki sem forgalmazza. Hova, kihez fordulhatnék szerintetek? Minden jótanácsot előre is köszönök! Herflis üdvözlettel Zoli
Beindítom a szájharmonika oktatást. Budapesten és/vagy Érden, diatonikus és kromatikus harmonikán, kezdőtől a középhaladóig. Részletekről emailben, valamint nemsokára a honlapomon is tájékoztatok.
Chromettát ne vegyél, az nagyon gáz. A többi hangszer jó, de mind rövidebb, mint az enyém, az ugyanis 4 oktáv, a 48-asok csak 3. A Hohnerek jók általában (Chromettát kivéve), de ez a Hering egy nagyon jó széria volt, ha nem lennék most éppen abban a helyzetben, hogy el kell adnom, meg nem lenne egy raklap harmonikám a Hohner endorserség következményeként (ami azzal is jár, hogy csak Hohneren játszom/játszhatok), meg is tartanám. Van egy másik ilyenem is, évekig nyúztam, és még mindig tökéletes. (Azért is maradt meg ez, mert tartalék volt, de sose kellett elővennem.) Valamennyit tudok engedni az árból, de inkább írj mailt, ne a topikot boltoljuk szét.
Épp le akarom cserélni Seydel Chromatic standard harmónikám. Elsőnek egy Hohner Chrometta 12-re gondoltam, de azt 30.000-ért drágának találom ahhoz képest, hogy Pribijszki erősen kezdő kategóriába sorolta. Eldorádónál láttam Hohner Chromonica 48C-t 40.000-ért, Muziker-nél Hohner 270 48 C Chromonica C-t 27.000-ért. Van-e tapasztalatod ezekről, az általad kínált hangszerhez képest mennyire jók? Szívem szerint 30.000 fölé nem szívesen mennék.
Nem tudom, valószínűleg egy oktávot tud kb. Volt ilyen Hohner régen, ha jól emlékszem, de az kétszer ekkora volt. Nincs értelme, erre van a kromatikus. Max azoknak jó, akik nem tudnak harmonikázni, de gitár mellé fújnak.