Tekervény
Féltékeny forrás
Tőr a patakba,
Virgonc halrajba
Kapkod a nap.
Habzik a korhadt
Rönkön a holnap,
Vargabetűkbe
Tűz a tavasz.
Tűzz a tavaszba,
Mély deli szembe
Rejtem a bábot
Szárnya feszít fel
Kel a vándor subája
Lángol az ernyőhad
Alattam - elfújna -
Ne fújjon el.
Csingiling
kinyílt kalitka
kiborult kék tinta
az ég
egy hollófehér madár
hajfonatomba járt
az éjjel
takargatom de szivárog
a kór fess télidomár
csini csöndbe faló
menedéket a földön
az élet megállóját
keresem
ez már kicsit thriller-hangulatú...azért én nem rettegve festettem :0)
Kiss Tibor:
Most múlik pontosan
most múlik pontosan engedem hadd menjen szaladjon kifelé belőlem gondoltam egyetlen nem vagy itt jó helyen nem vagy való nekem villámlik mennydörög ez tényleg szerelem látom hogy elsuhan felettem egy madár tátongó szívében szögesdrót csőrében szalmaszál magamat ringatom míg ő landol egy almafán az Isten kertjében almabort inhalál
vágtatnék tovább veled az éjben az álmok foltos indián lován egy táltos szív remeg a konyhakésben talpam alatt sár és ingovány
azóta szüntelen őt látom mindenhol meredten nézek a távolba otthonom kőpokol szilánkos mennyország folyékony torz tükör szentjánosbogarak fényében tündököl
egy indián lidérc kísért itt bennem szemhéjain rozsdás szemfedő a tükrökön túl fenn a fellegekben furulyáját elejti egy angyalszárnyú kígyóbűvölő
esetleg többet is elárulhatnál ímélben magadról (még a címed se látszik), mert 8-án találkozom egy befutott fiatal költőnővel, akitől meg akarok kérdezni pár dolgot kötetkiadással kapcsolatban. van egy segítőm is, aki talán hajtaná az ügyet. mindez csupa kérdőjel, de érdemes lenne már kibújnod ebből a sziklasírból. mondom én, aki nemrég fejeztem be egy képet (who's in a) bunker címmel... :0) oda még a Nap se süt be.
a topik szerencsére kinőtte a "csak fejen állva írott költemények"-típusú szabályok kereteit. a kevés hozzászólás ellenére. pedig Örzse (mint egyedüli verselő) sokszor tényleg máshoz írt. szerintem az értékes saját hang több, mintha másokat másolnánk be ide. ezek a versek itt érettek meg a nyomtatáshoz. nem szomorkodni kell, hanem ennek örülni!
not sorry! inkább érdemes néha idekattintani, verset beírni, ha érdekel még ez a hely, amit indítottál...
No azért ilyen drasztikus lépésekre szerintem nincsen szükség, inkább próbáljuk meg együtt tovább csinálni! Nem tudom, mennyi időm lesz rá, de azért hátha menni fog! :)
Sziasztok! Én volnék a topiknyitó... Nagyon sokáig nem néztem a fórumokat, most újra betoppantam. És szomorúan látom, hogy ez már nem az a topik, amit én nyitottam, de persze erről én is tehetek. Azért olvassátok el a nyitó hozzászólást is! Hátha még... (Szóval én valakit <b>néven</b> szólító, személyre szóló, <b>nem saját</b> versekre gondoltam.) Persze lehet, hogy most már tkp. mindegy is. Sorri
a festésben nem fogom vissza magam, ha erre gondoltál. hogy mi hiányzik? egy egyszerű, mellbevágó kép. (nem kell, hogy feltétlenül szerelmes legyen :0) mintha írnál egy hatalmasat, 2-3 szóban. de még nem bírok elég közel repülni a Naphoz. (nem akarom elkiabálni, de nemsokára talán...)
ez a visszacsatolásos, tanulság-levonásos dolog régóta működik. nem is lehet máshogy.
minden érv az olaj mellett szól. a többi technika nekem nem olyan érdekes. (persze, mindent nem tudtam még kipróbálni) talán az akvarell a legnehezebb műfaj. szerintem.
az öniróniának megörültem. a "kérem, én..." bevallás kalaplengetősen szerény stílusán mosolyogtam, mert tetszett.