Keresés

Részletes keresés

krz Creative Commons License 2003.04.11 0 0 79
sayatos. letezik ertelmes magyarazat?
Előzmény: méregkeverő (77)
méregkeverő Creative Commons License 2003.04.11 0 0 77
Igencsak érdekes lehet az MTI visszavonás, mivel a mai Népszabadság 8. oldalán ott a levél.
A levél elötti bevezető szöveg pedig a következő:

'Jeszenszky Géza, az Antall-kormány külügyminisztere, volt washingtoni nagykövet tegnap nyilt levelet tett közzé az MTI-n keresztül. A szöveget azonban mintegy másfél óra múltán a hírügynökség visszavonta. Szerkesztőségünk kérésére Jeszenszky Géza a több szempontból is figyelemre méltó írást a Népszabadság rendelkezésére bocsátotta."

Ezután jött a már idézett levél...

Viator Cosmopoliticus Creative Commons License 2003.04.11 0 0 76
"Ideiglenesen és áttételesen Pol Pottal is."
Mesélj, ha csak ideiglenesen és áttételesen is :-p
Előzmény: óbester (75)
óbester Creative Commons License 2003.04.11 0 0 75
Aggyisten!

Ó, az indexes baloldal szerint ő a "bátor volt nagykövet"? Akit cirka három éve ízekre szedtek volna egy magánlevele miatt.

Lehet úgy is nézni a dolgokat, ahogyan Jeszenszky - aki egy végletesen anglomán ember - teszi, de egyet szögezzünk le.
Aki azt állítja, hogy az amerikaiak a diktatúra ellen, a szabadságért (áthallásként egy kicsit az 56-os Magyarországért...) halnak meg és pont, az nem ostobán naiv, hanem hazug demagóg.
Persze azért is egy kicsit... de éppen csak annyira kicsit, amennyit az ok igényelt. Remélem, Jeszenszky a zsákmány fölötti nagy osztozkodás és a 10-20 éve az angolszász hatalmak segítségével fölépített vegyifegyver-arzenál megtalálása után is ír egy szép levelet és elgondolkodik az amerikából való kiábrándulás okairól is. Nem csak értetlenkedőset játszik.
Valamiért Indokína jut eszembe, ahol anno az USA mindig az épp aktuális ellenségének ellenségeivel szövetkezve bombázott hol ezt, hol azt. Ideiglenesen és áttételesen Pol Pottal is.

óbester

Előzmény: Súlyos Bűncselekmény (-)
Törölt nick Creative Commons License 2003.04.11 0 0 74
seggfejkém, azt egy alsótagozatos is tudja, hogy Ur városa Irakban van...
Előzmény: drabálzoli (70)
Tájékoztató Iroda Creative Commons License 2003.04.10 0 0 73
Hogy "on"topic legyek: imádkozom Ur-i Ábrahámhoz, hogy ne legyen igazad, és az MTI tévedjen volt:-))
Előzmény: sashimi (65)
Viator Cosmopoliticus Creative Commons License 2003.04.10 0 0 72
De, az én gondom is, mert nekem az se mindegy, hogy kire nem szavazok. Meg aztán sose lehet tudni :).
Egyébként meg mi akar még lenni a Jeszenszky? Volt külügyminiszter, washingtoni nagykövet, 2006-ban már nagyon közel lesz a nyugdíjkorhatárhoz. Írja az emlékiratait, és mondja az őszinte véleményét, amikor van neki. Ez kifejezetten cselekvő hazafiság lenne tőle.
Előzmény: Viator Cosmopoliticus (66)
krz Creative Commons License 2003.04.10 0 0 71
azer' ez igy nem olyan meggyozo:)
Előzmény: sashimi (65)
drabálzoli Creative Commons License 2003.04.10 0 0 70
A bibliában nincs benne, hogy "a mai Irak területén", nagyokos. Mert egyébként ez a lényeg.
Előzmény: Törölt nick (68)
Tájékoztató Iroda Creative Commons License 2003.04.10 0 0 69
Hogy félre ne lehessen érteni: Orbán itt vázolt, csak feltételezett Lovas-i logikájával nem értenék egyet.
Előzmény: Tájékoztató Iroda (67)
Törölt nick Creative Commons License 2003.04.10 0 0 68
A pápa, aki azt írja most megjelent könyvében, hogy Ábrahám a mai Irak területén levő Ur városából származik

most nem azért, de a Pápa csak a Bibliát idézte, nagyokos... :))))
(1Móz 11: 31)

Előzmény: drabálzoli (57)
Tájékoztató Iroda Creative Commons License 2003.04.10 0 0 67
Szvsz azért, mert rájött, hogy a Fideszben is sokan magukra veszik, vagy pedig Orbán szólt neki, hogy Géza, van ám nekem is egy rettenes tagságom, és ha én nem velük, akkor ők kivel?:-)

Minazonáltal ezzel a Lovas-i logikával nem értek egyet. Ha a jobboldal a szélsőjobbal együtt 40%, dettó a ballib+szélbal, akkor csakis a bizonytalan, nem pártokhoz kötődő "középről" van matematikai (és főleg egyéb) értelme szavazatokat szerezni.
Mondjuk ez nem a te gondod:-)

Előzmény: Viator Cosmopoliticus (66)
Viator Cosmopoliticus Creative Commons License 2003.04.10 0 0 66
Csak azt nem értem, miért vonatta vissza. Tudom, hogy így gondolja. Ha megírta egy kisebb nyilvánosságnak, nem kéne attól fáznia, hogy egy nagyobb nyilvánosság is tudomást szerez róla. Ráadásul úgyse lehet meg nem történtté tenni a dolgot.
Végül pedig: nagyon igaza van, és nagyon jó lenne, ha minél hangosabban képviselné az igazát.
Előzmény: Tájékoztató Iroda (63)
sashimi Creative Commons License 2003.04.10 0 0 65
A fidesz es OV eleg szorgalmasan bepereli azokat, akik szerintuk hamis dolgokat allitottak roluk. Az MTI ellen nem tudok ilyen perrol, se helyreigaitasrol, igy jo esellyel huen ideztek OV szavait. Igy Jeszenkszky jelségárulásban bünös.

sashimi

drabálzoli Creative Commons License 2003.04.10 0 0 64
Most légy büszke, hogy már előre nyaltál. Tied a hangszóró.
Tájékoztató Iroda Creative Commons License 2003.04.10 0 0 63
Sőt, sőt! Mint topic"om"ban haragosan elmondtam, a Fidesz honlapján ott virított az "amerikai agresszió"-ról szóló uszítás, és máig nem tudom, hogy pontosan idézte-e az MTI Orbánnak, a Fidesz-tanácskozásán kifejett "definícióját", hogy ti. Irak "honvédő háborút" folytat.
Jeszenszky nagyon jó, és a friss képek láttán magam is ezeket a kérdéseket akartam feltenni...
Előzmény: Viator Cosmopoliticus (54)
szalonna Creative Commons License 2003.04.10 0 0 62
A levél tudtommal egy zártkörű listán jelent meg. Nem az MTI-nek volt felhataalmazása leközölni. A levélből tükröződő véleményt JG régóta képviseli.
Előzmény: firstmaggio (61)
firstmaggio Creative Commons License 2003.04.10 0 0 61
Géza megírta első félre nem érthető nyilatkozatát az életben, erre visszavonja! Ki érti ezt?

Lehet, hogy imázs-féltés? :-))

Előzmény: kaanga (9)
piero Creative Commons License 2003.04.10 0 0 60
egyetértünk, mint oly sokszor :-)))
Előzmény: elemes (42)
Munchausen Creative Commons License 2003.04.10 0 0 59
A forrás: Sahaf Független Sajtó Agency. ;-)))
Előzmény: beowolf (58)
beowolf Creative Commons License 2003.04.10 0 0 58
Hol? Mikor?
Előzmény: drabálzoli (57)
drabálzoli Creative Commons License 2003.04.10 0 0 57
Este itt New Yorkban az egyik TV-showban azon mulattak, hogy most majd ezek a gyáva katolikusok következnek. A pápa, aki azt írja most megjelent könyvében, hogy Ábrahám a mai Irak területén levő Ur városából származik, nagyon feldühíthette a tahókat, mert azzal tréfálkoztak: Bagdad után bevesszük Vatikánt is.
Előzmény: Törölt nick (48)
Molaf Creative Commons License 2003.04.10 0 0 56
Az egyházon belül tényleg szükség lenne egy alapos nagytakarításra, de ezt ne egy ilyen idős pápától várd el. Nem is biztos, hogy be tudná fejezni, meg aztán elefátcsonttornyából hogyan értesülhetne objektívan az egyház belső ügyeit illetően?

A következő pápa (amennyiben középkorút választanak) feltehetően rendbe teszi a dolgokat. Legalább is én bízom benne...

Előzmény: D-xxx (52)
Törölt nick Creative Commons License 2003.04.10 0 0 55
Sot en is!
Viator Cosmopoliticus Creative Commons License 2003.04.10 0 0 54
"Az MN-ben en meg az arnyekat sem lattam annak, hogy Szaddam Husszeint tamogatta volna"
Hát nem tudom. A radikális arab nacionalizmus szemszögéből közvetítették az eseményeket. Az elfoglalt városok a Magyar Nemzetben "elestek", Bászrában az "iraki hazafiak" hősiesen ellenálltak, az amerikai-brit veszteségeket újjongva jelentették, némelyik kommentárt mintha Szahaf mondta volna tollba. És a mai számban olyan szomorúak, de olyan szomorúak ...
Előzmény: elemes (42)
elemes Creative Commons License 2003.04.10 0 0 53
ezexerint te meg itt tartasz...?
Előzmény: Jereváni rádió (47)
D-xxx Creative Commons License 2003.04.10 0 0 52
Az 'Úr velünk van' érvrendszer nekem se tetszik igazán, ezzel így nincs bajom.
Én más dolgokról írtam, arról hogy miért nem tekintem hiteles figurának a pápát meg a többi al-papot ott abban a társaságban.
Előzmény: Molaf (50)
Törölt nick Creative Commons License 2003.04.10 0 0 51
Hat, latod, ebben igazad van.
Csak erdekelne, hogy mire alapozza azt az allitasat, hogy "TUDJUK", ..etc....
Igazabol ez a szo a legerdekesebb.
De azt hiszem, hogy ertelmes valaszt nem fogunk kapni.

Es nem idegezitem magam.
En ezeket az embereket tenyleg szeretnem megerteni, de meg nem sikerult.
Hihetetlen gyulolet dolgozik bennuk.

Előzmény: D-xxx (49)
Molaf Creative Commons License 2003.04.10 0 0 50
Szerinted mi a képmutatás abban, hogy amikor George Bush azzal érvvel az amerikai népnek, hogy "Az Úr velünk van", akkor a pápa mindent elkövet azért, hogy ez a naív széplélek Bush nehogy kiprovokáljon egy komolyabb Iszlám felhördülést?
Előzmény: D-xxx (45)
D-xxx Creative Commons License 2003.04.10 0 0 49
Ilyenekkel ne idegesítsd magad, komolyan gondolja. Van aki Napóleon-nak gondolja magát komolyan, sokfélék vagyunk.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!