Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2004.01.10 0 0 149
Hali!

Mit nem sikerült megoldani az outlook szinkornnal?

Nekem elsőre megy. Először felrakod az aoutlookut, célszerűen csinálsz egy címjegyzéket külön a telefonnak, hogy nem a központi címjegyzékbe rakjad.

Aztan telepíted a CD-ről a outlook szinkronizáló modult. Ha felraktad, az outlookban lesz egy szinkronizálás menü. Első alkalommal be kell állítani, hogy a telefont melyik címjegyzékbe rakja. Ugynígy a naptárat, a tennivalókat, az emailokat meg a jegyzeteket is tudod szinkonizálni.

Szerintem baromi jól használható. Kabellal, meg BT-vel szoktam nyomni.

Előzmény: viczki (144)
daby Creative Commons License 2004.01.10 0 0 148
Üdv mindenkinek!

Valaki tudja esetleg, hogy infra porton keresztül, az S55 modemét hogyan lehetne meghajtani egy Jornada 720-al?
Körbenéztem a net-en ezzel kapcsolatban, de nem jártam sikerrel.

Köszönöm: daby

viczki Creative Commons License 2004.01.07 0 0 147
Köszi az infót, már megy is! :)
Előzmény: kucsera_bandit (146)
kucsera_bandit Creative Commons License 2004.01.07 0 0 146
Helló,

Nekem is ilyenem van már 1 ideje pannonnál vettem annak idején szuper volt az ár/szolgáltatás aránya, addig nokia fan voltam a siemens ezzel a telóval győzött meg arról hogy ők is tudnak elfogadható mobilt gyártani. Valószínü hogy a következő telefonom ST55 vagy annak a tudásával rendelkező újabb verzió lesz.
A honlapomra összeszedtem némi infót az S55-ről (ingyen java játékok - segédprogramok)és mivel olvastam hogy páran szeretnének .wav fájlokat berakni csengőhangnak most megosztanám veletek hogy _van_erre_lehetőség_!
A Yamaha fejlesztői csinálták a programot, egyszerű használni de a .wav fájlt előbb "formába kell hozni"

Az oldal jobb szélén kb.középtájon keressétek: Download WSC-MA2-SMAF

Bocsi, de most nem bírok már fent maradni...
Ha kell még írok majd erről a témáról szvesen!

MuzX Creative Commons License 2004.01.06 0 0 145
Kösz, Viczki.

A billentyűzet ezek szerint hasonló a C55-höz :( az is elég kényes, hogyan nyomom le, főleg a négyirányú navigációs gomb.
A hangról tudom, hogy felvenni nem tudok csengőhangot vele, jó nekem a polifónikus MIDI is, most is azt használok, csak kérdés, lehet-e egyszerűen rátölteni, vagy itt is Java portot kell nyitni?
Gondolom, a C55 kábele jó hozzá, mobilos fényképezőgép meg szerintem hülyeség, sose értem, miért akarnak emberek pocsék minőségű, torz, életlen, alacsony felbontású képeket csinálni és drága pénzért küldözgetni. Ha fotózni akarok, arra ott a digitális fényképezőgép.
Az adatszinkronizáláshoz vettem egy VisSie nevű szoftvert, ez valamivel jobb a Siemensnél, de S55-tel nem próbáltam még.

Előzmény: viczki (144)
viczki Creative Commons License 2004.01.06 0 0 144
Hello MuzX!

1. BT-t eddig még nem használtam.
1/b. IrDA-n szoktam SMS-eket nyomni, ugy gyorsabb irni. Képes arra is, ha COM kábellel összekötöd (4.pont) míg "lököd" az SMS-t akár még telefonálhatsz is KÖZBEN. (Eddig egyszer futottam bele ebbe és meglepve tapasztaltam a leírtakat. :)
2. Sajnos az S55 is idővel recsegős. Kiakasztóan... :///// (Bár én nem is kímélem.)
2/b Billentyűzete szép, de gépelni nagy csalódás volt. :/ Egyenlőtlen nyomóerő, bizonytalan, nem mindegy merről, hogyan - kényes csajszi...:/
3 C55-höz képest nincs nagy különbség hangban, de felejtsd el pl. H saját hangot (.wav) veszel fel és azt állítod be pl. csengőhangnak. :/
4. Egy csomagban megkaptam a fényképezőjét (nem nagy szám), a COM kábelt, a CD-it és persze a telefont egy halom papírral és adapterrel körítve. :)
Van egy vegyes érzelmeket kiváltó prg. a CD-n, ezzel meg tudod csinálni a feltöltést, letöltést, SMS írást, de akár direkt file-rendszer szinten láthatod az S55 memóriáját a PC-de, oda/onnan másolhatsz. :)
Baromi nagy HIÁNY, ha pl. szervízbe Vmi oknál fogva (jelszó, bekrepált bill.) elviteted, nem tudod lementeni/visszatölteni egyben pl a telefonkönyvet (500 bejegyzés úgy mint Vnév,Knév,Tel1,Tel2,Tel3,Fax1,Fax2,Email1,Email2,URL,Város,Cím,Irsz,Szulinap,...). :(((((((((((
Van valami Outlook szinkronizáció, de nem sikerült megbirkózni eddig vele (3x-ra).

Ennek ellenére tetszik, kihasználom a kis (~600-700kB free) memóriáját alkalmazásra, kisebb adatok hordozására, tárolására (elektronikus cetlik), ütemezője egész kellemes, rövid mail-jeim mindig megtalálnak, illetve tudom, h épp most jött pl. egy, na és telefonálni is lehet vele, akár kihangosítva.

viczki

Előzmény: MuzX (142)
kmrmtms Creative Commons License 2004.01.06 0 0 143
Szia!

1. Nekem a Speedshopban kaphato 10e Ft-os headsetem van, csak autoban hasznalom, es vagy 1 honapig birja (Lion-os az akksija) a telefonom meg 1 napig birja :(

2. Enyem nem recseg-ropog, viszont a gombok jo kicsik rajta

3. Hat nekem 1 baj van a csongesevel, normalisat nem tud csorogni, tudod mint egy telefon

4. Nem, vagy infrean vagy bt-on, latja a windows, amolyan meghajto felenek, tudod bazergatni a fajlrendszeret, le fel tudsz masolgatni dolgokat - sw-t adnak hozza, bt donglet neked kell megvenni.

Amugy jo kis telefon, csak az aksija gyenge - avagy sokat fogyaszt a telefon.

udv/T

Előzmény: MuzX (142)
MuzX Creative Commons License 2004.01.06 0 0 142
Sziasztok!

Nemrég rendeltem meg az S55-öt a Pannonnál, most még egy C55-öm van.
A döntésben elsődleges volt, hogy van rajta bluetooth, nagyon elegem volt már az összegubancolódott headset kábelekből.
Szeretném a segítségeteket kérni a következő kérdésekben:
1. Milyen Bluetooth headset-et érdemes hozzá venni, aminek jó a hangminősége, stabilan működik, és a a hangtárcsázás is jól használható vele? Végigtböngésztem netes fórumokat, de kevés és ellentmondó információ van. Legtöbben talán a Jabra BT200-at ajánlották, de volt, aki ezt is nagyon szidta. Mondták még, hogy az Ericsson HBH-30/HBH-60 is jó hozzá, de például a hívásindításnál voltak porblémák. Olyat szeretnék ráadásul, ami lehetőleg legalább olyan hosszú ideig bírja akksival, míg a telefon. Van valakinek gyakorlati tapasztalata e téren?
2. A C55 elég recsegős, ha kicsit jobban megszorítom, vagy gombok nyomogatása közben bizony recseg-ropog. Az S55 jobb minőség?
3. A C55-ön nagyon szeretem a polifónikus csengőhangokat, rengeteg MIDI-t összegyűjtöttem, és a kedvenc számokból csináltam rá hangokat, de azért elég "műanyag" hangja van. Az S55-ös kulturáltabban szól? Barátnőmnek egy SE T310 van, és az egy klasszissal tisztább hangzású...
4. Ezt is buherálni kell, mint a C55-öt (szervizkábel+Java port nyitás), ha rá akarok tölteni PC-ről hangokat, képeket, Java alkalmazásokat?

Köszönöm!

Lexy Creative Commons License 2004.01.06 0 0 141
Biviszivi te Drága:)

Nos, lehet, h gáz, de nekem azért kell, hogy korizás közben ne veszítsem el:)
Zsinór? Nekem nem adtak...
Amit te mondasz, az nem a telcsi tetjén jön ki belőle, és nekem ott kéne, hogy kijöjjön:))

Pusszancs

Előzmény: Beebite (140)
Beebite Creative Commons License 2004.01.06 0 0 140
Ejjejj, az a vattacukor, mindent bevesz...:P:)

1. a nyakban lógó telefon gáz:)

De ha már, akkor: telefon kikapcs., majd vedd le szépen a hátlapot (el ne törd:P ), aztán vedd ki az akkut, tedd be a zsineget, vissza az akut, zsinór ki a a hátlap 2 kis lyukján, és mehet a nyakadba.
Egyébként adtak hozzá zsinórt is nekem, neked nem?:) Vagy úgy vélted azt disznek adták?:) Bár a kamerához is jó...:)

Na puszi, cicukám:)

Előzmény: Lexy (139)
Lexy Creative Commons License 2004.01.06 0 0 139
Nyakba akasztható zsinórt szerettem volna szereltetni a telefonomra és azt mondták, hogy nincs kialakított hely rajta.
Tudtok erre megoldást? Tényleg lehetetlen?
Üdv
L
PajtI Creative Commons License 2003.11.28 0 0 138
Köszönöm a kimerítő tájékoztatást, a telefonon a dolog működik az oldalsó gombbal, csak arra voltam kiváncsi, hogy a felvevő gombbal mi a helyzet, ugyanis vettem egy utángyártott olcsó kis headsetet, azzal nem megy, de a boltban azt mondták, hogy az eredeti sem tudja.
Ezt az infót szerettem volna megerősíteni, illetve cáfolni.

Válaszodból ítélve nem volt igazuk, mert nálad működik, köszönöm.

Előzmény: Medveczky (137)
Medveczky Creative Commons License 2003.11.27 0 0 137
Eloszor rogzitened kell legalabb egy hangmintat egy telefomkonyv-bejegyzeskez.
tarcsazni ugy tudsz, hogy a gombot megnyomod, aztan bemondod a felvett hangot. ha talat hasonlot az elore rogzitettek kozott, akkor a fulesbe lejatsza, ebbol ellenorizheted, hogy jot valasztott e, es mar hivja is a szamot.
Előzmény: PajtI (134)
Törölt nick Creative Commons License 2003.11.27 0 0 136
Bemész a Hungária körút 128-ba a Siemens servicebe és felnyomják rá. gari alatt ingyen. 15 perc. Persze jó, ha pesti az ember.
Előzmény: PajtI (135)
PajtI Creative Commons License 2003.11.27 0 0 135
A 20-as szoftvert hogy csinálták?
A Siemens honlapon még mindig a 16-os a legfrissebb.
Előzmény: ezoz (131)
PajtI Creative Commons License 2003.11.27 0 0 134
Sziasztok,

Van közületek valakinek eredeti headsetje eme telefonhoz?
Árulja el nekem legyen szíves, hogy működik-e a felvevőgombbal a hangtárcsázás.

Köszi.

kabala Creative Commons License 2003.11.25 0 0 133
Gery!

1. Minden wapoldalon el?fordul ez? Vagy csak a pannon oldalain?
3. Én ugyan vodafoneos vagyok, ahol le lehet tölteni java progikat nem csak a hivatalos helyekr?l is. A pannonnál nem tudom mi kell hozzá? Valószín?leg egy GPRS internet el?fizetés.

Be kell egy wapos keres?be (wap.google.hu -asszem) "free java download", vagy ilyesmit és tucatjával kapsz majd eredményes oldalakat.

pgyuf

Előzmény: Törölt nick (132)
ezoz Creative Commons License 2003.11.23 0 0 131
Csak meg szeretném osztani Veletek a sikeremet:
Pénteken jártam a Pannonnál az aksi-problémám megolása okán. 4 napig volt náluk a telcsim bevizsgálásra, majd szó nélkül kicserélték egy szép új aksira. Azóta még nem kellett töltenem, pedig ez már a 2. napom az első töltés óta. Nagyon reményteljes! Kiváncsi vagyok meddig fogja bírni. Egyébként adtak cseretelefont is, egy C55-t és az nagyon szuperül bírta! Ja, és cseréltek szoftvert is, 20-as verziójú van már rajta nekem!
Tonio117 Creative Commons License 2003.11.19 0 0 130
Kedves Lexy! Ha a vattacukor jelző külsőséget jelent akkor az lehet szép is. Ha belsőséget akkor pedig aranyos! :-)))
Próbáld ki a formázást, ártani nem fog, az biztos.
Előzmény: Lexy (127)
NLQ Creative Commons License 2003.11.17 0 0 129
ja meg 1 dolog: az akkumlator keszeleti ideje hatvanyozottan osszefugg a kijelzo fenyerejevel... azaz ha leveszed hattervilagitast minimumra szerintem legalabb 1 nappal tovabb birja!!!
ugyanez igaz a vibralo csongetesre ...

a max keszeleti idot ugy szamoljak, hogy no hang no vibra no light no talk, azaz semmit nem csinalnak vele, csak sim van benne es egy antennatol 5 meterre, es lemerik mennyi ido mulva kapcsol ki...

ja az arak:
Logitech BT headset 2 ev garival gyari hordtokkal (ami egyben a tolto is ) brutto 23000Ft csak szamlaval (gari miatt)
ami erdekessege hogy 2 mikrofon van benne es igy aktiv zajszurest csinal...

NLQ Creative Commons License 2003.11.17 0 0 128
nehany eszrevetel:

Panonos S55 adatkabel nelkul: 10 rugacs alatt adjak (nekem ingyen volt egy halom kiegeszitovel eggyutt is) szerintem az ar miatt egy limitalt dobozt kap az ember adatkabel es fotomasina nelkul...
alapvetoen ugye ott az infra adatkabel helyett, nem lassabb mint a serial kabel (sot ahogy nezem az USB sem gyorsabb....)

Bluetooth: igeneis alapbol eszrevenni hogyha a telefonodon be van kapcsolva a bluetooth ugyanis a kijelzo tetejen megjelenik 1 kis kek B betu szeruseg...
egyebkent ha nem akarod keresni a BT t a menuben, akkor a irda bekapcsolasa kikapcsolja a BT -t!!!

a BT public kikapcsolasa: menu >beallitasok> adatcsere>bluetooth>opciok> masok lathat. mellol kiveszed a pipat akkor ha be is van kapcsolva a BT akkor se lathato a telcsid

a BT teljes kikapcsolasa:menu >beallitasok> adatcsere>bluetooth mellett ne legyen pipa
ha van pipa akkor a valtozt. gomb megnyomasaval ki tudod venni...

egyebkent nekem a telcsim a 700 as akksival 2-3 napot birja (BT/irda nelkul)attol fuggoen mennyit beszelek
viszont beujjitottam egy logitech BT cordless headsetet (azota van hogy elo se veszem egesz nep a telefonom ugyanis a BT headsettel k.rva jo a hangtarcsazas...)
viszont amiota a BT headsetet hasznalom azota telefonom 2 napnal nem bir tobbet tehat valoban igaz a BT elegge eszi az akksit (ez igaz az IRDA ra is)

egyebkent dolog es ar amennyiert be tudom szerezni (szamlaval +afa):
850 mAh!!! LiPolymer!! (gyari 700mAh LiIon) akksi 3200Ft
USB adatkábel: 3700Ft
serial adatkabel: 1900FT
Serial Adatkabel gyari: 6500Ft (bontott csomagolassal: 4000Ft)
USB Adatkabel gyari: 8000Ft
eredeti gyari siemens fenykepezogep: 18500 brutto (ez szamlaval is ennyi)

Lexy Creative Commons License 2003.11.17 0 0 127
Kedves Tonio117!
Köszönöm!Én mindent kikapcsoltam, még a végén az irodaházban lekommunkálják a telcsimről a komprommitáló üzeneteimet.:)
Az akku már 3 napnál jár.., bár még a 14 órás töltést nem próbáltam. Ha nem fogja legalább 5 napig bírni visszaviszem!
Hogy érted azt hogy előny?:)

Minden mást egyébként jól csinál, de naptárbejegyzést ne küldjetek vele, mert 4 üzenetben érkezik meg...de olyan, mintha nem vette volna elküldött sms-nek.
L

Előzmény: Tonio117 (125)
ezoz Creative Commons License 2003.11.16 0 0 126
Én aksim is a rosszabb fajta. 2 naponta kell tölteni. A prospektus max 300 órát igér, ha a valóságban ennek tized részét tudja, akkor én ezt becsapásnak érzem. Ezelött C35-öm volt ott 50-180 órát igértek, de legalább az alsó határát túllépte. Ettől az S55-től (ugyonolyan használat mellett) még az 50 órát sem kapom meg. Pedig már a megvilágítást visszavettem 10%-ra, de csak kicsit segített.
Nektek csinál olyat, hogy ha gyorsan elkezdem bütni, hogy 0620... , akkor megcseréli az első két számot? Ezt írja ki: 6020 és ezt is hívja. Jópofa, mi?
Holnap irány a Pannon!
Tonio117 Creative Commons License 2003.11.15 0 0 125
Szia Lexy! Bár nem engem kérdeztél, de hátha tőlem is elfogadod. ( Különben is, ha nőből vagy,akkor a"vattacukor"fej lehet előny is! :-)))A telefonod három féle képpen tud kommonikálni más eszközzel (pl.:számítógép,másik telefon ). Adatkábel, inravörös (IrDA ),bluetooth (BT). Az IrDA-t, és a BT-t ki illetve be lehet kapcsolni. Érdemes csak használathoz bekapcsolni, mert bekapcsolva nagyon fogyassza az akkut.
Az akkuval kapcsolatban, nekem 5-napot bír. Az eddigi híreszteléssel ellentétben a litium-ion aksit is meg kell formázni, akkor sokkal tovább bírja. Formázás: az első 3 töltés 14-16óra, közte pedig meg kell várni, hogy teljesen lemerüljön, már magától kikapcsoljon. Próbáld meg utólag megformázni, ártani biztosan nem árt, viszont lehet, hogy segít az aksidon.
Előzmény: Lexy (124)
Lexy Creative Commons License 2003.11.14 0 0 124
Drága Biviszivi:)
Elmagyaráznád nekem röviden, hogy én is megértsem a vattacukor fejemmel, hogy mi az a folyamatos BT jeladás?:) Olyat már csináltunk Imrével, hogy az én telcsimről az övére átkommunikáltunk csengőhangokat. Van vmi köze ehhez?:)
Én eddig háromszor töltöttem fel és mindig 2 nap alatt lemerült. Fog ez a helyzet változni?
Egyébként én külön vettem adatkábelt hozzá. Mi az h neked járt?:)
P
L
Előzmény: Beebite (121)
kabala Creative Commons License 2003.11.11 0 0 123
Yes!
Előzmény: vizes zsemle (122)
vizes zsemle Creative Commons License 2003.11.11 0 0 122
Segítséget kérek: a telefon "lemászott" rezgés közben a polcról és most a képernyő hosszában van egy félcentis csík. Ha a képernyő alját-tetejét egyidejűleg óvatosan megnyomom, eltűnik. Mi a teendő? Képernyőcsere?
Üdv
Beebite Creative Commons License 2003.11.11 0 0 121
Szeretnék vitázni, az én akkum egy atomerőmű, ha nem beszélek, csak sms-eket irok, mert pl külföldön vagyok, akkor 8-9 napig is birja. Átlagos használat esetén egy hét az alap, igaz én max 1 órát beszélek mobilon egy héten, mivel hosszu loscogásokra a vezetékest választom.

Egy dolgot azért megjegyeznék: ha a bluetooth be van kapcsolva, az zabálja az akksit. Azt, hogy be van kapcsolva, elméletileg nem lehet észrevenni, csak akkor, ha az ebmer mondjuk egy pc-vel BT jelet keres, és hirtelen az irodaházban 5 emberét is megtalálja, amiből 3 azt se tudta, hogy ilyet is tud a telefonja. De természetesen a folyamatos BT jeladás issza a kakaót:) [Megtörtént eset:)]

A percenkénti csippanást hol kell beállitani?

Előzmény: kabala (120)
kabala Creative Commons License 2003.11.10 0 0 120
Ezoz!

-Az adatkábel hiánya a Pannon valami elképeszt? butasága. Akár a speedshop-ban is vehetsz jó áron.
-A beszélgetés idejét mutatja folyamatosan is. És természetesen, ha szükséges hangjelzéseket ad percenként. Csak a megfelel? beállításaok kérdése. Leírást azért adott a Pannon, nem?=;-)
-Az akku tényleg rövíd ideig bírja csak. Mondjuk a szerény tapasztalatom az, hogy némi id? (pár hónap) használat után egy picivel már tovább bírta az enyém. De lehet, hogy csak megszoktam?!=;-)

De amennyit én mahináltam (html nézeget? progi, játékok armadája, mini monitor, bluetooth, infra, a siemens legális weblapjáról letöltött szoftver frissítés, emai kliens stb) a telefonommal...
Egyszer?en nem lehet megunni! Február óta van meg. A fényképei még mindig a legjobb min?ség? képeket adják a fényképez?s telefonok közül!!!

Mindez egy parányi dobozban!

A napokban volt szerencsém kipróbálni a P800-at. Mondhatom zseniális volt, viszont sokkal zajosabb, életlenebb képeket készített és még zsebre sem tudtam tenni.

Előzmény: ezoz (119)
ezoz Creative Commons License 2003.11.10 0 0 119
Hello!
Mostmar nekem is van S55-om! Mar 1 hete.
Elso tapasztalataim rola egesz jok, de van nehany dolog, ami problemas.
- En nem kaptam adatkabelt hozza. Ez Pannonos sajatossag, avagy kimaradt belole?
- Nem mutatja a beszelgetes idejet, csak percenkent egyszer. Ez nem allithato folyamatosra, mint pl a C35-on?
- Nekem meg 2-3 napnal nem birta tovabb az aksi, pedig mar nem is csesztetem sokat es ezalatt max 15 percet telefonaltam. Ez toredeke a gyari igereteknek. Mennyek reklamalni?

Ma ennyi.
Z.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!