Keresés

Részletes keresés

alfredoo Creative Commons License 2003.01.27 0 0 83
kalaka

szerintem ebben a tekintetben nincs nagy kulonbseg az onbevallas es a kornyezet 'itelete' kozott...

egyebkent aki meg nem tartja magat ciganynak arrol a kornyezetnek meglehetosen bunko dolog az illetot ciganynak tartani.

ez a kornyezetet minositi.

meg jo hogy a kornyezet tisztesseges csaladanyakat nem tart kurvanak es nem ugy viselkedik veluk szemben. pl. megeroszakolja aztan rarak 500 forintot. a rohadt kurvaja...

Előzmény: Kaláka (82)
Kaláka Creative Commons License 2003.01.27 0 0 82
A KSH népszámlálási adatai pusztán azt mutatják, hogy hányan vallják magukat cigánynak. Arról nme szólnak, hogy a külső környezet hány embert tart cigánynak. Pedig ez lényeges szám. Ez esetben a 800 000 a helyes szám.
Előzmény: HAME (81)
HAME Creative Commons License 2003.01.27 0 0 81
Nyilván lesz vizsgálat, hisz itt is ugyanojan "jaj mit szól az EU!?" parázás van a legnagyobb ökörségre is, mint a tagjelöltek bármelyikében. Ha ilyen hírek mondjuk Ausztriáról jelennének meg, a szerzőt vagy futólépésben zavarnák a kedves édesannyába vissza (majd sterilizálnák a mamát), vagy szimplán kiröhögnék.
Az Independent-et csak névről ismerem, de a "vasárnapi liberális" némi képet ad. Az RTL Klubról ne is beszéljünk. Két örökmozgó között egy Frankenstein.
Ami a cikk adatait illeti, mindjárt a második bekezdés félmilliós roma kisebbségről beszél. Nos a félmillió a 2001-es népszámlámlálás adatait szerint 89.920. Ha nemzetiségtől függetlenül a roma anyanyelvűeket vesszük, akkor 99.448. Ha hozzá vágunk még 50 %-ot, akkor legyen 150.000.
Innentől érdemes vizsgálni a többi tuti tényt.
Előzmény: Kaláka (42)
sanyi Creative Commons License 2003.01.27 0 0 80
egyebkent ha valaki felesegul vesz egy ciganylanyt akkor valoszinuleg jo feleseget kap. es egyaltalan nem biztos hogy kosz lesz a lakasban. ez inkabb szocializacio kerdese.

Ezt azert nem probalnam ki.

es a nalunk elo 800000 ciganybol hidd el hogy rengeteg rendes ember van. dolgozo, munkas, rendes ember.

Hogyne, legalabb 10 000.

Előzmény: alfredoo (76)
sanyi Creative Commons License 2003.01.27 0 0 79
Szerintem kinyilt a demografiai ollo, es megnott az (eredetileg is tobbsegben levo) neger es feher kisebbseg kozotti letszambeli kulonbseg. Ez, valamint a hatalomgyakorlasrol valo liberalis elvek raeroltateses az orszagra azt eredmenyezte hogy elso lepesben atadtak a politikai hatalmat a negereknek (Rhodesiabol Zimbawbe lett) majd jott a kovetkezo felvonas, a feher telepesek eluzese a foldjukrol. Azt hogy ki csinalja, edesmindegy elobb utobb a primitiv tobbseg a politikai hatalom birtokaban megteszi ezt.
Előzmény: Bimbum (77)
forumromanum Creative Commons License 2003.01.27 0 0 78
Már ezért a hozzászólásért is nyugodtan lehet büntetőeljárást indítani. Megismételni nem akarom egyetlen szavát sem. A szög kibújása viszont jó duma. A szóhasználat nyilas időket idéz. Remélem csak idézi, s nem előidézi azokat.
Bimbum Creative Commons License 2003.01.27 0 0 77
Az őslakosság Zimbamwéban mindig abszolút többségben volt, rossz a példád. Ott inkább egy diktatórikus hajlamoktól megvert elnök-diktátor a probléma.
Előzmény: sanyi (74)
alfredoo Creative Commons License 2003.01.27 0 0 76
sanyi

van benne onellentmondas de inkabb csak a gondolataidat nem tudtad leirni.

a tarsadalomtol eltero magatartas nemcsak a ciganykozosseg kereteben fordul elo.

szegeny MAGYAROK is vannak, akik elmennek hajlektalanba es elisszak az eszuket.

ennek ellenere en mind a ket embercsoportot embernek tekintem. es helyzetuket tartom celszerunek megoldani. nem rasszista es elnyomo modszerekkel.

elismerem hogy a kerdes nem egyszeru... de minden kerdest embersegesen kell megoldani...

egyebkent ha valaki felesegul vesz egy ciganylanyt akkor valoszinuleg jo feleseget kap. es egyaltalan nem biztos hogy kosz lesz a lakasban. ez inkabb szocializacio kerdese.

es a nalunk elo 800000 ciganybol hidd el hogy rengeteg rendes ember van. dolgozo, munkas, rendes ember.

es hala istennek sokan feljovoben vannak kozuluk. nem a zeneszekre gondolok, hanem irodistakra stb stb. ugyanolyan termeszetes eszuk van mint masoknak. ezt a kulonfele ugyeskedesek szintjen is lathatod.

biztosan kozos akarattal van megoldas. emberi megoldas.

Kaláka Creative Commons License 2003.01.27 0 0 75
Ez nagyon egyszerűen hangzik.

Lehet, hogy igazad van. Én nem kérdőjelezek meg mindent, amit Te írsz.

Nyílván ideológiai felfogásunk közti különbségből adódik, hogy szerintem a többség ereje abban rejlik, hogy mer gesztusokat tenni, méltóságteljesen tud vislekdeni kisebbségeivel szemben.

Szerintem ez sokkal értékesebb és maradandóbb, mint a nyers erő.

Előzmény: sanyi (74)
sanyi Creative Commons License 2003.01.27 0 0 74
A tobbseg ereje a tobbsegeben es tarsadalmi sulyaban rejlik. Ha tobbseg abszolut tobbsegge valik, akkor pl. kepes lesz arra hogy eroszakkal biztositsa maganak a tarsadalmi sulyt (azaz kirabolja a masik fajtahoz tartozokat) amint az tortent Zimbawbeban.
Előzmény: Kaláka (73)
Kaláka Creative Commons License 2003.01.27 0 0 73
- Miért gondolod, hogy a többségnek hatalmi pozíciójából adódóan joga van meghatározni, hogy a kisebbségben lévők hol éljenek, miként szaporodjanak stb.?

- Pl. azert hogy megorizze tobbsegi mivoltat.

Ha a többség csak ilyen áron tudja megőrizni többségi mivoltát, ott nagy baj van a többségi kohézióval. A többség ereje ugyanis épp abban rejlik, hogy elismeri kisebbségei jogait.

Előzmény: sanyi (71)
sanyi Creative Commons License 2003.01.27 0 0 71
Nem, ettől nem kell megijedned. Csak azért kértem, hogy olvasd el, mert a magyar jogrendszer szerencsére más irányba mutat, mint amerre te szeretnéd.

Nem szeretnek semmit, csak elore latom hogy mi lesz, borusan latom a jovot.

Miért gondolod, hogy a többségnek hatalmi pozíciójából adódóan joga van meghatározni, hogy a kisebbségben lévők hol éljenek, miként szaporodjanak stb.?

Pl. azert hogy megorizze tobbsegi mivoltat.

Ennyi erővel, ha a barnák többen vannak a szőkéknél, eldönthetik, hogy mi történjen a szőkékkel.

A kivalasztas alapja nem az effele felszines dolgokon mulik, hanem a tarsadalombeli viselkedesen. Ha pl a ciganyok technikahoz erto, szorgalmas es lojalis polgarok lennenek, akkor nem lenne ciganykerdes.

A többség akarata nem foszhatja meg az egyént alapvető emberi jogaitól. Ez történt a holokauszt idején.

60 eve volt, es ki tudja mi lesz 60 ev mulva?

Előzmény: Kaláka (69)
Kaláka Creative Commons License 2003.01.27 0 0 69
Nem, ettől nem kell megijedned. Csak azért kértem, hogy olvasd el, mert a magyar jogrendszer szerencsére más irányba mutat, mint amerre te szeretnéd.

Miért gondolod, hogy a többségnek hatalmi pozíciójából adódóan joga van meghatározni, hogy a kisebbségben lévők hol éljenek, miként szaporodjanak stb.?

Ennyi erővel, ha a barnák többen vannak a szőkéknél, eldönthetik, hogy mi történjen a szőkékkel.

A többség akarata nem foszhatja meg az egyént alapvető emberi jogaitól. Ez történt a holokauszt idején.

Előzmény: sanyi (67)
forumromanum Creative Commons License 2003.01.27 0 0 68
A topikcím kissé bulvárlap ízű, de a tény - ha igaz - felháborít, ha egy eset van akkor is. Az egyik hozzászólásban idézett magyar eset jól jellemzi az orvos-páciens viszonyt. Minél képzetlenebb a páciens, annál inkább kiszolgáltatott (nem egyedül az orvosnak).
A legriasztóbb az egész ügyben számomra az, hogy kormányzat, kormányzati hivatal ilyesmit leírni hivatalos iratban nem mer, az esetszám pedig több elkövetőre utal. A hatóság orra előtt, állami kórházakban űzik az ipart a sterilizáló orvosok államköltségen. Nem várom, hogy bárki is megüsse az ügyben a bokáját, a módszerrel nyilván az is egyetért, akinek meg kéne vizsgálnia a hír igazságtartalmát.
sanyi Creative Commons License 2003.01.27 0 0 67
OFF

Es most ettol meg kellene hogy ijedjek?

Előzmény: Kaláka (65)
sanyi Creative Commons License 2003.01.27 0 0 66
Egyaltalan nem. A "jol ismert okok" alatt en a nyomort, es tarsadalmi devianciat ertem. Ezt nem kell eltanulni toluk. Es ezert nem olvadnak be, hiszen -nezetem szerint- a legtobb esetben egy ciganyt a csaladba behozni elonytelen dolognak tartanak. (sajnos a ciganysag szaporodasaval az erintkezesi felulet is noni fog es ezzel a konfliktusok szama is) Ha nemzetisegi problema megoldasanal Bimbum csak a szaporasagra gondolt akkor az onmagaban jo megoldas lenne, bar eleg nehez megfelelo szinvonalon sok utodot felnevelni.
Előzmény: alfredoo (63)
Kaláka Creative Commons License 2003.01.27 0 0 65
Sanyi!

Ha van időd ezt is olvasd el:

Kemény büntetés jár majd a megkülönböztetésért

Kaláka Creative Commons License 2003.01.27 0 0 64
Ő biztos, hogy nem lát ellentmondást semmiben.
Előzmény: alfredoo (63)
alfredoo Creative Commons License 2003.01.27 0 0 63
sanyi

ezt irod:

'Tehat a magyar nemzetiseg beilleszkedik az ottani kozossegbe (ami nekunk nem jo) A ciganyok nem illeszkednek be a jol ismert okok miatt. Ez nem hinnem hogy el kene tanulni toluk.'

ugye te sem latsz onellentmondast?

Előzmény: sanyi (58)
sanyi Creative Commons License 2003.01.27 0 0 62
:)
Előzmény: Kaláka (61)
Kaláka Creative Commons License 2003.01.27 0 0 61
Persze, hogy szerinted nincs szó összeesküvés-elméletről, mert nem tudod, mi az.

Egyébként nem vagyok feszült. A hozzászólásaid alapján inkább Te vagy erősen frusztrált.

Előzmény: sanyi (60)
sanyi Creative Commons License 2003.01.27 0 0 60
OFF

Majd lehiggadsz, es akkor talan konkretumokat is hallok arrol hogy mi is a problemad. A velemenyemet irom meg, mit ahogy masok is teszik. Ha konkret dolgokat akarsz, olvasd BBC-t, ez itt nem az. Oszeeskuves-elmeletrol meg nincsen szo, szerintem.

Előzmény: Kaláka (59)
Kaláka Creative Commons License 2003.01.27 0 0 59
Te sorozatban gyártod a saját kis összeesküvés-elméleteidet. TÉNYEKRŐL beszélj. Ha alátámasztod mindazt, amiről írsz, hiszek neked.
Előzmény: sanyi (58)
sanyi Creative Commons License 2003.01.27 0 0 58
Hát a cigányoknak nincs anyaországa. A magyar kisebbségek különben éppen a cigányoktól tanulhatnának, hiszen a mi kisebbségeink folyamatosan fogynak.

Ennel talan okosabb vagy.
En nem csak az anyaorszagrol beszeltem, hanem a kisebbsegi erdekervenyesitesrol is. Az anyaorszagot azert hoztam fel, mert te a magyarokat helyettesitetted be, es a magyaroknak van anyaorszaga. A ciganyok a segelyt varjak es szaporodnak. Ezt tanuljuk el? Egyebkent a fogyas szerintem nem a szapordas miatt van, elsosorban, hanem az asszimilacio, beolvadas miatt. Tehat a magyar nemzetiseg beilleszkedik az ottani kozossegbe (ami nekunk nem jo) A ciganyok nem illeszkednek be a jol ismert okok miatt. Ez nem hinnem hogy el kene tanulni toluk.

Előzmény: Bimbum (56)
Kaláka Creative Commons License 2003.01.27 0 0 57
Szerintem Te magad sem tudod, hogy mit jelent az, amiről írsz.
Előzmény: sanyi (55)
Bimbum Creative Commons License 2003.01.27 0 0 56
Hát a cigányoknak nincs anyaországa. A magyar kisebbségek különben éppen a cigányoktól tanulhatnának, hiszen a mi kisebbségeink folyamatosan fogynak.
Előzmény: sanyi (51)
sanyi Creative Commons License 2003.01.27 0 0 55
Ez a Te véleményed. Én ismerek remek értelmi képességgel rendelkező roma egyetemistákkat és főiskolásokat. Ismerek ugyanilyen jó képességekkel rendelekző gyerekeket, akik szegénységük révén soha nem fognak bekerülni a felsőoktatásba.

Ezt mar sokat hallottam, de valahogy eddig mast tapasztaltam.

Tehát akkor nem a nyomort kell megszünttni, hanem az embert?

Te mondad... Bar en inkabb a szelektiv kitelepitest tartom elonyosebbnek. Mintha a franciak is valami hasonlot csinalnanak momentan.

Előzmény: Kaláka (54)
Kaláka Creative Commons License 2003.01.27 0 0 54
Pozitiv diszkriminacio. Amirol az SZDSZ-s Demszky beszel. Benyomni a romakat az iskolakba, a felsooktatasba, holott kepessegeik es mentalitasuk ezt nem teszi lehetove.

Ez a Te véleményed. Én ismerek remek értelmi képességgel rendelkező roma egyetemistákkat és főiskolásokat. Ismerek ugyanilyen jó képességekkel rendelekző gyerekeket, akik szegénységük révén soha nem fognak bekerülni a felsőoktatásba.

Azt várod, hogy egy vízben fuldokló ember mentse ki magát saját hajánál fogva a vízből.

Tehát akkor nem a nyomort kell megszünttni, hanem az embert?

Előzmény: sanyi (52)
sanyi Creative Commons License 2003.01.27 0 0 53
A szlovák, mint államalkotó nemzet. Röhej.

Pedig azok. Hiszen igazgatnak egy szuveren allamot. Ami azt illeti bizonyos szempontbol jobban is csinaljak, a magyarok zullenek.

Előzmény: hecsedli15 (50)
sanyi Creative Commons License 2003.01.27 0 0 52
Amikről írtál, olyan összeesküvés-elméleten alapulnak, amely egészegyszerűen hamis, manipulatív és demagóg. Hogyan használhatná fel a "liberális elit" egy szerencsétlen népcsoport nyomorúságát?

Pozitiv diszkriminacio. Amirol az SZDSZ-s Demszky beszel. Benyomni a romakat az iskolakba, a felsooktatasba, holott kepessegeik es mentalitasuk ezt nem teszi lehetove.

Azt várod, hogy egy vízben fuldokló ember mentse ki magát saját hajánál fogva a vízből.

Mindenki tudja hogy mi a helyzet. Ujratermelik a nyomorukat. Ahova mennek, veluk megy a nyomor is.

Előzmény: Kaláka (49)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!