Keresés

Részletes keresés

Lator Creative Commons License 2003.02.18 0 0 14
Hmmm.
Most már kezdek bizonytalan lenni :(( Vagy mégsem?

Valamelyikőtöknek nincs a Net-en tesztképe?
A gyár által készítettben inkább nem bízom.

Hantaboj Creative Commons License 2003.02.17 0 0 13
Érdekes. Miért kompzíciós hiba, ha egy havas tájat akarok lefényképezni? Esetleg egy a képmezőbe belátszik egy ablak, és a félfánál lilás beszűrődés van? Üzemszerűnek nem nevezném.

Az LCD láthatóságát azért említem, mert ha már dig. gépről van szó és LCD-ről, akkor már hadd lássak valamit rajta! Annál is inkább, hogy hasonló fényviszonyok mellett (ugyanott) egy kicsit drágább gép parádés LCD képet mutatott. A kamkorderről nem is beszélve.

Ami az infrát illeti, kommersz Sony hi8 infrájával átnézek tök sötétben a szemközti házba, még a foltját is látom. Megvan a 15 m.

A képminőségen nem a ccd által leképezésre gyanakszom, inkább a meglehetősen szerény objektív képalkotására.

Félreértés ne essék, nem lehúzni akarom a kis gépet, mert amire való, arra jó. jobban, mint néhány társa ebben a kategóriában.

Előzmény: notafa (12)
notafa Creative Commons License 2003.02.17 0 0 12
A fényképezési alapszabályok itt is érvényesek, az említett szinkontraszt hiba, kompozíciós járatlanságból fakad, ez nem eszközhiba. Az LCD panel más kérdés, én a nagy fényerőnél is jól láthatóságot emelném ki. Az hogy megvilágítás nélkül nem használható az LCD. nos ezt nem értem teljesen. hátperszehogy nem látszik, nincs megvilágítás, a lcd kereső legnagyobb előnye, hogy "tükör reflexes" magyarul azt kapod ami látsz. Tehát ha vaku nélkül, alap záridő beállításokkal képeznél, akkor pont ilyen sötét képed lenne. Dehát ez a milliós gépere is igaz, bár az lcd fényerején lehet játszani de csodák nincsennek. (még egy közepes infra keresővel sem látsz 10-15M-m tovább)

Képminősége valóban lehetbe jobb, de mindig hozzá kel tenni, hogy honnan nézve. A kategóriájának abszolult megfelelő, egy 2Mp, vagy egy kompakt géphez viszonyítva egészen kiváló.

Optikai keresőjén vitatkoznék, szvsz gyakorlatilag használhatatlan :((( távolra még csakcsak, de közelre semmiképen sem javaslom. tudom, hogy nem tükörreflexes, de láttam már pontosabbat is. sőt szinte csak azt látam :(

Hantaboj Creative Commons License 2003.02.16 0 0 11
Még egy hülye hiba eszembe jutott.
Sötétben fotózok, mikor az LCD-n már semmit nem látni. A keresőbe pillognék, de már ott sem nagyon találni a témát. Csak-csak megoldanám a helyzetet, de az a nyomorult kis állapotjelző led teljesen elvakít. Miért nem lehetett azt arrébb tenni pár centivel?! :)

Lator Creative Commons License 2003.02.16 0 0 10
Köszi Notafa és Hantaboj

Pontosan ilyen dolgokra voltam kíváncsi.
Az LCD megitélésében ugyan volt egy kis eltérés, de végül is nem ez a döntő szempont.
Nálam a valós képet mutató kereső, a makró és a 2-3 méterről (vakuval) fotózott tárgyak képminősége a dontő. (Pl egy videómagnóról, tv-ről készítendő kép)
A többi (családi, tájkép, éjszakai foto) csak ezek után jön.

Ha bármi más még eszetekbe jut osszátok meg velünk.

Üdv: Lator

Előzmény: Hantaboj (9)
Hantaboj Creative Commons License 2003.02.15 0 0 9
Sziasztok. 2 hónapja nyomatom ezzel a géppel, és vannak gyakorlati tapasztalataim, ha még aktuális.

75ezerért nem szabad ott hagyni, annyit megér.
A rossz tulajdonságokkal kezdem, mert van neki. Szerintem a legsúlyosabb hibája, hogy nagy a színszórása az objektívnek - az a jelenség, amit az Index Digitcam is ír, bár nem emel ki kellően. Úgy jelentkezik, hogy a téma nagyon világos és nagyon sötét, egymással határos területet tartalmaz. Ilyenkor a sötétebb rész felé kékes lila beszűrődés látszik. Minél nagyobb a kontraszt, annál erősebb. Példa: havas tájban fa sötét törzse.
Nagyon gyenge az objektív fényereje, leginkább jól bezoomolva feltűnő.
Az LCD-n a kép egy étteremben este már nemigen használható, semmi nem látszik.
Ezek a legdurvább hiányosságai, amit észre vettem.

Ettől függetlenül a kategóriájában elég jónak tartom. Extrém körülmények között senki ne akarjon vele hibátlan képeket csinálni. Általános külső és szobai fotózásra, makrózásra megfelelő.

Kérdésekre:
- makrózni lehet vele, ez nagyon jó. Akár 7 cm-ről.
- színtelítettsége átlagos
- színhelyesség igen jó
- képélesség átlagos/jó
- akkukat (2 db 1800mAh) nagyon nem zabálja
- keresőben azt látod, amit kell: ha zoomolsz, akkor azt
- optikai zoom elég, a nagyobb ritka ebben a kategóriában
- éjszakai képekkel nem próbálkoztam különösebben

notafa Creative Commons License 2003.02.12 0 0 8
khm természetesen nem kétségbe vontam az árat, csak azt akartam mondani, hogy annyiért nem szabad otthagyni. Jó vétel.
notafa Creative Commons License 2003.02.12 0 0 7
Végre van topik erről a remek kis szerkezetről. Előnyeiről/hátrányairól elég jó áttekintés van itt az index/digicamon, nézzük a szubjektív oldalt ;)

+++ úgy néz ki mint egy fényképező
++ kiváló kidolgozás
+++ könnyű, áttekinthető kezelés
+ jó képminőség
+++ talán az egyik legjobb LCD kereső (még ha rásüt a nap is használható)

- nehézkes önkioldó (külön gombon jobb lenne, így menüből...hát...)
- manuális fehéregyensúly állítás nincs
- "meglepő" hangok működés közben (ezt csak az előző gépemhez tudom viszonyítani)

hirtelen ennyi. ebben az árban szvsz nincs jobb, legalábbis szolgáltatás/ár/minőség viszonylatában.

a lenti/fenti ár nem lehet bolti, vagy ha az akkor számla nélküli nettó ár, ugyanis jelenleg a legkedvezőbb viszonteladói ára 75e, ez mire "kimegy" a boltba netto 93-95e+áfa tehát 115-120-nál olcsóban ma számlával hivatalosan szabályosan nem lehet megkapni.

Lator Creative Commons License 2003.02.12 0 0 6
Szia Blacky

Köszönöm a linket, bár láttam már. Ezért kérdeztem inkább a gyakorlati tapasztalatokat.
Remélem neked nemsokára meglesz:)

Az ár nem titok: 75ezer Ft. Új, garanciális, az összes gyári tartozékkal.

Üdv: Lator

Előzmény: _blacky_ (4)
_blacky_ Creative Commons License 2003.02.11 0 0 5
egyébként Lator, mi az a jó ár, mennyiért tudnál venni dx4330-ast ha nem titok??? köszi
_blacky_ Creative Commons License 2003.02.11 0 0 4
sziasztok!

én most vettem egy dx4330-ast. sajnos kevesen szólnak hozzá ehez a topichoz:(
nem vagyok profi fotós, most kezdem kiismerni a gépemet, bár ebben nincs nagy segítségemre a 120 oldalas angol nyelvű leírás:) szóval nekem is jól jönne egy magyar nyelvű leírás!
Lator: itt egy link http://www.kodak.com/global/en/digital/easyShare/dx4330/samples/dx4330Samples.jhtml . van néhány mintakép. valószínüleg egy profi csinálta, de remélem egyszer én is eljutok erre a szintre!
egyébként az biztos, hogy egyszerű a menürendszere. egyenlőre ennyit tudok hozzászólni. csa

Lator Creative Commons License 2003.02.01 0 0 3
Szia Jaczko!

Először is köszönöm a választ.
Igazából az érdekelne, hogy milyen minőségű képeket készít, hiszen a 3 MP ugye nem minden.
Itt mondanék egy példát: Az egyik ismerősömnek, van egy 1,3-as olympusa, a testvérének, egy 3,3 sonyja és az Olympus jobb képeket csinál, a jóval kisebb felbontás ellenére.

Az is érdekelne, hogy makro fotózásra alkalmas-e és menyire csinál élethű színű képeket általában?
Mennyire "eszi" az akkukat, ill úgy tudom optikai keresője van, tehát azt látod-e az elkészült képen amit a keresőben láttál?
Ami nem annyira fontos, de érdekelne, hogy milyen éjszakai képeket csinál és általában elegendő-e a 3x-os optikai zoom?

Ha eszembe jut még valami, akkor beírom.

Köszi: Lator

Előzmény: jaczko (2)
jaczko Creative Commons License 2003.01.31 0 0 2
Hali!
Pontosan mi érdekelne. Én karácsony óta rendelkezeam egy kodak dx4330-as géppel. Amat?r céloknak szerintem nagyon megfelel. Különösen teszik a video felvev?s része bár nem csúcs min?ségü felvételt készít. Nagyon szívesen valaszolok még más kérdésedre is de most tíz napig nem leszek gép közelben ezért kérlek ne idegeskedj. :)) Még valami. Én sajnos a gépet úgy vettem, hogy nincs hozzá magyar nyelv? leírás ezért nagyon megköszönném ha valaki bármilyen formátumba részemre tudna küldeni. E nélkül is könnyedén kezelhet? a gép, de azért jó lenne valami lírás a családnak is.

Udv: Jacem

Lator Creative Commons License 2003.01.28 0 0 1
Köszönöm a "sok" segítséget!

Megkérném a moderátort, törölje a topicot. Köszönöm.

Lator Creative Commons License 2003.01.21 0 0 0
Senki, semmit?
Lator Creative Commons License 2003.01.18 0 0 topiknyitó
Sziasztok!

Azért nyitottam ezt a topicot, mert a Kodak digitális gépekről, meglehetősen kevés infót találtam és egyben a segítségeteket is szeretném kérni.

A fenti két típust lenne lehetőségem jó áron megvásárolni, de ha valakinek gyakorlati tapasztalata van és azt leírná, megköszönném.
A gépek technikai specifikációit ismerem, csak kérdés, hogy valójában milyen gépek ezek?
Gondolok itt főleg képminőségre, megbízhatóságra, stb.

Előre is köszönöm: Lator

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!