Keresés

Részletes keresés

szarvasmarha Creative Commons License 2003.01.01 0 0 35
PElbai Creative Commons License 2003.01.01 0 0 33
Nem szép, de ezt senkisem vette észre, miközben a cikked az vérlázító.
Egyébként köszönöm, hogy "idelinkelted" a cikkedet, mert így elolvashattam, és elképesztőnek tartom a benne foglaltakat, tehát a Demokrata csúsztatását enyhébb "bűnnek" tartom a cikked tartalmához képest.
Előzmény: Hell István (32)
Hell István Creative Commons License 2003.01.01 0 0 32
Megkérdezhetem, mi a véleményed arról, hogy a Magyar Demokrata c. lap hamisít?
Előzmény: PElbai (31)
PElbai Creative Commons License 2003.01.01 0 0 31
Érzékeny lélek, miközben a cikke....(:-(((
Előzmény: Hell István (30)
Hell István Creative Commons License 2003.01.01 0 0 30
Mihelyt aktiválják, H.I. nickje néven fogok bejelentkezni, és ha akarod, harmadik személyben beszélek majd önmagamról. Így jó lesz?

Végülis nem rólam, hanem a Magyar Demokrata csalásáról van szó. Arról pedig bárki beszélhet, ha akar.

Előzmény: Törölt nick (27)
Ormossy Creative Commons License 2003.01.01 0 0 29
Én nem vitatom, hogy részben igazad van. De azért egy Demokratát nem hasonlítanék egy Népszabadsághoz.
Igen, mindkét oldalon vannak demagógok. Csak jelenleg a jobb oldalon állókat minden eszközzel, a törvényesen megválasztott parlament és a kormány minden mozdulata, intézkedése ellen, folyamatosan "tüzelik". Medgyessy nem tud úgy reggel felébredni, hogy a Magyar Nemzet ne írna valami "aranyosat", hogy a "D-209-es ma éjszaka zöld-sárga pizsamában aludt, ami ugye mégis csak felháborító egy miniszterelnöktől. Különben is, hogy veszi magának a bátorságot, hogy egy hétig Kubában pihenjen? Ezekben a válságos időkben, amikor egy miniszterelnöknek az országban lenne a helye!"
És folytathatnám. De minek. Az elmúlt hónapok tükrében én azt látom, hogy sem az egyik, sem a másik oldal semmiről nem tudja meggyőzni a másikat, lehetnek bármilyen nyilvánvaló tények. (Emlékezz csak Kuba kapcsán; nyilvánvalóan közölték, hogy magánútra megy, saját pénzéből, senkivel nem találkozik. Érdekelt ez valakit? Változatlanul a közpénz elköltéséről, a Castró-val való találkozóról beszélt az "egyik" oldal.) Mindenki "fújja" a magáét. Gyakran elbeszélünk egymás mellett.
És ez nem jó. Nagyon nem jó.
Az egy országban élők között, - közöttünk magyarok között - párbeszédnek, - és persze értelmes vitáknak - kellene lennie. De sajnos nem ez van. Gyűlölködés van, a "másik" megvetése, lealázása, könyörtelen mocskolódás.
Ez a fajta viselkedés, még soha semmi jóra nem vezetett. Sajnos gyanítom, most sem fog. Oly mértékben mérgesedett el a helyzet, hogy ez már egykönnyen nem visszafordítható. Sokáig fogjuk érezni ennek a választások előtt indult háborúnak negatív hatásait. Sokáig fogjuk gyógyítgatni a mindkét oldalon ejtett mély sebeket.

Ormossy

(Bocs. Január 1.-én talán valami vidámabbat kellett volna írnom. De sajnos, amiről írtam, szerintem nem annyira vidám. Még most, január elsején sem.)

Előzmény: Törölt nick (9)
Tamerlán Creative Commons License 2003.01.01 0 0 28
Hja, értem

- ha te csinálod, akkor "egyszerű szójáték", "vicc" (ezt egy híved - libsi -is írta, hozzátéve azért, hogy a francia miniszter megérdemli)
- ha veled csinálják, akkor felháborító, "tudatos hamisítás".

Sajátos felfogás.

Mi van, ha a Demokrata újságírói is csak "vicceltek" veled?
"Nem a legszerencsésebb" vicc, de azért csak vicc, ugye...
(Te meg itt csak emészted magad miatta.)

Előzmény: Hell István (15)
PElbai Creative Commons License 2003.01.01 0 0 26
Az MH meg az SZDSZ kedvence.
Előzmény: Hell István (24)
PElbai Creative Commons License 2003.01.01 0 0 25
A maga kedvéért nyissak egy topikot amely így szólna, hogy aszongya..."A Magyar Hírlap minden csatornán hazudik,csal,lop..."
Rengeteg bizonyíték állna rendelkezésemre...hihihihi...
Előzmény: Hell István (22)
Hell István Creative Commons License 2003.01.01 0 0 24
Szerintem nagyon fontos megemlíteni, hogy a Magyar Demokrata az ellenzék egyik ismert figurájának kedvence. Ez azért sokat mond a fideszesekről. Egy politikus, mielőtt "kedvencet" választ, gondolkodhat is.
Előzmény: mibi (3)
PElbai Creative Commons License 2003.01.01 0 0 23
Nem?
Most viccel?
Úgy gondolja, hogy repes a boldogságtól jobboldal a valótlanságokat állító,összehordó cikkén?...tényleg lehet ezt a cikket egyáltalán kritizálni?
Ha valaki pofán vág valakit, az vissza is kaphatja.
Az Ótestamentum elvei manapság még élnek, tudja:
"szemet szemért, fogat fogért" elv.

Előzmény: Hell István (21)
Hell István Creative Commons License 2003.01.01 0 0 22
Szerintem tökmindegy, hogy Hell István vagyok-e. (Az vagyok.) Ez a topik arról szól, hogy a Magyar Demokratában csalnak.

Lehet másról beszélni, de ez még TÉNY marad. És nem sajnáltatom magamat, erre nincs szükségem. A Magyar Demokrata módszereiről beszélek.

Előzmény: Törölt nick (19)
Hell István Creative Commons License 2003.01.01 0 0 21
Milyen kritikákra? Nem hallottam kritikákat.
Előzmény: PElbai (16)
PElbai Creative Commons License 2003.01.01 0 0 20
Azért az röhej, a balliberális közírók rugdosnak, fröcsögnek nyílvános médiumokban, és idejönnek sajnáltatni magukat.
Ilja Iljics Creative Commons License 2003.01.01 0 0 17
Nem ugyanazt, mint a büszkeség. :-)
Előzmény: Törölt nick (14)
PElbai Creative Commons License 2003.01.01 0 0 16
Elovastam a cikket.
Provokatív cikk, így nem is értem, hogy Ön miért annyira érzékeny a kritikákra.
Nem tom, de mit várt erre a hazug, megalapozatlan vádhalmaz után?
Hegedűst megbüntették,maga jóvoltából,Ön meg itt sajnáltatja magát.
Nevetséges.
Hell István Creative Commons License 2003.01.01 0 0 15
Szerintem ez egy egyszerű szójáték volt. Lehet, hogy nem a legszerencsésebb. De vicc.

De nem szeretném, ha OFF lennék - vagy ha te lennél OFF.

Előzmény: Tamerlán (12)
Hell István Creative Commons License 2003.01.01 0 0 13
Nem vonyítok, és nem a belerúgás miatt jöttem ide. Hanem azért, hogy lássá(to)k: nemcsak hazudnak, hanem csalnak is a szélsőségesek. Nem a véleményükről van szó, hanem a "hitelükről".
Előzmény: Törölt nick (9)
Tamerlán Creative Commons License 2003.01.01 0 0 12
Hell István,

ha az általad leírtakat "tudatosan meghamisították", akkor az mindenképpen elítélendő.

Sajnálhatnálak is érte, de mégsem teszem.

A "TUDATOS HAMISÍTÁS"-t ugyanis te magad is szívesen alkalmazod, ha egy neked ellenszenves politikusról írsz.

Ezt két topicban (Cigányellenes "cigány" önkormányzat, A zámolyiak hozták formájukat) is a fejedre olvastam.
Azóta sem tértél vissza egyik topicba sem.

Hogyan hamisít egy újságíró-tanár (akinek most fáj, hogy az ő írását hamisítják)?
Itt is szembesítelek a saját hamisításoddal.
Íme:

Egy francia miniszter - Sarkozy - előjön egy jogszabály-tervezettel. Természetesen Franciaországban alkalmaznák. A tervezet ottani ellenzői gyanítják, hogy a cigányokat sújtja majd.

A tervezet híre Magyarországra is eljut. A hazai cigány kisebbség itteni pártfogóinak sem tetszik a tervezet. Hell Istvánnak sem.
Innen bírálja (ld. a Cigányellenes "cigány" önkormányzat topicot) a francia belügyminiszter tervezetét.
Idáig rendben is van.

DE:
A bírálatot Hell István megtoldja a miniszter nevének ELFERDÍTÉSÉVEL, azt HAZUDVA ráadásul, hogy a franciák így ejtik:
"...népszerűtlen, ámde magyar származású (de állítólag nem cigány) Sarközy [franciásan: szarközí] belügyminiszter..."

Ez többszörösen ALJAS dolog, mert

1.) a "Sarkozy" "a"-ját a francia rövid "á"-nak, az "o"-ját "o"-nak ejti, tehát az egészet "szárkozi"-nak

2.) a miniszter nevét ott "Sarkozy"-nek írják, de még ha magyarul lenne írva "Sárközy"-nek, a franciák akkor sem ejtenék "szarközi"-nek.
A két pontot (tréma) a francia kizárólag az "e", az "i" és az "u" fölött ismeri, ez ott azt jelzi, hogy az illető magánhangzót önállóan ki kell ejteni.
Az "ö" betű nem létezik a franciában, így egy francia nem is tudna vele mit kezdeni, "ö"-t itt semmiképp sem mondana.

3.) ha - láthatóan - Hell Istvánnak gőze sincs, mit minek ejtenek a franciák, akkor ezzel a kiagyalt kiejtéssel miért vezeti félre a magyar olvasókat?
Csak azért, hogy a neki ellenszenves francia politikust a magyarok előtt EZZEL tegye nevetségessé?
Ezt lenne az európai újságírói hozzáállás?

4.) Mire célozgat Hell István azzal, hogy Sarkozy miniszter "állítólag nem cigány"?
Csak nem a magyar név alapján "cigányozik"?
ÉPPEN ő, a hazai cigány kisebbség harcos védelmezője?

Szóval, Hell István, fel vagy háborodva, hogy a te szövegedet elferdítve idézték.
És a SAJÁT hamisításod, egy francia miniszter nevének megcsúfolása, az olvasóid megtévesztése az rendben van?

Nem történt más, csak (hogy egy mondással éljek) akasztják a hóhért...

(Sajnálom, de a kemény megfogalmazást - az előzmények ismeretében - jogosnak tartom.)

Előzmény: Hell István (-)
Ilja Iljics Creative Commons License 2003.01.01 0 0 11
"Ezt nem lehetett kihagyni, ugye?"

A választások után volt, de igazad van, ki kellett volna hagyni. Csak OV sem hagyta ki. És aki ezt az újságot ajánlja, meg akinek a VAÚ a kedvenc rádióműsora, az (és a szimpatizánsai sem) ne rinyáljon, ha ezt az orra alá dörgölik.

Előzmény: Kovács Béla Sándor (7)
Hell István Creative Commons License 2003.01.01 0 0 10
Ellenkezőleg, szeretem ezt az írásomat minden mondatával együtt.
Előzmény: Kovács Béla Sándor (8)
Kovács Béla Sándor Creative Commons License 2003.01.01 0 0 8
És azóta sem merült fel benned egy pillanatra sem a gondolat, hogy az az utolsó előtti mondat tényleg nem volt a legszerencsésebb?
Előzmény: Hell István (6)
Kovács Béla Sándor Creative Commons License 2003.01.01 0 0 7
Ezt nem lehetett kihagyni, ugye?
Az az "úton-útfélen" egyszer - nem mellékesen két választási forduló között - esett meg. És a Demokrata példányszámának alakulásából ítélve minden hatás nélkül maradt.
Előzmény: mibi (3)
Hell István Creative Commons License 2003.01.01 0 0 6
A teljesség kedvéért ideírom a cikem befejező bekezdését. (Bocs, hogy magamat idézem, ezzel be is fejeztem.)

"Szóval okos a magyar alkotmány: közel tízmillió itt a magamfajta "kirekesztő", ha sokan ezt nem is gondolják magukról. Mindenki az, aki etnikai, világnézeti és nemzetközi konfliktusok helyett békét akar, törvényes és nem erőszakos rendet. Tudom is, vagy legalább nagy meggyőződéssel tudni vélem, hogy mi a teendő a többségi magyarságunkra, kereszténységünkre és heteroszexuális mivoltunkra apelláló harciaskodókkal, a másságukat levetni nem tudó kisebbségek elleni békebontókkal. A húszezer szélsőségessel és az őket különösebb meggyőződés nélkül követő bagázzsal.
Ki kell rekeszteni őket. Ki kell szavaznunk őket - a hatalomból."

Ormossy Creative Commons License 2003.01.01 0 0 5
Aki a magyar demokratát olvassa, annak teljesen mindegy, hogy mit írnak benne. Úgy is mindent abszolut igazságnak fogad el, ami ott megjelenik.
Ha Csurka pl. azt írná, hogy ő a Télapó, azt mindenki azonnal elhinné. (Már a mindenki alatt úgy pár száz embert értek. No jó, max. pár ezer. Remélem nincsenek többen...)
mibi Creative Commons License 2003.01.01 0 0 3
Es ez az a sajtoorganum, amit a tavalyi valasztason megbukott kormany miniszterelnoke uton- utfelen propagal. Egy szinvonalon vannak!!
Előzmény: Törölt nick (2)
Törölt nick Creative Commons License 2003.01.01 0 0 2
Udv...

Nehany fakult magyar"iro","ujsagiro" es hasonszoru handabanda szamara,a szelsojobb az ucso lehetoseg a penzszerzesre...A penzkorsag pedig nagy ur,sok minden belefer...:)
Nem hinnem,hogy az emlitett organumok olvasoit kulonosebben foglalkoztatna,hogy mi az eredeti szoveg,mert ok azt kaptak amit kapni akartak...1 esetleges helyreigazitas mit sem szamit mar nekik...

pik...irt...

elemes Creative Commons License 2003.01.01 0 0 1
Nomen est omen.
luciluca Creative Commons License 2003.01.01 0 0 0
Ez nem 0 és ne süllyedjen el!
Hell István Creative Commons License 2003.01.01 0 0 topiknyitó
2001. nyarán a Magyar Hírlap egy hétvégi számában A kirekesztés módszertanához címmel publicisztikát [http://www.magyarhirlap.hu/Archivum_cikk.php?cikk=34806&archiv=1&next=0] írtam arra reagálva, hogy a Magyar Demokrata "Kirekesztők" címmel egy listát adott közre, amelyben mérsékelt, demokrata, liberális értelmiségieket igyekezett szélsőjobboldali, rasszista és szélsőbaloldali, sztálinista figurák közé sorolni minden különösebb érvelés nélkül, "csak úgy". Ezen a listán én is szerepeltem, nyilván a zámolyi cigányokkal kapcsolatos írásaim miatt, amelyet nem nagy rokonszenvvel fogadtak a magyar politika nacionalista oldalának a képviselői.
Erre a publicisztikára válaszolva írta első fokon másfél év börtönbüntetéssel sújtott újságcikkét ifjabb Hegedűs Loránt MIÉP-alelnök, református pap a XVI. kerületi Ébresztő című pártlapban.
A büntetőeljárás megindulása után az öreg Hegedűs Loránt - jelenleg távozóban lévő püspök - az MTI-nek nyilatkozva a következőket "idézte" az írásomból: "Rekesszétek ki a magyarokat, a keresztyéneket és a heteroszexuálisokat".
Természetesen ilyen butaságot (vagy ehhez bármiben is hasonlót) sem az idézett cikkben, sem bárhol másutt soha nem írtam. (Ezt természetesen az MTI engem megkereső tudósítójának is elmondtam, s az MTI-hír ezzel a kommentárral együtt jelent meg - bár természetesen egy újságíró az én nyilatkozatom nélkül is megállapíthatta volna ezt a tényt a cikkem elolvasása után.)
Néhány nap múlva a Magyar Nemzet egyik (külső) munkatársa egy publicisztikában mégis az idősebbik Hegedűs fenti mondatát "idézte" az én írásomból. Az MN becsületére szól azonban, hogy a tévedést - miután telefonon felhívtam rá a figyelmet - helyreigazították.
A MIÉP politikusai azonban nem tudtak belenyugodni abba, hogy hazugságuk "nem bír" átjönni a médián, ezért hasonló tartalmú nyilatkozatokat tettek közzé a hozzájuk közel álló orgánumokban, a Vasárnapi Újságban és a Pannon Rádióban.
Az ifjabb Hegedűs Loránt elleni első fokú ítélet után Győri Béla MIÉP-szóvivő két alkalommal is - a Nap Televízióban és a Magyar Fórum címoldalán - a következő rágalmazó kijelentéseket tette rólam: "Hell István gyalázta a magyarságot és a kereszténységet". (Győri Béla ellen személyhez fűződő jogaim megsértése miatt polgári pert indítottam.) Hasonló kijelentéseket engedett meg magának Csurka István, a MIÉP elnöke is.

A LEGÉRDEKESEBB AZONBAN A magyar demokrata LEGUTÓBBI SZÁMÁBAN MEGJELENT TUDATOS HAMISÍTÁS. A lap 2002/51-52. (dupla) számában ismét "idéznek" a 2001. július 21-i írásomból, mégpedig egészen elképesztő hamisítással. Idézett cikkem befejező mondataiban ugyanis a többes szám első személyű birtokos személyjeleket (régebbi kifejezéssel: birtokos személyragokat) harmadik személyűvé változtatták, vagyis úgy tesznek, mintha én a magyarokról, a keresztényekről és a heteroszexuálisokról nem "mi"-ként, hanem "ők"-ként írtam volna. (A csalás Kállay-Nagy Szilvia és Pátrovits Amrita "munkája".) Így az olvasónak valóban az a benyomása támadhat, mintha kb. elhatárolnám magam a magyaroktól, a keresztényektől és a heteroszexuálisoktól...

Mocskolódni eddig is lehetett, hazudni is. De az illető hölgyek - nem tudom, saját lelkiismeretükkel miként összeegyeztethető módon - szándékosan csapják be a Magyar Demokrata olvasóit.
Íme az "idézet":

"Tudom is, vagy legalább nagy meggyőződéssel tudni vélem, hogy mi a teendő a többségi magyarságukra [magyarságuNkra helyett!], kereszténységükre [kereszténységüNkre helyett!] és heteroszexuálias mivoltukra [heteroszexuális mivoltuNkra helyett!] apelláló harciaskodókkal, a másságukatlevetni nem tudó kisebbségek elleni békebontókkal. A húszezer szélsőségessel és az őket különösebb meggyőződés nélkül követő bagázzsal. Ki kell rekeszteni őket. Ki kell szavazni őket - a hatalomból."

Természetesen igyekezni fogok polgári úton elégtételt venni személyhez fűződő jogaim megsértéséért. De ennél is fontosabb, hogy a Magyar Demokrata olvasói tudják: azok a szövegek, amelyekkel etetik őket, manipuláltak, aljas módon elferdítettek, hazugok.
Eddig is hazudtak minden hullámhosszon, tévében, rádióban, interneten, nyomtatásban a szélsőjobboldal képviselői és kézből etetett kutyái. De érdekes látni, hogy most már - csak a kezüket figyeljék! - csalnak is...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!