Keresés

Részletes keresés

DevilRichie Creative Commons License 2014.02.13 0 0 158

Sziasztok! Egy problémám megoldására kérnék ötletet/tanácsot. A konyhában a felső szekrények rögzítéséhez fel van csavarozva a sín és a szekrényekben pedig benn vannak az állítható akasztók. A szekrény rálóg(rátakar a csempére).
A problémám az, hogy szeretném a szekrényt lejjebb engedni, kb 5-10 cm-rel. Hogyan tudnám ezt megoldani anélkül, hogy újra kellene fúrnom a falat? Előre is köszönöm!

gdzsozy Creative Commons License 2014.02.11 0 0 157

Szia Levente.

Engem érdekelne egy asztalos állás.

Miskolci vagyok, nem dohányzom, nem iszom, és az asszony miatt már csajoznom sem lehet. tehát minden káros szenvedélytől el vagyok tiltva. Úgyhogy csak a munkámnak élek. :)))

ezenkívül van 25 év asztalos szakmai gyakorlatom+üvegező szakmám is abban mondjuk 18 év gyakorlat.

a számod elmentettem, igyekszem majd hívni téged.

Előzmény: Levente Kerekes (156)
Levente Kerekes Creative Commons License 2014.02.10 0 0 156

Helló!

Látom, hogy itt gyűlik a szakma krémje. Én is régóta olvasom a fórumot, sok ötletet tanultam innen. Van egy asztalos cégem, és egy ideje munkaerőhiányban szenvedek. Amennyiben valakit érdekel egy álláslehetőség Miskolcon, várom az érdeklődését. Keményfa és bútorlap egyaránt szakterületünk, előny a jogsi és a villanyszerelési gyakorlat.

Amennyiben felkeltettem valaki érdeklődését, keressen a levele.levente@gmail.com -on, vagy a 0630 661- 9476 számon!

Akit zavartam, attól bocsi.

Üdvözlettel: Kerekes Levente

gdzsozy Creative Commons License 2014.02.07 0 0 155

De én Miskolci vagyok... az nem zavaró?

Előzmény: mahoo80 (154)
mahoo80 Creative Commons License 2014.02.07 0 0 154

Van nekünk egy ikeas fenyo asztalunk, de az eleg serulekeny, ezert gondoltam valami kemenyebb fara.

Neked van valami bejaratott beszerzesi forrasod, tudnal ajanlani estleg?

Koszonom a valaszod!

gdzsozy Creative Commons License 2014.02.06 0 0 153

szerintem hanyagold a tölgyet.

maradj a fenyőnél, és pácold tölgyre vagy amilyenre akarod.

nem kell komfirmátor hozzá. sima 55x4.5-es facsavar.

jó az ahogy tervezed.. bár én inkább oldalról csavaroznám és a vízszintes lenne a függőlegesek közé vágva.

Előzmény: mahoo80 (152)
mahoo80 Creative Commons License 2014.02.06 0 0 152

Sziasztok! Lenne 1-2 amatőr kérdésem, ha nem gond...

Egy polcos szekrényt szeretnék összetenni, ahol az alsó és felső rész közé ékelődik be a 2 oldal, valamint egy polc középen fixen lenne rögzítve a 2 oldallap közé. Szóval a kérdésem az, hogy ez statikailag mennyire lesz stabil, illetve milyen oldható kötést ajánlotok? Konfirmátoros megfelelő lenne?

Illetve szeretném ezt tömör fából megcsinálni, pl. tölgyből, ezért tudnátok ajánlani egy biztos beszerzési forrást korrekt áron, ahol táblásított anyagokat méretre is szabnak.

Valamint antik pácra, lazúrra is szívesen vennék 1-2 tippet.

Előre is köszönöm a válaszokat!

recefyce Creative Commons License 2014.02.04 0 0 151

Szóval nem szükséges külön procedúra.... 

Köszönöm szépen a segítséget!

Előzmény: gdzsozy (150)
gdzsozy Creative Commons License 2014.02.03 0 0 150

mi lesz ez? dob?

egyébként abszolút nem szükséges.

nem tudom milyen szélesre tervezed a dongákat, de mondjuk 45mm-re és 500 hosszúra.

a pallód meg mondjuk 55mm vastag és 220mm széles. 20mm vastag

ebben az esetben a pontos mérettől a szabász méret +ban lehet nagyobb 1-2cm-el

így keresztbe eldarabolod 520mm-re majd 1 lap és 2 él egyengetése után megvastagolod 45mm vastagra, és máris szeletelhető

ha úgy szeleteled fel körfűrészen hogy mindig megtolod gyalun minden fűrészelés után akkor lehet 22-re vágni, és vastagolón 20ra alakítani.

Előzmény: recefyce (148)
recefyce Creative Commons License 2014.02.03 0 0 149

recefyce Creative Commons License 2014.02.03 0 0 148

Szia!

Kicsit nehezen fogalmaztam meg, hogy mi is érdekelne és lehet, hogy félreérthető volt.

Mindenképpen gőzölt ,  (többnyire egzóta) keményfák lennének jók.

Méretre darabolás után egyből fel is használnám,ha csak itt nem kapok más javaslatot.

A kérdés tehát az, hogy az olyan típusú faanyagot darabolás után alá kell-e vetni vmilyen. feszültségmentesítő procedúrának, vagy éppen ellenkezőleg, a mihamarabbi felhasználás és felületkezelés a célravezetőbb?

A képen egy dongákból összeállított henger látható. 

Tudom, hogy a szegmentált eljárással strapabíróbb konstrukció építhető, de én ilyet szeretnék kivitelezni.

Köszönöm!

gdzsozy Creative Commons License 2014.02.03 0 0 147

szóval alapvetően segítene ha tudnánk mit akarsz készíteni.

de megnyugtatásul elmondom hogy a száritott anyag feldolgozáskor, tehát fűrészeléskor gyaluláskor úgyis megmutatja magát, álltalában a hosszanti vágásnál lehet benne feszültség és hajlandó görbülni.

de ezeket ki lehet belőle szedni minnél jobban darabolod annál kevésbé fog hajolni, repedni.

a ragasztáskor pedig amugy is megváltozik az egész.

ugyhogy nyugadtan dolgozhatsz rajta.

gdzsozy Creative Commons License 2014.02.03 0 0 146

szia.

Azt hiszem van egy pici fogalom zavar benned.

1/ nem minden anyagot gőzölnek. rendszerint álltalában inkább a kemény fákat vetik alá gőzöléses eljárásnak, pl: Bükk, tölgy, akác, kőris.

egy valamit csinálhastz vele: ne rakd olyan helyre ahol nedvesség éri, illetve igyekezz úgy lefektetni hogy vízszinesen legyen és körbejárja a levegő. tehát ne a betonon legyen.

2/ másik: egyáltalán mit akarsz készíteni?

lehet hogy neked száritott anyag kell és nem gőzölt.

3/ ha olyan anyag kell ami nem mozog az nem a fa lesz. ez természetes anyag és addig amig meg nem unod és a kályhába el nem égetetd mindig mozogni fog.

Előzmény: recefyce (145)
recefyce Creative Commons License 2014.02.02 0 0 145

Üdvözlök Mindenkit!

Kezdő barkácsoló vagyok és a következőről szeretném kikérni a véleményeteket:

Ha veszek gőzöléssel szárított fűrészárut és abból kialakítom a kívánt méretű munkadarabokat, akkor mit tehetek annak érdekében, hogy azok már ne vetemedjenek?

Azt olvastam, hogy a gőzöléssel szárítás után sokkal jobb lesz az alaktartóssága a fának és ez az eljárás feszültségmentesíti is.

De ha veszek ilyenből pl egy nagy deszkát és azt vágom fel sok kisebb darabra, akkor ott már nem szabadulhat fel feszültség, ami a leszabott részekben deformációt okozhat?

Attól tartok, hogy veszek jó minőségű szárított fűrészárut és a méretre vágás után az egyes darabok mozogni fognak megnehezítve a pontos illesztések létrehozását és így  ellehetetlenítve a normális ragasztást, vagy a kész tárgyban repedések lesznek.

halaloszto Creative Commons License 2014.02.02 0 0 144

a kepen lathato darab lezerrel van kivagva.

a szep egy relativ fogalom :-)

Vajk

Előzmény: London26 (143)
London26 Creative Commons License 2014.02.02 0 0 143

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy ilyen szív alakot 1cm fából milyen géppel lehet készíteni, amivel nagyon pontos lesz?

Laikusként a kézi dekopír fűrészre gondoltam, de azzal sztem nem lesz szép.

Köszönöm!

gdzsozy Creative Commons License 2014.01.27 0 0 142

sajnos ebben nem tudok neked válaszolni. egyébként milyen ajtó tervező kell neked?

rendes nyílászáró tervező vagy bútorajtóhoz?

egyébként mindegy, én papíron számolom ki azt mihez mennyi anyag kell.

Előzmény: szajmon76 (141)
szajmon76 Creative Commons License 2014.01.19 0 0 141

üdv mindenkinek itt a fórumon!Valaki meg tudná mondani,hogy honnan lehetne le tölteni az ablak ajtó tervező programot,ha lehetséges egyáltalán!(Jung-és Jung)

gdzsozy Creative Commons License 2014.01.17 0 0 140

SZia

megkérdezhetem hogy mikor végeztél mint asztalos?

csak azért érdeklődöm mert nekem 26 évesen már megvolt a mestervizsgám is, és ha te most 30 évesen akarod a szakmát megtanulni akkor finoman fogalmazva is elég nagy lemaradásban vagy.

Persze azt is hozzáteszem hogy a hozzáállás sokat jelent. ha valaki akarja csinálni az 30 évesen is elkezdheti, volt ilyen tanulóm is, no és volt olyan is aki 16 évesen sem akarta.

Előzmény: gábo10r (139)
gábo10r Creative Commons License 2014.01.17 0 0 139

Üdvözletem.
Én egy budapesti 30 éves fiatalember vagyok. Elvégeztem az asztalosi iskolát,de a szakmához ez kevés,a szakma szeretete viszont ennél nagyobb,ezért olyan szakembert,mestert, keresek,aki szivesen átadná elméleti,gyakorlati tudását,hogy ezt a szép szakmát tovább tudjam vinni,természetesen,kölcsönös segitséggel. Köszönöm. mail.cimem.: scooter10@freemail.hu tel.20-552-0434

halaloszto Creative Commons License 2013.11.12 0 0 138

6-os mdf vagy hdf. nezz utanna az araknak, lehet hogy 5-6-os retegelt lemez is jo lenne.

Vajk

Előzmény: donát RBD (137)
donát RBD Creative Commons License 2013.11.12 0 0 137

megy alá rétegelt, vagy OSB 

0.50nél teszi fel..  mi lehet ez akkor? 6os hdf?

Előzmény: halaloszto (136)
halaloszto Creative Commons License 2013.11.12 0 0 136

az eredeti masonite az kb a farostlemez. tehetnel ra hdf-et. de ala kell mindenkeppen egy kelloen terhelheto valami, a 4mm vastag lemez nem eleg. tehat mondjuk osb, es arra hdf koporetegnek. es a vizet nem birja.

Vajk

Előzmény: donát RBD (134)
gdzsozy Creative Commons License 2013.11.11 0 0 135

Egyiksem.

használj inkább OSB lemezt

Előzmény: donát RBD (134)
donát RBD Creative Commons License 2013.11.11 0 0 134

Kellene csinálnom egy gördeszka rámpát. Külföldi amerikában  mindenhol ezzel a "masonite" nevű lappal borítják. Mi ez? HDF, MDF?  vagy valami totál más? 

Ha valaki tud az segíthetne... Kösz!

kmm Creative Commons License 2013.10.07 0 0 133

Köszönöm.

Előzmény: PETYUS (132)
PETYUS Creative Commons License 2013.10.06 0 0 132

Az ívközéppont a bölcső tetejénél legyen vagy annál is feljebb, és a végek felé egyenesedjen az ív, vagyis csökkenjen a görbület.

Szokott lenni az ív végén egy-egy döccenődudor is.

Előzmény: kmm (131)
kmm Creative Commons License 2013.10.06 0 0 131

Sziasztok!

Az iránt érdeklődöm, tudja -e valaki, hogy a talpas bölcsőknek milyen az íve?

azaz amin ring a baba az az ív milyen sugarú, ill egyáltalán körív -e?

aerodynamik Creative Commons License 2013.08.15 0 0 130

Akkor kibővítem a kérdésemet MDF-re is. : )

Előzmény: PETYUS (129)
PETYUS Creative Commons License 2013.08.15 0 0 129

> Meg a keményfa szebb.

Igen, meg a vetemedés kockázata is nagyobb.

Előzmény: aerodynamik (128)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!