Luci! Én a Mókus Polgári Kör szimpatizánsa vagyok
Ne talpalj bele "köreinkbe" mert 4o mp. alatt baj lehet abból is, ha valaki nem olyan szép, mint reméltük és a Nemzetbiztonság még arra is odafigyelhet, hogy nem vagy elé okos! Csak egy sértett kis komcsi, aki ne bírja elviselni azt, hogy "virágozzék száz féle virág". /Nem a Pol Pot mondta!/
Nekem erről (mondjuk mint prágai tüntetőnek, vagy a drogtörvény-ellenes tüntetés egyik szervezőjének, vagy ilyesmik inc.) kicsit más a véleményem. Te annyit tolerálsz, amennyit jónak látsz, meg én is, a rendőrtisztnek - ezért tartjuk - pontosan _ANNYIT KELL TOLERÁLNIA_ amennyi a törvényes határ, és ebben _NINCS_ semmiféle mérlegelési lehetősége. Ezért kell ezzel nem foglalkoznia, és ezért kellett az engedély nélküli demonstrációt meg szétoszlatnia.
Szal persze az én szememet is csípi a szalonrasszizmus, meg rendjénvalónak tartom ha itt lekezeljük a dolgot akár erőteljesebb modorban, de ha egy ilyen szöveg miatt bárkit is az NBH tényleg zaklatna, valszeg én lennék az első, aki nekik mennék.
ÜdV
ps: hülyéztem én már itt a fórumon az NBH-t szó szerint is, nézd meg a Budapesti NATO-csúcs elleni tüntetéssel foglalkozó topicot...:-)))
"..hagyjanak fel hazám területén, ahol a lakosság túlnyomó többsége keresztény, illetve keresztyén gyökerű, avyga ilyen neveltetést kapott."
Háááát a keresztény neveltetés valahol nem gyün össze!
Nem hiányzik!
1 pogánytól mit vársz?
"már csak azért is, mert őt az Úr a saját képmására teremtette, és meghalt a világ bűneiért."
Nem tiltott a képmás? Tele a tempelom!
Hazudnak?
Minygyá leesik a képmás!
wizes.
köszönöm a felvilágosítást, de ugye nem baj, hogy magas ívben fütyülök a nemzetbiztonsági hivatalra?
mert bár fiatal vagyok azt azonban még én is tudom, hogy a véleményem kinyilvánításának szabadságában az Alkotmányunk megvéd még a mókus őrs meg a gigantikus számtechre alapított éberségi hivatal ellen is.
Így aztán engedtessék már meg, hogy és is mély sértésként éljem meg a Farka van a Jézuskának címet.
már csak azért is, mert őt az Úr a saját képmására teremtette, és meghalt a világ bűneiért.
én például nem tudom mi az a hanuka, ami ott állt az Őrs vezér téren is, meg kell hogy mondjam nem volt valami szépen és méltón kivitelezett óriásgyertyatartó, mindezzel együtt soha nem jutott volna eszembe, hogy pikirt megjegyzést tegyek rá, mert tudom, hogy az a zsidó honfitársaimnak fontos és "szent" dolog lehet.
Így hát, ha már hazámat Magyarországnak hívják, engedtessék meg nekem is, hogy megkérjek mindenkit még az INDEX firkászai közül is, hogy ne gerjesszék az indulatokat és Jézus Krisztus becsmérlésével, nevetségessé tételével hagyjanak fel hazám területén, ahol a lakosság túlnyomó többsége keresztény, illetve keresztyén gyökerű, avyga ilyen neveltetést kapott.
Kedves Antisystem!
Én ennél sokkal gorombább szöveget is tolerálok, egy eredményorientált rendőrtiszt esetleg nem. Azért említettem az előbb, hogy amit Csurka ügyesen kikerült, abba Hegedűs telitalppal belelépett. Egy jogban járatlan embernek felesleges az ilyen határokat kóstolgatnia.
Kedves Luci! Milyen büntető-jogi kategória az, hogy "radikáslis" vagy az, hogy "túl radikáslis"? Mihez képest? A te toleranciádhoz viszonyítva? Vagy megvárjuk az uj törvényeket? És akkor csak az "ujbeszél" lesz elfogadható? Aki radikálisan fogalmazza meg a véleményét egy szabad ország szabad állampolgáraként az törvény elé idézhető? Fenyegetsz? Meghurcoltatás? Mi jár a fejedben? Hol élsz? Ki mondta, hogy pl. Ifj. Hegedűst nem fogják másodfokon felmenteni? Honnan tudod? Ezt úgy hívják, hogy: "nyomásgyakorlás"! Ahogy szoktátok. Ne engem óvj, hanem magadat, a felelőtlen gondolataidért!
Kedves piero!
Az érdemi válasz a topiknyitó psch felé Összeesküvő és csekélységem megfogalmazásában elhangzott (leíródott).
Kiegészítésül Neked annyit fűznék hozzá, hogy egy 17-18 éves embertől tejesen jogos, hogy radikálisan fel akarja maga körül fordítani az ósdi világot. Eltart ez a hevület 25-30 éves koráig. Akkor családot alapít, és miután belenyomták a nóziját néhányszor a ....-ba, lecsillapodik. A világ meg marad (majdnem) ugyanolyan, mint volt. Forradalmárok nélkül nincs haladás, konzervatívok nélkül elvesznek az értékek.
Amit a Fórumra írsz, közszereplés! A mókus örsöt Nemzetbiztonsági Hivatalnak hívják és figyeli az internetet! A Te (vagy bárki más) beazonosításod eltart vagy 40 másodpercig, a bírósági tárgyalás egy kicsit tovább.
A polgári engedetlenség nem törvényes eszköz, az határeset. Ha sikerül összeszedni elég sok embert, akkor lehet nyerni - ld. taxisblokád - ha meg nem sikerül, akkor lehet tapasztalni.
ÜdV
ps: én erőszakos emberekkel általában mérhetetlenül intoleráns vagyok, pártállásra tekintet nélkül.
Ebben a Btk-dologban ippeg nincsen nagyon igazatok, mert csak az alkotmányos rend elleni _fegyveres & erőszakos_ szervezkedés tartozik ide. Nyugodtan lehet viszont kormánydöntögetést próbálni pl permanens tüntetésekkel, sorozatban előadott érvényes népszavazási ill. népi kezdeményezési beadványokkal, vagy egyszerűen csak kiállok a Kossuth térre énekelni, és kínjukban lemondanak. Szal a törvényes demokratikus eszközöket kormánybuktatási célból is lehet használni.
"...Képzeld el, ha így kezdődik Uj Péter cikke..."
Valamint kizarolag UP neve hangzott el es a ket szerzoe (Szidor, aki vagy 500 cikket-hirt irt az indexre foleg sport temaban es Tóth-Szenesi Attila, aki 31 cikket) nem.
Kedves psch!
Semmilyen hatalmi helyzetben nem vagyok! Saját véleményem van a világról. Ragaszkodom ahhoz, hogy Te is, és én is szabadon kifejthessük a gondolatainkat! Akár - vélt vagy valós - nemtetszésünket is, mint ahogy e topik nyitásával Te is tetted.
A helyzet megváltoztatására számtalan mód kínálkozik. Megfelelő tömegtámogatás esetén létrejöhet egy olyan országgyűlés, amelyik akár a "keresztény Magyarország"-ot is törvénybe iktatja. De ezt ki kell várnod. Ha türelmetlen vagy, áthágod az éppen érvényes törvényeket, bizony börtön is lehet a jutalmad. Láthattad ifj. Hegedüs Lóránt esetében, ettől még a képviselőség sem véd meg senkit. Csurka jóval rutinosabb róka, ugyanazt úgy mondta el, hogy nem tudott rajta a bíróság fogást találni.
A topikindítód idézett szövege túl radikális, feleslegesen kockáztatsz vele egy meghurcolást.
Elmagyarázom.
A magyar alkotmányos rend keretei között a mindenkori kormányt a törvényesen kiírt választásokon lehet megbuktatni - a konstruktív bizalmatlanság esetével ne foglalkozzunk, mert ahhoz nekünk vajmi kevés közünk van, hacsak nem vagyunk országgyűlési képviselők. Ha megvárod a következő választásokat, és szerencsésen x-elsz, akkor megbukik a kormány és egy olyan váltja fel, amilyen neked jobban tetszik.
Ha nem várod meg a választásokat, akkor a kormányt olyan eszközökkel buktathatod meg, melyek a Btk-nak az állam elleni bűncselekményeket taglaló fejezetébe ütközik. Ezen bűncselekmények igen régóta részét képezik büntetőjogunknak, nem szoktatk változni, és a legszigorúbban minősülőek közé tartoznak.
ÁllJ!
Új Péterrel semmi bajom! Sőt!
Írásait nagyra tartom, mivel velősek, tömörek, célra-tartóak.
A "Mocskolódás"-nak vannak határai, melyjet néha átlépünk.
"De az ilyen ember jó pénzért lelkendezve uszít majd mohamedánok, zsidók, eszkimók - az éppen aktuális műellenség ellen."
Ez ellen tiltakozom!!!!
WG. wizes.w.
Luci! Már másodszor írod, hogy várjam meg - vagy ne várjam? - a választásokat. Oké! Miért, akkor mi lesz? És mikor lesz? Négy év múlva? Vagy előbb? És akkor kinyer, te vagy én? És akkor megváltoznak a törvények? Ha mi nyerünk - csomagolás, táska, irány a nagyvilág? - ha ti ,, irány a börtön a magamfajta "gyűlölködőknek"? Majd ti, Jogászok? - eldöntitek, hogy a rámpán jobbra vagy balra álljunk?
Es ha mar igy benne voltam megneztem mit irt Uj Peter az indexen. 2000 januarja ota 22 db cikket. (lasd alant). Egy sem foglalkozik a temaval, melybol gumiar olvtarsunk szerint el. Barki utanam keresheti a kereso lapon
Szombaton, közvetlenül a csigatésztás húsleves és a rántottcsirke előtt (11.20-kor) kisebb fajta világforradalom rázza meg az autóipart és a médiavilágot
2. Torgyán-börleszk 2001. május 8. 19:27, Vélemény, cikk Megszűnik érzékelhetővé válni minden, ami érzékelhető. A valóságos világ lényegtelen kis semmi kis valamivé zsugorodik, egymásba gabalyodnak az idősíkok, a tér síkjairól most ne is essék szó.
3. Pöti bojkott, Rudi! 2001. április 12. 10:50, Tőzsde, cikk Szívem szerint már akkor bojkottra szólítottam volna, amikor a televízióban édi-bédi gyerekhang gajdolta: pötidanonszuperrudi. Anyádnak! Annak adjál ilyen idióta nevet!
4. Nicsak, ki beszél? 2001. március 30. 17:52, Vélemény, cikk Ahogy a dolgok mostan állnak, könnyen lehet, hogy olyasvalaki bukik bele a kisgazdabotrányok néven emlegetett valószínűtlen és minősíthetetlen eseménysorozatba, akire szinte senki sem gondolt.
5. Torgyán ment 2001. február 8. 20:08, Vélemény, cikk Nem miniszter többé a sztárügyvéd.
6. Intel-gyár Magyarországon? 2001. január 19. 12:26, Tech-tudomány, cikk Az Index információi szerint egyelőre nem folynak komoly tárgyalások magyarországi processzorgyár építéséről.
7. El a kezekkel Torgyán Józseftől! 2001. január 11. 10:18, Belföld, cikk Az Index tippje: Torgyán-lázadók: fix 1-es. A telitalálatosok között dél-amerikai körutakat és kárpótlási jegyeket sorsolunk ki. Uj Péter publicisztikája.
8. Gresszusom! 2000. november 24. 10:41, Belföld, cikk
9. Janus-arcú magyar popzenei újságírás, Quo Vadis? 2000. november 22. 17:12, Wanted, cikk Uj Péter személyes hangvételű, történeti áttekintése a Janus-arcú magyar popzenei újságírás legfőbb orgámumáról.
10. Jézus! 2000. november 15. 12:11, Wanted, cikk Scott „Wino” Weinrich első alkalommal játszott Magyarországon. A tömegből Uj Péter jelentkezik.
11. Zombifesztivál 2000. október 17. 14:58, Wanted, cikk Tutira megyek most. Tudtam én előre, hogy év albuma meg minden, hogy nem érint, nem érinthet annyira más magyar poplemez, mint az új Kispál, így van ez évek óta, minden új Kispálnál, semmi rendkívüli tehát.
12. Talán könnyebb 2000. október 6. 4:15, Külföld, cikk It’s a major conflict between the people and the regime – magyaráz a CNN szuperokos megmondóembere, a yugo-expert, bravó, Dezső, major konfliktus, háttérben lángoló Zasztavák, emberek törnek a parlamentbe be.
13. Piros-zöld az Isten 2000. szeptember 30. 7:03, Sport, cikk A félidőben még azt gondoltam, nincsen Isten, vagy legalábbis nem foglalkozik a futballal.
14. 16 Horsepower: Low Estate 2000. szeptember 22. 17:52, Wanted, cikk Nick Cave lóra pattan és beéri Johnny Cash-t egy műtrágyadomb mögött, rövid kézitusa, győz Neil Young vagy a Gun Club, szóval a 16 Horsepower.
15. Sydney 2rugó: a bevétel a fontos, nem a Coubertin 2000. szeptember 22. 13:26, Sport, cikk Félreértés ne essék: ünnepet rontani véletlenül sem! Éljenek a győztesek, a kis nép nagy hőstettei, a sportszerűség, a diadal, a modern gladiátorok meg minden! De.
16. Dream Team X 2000. szeptember 17. 5:10, Sport, cikk 1992 óta nem sok izgalmat hoznak a nyári olimpiai játékok férfi
kosárladatornái.
18. Ebém 2000. július 4. 13:16, Sport, cikk Milyen kegyetlen dolog lehet egy magyar élfutballista számára: végignézni
az Eb-t. Bámulni és tudván tudni, hogy ehhez a dologhoz neki soha
semmi köze nem lehet. Uj Péter publicisztikája.
19. Nagyon fáj! 2000. június 10. 13:44, Belföld, cikk Miért mindig az a rohadt benzin? Miért ettől mozdul be a magyar?
20. Egy katasztrófaturista feljegyzéseiből 2000. április 27. 18:53, Belföld, cikk A természeti katasztrófa piszok érdekes mindig. Ilyet még nem láttam! – rikkant az ember, bevágódik a kocsijába, és indul a Zónába. -
Uj Péter tudósítása Szolnokról
21. A nagy WAP-blöff 2000. április 6. 14:08, Tech-tudomány, cikk A „XXI. század svájcibicskája” fantázianevű őrület, hogy tudnillik a mobiltelefon lenne a kulcseszköz, amelyre az egész új világ épül. Uj Péter írása.
22. Egyhang 2000. március 24. 21:02, Belföld, cikk A Fidesz-Magyar Polgári Párt szombat délután egyhangúan Kövér Lászlót választotta a párt elnökévé - írtuk bájos kis nyelvhelyességi hibával, vagy ordassal, mindegy, lényeg, hogy a befreudolt tudósító megtalálta a legjobbik szót.