Sziasztok! Az sms hangerővel nálatok nincs gond? Én az összes létező helyen (beállítás, profilok)maximumra állítottam, hozzá társítva a legvisítóbb hangot, és 2 méterről előbb hallom meg a telcsi rezgését mint a hangját!
Az aksit egyenlőre 2 naponta töltöm, OK még tart az újdonság varázsa. Átlagban számítok a 4-5 napos készenlétre.
Én a pannonnál kapot kábellel bele tudok kukkantani a telóba, tehát elvileg nem csak gprs-re jó. Amúgy az is jól megy, becsengettem a 6400-et. Majd meglátjuk...végülis praktikum, ha nem jó lemondom. Talán épp egy kicsit lassabb mint a régi modemes kapcsolatom. De legalább nem kell nézegetnem, hogy hány perce vagyok a neten.
Töltsétek le a Phone Editor Pro-t a www.soda.de -ről, de még van több hasonló progi is.
Ha 3 napon belül viszed vissza hibával (vásárlástól számítva), szó nélkül ki kell cserélniük.
Szervíz: pannonnál nagy gecik, beveszik szervízbe (max 30 nap) és adnak addig cserébe egy 6 éves szart!
És visszaadják javítva, ami két hét múlva újra ugyanazt a hibát produkálja. A válasz: bevesszük szervízbe (lásd fent) vagy elküldjük Fogyasztóvédelemnek (min másfél hónap)!
Ennyi
Az összes Pannon vezető kapja be a karácsonyi harcifaszt!
Új C55 tulaj vagyok (Karácsony). Próbálgatom a készüléket, programozható bal funkciógomb, király, legyen rajta új sms funkció. Belépek ide, kiválasztom, hogy milyen típusú betűbeírást használjak(Abc), majd kilépnék a letesz gombbal, erre, se kép se hang, a telefon kikapcsol.
Újra bekapcsolom, erre a korábbi beállításaim eltüntek...
Mi volt ez???
Érdemes ezért tel csere, vagy a szervíz olyan, mint autóknál, inkább elbarmolják, nem érdemes odavinni.
nézd meg a wapot, mert ha az megy, akkor a szolgáltatást már aktiválták. Ha nem megy, akkor lehet, hogy nem telt még le a 24 óra, de engem szivattak olyannal is, hogy a sim vásárlását követő 3-4 napban nem tudták aktiválni a wap-ot (ha a sim-edet nem cserélted le, akkor ez a rész tárgytalan)
Szerintem az SMS az pont annyi, amennyit írtál, de nekem alapbeállításokkal is működött a wap. Mindenesetre ha nem vagy biztos benne, nézd meg a pannon honlapján a wap/gprs beállításokat, hogy azok vannak-e neked is.
wapot nem próbáltam, de a CSD nem csinál semmit, csak kérem várjon, és semmi.
A gprs megy 500 Ft-os átalány nélkül is.
Kellett volna valami sms-t kapnom, vagy elég volt az a kiírás? (azt mondták 24 óra, és tegnap este 8 körül beszéltem velük, tehát még nem telt le...)
de különben a wap megy? (pl a pannon oldala lejön?)
ha igen, akkor valószínüleg az a baj, hogy a pannonnál nem lehet gprs-en keresztül elérni az internetet (hacsak nem fizetsz elő rá), de a bal oldali softkey-re az van írva, hogy CSD, akkor azt válaszd. azzal le szokta szedni.
Ha ez nem műxik, nincs több tippem (nem vagyok nagy távgyógyító guru....)
aktiváltattam a gprs-t, küldtem sms-t oda, ahová mondták, azt mondták majd jön egy sms, azt mentsem el és menni fog 24 órán belül. Mikor elküldtem jött a jelentés és kiírta a telefon, hogy új internet beállítva (vmi ilyesmit). Most próbálok http-vel csengést leszedni és azt írja, hogy gprs hiba. Mi a gond vele?
hát, igazából szerintem attól erősen függ a dolog hogy mire akarja valaki használni. Telefonálni nyilván jó mind a 3. Ezen kívül le merem fogadni hogy az öreg nokia-fanok akkor se vennének siemens-et ha fele ennyibe kerülne (mondjuk én se vennék nokiát :)
Azt azért le merem fogadni hogy tudásban a 3510i végigveri mindet, de az már másik kategória (árban is)
Én pl. a GPRS-t nem igazán használom ki, mert nem internetezek mobilról, csak néha wapolok, az meg lassú így is-úgy is. A Java miatt vettem főleg c55-öt, mert régi álmom valami programozható kis vacakot hurcolászni a zsebemben (és nem futja palmtopra :(
Ha nem szeretném jobban a siemens telefonokat (meg nem lennének kisebbek és aranyosabbak meg dizájnosabbak) akkor simán megvettem volna a 3510et is.
Ja, nem említetted a többszólamú csengőhangokat, ebben sem erősködik az első két nokia (mondjuk a c55nél is elrontották, hogy ilyen halk lett - én szinte nem is használom, csak a rezgést)
Mit szoltok Siemens C-55 vs. Nokia 3410, 3510 v. 3510i osszehasonlitashoz? Az elso ket Nokia most olcsobb a Pannonnal (jo, rondak, foleg a 3510, de a C55 is messze van az S55-tol:), csak sajnos a 3410 nem tud GPRSt, a 3510 meg Javat. A 3510i mindezt tudja, meg szines is, de arat meg sehol sem lattam. Gondolom, a Java az, ami praktikusabb tud lenni, foleg, ha beindul a szoftvergyartas ipari meretekben :)
Justis, léci pucold ki a postafiókod, így nem tudom küldeni.
Egyébként ha még nem mondtam volna, a siemens developer portálról elérhető ingyenes regisztráció után
(www.siemens-mobile.com/developer)
- tééleg jó hogy mostanában adnak kábelt a telefonhoz, mert tudod használni a gprs-t internetezésre. (én nem kaptam még kábelt :((( ) ezen kívül nem tudok más hasznáról a kábelnek. Ha valaki tud valami jó módot arra, hogy hogy lehet kábellel képeket/hangokat letölteni, szóljon, mert én úgy tudom, nem lehet.
- (ez azért függ attól is hogy mennyi memóriád van szabadon.) A telefonban van egy király szoftver: amikor meghallod a részt, amit fel akarsz venni, lenyomod a felvétel gombot. Ha vége van, megállítod :((((
Különben Wav fájlokat is le lehet tölteni a lent emlegetett módszerekkel, vagyis pc-n kiszerkeszted az x másodperc anyagodat, és letöltöd.
(doksikat minnyár küldöm, csak most sok dolgom van :(
:)
szerintem is király. mi bajod a csengőhangokkal? ha nem tetszik tölts le másikat. wapon is vannak kilóra.
Válaszok:
1. mivel a c45 is ismeri az EMS szabványt, tudsz rá küldeni hangokat/képeket. Azok tuti menni fognak, ami nem saját, hanem előre gyártott ( ilyen hülye kacsapofák vannak animációnak, meg pár csipogás meg taps meg fanfár hangoknak...) Asszem EMS-sel nem lehet csak 1 szólamú hangokat küldeni, de javítson ki valaki ha rosszul tudom. Vannak még olyan animációk hogy 16x16 képpontosak, meg a 32x32 képpontos képek. Azok is mennek EMS-en keresztül. Nekem sikerült már Nokia logókat is küldeni.
2. internetezz vele. Ha adtak hozzá valamilyen szoftvert (amit szerintem nem tettek) akkor tudsz vele sms-t írni, meg a telefonkönyvedet rendezgetni. Ha nem adtak hozzá, és sok pénzed van (3000 pénz), vedd meg a márkaboltban. Ha nincs pénzed töltsd le valahonnan (most tippem sincs hogy honnan, de ha jó hozzá a m35-ös szoftvere, akkor azt át tudom küldeni (én az újat nem vettem meg, mert nem használom ki.) logót, csengőhangot és java alkalmazásokat a legjobb tudomásom szerint nem tudsz letölteni az adatkábellel. léci javítsatok ki ha rosszul tudom. Jelenleg a legjobb forrás erre a WAP, a lent említett Enci oldalát próbáltam én is. Ha ez nem jó, akkor maradtak az egyéb lent említett lehetőségek saját fájlok letöltéséhez.
Ha esetleg érdekel (és eddig még nem hallottál róla) vannak doksik a Siemens-nél (és nálam is) a logók, animációk, csengőhangok formátumaival kapcsolatban.
nem kell hozzá wap, csak az interneten legyen fent egy .bmp, .bmx, .wav, .mid kiterjesztésü file, és lekapja! (persze kis dolgokat wappal olcsóbb leszedni, főleg ha általánydíjas)
Ezt kicsit pontosítsd lsz, hülye vagyok a mobiltelefon-világban!:
- miért kell, hogy a NETEN legyen fenn, mért nem elég, ha a vincseszteren van? Onnan nem tudom a telefonhoz kapott kábellal rátölteni?
- korábban azt írták, hogy 18 msp-et lehet felvenni a telefonra csörgésnek. Hogyan tudom beálítani, ha mondjuk van egy 4 perces számom .wav-formátumban, hogy melyik 18-msp-et vegye fel? Van erre valami szoftver a telefonban?
sajnos azt hiszem hogy nem.
mivel még nem próbáltam c45-öt, fogalmam sincs, de egy siemens doksiban azt írják, hogy ez a fajta Content Download Manager a C55-höz lett kifejlesztve.
Hogy ez mennyire rizsa, azt majd megmondja valaki nálam okosabb...
Bocs, nem tudtam mennyire köztudott a dolog, azért nem írtam le túl részletesen.
Szóval kerítessz egy szimpatikus képet. max. méret 101x64 pixel (vagyis kicsit kevesebb mert ez a képernyő mérete) és max. 2 szín lehet benne (fekete/fehér, b/w). A legtöbb weboldalon fellelhető nokia/siemens logo ilyen, de egy paintbrush is sokat segít ha nem.
Ezután keresel egy szolgáltatót ahova fel tudod tenni. (pl. www.tar.hu) oda felteszed a képet(vagy ha az eredeti helyén is jó formátumban volt, még ez se kell).
Ha fent van a neten, már csak a mobillal kell megtalálni. Erre jobb az SMS-t használni (mármint az útvonal megadására), mert azzal lejönnek nagyobb adatok is mint a wap-pal. Elkezdessz írni egy új sms-t. Beleírod a kép/hang/animáció címét (ahova feltöltötted). erre van alant a példa. Namost elmented, megnyitod olvasásra, és látod hogy fekete a cím, vagyis rá lehet ugrani. a zöld gombbal ráugrik a telefon, és megnyitja. (meg előtte konnektál a netre ha nem tette volna még addig).
A net elérésről annyit, hogy alapban nincs aktiválva (praktikumnál). fel kell hívni az automatikus szolgáltatás megrendelő telefonszámot, és meg kell rendelni a wap-ot, mondjuk a percdíjasat ha nem használod sokat. EZ TÖK INGYENES legalábbis megrendelni, aztán meg ha használod, percenként x ft. mondjuk 1 kép lent van 20 mp. alatt hát nem megéri?
mondjuk még olcsóbb lenne adatkábellel de szemét volt a siemens, és azt nem lehet erre használni.
Asszem ennél részletesebben nehezen bírom leírni, he veszel egy ilyen telefont, biztos rá fogsz jönni pár perc alatt.
Még esetleg annyit hogy gprs-t nem tudsz ilyen modszerrel hasznalni. Ha általánydíjas gprs wap-od lesz (mert pl. nagyon tetszik a wap (amit kétlek :)) akkor olcsóbb a wapon található képek közül válogatni, mert a rendes net nem számít bele az általánydíjba (ha jól tudom). Erre tök jó a valahol lentebb említett ERNI (vagy enci? fene emléxik) wap oldala.
"felteszed a TAR-ra vagy más weboldalra. Ráugrassz a mobilról a böngészőből (vagy SMS-ből) a címre (http://www.tar.hu/xxx/xxx.bmp pl.) erre tölti le mint kisangyal. animációkat és csengőhangokat is uez"
Akkor ezt mégegyszer...még nincs meg a c55-öm (35-ösöm van) de mit kell majd csinálni? Ja, és nem lesz semmi, csak alap előfizetés, semmi átalánydíjas cucc (de wap attól megy, ugye-Pannon)
Szóval pontosan mit kell csinálni, miután felraktam valahova egy wav-ot, vagy bmp-t???
Regen dolgoztam mar vele, annyira mar nem emlekszem a szabvanyra, de a halozati kapcsolat egeszen mas (ip stack pc-ben, wap stack mobilban), kezdve a fizikai retegtol egeszen a felso szintig, asszem a http parancsokat a felso szinten ertelmezi a wap. Meg a folotte levo WML oldalleiro szabvany is mas, mint a HTML.
(ezekszerint a szerver tudja, hogy most mobilrol tortent a HTTP keres, de lehet, hogy most hulyeseget mondtam)
www.wapforum.org-on lehet effele okossagokat olvasni :)
hehe, akkor nagy marhaságot írtam :))
mind1, mondtam hogy nem értek hozzá... de akkor mi a különbség a wap és az internet szerverek között ??
(bár lehet hogy ezt nem itt kéne megbeszélni)
Ugye a mobilon lehet futtatni JAVA alkalmazásokat. Jó esetben ahhoz hogy ilyet írjál, kell egy fejlesztői környezet (pl. Borland JBuilder Personal - magánhasználatra ingyenes) és a java package-k amiket ha beimportálsz, tudsz funkciókat elérni (pl. menüket kirakni, rajzikálni, zenélni). A Siemens Mobility ToolKit (SMTK)-ban benne van az a Java package ami a fejlesztéshez kell, elég jó doksi, meg egy C55 szimulátor (!!! ezt érdemes magában is megnézni, COOL!) a debuggoláshoz. (persze ennek az egész bekezdésnek akkor van értelme ha ismered a JAVA-t, vagy ha érdekel, utánaolvashatsz.)
A másiknál lehet hogy hülyeségeket fogok írni mert nem teljesen vagyok guru a témában, de a C55 ismeri a HTTP protokollt, attól függetlenül, hogy nem tud megjeleníteni HTML oldalakat. Az igaz, hogy a Pannonnál az általánydíjas WAP nem vonatkozik a HTTP elérésre (azért úgy tudom percdíjat kell fizetni). Na szóval keresel egy szimpatikus logót b/w-ben. felteszed a TAR-ra vagy más weboldalra. Ráugrassz a mobilról a böngészőből (vagy SMS-ből) a címre (http://www.tar.hu/xxx/xxx.bmp pl.) erre tölti le mint kisangyal. animációkat és csengőhangokat is uez.
már szórakoztam vele, egy kis oldalon gyűjtöm a hülye logókat, meg dumálok öcsémmel (zenéket szerez a gyerek) többszólamú csengőhang ügyben.
Ha esetleg érdekel (és eddig még nem hallottál róla) vannak doksik a Siemens-nél (és nálam is) a logók, animációk, csengőhangok formátumaival kapcsolatban.
Amit nem értek:
a Siemens volt szíves letölthetővé tenni az SMTK-t, így olyan alkalmazásokat írhatsz hozzá, ami neked tetszik!
és
bárhonnan letölt elég sok cuccot! nem kell hozzá wap, csak az interneten legyen fent egy .bmp, .bmx, .wav, .mid kiterjesztésü file, és lekapja! (persze kis dolgokat wappal olcsóbb leszedni, főleg ha általánydíjas)
ami teccik:
- a Siemens volt szíves letölthetővé tenni az SMTK-t, így olyan alkalmazásokat írhatsz hozzá, ami neked tetszik!
- bárhonnan letölt elég sok cuccot! nem kell hozzá wap, csak az interneten legyen fent egy .bmp, .bmx, .wav, .mid kiterjesztésü file, és lekapja! (persze kis dolgokat wappal olcsóbb leszedni, főleg ha általánydíjas)
- jó a kijelző felbontása! a Nokiák elmennek a sunyiba az operátorlogóikkal. nekem a nokiás logok a kijelző közepének pici részét foglalják csak el. (annak ellenére persze a Nokia is jó telefonokat csinál!)
- ááálati a magyar T9! nem sok szó volt amit ne ismert volna fel, de ha egyszer lebetűzöd az újakat, megjegyzi őket!
- meg amúgy telefonnak jól lehet használni, mindent hibátlanul megcsinál, programozható gombokkal egyszerűsíti az életet, stb, stb!
ami nem teccik:
- a műanyag minősége tényleg fura... rezgéskor meg rezeg benne a billentyűzet és csúnya hangja lesz.
- Vannak érdekességei, pl. byte helyett kbyte-t ír néha, meg a rezgetés is érdekesen működik, de nekem 10es verziójú szoftver van benne, mindenesetre thx. a tanácsot, megyek frissíteni nemsoká.
- télleg halkan cseng. Biztos van olyan hang hozzá ami sípol mint álat, de én jobban örülnék, ha a hangerő lenne nagyobb.
- a csatlakozója más, nem lehet hozzá a régi Siemens-es cuccokat használni. Az adatkábelhez meg külön kell megvenni a szoftvert. De azzal sem lehet pl alkalmazásokat tölteni rá, csak a fejlesztői verziójú mobilokra (early bird pack)
- kicsit kevés az a kb.350k memória, de ha letörlöd a prince of persia-t (elég szar hogy ilyen kevés pálya van), lesz ott elég szabadon :)
most több nem jut eszembe, remélem ezzel is segítettem a bizonytalankodóknak. Mindenesetre az árát naggyon megéri! a hibákat úgy kell keresni benne, abszolút nem zavaróak.
A családban több Siemens is van, eddig bármelyiket rá lehetett mindegyik töltőre rakni, úgyhogy ennek nem örülök.
Másrészt eddig egy barátom kábelét használtam, ha vmivel variálni akartam, ezt sem tudnám a továbbiakban használni.
Mindenesetre továbbra is tetszik a telefon, ha esetleg veszek egyet, én is leírom majd a tapasztalataimat.